Dino Cars Trillebør anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 7 år (ca. 130 cm.) | Mål: 100 x 41 x 41 cm. | Materiale: Pulverlakeret metal/plast | Bæreevne: Op til 60kg | Farve: Sort/rød | Mærke: Dino Cars

"Den fine trillebør til børn fra Dino Cars er et virkelig stort hit hjemme hos os, og det er et stykke legetøj, som med sin praktiske funktion, bidrager til de udendørs gøremål. William har i flere måneder benyttet trillebøren hyppigt, og det at vende tilbage til et stykke legetøj gang på gang, må i sandhed ses som et kæmpe kvalitetsstempel..."

En anmeldelse af trillebøren fra Dino Cars

Førstehåndsindtryk!

William havde i et par dage gået og kigget utålmodigt på den store pakke, vi havde modtaget fra Legebyen.dk, da det endelig blev tid til at åbne den. Da han blev præsenteret for indholdet, kunne det kun gå for langsomt med at få den pakket ud.

Pappet blev flået op, mens de få dele til trillebøren effektivt, men mere nænsomt, blev fundet frem. Og allerede ved første øjekast fornemmer man, at der er tale om en trillebør af solid kvalitet i enkle, stilrene farver, og som er tro mod de klassiske trillebøre, der normalvis heller ikke er så sprudlende rent farvemæssigt.

Helt lavpraktisk ankommer trillebøren i tre dele. Stellet, hjulet og selve børen, baljen – eller vognen om man vil. Dertil følger nogle få skruer og bolte. Desuden følger også en ganske kort og simpel samleinstruktion. Men hvis har en ide om, hvordan en trillebør er sat sammen, er det ikke raketvidenskab at forene de få dele.

Hvis man har et barn, som kan lide at samle, bygge og bruge sine hænder, er det oplagt at inddrage ham eller hende i første proces. Der skal nemlig skrues et par gange, men den simple konstruktion og sammensætning gør det let og overskueligt for selv en lille fyr som William på tre år, at tage del i arbejdet. Og vupti. På få minutter er trillebøren samlet og med et par voksne ”efterskru”, er den også klar til brug.

Selvom vores have fremstår nogenlunde anstændigt, erkendte vi hurtigt, at vi for legens skyld måtte i gang med at grave nænsomt i et bed, så trillebøren kunne blive testet. Godt nok blev trillebøren ikke fyldt til randen, men vi kunne med det samme se, at der er tale om et produkt af høj kvalitet, som glider let henover fliserne og græsset, uden at dette kræver de store anstrengelse for Williams lille krop.

Netop dét er et kvalitetsstempel, for modsat andre trillebører til børn, er børnetrillebøren fra Dino Cars enormt driftsikker og bliver ikke ustabil, desto mere der fyldes i. Det skyldes i høj grad de brede dæk, som giver trillebøren et godt og sikkert flow. Desuden er selve børen letvægtsmateriale, hvilket samlet set resulterer i et velfungerende, driftsikkert køretøj.

Havearbejde bliver til leg

William er et stort aktiv, når der skal klares udendørs projekter hjemme hos os, og i denne forbindelse er trillebøren også blevet testet for alvor. Særligt da der blevet lagt fliser, og flere hundrede kilo sten og sand skulle flyttes fra A til B. Selvom farmand tog det tungeste læs med sin egen trillebør, stod det klart, at den lille sorte og røde trillebør fra Dino Cars sagtens kunne fyldes op og modstå mange kilos last.

Instruktionen siger maksimalt 60 kilo, og det fornemmer man, at den sagtens – og sikkert – kan klare. William og Williams større kusine har også gået flere ture med hinanden i trillebøren, hvilket har medført mange grin.

I trillebøren er der foruden sten, sand og jord også blevet flyttet rigtig mange bøgeblade i forbindelse med bøgehækkens forvandling fra brun til grøn. William har nydt at kopiere vi voksnes adfærd, og det har været dejligt med en lille hjælper i haven, når de mange flyvske blade skulle samles. Der er ingen tvivl om, at trillebøren har bidraget til en følelse af stolthed hos William, idet han selv har kunnet fornemme, at han har bidraget til fællesskabets forpligtelser hjemme hos os.

Det praktiske

Dino Cars trillebøren er designet og produceret i Tyskland. Baljen er robust og tåler al slags vind og vejr. Stellet er i pulverlakeret metal i mørke toner, ja nærmest sort. Vi har nu haft trillebøren til at stå udenfor i et par måneder, og den hverken falmer eller skaller i metallet. Der er tale om høj kvalitet, hvilket også er en vision hos det tyske firma.

Firmaet har eksisteret i flere årtier, og har stor erfaring med at skabe robuste køretøjer med en vision om, at de skal holde resten af livet. Dino Cars er især også kendt for deres kreation af Gokarts, som også kan købes i forskellige varianter på legebyen.dk. Hvis vi nogensinde skal købe en Gokart er vi ikke i tvivl om, at man kan forvente et ordentligt produkt fra dette firma, når en relativ simpel ting som en trillebør, kan fremstå i sådan en fin kvalitet.

Trillebøren til børn har terrængående luftgummihjul, mens håndgrebene har en ru gummibelægning, der giver et sikkert greb. Trillebøren måler 100x41x41 cm og anbefales i alderen tre til syv år eller op til 130 centimeter.

Vores erfaring er, at man sagtens kan få glæde af trillebøren trods endnu flere centimeters højde – endda også som voksen, og vi har faktisk flere gange lånt Williams lille fikse trillebør. Man skal selvfølgelig bukke sig lidt, og en ergonomisk ekspert, vil formentlig ikke anbefale stillingen. Alligevel kan det fint lade sig gøre, fordi håndgrebene faktisk er relativt lange, og ens buk dermed ikke bliver decideret ubehageligt.

Selve børen, som har en tilpas dyb form, og består af hård plast, giver sammen med det lette stel af stål en let og meget mobil trillebør, som også et barn par 2-3 år kan løfte og flytte, uden man behøver at betjene den, som instruktionen foreskriver, og som flertallet nok vil betjene den.

Opsummering af vores anmeldelse

Den fine trillebør til børn fra Dino Cars er et virkelig stort hit hjemme hos os, og det er et stykke legetøj, som med sin praktiske funktion, bidrager til de udendørs gøremål.

William har i flere måneder benyttet trillebøren hyppigt, og det at vende tilbage til et stykke legetøj gang på gang, må i sandhed ses som et kæmpe kvalitetsstempel. En af de store fordele ved netop denne trillebør er uden tvivl formen, letheden og den stabilitet som trillebøren har, når den ruller afsted.

William har, på trods af sine ”kun” tre år, hvilket er grænsen for anbefalingerne af brugeren til denne trillebør, ikke på noget tidspunkt haft problemer med at benytte trillebøren.

At han så oven i købet kan benytte den de næste mange år er jo bare et stort plus. Kvalitet og produktets materialer taget i betragtning, er der heller ingen tvivl om, at trillebøren også er velfungerende og pæn at se på de næste mange år.

- Marie Koldkjær

Læs også anmeldelsen af AquaPlay 1501 Starter-vandbanesæt

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles DX med 48 dele

Læs også anmeldelsen af ByAstrups Dukkevogn

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDinocars

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen