VIGA Ærteposespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: B:34,5 x H:44,5 x D:31 cm | Materiale: Bæredygtigt træ | Antal: 1 spil med 3 ærteposer

"Ærteposespillet er hyggeligt og underholdende, og samtidig er det en glimrende måde at øve koordination og lidt matematik på. Og så dur det både indendørs og udenfor...."

Et hyggeligt spil der øver koordinationen

Skyd, ram og få point. Mere enkelt kan det ikke være. Det er sjovt, og det får konkurrenceånden frem i både store og små.

Ærteposespillets grundlæggende koncept slægter på klassikere som Kongespillet, Petanque og det mere traditionelle hesteskokast, som nok mest hører hjemme på middelaldermarkeder og landbrugsmuseer.

I alle de spil gælder det i bund og grund om at være præcis for at vinde. Og det kan være rigtig sjovt at spille - især når det går godt.

Enkelt og flot

Ærteposespillet er rettet mod børn, og er en perfekt måde at øve motorik og koordination. Spillet består af en træplade med en støttefod, hvor der er huller i forskellige størrelser. De største huller, der er lettest at ramme, giver færrest point, mens de mindste huller giver flest.

Det hele er udført i god kvalitet og med flotte farver. Den eneste lille anke er, at pladen har en tendens til at rykke sig lidt, hvis man rammer den lidt hårdt. Men det er heldigvis hurtigt løst ved at stille den op ad noget eller stille den på et tæppe. Og hvis den står på græs, rykker den sig ikke.

Ærteposer designet til børn

Spillet bliver leveret med tre fine, små ærteposer, der passer perfekt i hænderne på målgruppen: De mindre børn.

Vi fik også et ekstra sæt ærteposer med. De er lidt større end dem, der er med i pakken. Så de passer bedre til voksne.

De er også lidt sværere at kaste ind i hullerne på grund af størrelsen, og det er med til at give en mere jævnbyrdig konkurrence mellem store og små.

Det gælder selvsagt om at være præcis og koncentreret for at løbe med sejren.

Men i modsætning til Kongespillet og Petanque, har man ikke direkte indflydelse på modstanderens spil, så man undgår nemmere sure miner fra små (og store) modspillere. Men til gengæld har man ikke andre end sig selv at bebrejde, hvis det går skidt.

Spillet giver også mulighed for at øve lidt matematik, når man skal lægge tallene sammen lidt efter lidt.

Perfekt til indendørs brug

Personligt har jeg altid tænkt ærteposespil som en udendørsaktivitet. I mit hoved harmonerer det med at kaste rundt med tunge poser dårligt med glas, vaser, elektronik og alle de andre skrøbelige ting, man plejer at have indendørs.

Derfor var det positivt at få dette ærteposespil. Det hele er lidt mindre, og ærteposerne er ikke tunge nok til at gøre skade - medmindre man går målrettet efter det.

Den tilpassede størrelse gør spillet mere brugbart, fordi du ikke er begrænset af, om vejret er godt nok til udendørsaktiviteter. Vi har det stående fast i stuen, og min datter på snart seks år hiver det tit frem og spiller lidt med os, sine veninder eller bare lidt for sig selv.

Et ældgammelt koncept

Der ligger en lang historie bag denne type spil. Ærteposespillet er nært beslægtet med spillet Cornhole, som især er populært i USA.

I det spil gælder det dog om at ramme et enkelt hul og forhindre modstanderen i at gøre det samme. Amerikanerne har både klubber og landsdækkende mesterskaber i Cornhole.

Selvom USA nu er højborg for Cornhole, stammer det faktisk fra Tyskland, hvor der blevet taget patent på spillet helt tilbage i 1883. Det blev opfundet som en indendørs version af det endnu ældre spil Quoits, som stammer fra England.

God, hurtig underholdning

Men alt det er bare bonusviden. Det vigtigste er, om spillet er godt, og det synes jeg, det er. Det er en hyggelig, lille aktivitet, som du altid lige kan hente frem, når der er brug for fem-ti minutters underholdning.

Børnene elsker at lege med det, måske fordi der er et fysisk aspekt i det. Altså fordi man får lov at bevæge sig lidt (og kaste med ting indenfor).

For mig at se, er der ingen aldersbegrænsning på. Så snart barnet kan holde en ærtepose, kan han eller hun have det sjovt med at prøve at ramme hullerne. Det med at tælle point kan altid komme senere.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen