Taco Cat Goat Cheese Pizza spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 15 - 30 min | Mærke: Spilbræt / FryxGames | Antal: 1 spil i æske.

"Alt i alt er ”Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza” et fjollet, simpelt og sjovt spil, der kan spilles op til 8 mennesker og kan sagtens bruges med børn under 8 år (min yngste er 7). Desuden øver man at koncentrere sig og følge reglerne. Jeg håber at kortene kommer til at holde og ikke bliver hurtig slidt efter alt for meget klaskeri med de svedlige hænder. Det er både godt som familiespil eller et party spil"

En spilanmeldelse Taco Cat Goat Cheese Pizza

Taco, cat, goat, cheese, pizza. Hvad har de 5 ting til fælles? Ikke andet end et spil, som sjovt nok hedder ”Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza”. Den er for 3-8 spiller fra 8 år og kan spilles på 10 minutter.

Dave Campbell har designet spillet i 2017 og Ana Panco tegnede de søde billede. Spillet blev udgivet af Blue orange, som er kendt for mange familieorienterede og børne spil, som ”Dragomino”, ”Dragon market”, ”Kingdomino”, ”Sushi go!” og mange andre. Så jeg tror at den blev nøje udvalgt til at passe godt ind i deres sortiment. Lautapelit.fi står for spillet på de nordiske markeder.

Den lille lysegrøn/gul æske fylder ikke ret meget (10x13x2,5 cm) og den indeholder 64 kort med rigtig søde tegninger. Kortene i spillet er lavet af glat karton, der er lidt for tynd (synes jeg). Regler på 4 sprog findes også i æsken (dansk, norsk, svensk og engelsk). Så hvis man har nogle engelsktalende venner, kan man godt præsentere dem for ” Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza”.

Simple regler

Reglerne er meget simple: kortene fordeles blandt spillere, de skal ligge med bagsiden op i en bunke foran hver spiller. Spillet kører i urets retning. Spillerne en af gangen ligger et kort fra sin bunke midt på bordet og siger ordene i rækkefølgen ”taco - cat - goat - chesse -pizza”, dvs. den første siger ”taco”, den anden ”cat” osv. Hvis det kort, som blev lagt i midten matcher ordet som er lige blev sagt, skal alle spillere klaske sin hånd på midterbunken. Den sidste spiller, der gør det, taber runden og lægger alle midterbunkenskort i bunden af sin bunke. Formålet ved spillet er at komme af med alle sine kort og være den første til at klaske sin hånd på midterbunken.

Der findes 3 specielle kort i spillet og man skal lave en bestemt bevægelse, når de kommer frem. ”Gorilla”: man slår på brystet med begge hænder (lige som Tarzan gør). ”Groundhog”: man banker på bordet med begge hænder. ”Narwhal”: klap hænderne sammen over hovedet, så de udgør et horn.

Derudover skal man også være opmærksom på 3 ting, ellers får man midterbunken: 1) hold tempoet og glem ikke næste ord, 2) man må ikke klaske eller blot rykke hånden frem på forkert tidspunkt, 3) kortet fra sin egen bunke skal altid vendes ud mod bordet, kig ikke på kortet!!!

Vores vurdering

Vi var meget spændte på at prøve ” Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza”, fordi reglerne var nemme, det tog kun ca. 10 minutter at spille og vi kunne godt lide de søde billeder på kort. Det var nemt at komme i gang og drengene synes det var sjovt især med bevægelser på de specielle kort. Det der var svært i første tid, var at huske ordrækkefølge og sammenligne det samtidig med kortet på midterbunken. Men efter et stykke tid gik det som smurt.

Jeg synes, at det er vigtigt, at børnene følger alle reglerne i spillet (selvom det kan ende i nogle sure miner) og får midterbunken, når man f.eks. kigger på sit kort. Der er ikke så mange regler i spillet, så det er rigtig træls, når man prøver at snyde. Det gjorde drengene kun et par gange. Så i forhold til børn er det et rigtig godt spil, som virkelig lærer dem at overholde alle regler.

Vi spillede ” Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza” kun med 3 eller 4 spiller, og jeg kan godt fortælle jer, at man fik ondt i sin hånd efter spillet. Ifølge reglerne skal man klaske hånden ned (ikke ligge), det vil sige at det bliver hurtigt og hårdt. Især er det ikke sjovt, når du er den første og alle de andre hænder klaskes på din hånd. Og jeg tænker, hvis man spiller med 8 personer, så får man garanteret ondt i hånden,

Det, der undrede mig lidt, ved ” Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza”, er at de ord og det tre specielle kort ikke blevet oversæt til dansk. ”Taco, kat, ged, ost, pizza” vil lyde lide så fedt og nemt for mindre børn. ”Gorilla” vil nok være det samme, ”narwhale” vil bare staves anderledes ”narhval”, og ”groundhog” bliver til ”murmeldyr” (da personligt foretrækker jeg ”groundhog”). Jeg ved godt, at spillet er oversat på f.eks. spansk og russisk. Men hvis man ikke oversætter, så lærer børnene nogle ord på engelsk.

Efter min mening, har ” Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza” noget der kan sammenlignes med ”Bedstemor med slaw i” og ”Krig”. I det første banker man også på bordet, når der kommer samme tal, i den andet skal man åbne kort uden at kigge.

Alt i alt er ”Taco, Cat, Goat, Cheese, Pizza” et fjollet, simpelt og sjovt spil, der kan spilles op til 8 mennesker og kan sagtens bruges med børn under 8 år (min yngste er 7). Desuden øver man at koncentrere sig og følge reglerne. Jeg håber at kortene kommer til at holde og ikke bliver hurtig slidt efter alt for meget klaskeri med de svedlige hænder. Det er både godt som familiespil eller et party spil.

- Anastasia Redkina

Læs også spilanmeldelsen af Sushi Go!

Læs også spilanmeldelsen af Dragon Market

Læs også spilanmeldelsen af Artic Race

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen