Oombee Sansebold fra Fat Brain Toys anmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 måneder - 3 år | Materiale: 100% BPA-fri plast / Fødevaregodkendt silikone | Materiale: 100% BPA-fri plast / Fødevaregodkendt silikone | Antal: 1 stk sansebold

"Malinas finmotorik bliver styrket når hun flytter sansebolden, og når hun “åbner” sansebolden. De forskellige sansebolde deles hurtigt op, og så er det Malinas opgave at tilpasse sanseboldene ind i hinanden igen. Det er en super god måde at styrke finmotorikken på hos de mindste, og samtidig en sjov måde at gøre det på! Malina har efter flere timers leg og underholdning med sansebolden, endnu ikke sat tydelige brugstegn på den - og det viser os, hvor robust og holdbar Oombee Matryoshka Sansebolden fra Fat Brain Toys virkelig er..."

En anmeldelse af Oombee Sansebold fra Fat Brain Toys

Vores datter, Malina, på 11 måneder, er rigtig glad for nye udfordringer. Vi elsker at lade Malina udfordrer hendes sanser - når vi spiser, leger i sandkassen, er i bad, eller er en tur i skoven. Vi blev derfor meget nysgerrige, da vi blev præsenteret for Oombee Matryoshka Sansebolden fra Fat Brain Toys. Her var et stykke legetøj til de allermindste, hvor Malina kunne få lov til at bruge sin taktile sans, og styrke sine finmotoriske færdigheder.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med legetøj fra skaberne af Oombee Matryoshka Sansebold, nemlig Fat Brain Toys. Vi ved fra tidligere erfaringer at de skaber legetøj i allerhøjeste kvalitet, med et stort fokus på det læringsmæssige aspekt i alt deres legetøj. Vi var derfor rigtig motiverede og spændte, da vi skulle teste: Oombee Matryoshka Sansebold fra Fat Brain Toys.

Det praktiske om Oombee Matryoshka Sansebold fra Fat Brain Toys

Oombee Matryoshka Sansebold er anbefalet fra + 10 måneder og frem til 3 års alderen. Sansebolden er produceret i 100% BPA-fri plastkerne, med et overtræk af fødevaregodkendt silikone.

Oombee Matryoshka Sansebolden består af i alt fire forskellige sansebolde, som kan samles til én sansebold. Alle boldene hænger sammen i en tyk snor, og kan på den måde ikke blive væk fra hinanden. Hver bold passer ind i den næste bold, og det gør derfor legen med Oombee Matryoshka Sansebolden både udfordrende - men også super sjov for baby!

Den største sansebold er i farverne blå og lilla, den næste sansebold er i farverne grøn og gul. Den mindste sansebold er lilla, og sansebolden før er orange og rød.

Oombee Matryoshka Sansebold kommer i en pæn æske, der beskriver de mange muligheder sansebolden byder på.

  • Oombee Matryoshka Sansebold blev i 2020 nomineret - og udvalgt som en af finalisterne - til TOTY kåringen, i kategorien: “årets speciallegetøj” *

Vores oplevelse med Oombee Matryoshka Sansebold fra Fat Brain Toys

Malina var meget nysgerrig på den store sansebold i flotte farver, vi var i gang med at introducere hende for. Der gik ikke mange øjeblikke, og så var Malina i gang med at undersøge Oombee Matryoshka Sansebolden fra Fat Brain Toys.

Vi valgte at lade Malina sidde med sansebolden selv, og gribe den an - præcis som hun havde lyst til. Hun startede med at lade sine fingre glide hen over det første lag, hvor hun bliver introduceret for et hvirvel mønster og en glat overflade. Malina kiggede hen på far, og så stor smilede hun. Hun begyndte at trille en smule med sansebolden, og virkede rigtig interesseret i den.

Vi valgte at vise Malina, at sansebolden bød på flere forskellige “lag”. Vi åbnede sansebolden, og Malina gjorde store øjne. Malina kiggede undrende på sansebolden som vi nu havde åbnet, og lige så undrende på mor. Det “nye” lag i sansebolden skulle udforskes, og endnu en gang gled Malinas fingre henover sansebolden. Denne gang mødte hendes
fingre en masse huller, som hun hurtigt fik meget sjov ud af. Malina syntes det var rigtig sjovt at stikke fingrene ned i hullerne - og modsat, navigere uden om hullerne.

Malina fandt hurtigt ud af at hun godt kunne skille boldene fra hinanden, helt selv. Malina kom endelig ind til de sidste to sansebolde, som begge bød på rillede teksturer - i forskellige størrelser. Malina fandt også ud af at alle sanseboldene hang sammen, i én kraftig snor.

Malina sad og brugte lang tid på at skille de forskellige sansebolde fra hinanden, og undersøge deres forskellige teksturer. Vi viste Malina at sanseboldene kunne “samles” igen, og skabe én stor sansebold. Vi viste hende hvordan man lagde den ene sansebold ind i den anden, og efter kort tid var det Malinas tur til at prøve - og hold da op - hvor var det et kæmpe hit! Malina hun grinte og grinte, og syntes det var det sjoveste, at skulle få sanseboldene til at passe ind i hinanden.

Den taktile sans udfordres i selskab med Oombee Matryoshka Sansebolden

De fire forskellige sansebolde byder på helt forskellige taktile overflader, der virkelig kan udfordrer og underholde baby. De taktile overflader kan både undersøges med fingrene, gummerne og med øjnene.

Den første sansebold er den største af dem alle. Den store sansebold byder på en stor hvirvel, på hver side af sansebolden. Hvirvlen er helt glat i sin tekstur, og der er godt med plads til at babys små fingre kan udforske den til fulde.

Den næste sansebold vi bliver introduceret for, har forskellige størrelser med huller rundt omkring på sansebolden. Nogle af hullerne er en smule skæve, og andre er helt lige. Der er i alt 19 huller på hver side af sansebolden.

Den tredje sansebold vi bliver introduceret for er med brede linjer, og her er der igen rigeligt med plads til babys fingre. Der er i alt fem linjer på hver side af bolden, i forskellige længder.

Den fjerde og sidste sansebold byder på en tæt og rillet tekstur.

De fire forskellige sansebolde byder hver især på noget forskelligt, og de mange farverige farver sansebolden også besidder, vil med garanti fange babys opmærksomhed.

Oombee Matryoshka Sansebolden byder på et væld af muligheder

Malinas finmotorik bliver styrket når hun flytter sansebolden, og når hun “åbner” sansebolden. De forskellige sansebolde deles hurtigt op, og så er det Malinas opgave at tilpasse sanseboldene ind i hinanden igen. Det er en super god måde at styrke finmotorikken på hos de mindste, og samtidig en sjov måde at gøre det på!

De mange forskellige farver som sansebolden har - har efter vores overbevisning - også en stor indvirkning på Malinas store interesse for sansebolden. Farverne er skarpe, og når Malina bliver ældre, er det en god mulighed for os, at øve de forskellige farver med hende. Den store variation der er i farverne på sansebolden, er med til at skabe en sansebold vi ikke har set lignende før.

De sensoriske udfordringer, der hele tiden er med til at pirrer Malinas nysgerrighed, er virkelig dér hvor sansebolden skiller sig ud. De tre forskellige lag der “gemmer” sig bag sanseboldens ydre skald, gør sansebolden spændende og uforudsigelig.

Vores vurdering af Oombee Matryoshka Sansebold fra Fat Brain Toys

Malinas sanser har været udfordret og legen har været fantastisk, i selskab med Oombee Matryoshka Sansebolden fra Fat Brain Toys. De forskellige teksturer og de flotte farver sansebolden byder på - er ikke kun en fryd for øjet - men også for Malinas leg med sansebolden.

Oombee Matryoshka Sansebolden byder på høj kvalitet, og er et stykke legetøj der kan holde til lidt af hvert. Malina kan godt hive hårdt fat i de forskellige sansebolde - eller være en smule voldsom i sine bevægelser.

Malina har efter flere timers leg og underholdning med sansebolden, endnu ikke sat tydelige brugstegn på den - og det viser os, hvor robust og holdbar Oombee Matryoshka Sansebolden fra Fat Brain Toys virkelig er!

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Dimpl Sanselegetøjet fra Fat Brain Toys

Læs også anmeldelsen af Dimpl Duo fra Fat Brain Toys

Læs også anmeldelsen af Frugtvenner Sensorisk legetøj fra Fat Brain Toys

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFat brain toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen