Learning Clock fra VIGA anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret krydsfinér (fyrretræ) | Mål: 26 x 28,5 x 13,5 cm | Antal: 1 legeur med instruktionskort og talbrikker.

"Mateo har været underholdt og meget koncentreret, hele vejen igennem den spændende leg med læringsuret fra VIGA. Vi har haft gode snakke om tal og så har vi leget med alle tal brikkerne. Vi har samtidig lært hvilken retning urets visere går, hvad ét sekund er, hvor lang tid ét minut tager, og vigtigst af alt; så har vi både lært om det analoge og det digitale ur. VIGA har virkelig formået at gøre læringen af klokken så spændende som overhovedet muligt, og samtidig har de holdt det på et niveau hvor de mindste kan følge med! Hele den nemme tilgang til og forståelsen af klokken, priser vi os lykkelige for som forældre..."

En anmeldelse af Learning Clock fra VIGA

Vores søn, Mateo, på 3 år, er meget interesseret i de forskellige tal. Lige nu har han lært at tælle til 10. Han er meget interesseret i at bygge videre på sin viden om tal, og det er noget vi virkelig mærker til i hverdagen.

Mateo har flere gange vist interesse for fars forskellige ure, og han får oftest lov til at få et af fars ure på håndleddet. Mateo elsker at kigge på viseren der stille og roligt glider i urets retning, og han fortælle lystigt om de forskellige tal han ser på urskiven. Vi tænkte derfor at det var ideelt at Mateo skulle til at lære klokken rigtigt, og med den interesse han viser lige nu, kunne vi ikke finde et bedre tidspunkt, til at introducere ham for Learning Clock fra VIGA.

Det praktiske om Learning Clock fra VIGA

Learning Clock fra VIGA er anbefalet fra + 3 år, og er produceret i FSC-certificeret træ.

Spillet indeholder:

  • 1 stort ur
  • 12 2-sidet instruktionskort
  • 27 brikker med tallene 0 - 9
  • 1 holder til uret
  • 1 praktisk pose

Det store ur er realistisk og er lavet i en god børnestørrelse. Uret er i farverne blå og træfarvet, og har 2 røde visere. De store tal på uret er ikke til at overse, og viserne er nemme at dreje rundt. Lige under uret kan de medfølgende brikker med tallene fra 0 - 9 placeres, så barnet har mulighed for at lære klokken på begge måde.

Der er i alt 27 brikker med tal, så der er derfor rig mulighed for at komme godt rundt om de forskellige klokkeslæt. Brikkerne er produceret i træ, og tallene på brikkerne er store og tydelige. Brikkerne er perfekte at håndtere for små børnehænder, og så sidder de godt fast på uret.

Der er i alt 12 instruktionskort hvor der er instruktioner på begge sider af kortene. Det betyder at der i alt er 24 spændende instruktioner, som barnet kan prøve at efterligne. De 12 instruktionskort er alle slidstærke og i god kvalitet.

Den praktiske pose har VIGA´s logo på fronten, og er perfekt at bruge når Learning Clock skal pakkes sammen. Den praktiske pose er god til opbevaring af instruktionskort og alle brikkerne. Det er fantastisk at VIGA har tænkt på en praktisk løsning, og man som forældre derfor undgår at “miste” brikker og instruktionskort med tiden.

Learning Clock fra VIGA kommer i en æske hvor forsiden er prydet af billeder, med de forskellige elementer der hører til spillet. På bagsiden af æsken forklares det hvordan man bruger Learning Clock, og hvad æsken indeholder.

Sådan fungerer Learning Clock fra VIGA

Learning Clock fra VIGA kan bruges på tre forskellige måder.

● Lær klokken med hjælp fra instruktionskortene

De 12 forskellige og 2-sidet instruktionskort sørger for, at dit barn er underholdt i flere timer. Du kan lade barnet forsøge sig med instruktionskortene selv, og bliver udfordringen for svær - kan du hurtigt træde til med en hjælpende hånd.

Instruktionskortene kommer forbi forskellige klokkeslæt som; hel, halv, kvart i, og kvart over. Nogle af instruktionskortene præsentere også barnet for klokkeslæt som: 10 minutter over eller 10 minutter i - der er altså rig mulighed for at komme godt omkring klokken med hjælp fra instruktionskortene.

● Lær klokken sammen med forældrene

Denne måde at lære klokken på har vi været rigtig glade for. Vi har sat os ned sammen med Mateo, og snakket om de forskellige tal rundt omkring på uret. Vi har fortalt ham om de to visere, og hvordan klokken hele tiden ændre sig. Det store ur fra VIGA er en kæmpe hjælp, og gør forklaringen om klokken en del lettere.

Vi har altid sat godt med tid af, når vi skal sidde og lære Mateo om klokken. Børn har helt naturligt en masse spørgsmål de er nysgerrige omkring, og det har Mateo i den grad også. Det er dejligt at vi kan sidde med det store ur foran os, og forklare Mateo om klokken i hans tempo, samtidig med at vi kan vise ham det vi forklare på uret.

● Leg med tal

Det er ikke kun uret man kan lære om, i Learning Clock sættet fra VIGA. Legen med tal kan også hurtigt blive et stort hit, og vi bruger meget tid herhjemme på lige netop; legen med tal.

Der er hele 27 brikker med forskellige tal, og det er oplagt at bruge dem i forskellige lege. Vi har brugt brikkerne til: at lægge tallene i rækkefølge, vi har sorteret tallene, og så har vi også lavet små regnestykker med tallene. Vi har talt på fingrene, og fundet tallet af antal fingre på brikkerne - og sådan kan legene hele tiden udvides.

Det er en sjov og anderledes måde man kan bruge Learning Clock fra VIGA på, og måske også som et dejligt afbræk, fra den (måske) vanskelige læring om klokken?

Vores oplevelse med Learning Clock fra VIGA

Mateo gjorde store øjne, da han så det store ur fra VIGA pryde spisebordet. Mateo gik med det samme i gang med at undersøge uret, og begyndte hurtigt at dreje de røde visere rundt.

Vi begyndte at snakke om uret og hvordan det fungere, og så begyndte vi at forklare om de to viseres funktioner - og forskellen på det analoge ur og det digitale ur.

Vi valgte at forklare Mateo om uret på en børnevenlig måde, imens han selv fik lov til at sidde og undersøge uret nærmere. Mateo lyttede efter, og vi kunne hurtigt mærke at det vi sagde, det prøvede han at efterligne på uret. Vi startede med de nemmeste klokkeslæt, som hel og halv, og vi kunne mærke på Mateo at han virkelig var engageret i legen med uret.

Mateo begyndte efter en god halv times læring om uret, at kigge på de forskellige instruktionskort. Mateo skal efterligne instruktionskortene og finde de rigtige brikker - som selvfølgelig skal placeres på de rigtige steder. Det var en sjov og udfordrende opgave for Mateo, som vi virkelig kunne se at han gik op i.

De forskellige brikker med tal er i en perfekt størrelse. Vi kunne hurtigt mærke at der var tænkt på alt lige fra kvaliteten af spillet til den sjove og legende læring omkring klokken, og det er noget vi som forældre sætter stor pris på!

Efter mange timers læring om klokken i selskab med Learning Clock fra VIGA, har vi mærket på Mateo at han er blevet selvsikker på sine tal og på klokken.

Vores vurdering af Learning Clock fra VIGA

Mateo har været underholdt og meget koncentreret, hele vejen igennem den spændende leg med læringsuret fra VIGA. Vi har haft gode snakke om tal og så har vi leget med alle tal brikkerne. Vi har samtidig lært hvilken retning urets visere går, hvad ét sekund er, hvor lang tid ét minut tager, og vigtigst af alt; så har vi både lært om det analoge og det digitale ur.

Vi har været meget positive over kvaliteten af de forskellige elementer, og så er vi helt vilde med at uret er produceret i bæredygtigt træ. De forskellige farver på uret er en god hjælp for Mateo, til at kunne huske de forskellige ord som: viser, sekundviser og urskive.

VIGA har virkelig formået at gøre læringen af klokken så spændende som overhovedet muligt, og samtidig har de holdt det på et niveau hvor de mindste kan følge med! Hele den nemme tilgang til og forståelsen af klokken, priser vi os lykkelige for som forældre.

Vi kan anbefale Learning Clock fra VIGA, til forældre der gerne vil gøre læringen af klokken sjov, interessant og underholdende for deres barn.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Lær Klokken Legeur fra byAstrup

Læs også anmeldelsen af Villads fra Valby lærer klokken

Læs også anmeldelsen af de 9 lærerige spil fra Danspil

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen