Dantoy Tiny Dinnertime anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 mdr | Materiale: BIO-plast | Mærke: Dantoy | Serie: Tiny | Antal: Varierende antal 

"Alt i alt må vi sige at være yderst tilfredse med dette fine spisesæt fra danske Dantoy. Hvis vi kunne få indfriet et enkelt ønske, så ville det være, at stablefunktionen var mere stabil. Man kan godt stable både krus, tallerkener og skåle, men mere end to kopper ovenpå hinanden vil vælte, når de som hos os står i en skuffe, der trækkes ud. Dette ændrer dog ikke på, at vi klart vil anbefale alle forældre og bedsteforældre at købe produktet. Hvis man tager et nærmere kig på udvalget, så findes der faktisk også andre tallerkener og skåle indenfor samme spise-serie, som helt sikkert også kunne være interessant at afprøve"

En anmeldelse af Dantoy Tiny Dinnertime

Når man har mindre børn, kommer man ikke udenom det faktum, at der dagligt skal serveres mange måltider. Både større hovedmåltider, men også adskillige mellemmåltider. Og selvfølgelig alle snacksene derimellem.
Hjemme hos os føler vi sommetider, at vi forældre fungerer som kokke og tjenere i en lille restaurant for at tilfredsstille husstandens små maver. Men dette er et vilkår vi gerne indfrier, og vi gør som forældre vores allerbedste for, at det, vi fylder børnenes maver med, er overvejende sunde og nærende madvarer.

Men ikke bare madvarerne er vigtige. Vi stiller nemlig i høj grad også krav til det service, som vi serverer maden på.

En jungle at navigere i som forbruger

Som forbruger synes vi, at markedet er virkeligt stort og indimellem skal man holde tungen lige i munden for ikke at fare vild i diverse mærkninger angående materiale, sundhedsskadelige stoffer, miljøbelastende faktorer og så videre og så videre. I den forbindelse er vi rigtig glade for endelig at have fundet et mærke og design, som faktisk opfylder nærmest alle de krav, vi som forbrugere og forældre har.

Servicet fra Dantoy har vi erhvervet i en pakke med 56 dele, hvilket passer helt perfekt til vores behov i hverdagen med to små børn. Der er næsten altid rene skåle og tallerkener i vores køkkenskuffer, og hvis ikke kører opvaskemaskinen jo gerne dagligt alligevel.

Pakken indeholder otte flade frokosttallerkener med en lille kant, otte skåle i perfekt størrelse til morgenens havregrød eller eftermiddagens frugt og otte kopper med mulighed for at påsætte tilhørende tudelåg. Herudover medfølger otte sæt bestik bestående af kniv, gaffel og ske. Indholdet i pakken har fire forskellige, flotte, afdæmpede farver i henholdsvis grå, beige, lys rosa og gammelrosa. Jeg forestiller mig, at disse farver passer i de fleste danske hjem, og for børn er der mulighed for selv at vælge den farve, de lige netop har lyst til på dagen, hvilket må siges at bidrage til en ikke-ubetydelig følelse af medbestemmelse.

Dantoy

Servicet er danskproduceret og fremstillet i bioplast, hvilket er et råmateriale lavet af 90% sukkerrør. Det er dermed godkendt til at bære Svanemærket, hvilket er et stort kvalitetsstempel i vores øjne. Svanemærket er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer, og det hjælper os som forbrugere til at vælge de miljømæssigt bedste produkter, da det tager højde for miljøet som helhed – herunder både klimaforandringer, tab af biodiversitet, overforbrug samt kemikaliepåvirkning. 

De små ting gør forskellen 

Vi har haft børn i snart fem år, og i årenes løb har vi afprøvet diverse kopper, skåle, børnegafler, babyskeer og så videre. Nogle af de ting, vi i høj grad har frasorteret og skilt os af med, er service, som let går i stykker – små børn smider jo ofte ting på gulvet – service, der misfarves, eller på anden vis bliver grimt med tiden, upraktiske kopper og skåle, der vender sig om i opvaskemaskinen eller nu senest børneservice lavet af melamin på grund af netop materialet, der er blevet stillet i en dårligt lys.

Alle disse parametre kan for nogle være småting, men i en travl hverdag gør det faktisk en kæmpe forskel for os, at tingene i vores omgivelser er så optimale og lette at tilgå som overhovedet muligt. Og lige netop dette synes vi er tilfældet med Dantoys relativt nye morgen- og frokostsæt. Det virker gennemtænkt, og uden at vide det, føler jeg mig ret overbevist om, at designerne og udviklerne bag produktet er forældre selv.

Vi har ejet servicet i omkring fem måneder. Vi har brugt det dagligt lige siden, og ud fra dette vil jeg konkretisere, hvad det lige netop er, jeg synes er fordelene ved det:

Kvalitet

Først og fremmest er det produceret i pp-plast, som mig bekendt er en af de få ”gode” former for plast til netop dette formål.

Servicet fremstår blødt og lækkert. Det er helt glat og behageligt at røre ved. Det larmer ikke på en ubehagelig måde, når bestikket rører bunden, og det sætter vi pris på hjemme hos os, da vores 1-årige har det med at bruge alt som musikinstrument.

Materialet er også dejligt let – men ikke så let at det vender sig om i opvaskemaskinen. Letheden gør tilmed, at det er brugervenligt for selv de helt små børn at benytte. Vi har brugt flere af elementerne til vores datter, da hun omkring et halvt år gammel startede op på grød. Og hun har altid haft let ved at holde ved både kopperne og bestikket.

Vores søn på knap fem år bruger det også, og denne store berøringsflade hvad angår alder gør servicet  attraktivt, da det jo så kan bruges i mange år og også genbruges, hvis der kommer nye børn til. Måske endda også til børnebørn engang. Hvem ved. Lige nu er der i hvert fald ikke noget der tyder på, at det ikke skulle kunne holde i så mange år.

Holdbarhed

Som nævnt ovenfor virker servicet virkelig holdbart. Det er robust. Vores datter har smidt det på gulvet – både på klinker og trægulv adskillige gange. Og det hverken flækker, splintres eller slår fliger af. Endvidere holder det sin farve upåklageligt og de små brugsspor, som kommer i form af små, næsten usynlige ridser, er så minimale at de faktisk ikke er værd at nævne.

Hvad angår farve, så kan vi også skrive under på, at servicet består kødsovs-testen. Det misfarves på ingen måde af hverken dette eller i øvrigt at noget andet. 

Alt i alt må vi sige at være yderst tilfredse med dette fine spisesæt fra danske Dantoy. Hvis vi kunne få indfriet et enkelt ønske, så ville det være, at stablefunktionen var mere stabil. Man kan godt stable både krus, tallerkener og skåle, men mere end to kopper ovenpå hinanden vil vælte, når de som hos os står i en skuffe, der trækkes ud.

Dette ændrer dog ikke på, at vi klart vil anbefale alle forældre og bedsteforældre at købe produktet.

Hvis man tager et nærmere kig på udvalget, så findes der faktisk også andre tallerkener og skåle indenfor samme spise-serie, som helt sikkert også kunne være interessant at afprøve.

- Marie Koldkjær

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles de mindre sæt

Læs også anmeldelsen af PUKY R03 løbehjul

Læs også anmeldelsen af Dino Cars Trillebør

 

Anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen