Rasmus Klump Billedlotteri anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 5 minutter | Spillere: For 2 - 6 deltagere

"Måske er jeg bare en anelse gammeldags, men idéen om en flok venner, der rejser mod eventyr og oplevelser på et skib, er noget som særligt mindre børn kan følge med i, uden at blive helt rundtosset. Lidt på samme måde som dette lotteri..."

Indhold i æsken

Spillet består af 6 plader, og der kan være 2-6 spillere med. Brikkerne lægges på bordet, og hver spille vælger en spilleplade, der har hver sin farve (rød, lysegrøn, mørkegrøn, blå, gul og lilla).

Spillerne skiftes herefter til at trække en brik, og fortælle de øvrige medspillere, hvad brikken viser.

Spilleren, som har det viste symbol på sin spilleplade, lægger brikken på sin plads. Den spiller, der først får fuld plade og dækket alle sine felter har vundet.

Som en bonus for børn (eller voksne), kan man råbe “Lotto” når man har fået alle brikkerne på sin plade.

God underholdning

Det fine billedlotteri er god underholdning herhjemme.

Foruden selve spillet, så indbyder de 36 brikker til en god snak om motivet - både i og uden for Rasmus Klump-universet.

Særligt billedet af stegepande, pandekager og syltetøj bragte en uforudset lyst til pandekager med sig.

Denne tilføjelse kan man sagtens hygge sig med samtidig med spillet - det er i hvert fald vores erfaring herhjemme. Dog burde der måske være en advarsel om dette på pakken.

Fanger opmærksomheden

Min søn Storm er snart 3 år, og billedlotteriet er ét af de første spil, som har fanget hans opmærksomhed uden at være for indviklet.

Vi har normalt problemer med koncentrationsniveauet efter et stykke tid, da han bare så gerne vil spille - hele tiden.

Derfor var lotteriet super godt, da alle spillere hele tiden er med. Uanset om det er ens tur til at trække en brik, så skal de andre spillere holde øje med spillepladen for at se om deres brik er den udvalgte.

Den anbefalede alder er +3 år, men jeg mener bestemt at børn yngre end dette også kan få glæde af spillet.

Spillet er et godt læringsværktøj til at lære flere ord da både sol, frugt, kat, skib, blomst, flag og meget mere er afbilledet på brikkerne.

Generelt er folkene bag spillene med Rasmus Klump gode til at gøre ting genkendelige for børn.

Genkendlighedens glæde er enorm stor

Dette gælder både i forhold til andre spil, men også i forhold til bøgerne og tegnefilm. Genkendlighedens glæde er enorm stor, og jeg tror at dette blandt andet er grunden til at Klumpen fortsat er et hit den dag i dag.

Som forældre synes jeg samtidig at der er rart at spille og lege med Rasmus Klump og hans venner sammen med mit barn, da det vækker minder fra min barndom.

Der er derudover en form for ro over Rasmus Klump-universet trods hans spændende eventyr, som legetøj og tegnefilm sjældent har i dag.

Mange nye ting har fart over feltet, og der skal skydes og flyves i kampen mod den farlige skurk.

Måske er jeg bare en anelse gammeldags, men idéen om en flok venner, der rejser mod eventyr og oplevelser på et skib, er noget som særligt mindre børn kan følge med i uden at blive helt rundtosset. Lidt på samme måde som dette lotteri.

Men uanset om man er til patroner eller pandekager, så er dette spil godt. Det er enkelt, sjovt og hele familien kan spille med. Vi har spillet det flere gange, og for hver gang er min søn blevet endnu bedre til at finde brikken på pladerne.

Det er næsten blevet en leg i sig selv for at se, hvem der kan finde det rigtige felt først. Vi er i hvert fald blevet fan af både Rasmus og billedlotteri herhjemme, og kan kun anbefale dette spil til andre.

- Kamilla Karberg

Læs også anmeldelsen af Rasmus Klump Mary puslespillet

Læs også anmeldelsen af Rasmus Klumps Leg Med Alfabetet

Læs også anmeldelsen af Rasmus Klump Staveleg

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRasmus klump

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen