Mandala Stift Mosaik anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 5 - 12 år | Stifter: Ø:5 mm | Farver: 6 forskellige farver | Antal: 1 plade med 1200 stifter.

"Det er nemt at gå i gang med Fantacolor Mandala. Åbn kassen klip mønsteret ud, sæt den fast på blomster hulpladen med et par stifter, for lige at holde det fast og så du i gang. Vores datter på 5 år, holder meget af at tegne, farvelægge, og male. Hun blev hurtigt grebet af Fantacolor Mandala, og brugte hurtigt mange timer på det..."

Fantastiske farver i fantacolor stiftmosaik fra Quercetti

I dagens Danmark lever mange børn og deres familier et hektisk liv. Det er blevet en normalitet, at mange børn bruger over 40 timer om ugen i institutioner.

Samtidig er der rigtig mange børn, som har 1 eller flere fritidsaktiviteter de går til. Derfor er det rigtig vigtigt, at have mulighed for at koble af, fra hverdagens mange "high-arrowsel" aktiviteter.

Der er mange måder, at komme ned i gear på og få den travle hverdag på afstand. En af måderne kan være igennem, Fantacolor Mandalaen fra Quercetti.

Jeg husker selv sømbrættene fra min barndom, og det er en yndet klassiker fra min ungdom. De små farvede stifter i plastik og den hvide plade med de mange små huller til stifterne. Der kunne laves mange sjove og søde figurer, billeder og mønstre via sømbrættet.

Fantacolor Mandala er en mere nuanceret udgave af sømbrættene.

Italienske Quercetti

Quercetti har videreudviklet på det klassiske sømbræt og lavet en stiftmosaik med mindre stifter, og med mandala-mønstre, der henvender sig mere til de større børn fra 5 år og op.

Quercetti som er firmaet bag Fantacolor Mandalaerne er et italiensk firma. Firmaet har siden 1950'erne udviklet, designet og produceret pædagogisk legetøj som ofte falder i børns smag.

I Quercetti har de haft fokus på at legetøjet skal være, stimulerende til alle alderstrin, samtidig med at det skal understøtte læring, samtidig med at børnene leger uafhængigt af alder, selvom legetøjet er produceret til forskellige aldersgrupper, og fælles for legetøjet er, at det indgår i STEAM konceptet.

S.T.E.A.M er et koncept, som har mange facetter af leg som læring. Det skal pirre børnenes nysgerrighed, give lyst til at undersøge, og have en eksperimenterende tilgang. S.T.E.A.M står for Science, Technology, Engineering, Arts og Math. I Fantacolor Mandala er det særligt, Arts - altså kunstneriske der er i fokus.

Quercetti har også øje for bæredygtighed, derfor bruger de meget genbrugsmaterialer, når de producere legetøj på fabrikken i Torino.

Quercetti er blandt andet kendt, Deres kuglebaner.

Indhold i Mandala æsken

Æsken er en fin papkasse, hvor man kan åbne og lukke låget.

Den indeholder 1200 forskellige farvede plastik stifter.

De farvede plastik stifter er små, med en diameter på 5 mm. og knap 2 cm høje.

En hvid plade med huller i, den er blomster formet.

Dermed følger en lyserød plastik holder/kurv som også fungere som opbevaring.

Den er med små rum hvor de farve sorterede stifter kan ligge, og et stort rum hvor alle stifterne kan ligge.

Stift pladen kan sættes oven på opbevaringskurven, så har man stifterne lige ved hånden og de bliver ikke væk.

Der medfølger 6 mønstre, som passer til blomster pladen med hullerne. Mønstrene er lavet i papir og skal klippes ud med en saks.

Der er også en lille plastik stift, til at lave hul i mønstrene med.

Vores erfaringer med Quercettis Fantacolor Mandala stiftmosaik

Det er nemt at gå i gang med Fantacolor Mandala. Åbn kassen klip mønsteret ud, sæt den fast på blomster hulpladen med et par stifter, for lige at holde det fast og så du i gang.

Vores datter på 5 år, holder meget af at tegne, farvelægge, og male. Hun blev hurtigt grebet af Fantacolor Mandala, og brugte hurtigt mange timer på det.

Særligt de eftermiddage, hvor hun havde været lang tid i børnehave sad hun og var kreativ med stift-mandalaen, imens hun hørte en lydbog og langsomt bare koblede af.

Ja selv jeg sad midt under et afsnit af Efterforskningen, og slappede af med at sætte de små stifter i. Der kan sagtens være flere om det, selvom der kun er en stiftplade. Den ene kan prikker hullerne og den anden sætte stifterne i, hvis man gerne vil være to sammen om projektet.

Hvad så bagefter?

Hvad så når mønstrene er brugt op, spurgte jeg mig selv. Jeg kan ikke opstøve nogle steder, der kan købes nye. Men lur mig om, ikke mange af mandala-malebøgerne der findes - ikke har nogle mønstre som kunne passe. Så er der også mulighed for at designe, sit eget mønster i de farver som man vil.

Jeg er selv pædagog og min oplevelse er, at leg og kreativitet er med til at stimulerer og understøtter børn i deres udvikling og læring.

Kreativitet kan være mange ting, og det afhænger også af de udfoldelsesmuligheder børnene stifter bekendtskab med.

Vores datter brugte både de medfølgende mønstre, men lavede også sit eget kunstneriske udtryk, med stifterne fra Fantacolor Mandalaen. Der er også mulighed for at lave mønstre udfra egen og fri fantasi, og i fantasien ligger også kimen til kreativiteten og den abstrakte tænkning.

Vores datter måtte simpelthen også undersøge om, stifterne evt kunne bruges når der skulle laves kastanjedyr, men uden den store succes. Det kan godt være det ikke blev den store succes, men til gengæld blev hun en erfaring rigere.

Det er en kæmpe fordel, at man kan lave lidt og lægge det tilbage i æsken og finde det frem igen, uden af skulle starte helt forfra.

Når både min datter og jeg sidder med Fantacolor Mandalaen fra Quercetti, kobler vi begge helt fra og stressniveauet fra den hektiske hverdag sænker sig som julefreden.

Stiftmosaikken anbefales fra 5 til 12 år, og det virker som en meget fornuftigt aldersætning, fordi det kræver en del finmotorisk kunnen, samt koncentration og styr på farvegenkendelse.

Sættet er lavet i plastik, men er i en fantastisk god kvalitet. Selv de små stifter, har vi på intet tidspunkt oplevede knækkede. Fantacolors Stift-mandala er en anderledes, men sjov, udfordrende og fantasifuld måde, at være kunne udtrykke sig kreativ på.

Quercetti formår at få børne til at tænke ud af boksen, og stille spørgsmålstegn ved legetøjet, får dem til at bruge deres fantasi, kreativitet, og nysgerrighed og derigennem får dem til at undre sig, hvilket er rigtig godt for hjernens udvikling.

- Tine Rasmussen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjQuercetti

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen