Small Talk Big Questions: Date Night spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år og opefter (til både unge og voksne) | Spillere: For 2 eller flere deltagere | Spilletid: Så længe I har lyst | Sprog: Dansk / Engelsk | Mærke: Small Talk - Big Questions | Antal: 1 spil med 49 samtalekort

"Et lille spil, der kan tages med på farten; det opfylder ”Small talk – date night” til fulde. Vi har haft det med i bilen, når vi skulle køre lange ture og vi har også brugt det til en kæreste-aften hjemme, hvor hyggede med god mad og vin. Ligesom vi har haft det fremme på en afslapningsaften på sofaen med en god kop kaffe. Det er dejlig nemt at tage med i håndtasken eller jakkelommen – evt. lige med en elastik omkring, så låget ikke ryger af...."

En spilanmeldelse af Small Talk Big Questions: Date Night

Jeg elsker diverse ”samtalespil” og har efterhånden prøvet nogle forskellige. Min mand og jeg har været sammen i 23 år, siden vi var 17 år gammel. Vi er gode til at snakke sammen om stort set alting, så det kan være rigtig svært at finde et godt ”kæreste-samtalespil” med spørgsmål, som vi ikke allerede kender svarene på.

Det mest optimale spil skal for os indeholde:

- spørgsmål, som bliver ved med at være aktuelle, selvom man har været sammen i 10+ år

- være et lille spil som kan tages med på farten

- spørgsmål som tager fat på mange aspekter af livet og i særdeleshed samlivet og får os til at tænke over, ting, vi ikke før har tænkt over – eller ikke har tænkt over længe.

Så er spørgsmålet om ”Small talk – date night” kan opfylde disse kriterier.

Selve spillet

Det kommer i en lille æske på størrelse med et alm. kortspil. Der er 49 spørgsmålskort og 1 kort med en forklaring af spillet. Faktisk er ”Small talk – date night” slet ikke lavet som et spil, men mere bare en samtale-starter. Hvis man vil gøre det til et spil, kan det godt lade sig gøre ved at lave sine egne regler.

Fx kan man læse et spørgsmål op til sin partner/medspiller, og så selv prøve at svare på det først og derefter lade ham/hende svare. Har man gættet rigtigt, kan man beholde kortet og lade det tælle for 1 point.

Man kan også gøre det på denne måde uden at tælle point, bare for at se hvor godt, man kender hinanden.

Man skulle måske tro, at denne udgave var lavet meget specifikt til en date eller kærestepar/ægtepar, men faktisk står der, at det også er velegnet til at få ny viden om sine venner. Så der lægges op til, at det kan bruges i stort set alle relationer, hvor man ønsker at lære hinanden bedre at kende.

Alle mulige forskellige spørgsmål

Kortene er i god solid kvalitet med et spørgsmål på hvert kort. Spørgsmålene står både på dansk og på engelsk på hver kort.

Det er alle mulige forskellige typer af spørgsmål. Der er både nogle lidt fjollede spørgsmål, og nogle mere seriøse spørgsmål. Der er flest generelle spørgsmål, men også nogle få som er mere date specifikke.

Eksempler på spørgsmål:

(Generelle)
”Hvem var dit idol som barn?”
”Hvad værdsætter du mest i et venskab?”
”Hvis du skulle gøre noget ekstra sødt for nogen, hvem ville du vælge, og hvad ville du gøre?”

(date)
”Har du gjort eller forberedt noget særligt, inden vi mødtes?”
”Hvad er det mest upassende, du kunne sige lige nu?”
”Hvad kan du allerede godt lide ved mig?”

Man vælger selv, hvor længe eller hvor mange spørgsmål, man vil stille. Tidsmæssigt tager det altså den tid, man selv vælger, det skal tage.

Man kan vælge at læse et spørgsmål op på skift til hinanden, eller vælge at begge/alle skal svare på samtlige spørgsmål, der bliver stillet uanset, hvem der læser op.

Vores vurdering

Hvis jeg kigger på mine kriterier for det ”perfekte” samtalespil for min mand og mig, så opfylder dette et par af punkterne, men desværre ikke dem alle.

Ift. spørgsmål, som stadig er aktuelle, selvom vi har været 23 år, så rammer ”Small talk – date night” ikke helt indenfor rammen. Langt de fleste spørgsmål kunne vi sagtens svare på for hinanden, da vi kender hinanden så godt. Dem, vi ikke kendte svaret på, var enten nogle, vi heller ikke selv kendte svaret på, eller nogle der (efter vores mening) var lidt for fjollede og uinteressante – fx ”hvor er det dummeste sted, dine nøgler har været væk?”

Et lille spil, der kan tages med på farten; det opfylder ”Small talk – date night” til fulde. Vi har haft det med i bilen, når vi skulle køre lange ture og vi har også brugt det til en kæreste-aften hjemme, hvor hyggede med god mad og vin. Ligesom vi har haft det fremme på en afslapningsaften på sofaen med en god kop kaffe. Det er dejlig nemt at tage med i håndtasken eller jakkelommen – evt. lige med en elastik omkring, så låget ikke ryger af. Hvis man er i forholdets spæde start, hvor man tager på date ”ud af huset”, kan det også fint tages med på restaurant eller lign.

Man kan godt sige, at ”Small talk – date night” kommer rundt omkring mange af livets aspekter. Men der er meget få spørgsmål, som direkte relaterer sig til parforhold/samliv. Det handler mere alt muligt andet og bruges til at lære hinandens liv at kende og ikke så meget følelser/værdier.

Jeg troede oprindeligt, at der ville være en masse spørgsmål om parforholdets aspekter, når det er ”date night” udgaven, men ved nærmere eftertanke så er det måske ikke just det, man snakker om på de første dates i hvert fald.

Vi lånte det ud til et par, som har været sammen i et par år for at høre, hvad de synes om det. Det kunne jo være, de fik en anden oplevelse ud af det end os, som har været sammen i over 20 år.

De savnede også flere samlivs-/parforholdsspørgsmål. De havde (ligesom os) håbet, det kunne hjælpe med at komme et lag dybere i snakken om følelser, værdier, sex og samliv.

Da mange af spørgsmålene handler om alle andre aspekter af livet, prøvede vi faktisk også at bruge det sammen med teenagedøtrene. Jeg sorterede lidt i kortene og bruge dem, som var mest relevante for dem.
Det fik vi faktisk mere ud af, end at bruge det som kæreste-/date spørgsmål mellem min mand og jeg.

Efter min mening er det et samtalespil, som egner sig bedst til… dates.. Ja det skulle jeg jo egentlig kunne sige mig selv.

Men ikke alle slags dates. Jeg kunne godt forestille mig at slæbe det med på 2., 3. eller 4. date med en ny potentiel partner, så man kan bruge det til at lære hinanden at kende og ikke mindst sørge for at der ikke bliver pinlig tavshed. Et godt supplement til at gøre en date lidt sjovere.

Det kunne også være et fint indslag til en tøse-aften med veninderne, hvor man får stillet nogle spørgsmål, man ellers ikke ville stille.

Konklusionen må være, at det mere er et sjovt samtale-starter-kit end det er egnet til et gammelt ægtepar, der har kendt hinanden i 23 år.

- Joan Frederiksen

Læs også spilanmeldelsen af Small Talk Big Questions: Advent

Læs også spilanmeldelsen af Small Talk Big Questions

Læs også spilanmeldelsen af Go Samtale: Parforhold spillet

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmall talk big questions

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen