Rubens Barn EcoBuds anmeldelse

"Jeg synes, det er dejligt at børn kan få så stor glæde af disse dukker og så er det helt fantastisk, at dukkerne måske kan gøre en forskel for både syge og- eller ældre mennesker også!"

Om Rubens Barn dukkerne

Rubens Barn er dukker til både store og små børn og de kan kort beskrives som ”Handmade Happiness”. Den første Rubens Barn dukke så dagens lys i Sverige i 1996 og var designet af kunstner og professionel skulptør Ewa Jarenskog.

Ewa startede med at lave glade ansigter og børnefigurer i ler, men de var ikke så gode for børn at lege med. Derfor gik hun sammen med designer og ven Teruko Wahlström, om at lave de søde figurer om til håndsyede dukker, i den bedste kvalitet.

Ewa’s far lagde navn til brandet og snart var Rubens Barn brandet født.

Selve virksomheden, Design Rubens Sweden AB, blev en realitet i 1998 og missionen var klar fra starten af. Målet var og er, at bringe glæde til kunderne gennem et unikt design og en uovertruffen kvalitet, om end der vælges Rubens Barn Original, Rubens Kids, Rubens Baby, Rubens Cutie, Rubens EcoBuds eller en af de mange andre Rubens dukker. I denne anmeldelse kigger vi nærmere på Rubens EcoBuds dukkerne...

Ewa’s passion for at lave skulpturer af børn videreføres i hendes design af de søde Rubens dukker, der findes i et væld af forskellige serier. Hver Rubens Barn dukke er håndlavet og derfor unik. De elskelige dukker, med de milde og glade ansigter, bliver individer ligesom du og jeg, hvilket skaber en øjeblikkelig personlig relation, der bringer varme følelser frem, når du holder en af dukkerne i dine arme.

Rubens Barn dukkerne er lavet af blødt polyester fleece, som ligefrem opfordrer til berøring og knus og som giver trøst og tryghed. Rumpen er fyldt med granulat, som gør at dukkerne sidder godt og ”ikke falder sammen” for de små. Øjne og mund er broderet i hånden, hvilket er med til at gøre Rubens Barn dukkerne til noget helt særligt.

Ud over selve dukkerne fra Rubens Barn, sælger Legebyen.dk også en masse tilbehør, lige fra forskellige sæt tøj, bløde sutteflasker, dukkelift og puslesæt. Så nu kan Rubens Barn dukken både blive puslet, få skiftet tøj og sidst men ikke mindst kan de blive puttet.

Rubens Barn dukkerne kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader, dog må de ikke komme i tørretumbleren. Dukkernes tøj skal vaskes i hånden, da de desværre ikke tåler vaskemaskine.

Både til store og små

Da Rubens Barn startede med at producere dukker, var det mest til de mindste børn. Men efterhånden som sortimentet blev større, har de store børn også fået interesse for de super fine dukker.

Vores familie består af Mor, Carina 32 år. Jeg har de sidste 9 år arbejdet med hjemmetræning, hjemmeundervisning og generelt udviklingen af kognitive, sproglige og motoriske færdigheder.

Storebror Marcus er 15 år, han har en autisme diagnose, men kæmper for at udvikle sig. Han er glad og nysgerrig og vil gerne lære.

Som det sidste skud på stammen, er lillebror Villads som blev født i dec. 2019. Han er allerede en lille bølle, der gerne vil udforske og opleve verden.

Vores familie har været så heldige, at få lov til at teste og anmelde tre forskellige størrelser af disse flotte og søde Rubens Barn EcoBuds dukker. Det er noget jeg har glædet mig rigtig meget til, da jeg har hørt meget godt om dem og derfor gerne ville vide mere og selv fornemme hvordan dukkerne er. Det har derfor været en meget spændende opgave at anmelde lige netop disse dukker. De er virkelig noget helt specielt.

Om Rubens Barn EcoBuds dukkerne

EcoBuds dukkerne fåes i flere forskellige størrelser. De findes både som drenge og piger og som lyse og mørke dukker, med blå, grønne eller brune øjne.

Jeg synes, det er en stor fordel at dukkerne er så forskellige, så er det altid muligt at finde en som passer ind i jeres familie.

Ansigterne på disse søde dukker er lavet i blødt stof for et mere følelsesladet og realistisk look.

Øjnene er vigtige. De er broderede og er det, der bringer dukkerne til live og i kombination med deres varme smil, gør en Rubens Barn EcoBuds dukke til en uimodståelig ven!

Håndlavet lykke! Fælles for alle dukkerne er, at de allesammen er håndlavet og lavet af økologisk bomuld, og indmaden er 100% OEKO-TEX certificeret polyester.

Den første dukke vi har testet er:

Rubens Barns Mini-EcoBuds dukken Flora.

Hun er en køn, sød mørk pige med mørkebrunt hår. Hun har de flotteste brune øjne. Flora har stribede leggings og en prikket bodystocking på, som ikke kan tages af. Hun har også en lys kjole på, som godt kan tages af.

Flora er 23 cm. høj og vejer 45 gram.

Hun har to snore, så hun kan bindes fast på skoletasken eller i klapvognen.

Pga. hendes størrelse, så er hun nem at tage med på tur. Hun er nem at holde, også for de små børn og pga. hendes størrelse er hun også nem at lege med.

Hun kan leges med, sammen med andre dukker eller indgå i en kreativ leg, hvor hun bl.a. kan være med til at lege gemmeleg og gemme sig sammen med dit barn, så han/hun ikke bliver bange hvis gemmestedet er et sted hvor der er mørkt.

Flora kan også indgå i en leg hvor der leges med dukkehus og hun kan godt lide at lege med flere børn på samme tid.

Mini-EcoBuds findes i fire varianter. Se dem her!

OBS: For hver Mini EcoBuds dukker der sælges, bliver et nyt træ plantet via organisationen. Læs mere her: www.OneTreePlanted.org

Den anden dukke vi har testet er:

Rubens Barns EcoBuds dukken Aspen.

Han er en lys dreng, med lyst kort hår. Han har flotte lyseblå øjne og små søde ører.

Aspen har to forskellige strømper på med prikker, det viser at han er en ballademager. Strømperne kan ikke tages af og det kan hans stribede bodystocking heller ikke. Han har et par lyse shorts på, som godt kan tages af.

Aspen er 31 cm. lang og vejer 117 gram.

Aspen har en rigtig god størrelse, til at man kan sove sammen med ham. Han er en meget nysgerrig dukke, han vil gerne ud og opleve verden og teste grænser. Aspen har derfor været med ude og hoppe på vores trampolin. Han har også været med i kuglebassin.

Aspen har en fin størrelse til at fungere som en kramme bamse/dukke, som kan trøste, hvis der er behov for dette, eller som kan skabe ro og tryghed i forskellige skræmmende eller nye situationer.

EcoBuds dukkerne findes i seks forskellige varianter. Se dem her!

Den tredje dukke vi har testet er:

Rubens Barn EcoBuds Gigant dukken Lily.

En unik "limited edition" dukke som er hele 75 cm. lang og vejer 982 gram.

Hun er med andre ord en kæmpe dukke!

Lily er en lys pige med langt lyst hår, som er lavet som rottehaler og hun har store flotte grønne øjne.

Lily har prikket leggings på og en stribet bodystocking, som ikke kan tages af. Derudover har hun en hvid nederdel på, som godt kan tages af.

Lily er så stor, at hun har samme størrelse som et lille barn.

Hun er perfekt til “Mor, Far og Barn leg”, og hun kan nemt sidde rank og stabilt på en stol eller i en klapvogn, hvis I leger at I skal på tur.

Se udvalget af "Limited Edition" EcoBuds dukker her!
(Så længe lager haves...)

Hvad gør EcoBuds dukkerne særlige

Vi er helt vilde med alle tre typer af Rubens Barn EcoBuds dukker, de er rigtig søde og hyggelige. De har søde glade ansigter som med det samme fanger børns interesse og nysgerrighed.

De lange arme og lange ben, gør det nemt for børn at løfte dem og holde om dem. Dukkerne kan skabe glæde hos mange forskellige mennesker, både drenge og piger, unge og gamle, raske og syge.

Giver mennesker med demens og andre særlige behov tryghed og glæde...

Rubens Barn dukkerne bliver også kaldt demensdukker, da de appellerer til samtale og nærhed. De giver stor glæde og ro for mange demente og "tænder lys" i mange øjne.

Demensdukker

Der er rigtig mange demente, der har haft meget stor glæde af Rubens Barn dukkerne igennem tiden. De falder nemt til ro og starter gerne med, at give Rubens Barn dukken omsorg, kærlighed og ømhed. Enkelte får lyst til at kramme, og måske synge for dukken.

Så dukkerne kan have en meget positiv virkning på mennesker med sygdommen demens i deres liv. Det er i de senere år blevet påvist via forskning både i Danmark og udlandet.

En dukke kan give mennesker med demens og andre særlige behov tryghed, glæde, og samtidig opfylde det behov mange mennesker med bl.a. demens har, for selv at kunne vise omsorg. Dukken kan også give dem ro og trøst i en svær stund

Vores oplevelse af EcoBuds dukkerne

EcoBuds dukkernes blødhed, vægt og åbne ansigt giver fornemmelsen af at holde et rigtigt barn og dukkerne kan stimulere samtale og de empatiske evner hos barnet.

Materialet brugt til dukkerne er 100 % økologisk stof - OCS godkendt - på ydersiden af dukken. Indeni er fyldet 100% OEKO-TEX certificeret polyester.

Dukkernes mange funktioner tæller blandt andet stimulering og træning af Empati, Fantasi, Finmotorik, Hånd-øje-koordination, Kreativitet, Rolleleg, Selvværd, Sociale kompetencer, Følesansen og Tryghed.

Rubens Barn EcoBuds dukkerne på køretur i Dantoy Scooter med vogn!

Efter at have læst en hel masse om disse dukker og oplevet dem på nært hold, så er jeg virkelig positivt overrasket over dem. Disse Rubensdukker er virkelig noget helt særligt.

Jeg synes, det er dejligt at børn kan få så stor glæde af disse dukker og så er det helt fantastisk, at dukkerne måske kan gøre en forskel for både syge og- eller ældre mennesker også!

Vi kan derfor uden tvivl anbefale disse håndlavede økologiske Rubens Barn dukker til alle der måtte være på udkig!

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjRubens barn

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris662,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen