Magna-Tiles Stardust anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Farveserie: Mixed Colors | Antal: 1 sæt med 15 dele | Varenr. 18915

"Det kunne ikke gå hurtigt nok med at Inger fik åbnet æsken, fordi hun var så spændt på at se hvordan både spejl- og glimmer magneterne så ud - og hun blev ikke skuffet. Jeg vil dog ikke råde til, at man ikke starter ud med dette sæt, fordi der "kun" er 15 magneter og jeg tror ikke at ens barn vil få det maksimale ud af legen med Magna-Tiles, med så få magneter til at starte med..."

Glimmer, glitter og stjernestøv

Jeg var virkelig spændt på at skulle vise Inger den nye Magna-Tiles Stardust æske, fordi hun i øjeblikket er meget interesseret i alt hvad der hedder glimmer, glitter og hvad der ellers findes af sådan noget.

Det første hun sagde/udbrød da hun så pakken var "Glimmer!!!" - så min antagelse om at det ville være en succes til en pige på knap tre år så ud til at være rigtig?

Indhold af Magna-Tiles Stardust

Det fulde navn til æsken er sådan set Stardust - Glitter and Mirros - og som jeg har nævnt, var er det alt sammen lige noget for Inger.

Æsken er én af de mindre æsker fra Magna Tiles og indeholder 15 magneter.

Jeg synes egentlig det er ret fint, at Magna Tiles også har nogle mindre sæt, fordi man så måske har lidt nemmere ved at give dem som mindre gaver eller at børnene ønsker sig det i fødselsdagsgave - og Magna-Tiles laver rigtig mange mindre sæt (en del af dem, inklusiv denne, kan købes på Legebyen.dk?).

I æsken er der fire firkantede spejlmagneter (på den anden side har de nogle fine solide farver), 7 firkantede transparente magneter med glimmer og 4 almindelige transparente små trekanter.

Mere om Magna-Tiles

Magna-Tiles kom på markedet i 1997 og har siden haft stor succes på især det amerikanske marked. Det virker til, at mærket er ved at få sit fodfæste i Danmark og baseret på vores oplevelse med Magna-Tiles, så er det kommet for at blive.

Det er virksomheden Valtech, som er placeret lidt udenfor Chicago, som sælger de populære Magna-tiles. Hele historien bag selve Magna-Tiles er, at det var en japansk matematiklærer, som virkelig ønskede at give hans elever en bedre mulighed for at lære om geometri. En smuk historie, som nu er med til gøre børn lykkelige ved at udfordre deres kreative evner.

For det er også vigtigt at nævne, at udover at være et stykke legetøj, så er Magna-Tiles også noget, hvor børnene udvikler sig og lærer noget undervejs i legen.

Der findes rigtig mange forskellige versioner af Magna-Tiles æskerne og vi er så heldige, at få lov til at prøve flere af dem af. I denne anmeldelse har vi prøvet “tilkøbs” sættet som hedder Stardust, men vi kan også klart anbefales at se nærmere på Magna-Tiles 100 stk. Transparent sættet.

Vores oplevelse af Magna-Tiles Stardust

Det kunne ikke gå hurtigt nok med at Inger fik åbnet æsken, fordi hun var så spændt på at se hvordan både spejl- og glimmer magneterne så ud - og hun blev ikke skuffet.

Det var en rigtig flot solskinsdag da hun fik sættet og den første leg gik derfor ud på, at Inger byggede nogle små huse og satte dem i solens lys der kom ind i stuen.

Det er virkelig flot når der kommer lys igennem de transparente Magna-Tiles og det er endnu flottere når der tilmed er glimmer i dem.

Både Inger og Peter var også vældig begejstret for magneterne med spejle på og de syntes begge to, at det var sjovt at kigge ind i dem.

Vi prøvede sammen at bygge lidt forskellige ting, hvor man kunne bruge spejlene på sådan en måde, at spejlene var med til at få "byggeriet" til at virke endnu større.

På denne måde fik vi snakket lidt om spejle og Inger spurgte vældig interesseret ind til spejle - eksempelvis spurgte hun hvad der skete hvis man satte to spejle til at pege ind mod hinanden. Peter var vidst bare mest begejstret for at kunne se sig selv?

Der findes i alle Magna Tiles (I hvert fald alle dem jeg har set) små huller i hvert hjørne af magneterne. Stine og jeg har gået og tænkt lidt over hvad de huller præcist kunne bruges til, men da vi fik denne pakke snakkede vi lidt om, at de magneter der havde glimmer næsten var så fine, at de kunne bruges som en form for pynt.

Derfor spurgte vi Inger, om hun syntes det kunne være sejt at få hængt magneterne op på hendes værelse - det blev Inger meget begejstret for? Vi måtte dog lige igennem en kort snak om, at man jo så ikke kunne lege med dem imens...

Vi besluttede os for at hænge dem op i en snor foran hendes vindue og hun syntes selv at det ser ret sejt ud. Der er sikkert også et hav af andre muligheder, hvor man kan hænge dem op, men ved at hænge dem foran vinduet, så får solen lavet nogle rigtig flotte farver på gulv og væg.

Ønsker man at tilføje et mindre sæt Magna Tiles til sin magnetsamling, så er Stardust-sættet bestemt værd at overveje.

Vores Inger på tre år har i hvert fald været utrolig glad for det. Jeg vil dog samtidig sige, at jeg vil måske vil råde til, at man ikke starter ud med dette sæt, fordi der "kun" er 15 magneter og jeg tror ikke at ens barn vil få det maksimale ud af legen med Magna-Tiles, med så få magneter til start ?

- Anders Østergaard

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Transparent - 100 dele

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Metropolis - 110 dele

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen