Magna-Tiles de mindre sæt anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Plast og magneter | Mærke: Magna-Tiles

"Det lærende konstruktionslegetøj i forskellige geometriske former og farver appellerer børn til leg, der udfordrer de finmotoriske kompetencer og samtidig ubevidst lærer de små om matematiske grundbegreber. For vores dreng på 3,5 år har Magna-Tiles uden tvivl været årsagen til, at han i en relativ tidlig alder var bevidst om, hvordan henholdsvis en trekant og en firkant ser ud, hvad de kan i forbindelse med en byggeproces, og hvordan de differentierer sig fra hinanden. Det lyder måske banalt, overdrevent for andre, men faktum er, at han er helt klar over, at de firkantede magneter for eksempel kan danne et fundament til et hus eller en bygning, hvorimod de trekantede er optimale til en tagkonstruktion..."

En anmeldelse af de mindre sæt fra Magna-Tiles

Efterhånden kender mange børnefamilier til det populære magnetlegetøj fra Magna-Tiles. Og hvis man ikke gør, er anbefalingen herfra uden tvivl at få det på børnenes ønskeseddel i en fart.

Det lærende konstruktionslegetøj i forskellige geometriske former og farver appellerer børn til leg, der udfordrer de finmotoriske kompetencer og samtidig ubevidst lærer de små om matematiske grundbegreber. For vores dreng på 3,5 år har Magna-Tiles uden tvivl været årsagen til, at han i en relativ tidlig alder var bevidst om, hvordan henholdsvis en trekant og en firkant ser ud, hvad de kan i forbindelse med en byggeproces, og hvordan de differentierer sig fra hinanden. Det lyder måske banalt, overdrevent for andre, men faktum er, at han er helt klar over, at de firkantede magneter for eksempel kan danne et fundament til et hus eller en bygning, hvorimod de trekantede er optimale til en tagkonstruktion.

På legebyen.dk kan man finde et stort udvalg af det geniale legetøj fra Magna-Tiles. Der findes mange forskellige sæt i forskellige prisniveauer afhængig af størrelse, former, funktioner og farver. Hjemme hos os startede vi med en af de lidt dyrere pakker med magnetlegetøjet, og siden William erhvervede sig denne, har Magna-Tiles været fast inventar på ønskesedlen. For hvem synes ikke, det er fedt at have en masse magneter, så man kan bygge højere, større og vildere?

Et gavebudget kommer også i mange størrelser, og hjemme hos os har det været et hit at bruge de mindre sæt fra Magna-Tiles som f.eks. kalendergaver i december måned og som storebrorgave. Vi kunne uden tvivl også fremadrettet finde på at give de mindre Magna-Tiles sæt til fætre, kusiner og venners børn i forbindelse med fødselsdage eller andre mærkedage.

Alt efter indhold kan de små sæt fungere som supplement til en allerede eksisterende samling af det innovative legetøj, og ellers kan de formentlig vække interessen og nysgerrigheden hos børn og voksne, som efter vores overbevisning efterfølgende vil ønske sig mere.
Med en pris fra 139 kroner til cirka 249 kroner giver de mindre sæt i hvert fald mulighed for at tilpasse ens gavebudget til de forskellige lejligheder.

De små sæt, som vi har leget med, er følgende:

Magna-Tiles ICE 16 stk., gennemsigtig:

Denne pakke med 16 magneter i basis former er et rigtig godt supplement til en Magna-Tiles samling, men kan også sagtens bruges som enestående samling. Sættet indeholder fire små kvadrater, fire ligesidede trekanter, fire retvinklede trekanter og fire ligebenede trekanter.

Magneterne i denne pakke er gennemsigtige og meget stilrene. William leger indimellem, at disse magneter er glas eller isflager, og på den måde bidrager farven til en masse fantasifuld leg.

De mange trekantede former i denne pakke har hjemme hos os dannet ramme for byggeri af utallige rumraketter, men også flade 2D figurer på gulvet, hvor trekant efter trekant efterhånden danner en rund figur med kanter hele vejen rundt.

Magna-Tiles selvlysende ”Glow in The Dark”, 16 stk.

Et super sejt sæt, der som noget helt særligt, i forhold til andre magneter fra Magna-Tiles, kan lyse i mørke. Der er 16 magneter med i kassen i forskellige geometriske former – fire små firkanter, fire ligesidede trekanter, fire retvinklede trekanter og fire ligebenede trekanter.

De er alle gul/grønne ved det blotte øje, men når man placerer sig et mørkt sted og benytter den børnevenlige lygte, der er med i sættet, lyser de op med den selvlysende effekt. William synes, sættet er virkelig fascinerende.

Han bygger sommetider et lille hus udelukkende med magneterne af denne type, og andre gange kombinerer han dem med sine resterende Magna-Tiles som en almindelig ”mursten” i sine byggerier.

Magna-Tiles udvidelsessæt med to biler:

Mange mindre børn er vilde med biler og andre køretøjer på hjul. Derfor er det fedt, at Magna-Tiles har lavet tilbehør i form af biler eller karosserier, som passer i størrelsen til at kunne køre på magneterne. Hos os har bilerne været inkluderet i lege, hvor der er blevet bygget en lang vej, en stor og høj garage eller for eksempel en brand- eller politistation med en rampe.

En vigtig detalje er antallet af biler i denne pakke. Der er heldigvis to styks, og derfor har det været muligt at dele med enten mor, far eller en anden legekammerat, så begge involverede har kunnet få en bil. Det er jo altid godt at øve og blive bedre til at dele sine legesager.

Bilerne er selvfølgelig også magnetiske i sig selv, og derfor kan de også benyttes som base til selv at bygge for eksempel en bus, brandbil eller hvad end fantasien finder frem til.

Magna-Tiles udvidelsessæt med 8 polygoner:

Denne sjove pakke indeholder fire diamantformede magneter og fire pentagoner eller femkanter. Magneternes form i denne pakke udfordrer byggeprocessen og giver mulighed for helt nye designs og konstruktioner. Dette sæt vil vi anbefale som supplement til børn, der i forvejen har en del ”basis” magneter, da det i det tilfælde giver god mening med nye og måske mere udfordrende former. Alternativ en enkeltstående gave til de lidt større børn, der allerede er dus med trekanter og firkanter.

Magna-Tiles udvidelsessæt med 8 rektangler:

I dette sæt finder man fire relativt store rektangler og fire store firkanter i transparente farver. Fordi magneterne er forholdsvis store, og dermed optimale til at bygge højt og bredt på relativ kort tid har de været et stort hit hos os. Magneterne i dette sæt er klart nogle af dem, som William altid foretrækker at bruge i sine konstruktioner. Han elsker at se en hurtig udvikling i sit byggearbejde, hvad angår størrelse og omfang.

Hvis man ikke allerede kender til dette legetøj, som er sjovt for både små børn, større børn og også for voksne, er opfordringen fra os formentlig tydelig. Det er vigtigt at pointere, at magneterne udelukkende er lavet af fornuftige materialer, og de små magneter, som sidder indeni, er 100% sikre trods hård håndtering af legetøjet.

Vi har en dreng, der trods sin alder ikke er særlig god til at lege helt selv, men lige præcis med dette legetøj kan han oftest fastholde sin koncentration længere tid ad gangen, uden vi som forældre nødvendigvis behøver at være involveret, førend han naturligvis stolt viser sine byggerier og kreationer frem.

- Marie Koldkjær

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 32 stk. transparent

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles DX 48 stk. transparent

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 16 stk. selvlysende figurer

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen