Foto Fish børnespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca 15 min | Priser: Årets Børnespil 2021 - kåret af Legebranchen LEG | Mærke: LOGIS / AMO-Toys | Antal: 1 spil i æske.

"Vi har virkelig været overrasket over hvor givende spillet er, og hvor mange gode snakke vi har fået ud af det. Vi vidste at Mateo var rigtig glad for dyr, og efter mødet med Foto Fish børnespillet er kærligheden blevet endnu større. Det er specielt fisk, som er blevet et stor samtaleemne herhjemme, og Mateo snakker allerede om at han gerne vil have sine egne fisk..."

En spilanmeldelse af børnespillet Foto Fish

“Hejsa børn! Har I lyst til at være med i en speciel konkurrence? Vi er på udkig efter den bedste undervandsfotograf. Hvem er hurtigst til at tage de bedste billeder? Men pas på! For det er bestemte motiver, vi søger.”

Sådan starter indledningen til spillet, hvor vi som spillere skal ned under havets overflade, og udforske det spændende og store hav. Vi tog vores 3 ½-årige søn, Mateo, i hånden, og så var vi klar til at udforske de spændende fisk og havets bund.

Lad os komme i gang med spillet!

Det praktiske om Foto Fish børnespillet fra Logis

Foto Fish børnespillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 2 - 4 deltagere. Vi bruger i gennemsnit 15 minutter per. spil.

Det får du med i spillet:

  • 8 kameraer (4 store og 4 små)
  • 4 tosidede akvarier (spilleplader)
  • 4 puslefisk
  • 2 terninger
  • 1 spillevejledning

De 8 kameraer kommer i to forskellige størrelse, da der er to forskellige niveauer i spillet. De forskellige kameraer er i farverne gul og rød, og er produceret i kraftigt pap.

De 4 tosidede akvarier fungere som deltagernes spilleplader. Den ene side af spillepladen er til det almindelige niveau, den anden side er til det svære niveau. De 4 spilleplader er produceret i kraftigt og slidstærkt pap, og har illustrationer af fisk i forskellige farver og havbunden.

De 4 puslefisk er i forskellige farver, og består af; hoved, hale, 12 store fiske puslespilsbrikker, og 36 små fiske puslespilsbrikker. De forskellige fiske puslespilsbrikker er produceret i kraftigt og slidstærkt pap. De to terninger viserne farverne; lilla, blå, grøn, orange, rød og et blank felt.

Den medfølgende spillevejledning er nem at forstå, og illustrere både med tekst og store billeder hvordan spillets regler er. Foto Fish børnespillet kommer i en stor æske, der ikke lader meget til fantasien. Det er tydeligt ved første øjekast, at spillet har noget med fisk og kameraer at gøre.

  • Foto Fish blev kåret som Årets Børnespil af Legebranchen LEG i 2021.

Sådan spiller man Foto Fish børnespillet fra Logis

Til at starte med placere hver deltager et akvarie foran sig. Den grønne side er det almindelig niveau, den blå side er det svære niveau. Deltagerne skal nu blive enige om, om det er det lille kamera eller det store kamera det skal spilles med. Til sidst vælger hver deltager ét fiskehoved og én fiskehale - og placere dem ovenover deres akvarier. De
resterende fiske puslespilsbrikker placeres på midten af bordet - opdelt i store og små brikker - og spillet er nu klar til at begynde.

Til at starte med placere alle deltagerne deres kamera et vilkårligt sted på akvariet, og så slår den ældste spiller med terningerne. De to terninger vil vise to farvede fisk, som det nu er deltagernes opgave at finde i akvariet. Deltagerne skal råbe “KLIK” når et fotografi tages, af de to viste fisk på terningerne. Det er vigtigt at der ikke er andre fisk på fotografiet. Den første deltager der tager et korrekt fotografi vinder én stor fiske puslespilsbrik, de andre
deltagere med korrekte fotografier vinder én lille fiske puslespilsbrik.

Hvis to deltagere råber “KLIK” på samme tid, får de begge én stor fiske puslespilsbrik.

Hele spillet slutter ved at en deltagers fisk bliver størrer end akvariet - eller til der ikke er flere fiske puslespilsbrikker tilbage. Til sidst kan deltagerne måle deres fisk op mod hinanden, og rangere hinanden på henholdsvis en første-, anden-, tredje- og fjerdeplads.

Vores oplevelse med Foto Fish børnespillet fra Logis

Mateo kunne ikke vente med at komme i gang med spillet, og begyndte hurtigt at prikke de forskellige fiske puslespilsbrikker fri, så vi hurtigt kunne komme i gang med spillet. Vi fortalte Mateo hvordan spillets regler var strikket sammen, alt imens at han var i gang med at tage billeder af alle de farverige fisk i akvariet.

Mor slog med terningerne, og to farvede fisk viste sig hurtigt. Mateo skyndte sig at køre kameraet rundt i hans akvarie, på jagt efter det perfekte fotografi af fiskene der var vist på terningerne. “KLIK” råbte Mateo af sine lungers fulde kraft, og så blev det hurtigt afgørelsens time - havde Mateo formået at tage et godt fotografi af de rigtige fisk? Det havde han heldigvis, og Mateo vandt den første runde!

Det kræver virkelig overblik over alle sine fisk i akvariet, når man skal tage fotografier af dem. Der er flere fisk man skal undgå, og nogle gange skal man også kun tage et fotografi af én enkelt fisk. Terningen har nemlig et blankt felt, som betyder at der ikke skal være en fisk på billedet.

Vi har i vores mange spil snakket meget om fisk, og hvilke forskellige fisk der lever i vandet. Vi har samtidig snakket om de forskellige farver, og hvordan fisk mon trækker vejret når de lever under vandet? Foto Fish børnespillet er et rigtig godt spil til de vandglade børn der nemt bliver fascineret af alt under havets overflade, og som er helt tossede med fisk.

Vores vurdering af Foto Fish børnespillet fra Logis

Vi har virkelig været overrasket over hvor givende spillet er, og hvor mange gode snakke vi har fået ud af det. Vi vidste at Mateo var rigtig glad for dyr, og efter mødet med Foto Fish børnespillet er kærligheden blevet endnu større. Det er specielt fisk, som er blevet et stor samtaleemne herhjemme, og Mateo snakker allerede om at han gerne vil have sine egne fisk.

Kvaliteten på de forskellige dele i Foto Fish spillet har overrasket os, og holder virkelig til at blive spillet med. De mindste kan hverken knække, bøje eller ødelægge de forskellige elementer i spillet - og det er et kæmpe plus. Det er ikke altid mindre børn tænker over at passe på tingene når de udforsker, og det ville derfor være drøn ærgerligt “hvis uheldet skulle være ude”. De bekymringer behøver vi heldigvis ikke at have i selskab med Foto Fish børnespillet fra Logis.

Hvis det bobler lidt i maven, og du som forældre har lyst til at se nærmere på spillet sammen med dine børn - så får du en klar anbefaling herfra. Den taktiske og utrolig underholdende del som hele Foto Fish børnespillet besidder - har været en kæmpe succes herhjemme - der både har skabt spænding og store grin.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Ruff´s hundehus

Læs også spilanmeldelsen af Triominos junior

Læs også spilanmeldelsen af Safariskolen

 

Amo-toysAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen