Gonge Robo Board anmeldelse

Alder: Fra 4 år | Materiale: Plast og Gummi | Mål: L:50 x B:16,5 x H:8,5 cm | Max belastning: 75 kg | Mærke: Gonge

"Efter at Theis på 5 år, Mie på 8 år, deres mor og jeg selv har brugt Gonge’s Robo Board flere gange, både indenfor og ude på terrassen, så er vi ikke i tvivl om, hvad vi mener om produktet. Et sjovt, udfordrende og spændende produkt, som får både børn og voksne til at glemme tiden. Legen kan nemt udvikles og tempoet bestemmer man helt selv…"

En anmeldelse af Robo Board fra Gonge

Gonges sortiment er propfyldt med spændende produkter, som styrker de motoriske færdigheder. Deres mange produkter, henvender sig ikke kun til børns leg, men også til unge og voksne, eller til genoptræning efter eksempelvis operationer.

Vi har denne gang set nærmere på det anderledes og sjove Robo Board balancebræt, - eller rettere, Theis på 5 år og Mie på 8 år, har set nærmere på det.

Hvad er et Robo Board?

Nu tænker du nok, hvad er et Robo Board...?

Et Robo Board er et blåt balacebræt med otte små hjul.

Brættet henvender sig til både drenge og piger fra ca 4 år og opefter. Max belastningen på dette balanceboard er 75 kg, hvilket åbner muligheden for, at større børn og nogle voksne også har mulighed for, at bruge et Robo Board.

Brættet måler 50 cm i længden, 8,5 cm i højden og 16,5 cm i bredden.

Der er placeret 4 små hjul i en cirkel, i hver sin ende af boardet.

Hjulene giver børn og voksne mulighed for, at bevæge sig både frem ad, tilbage og/eller til siden, ved hjælp af deres egen kropsvægt.

For at kunne få bevægelse i boardet kræver det, at man forskyder sin vægt fra side til side og ved hjælp af sin muskel- ledsans og kropsbevidsthed, kan brættet rotere i en cirkulær bevægelse på op til 360 grader.

Sjov måde at være fysisk aktiv på

Når Theis og Mie skal have gang i boardet, så kræver det at de kommer korrekt og sikkert op på brættet. - Et par knæbeskyttere og en hjelm kan være en god idé, indtil teknikken er helt på plads.

En korrekt startposition er, at Robo Board står på de 4 midterste hjul, hvilket gør at Theis eller Mie kan træde op på midten af brættet - uden at skulle finde balancen frem fra starten.

De har dog alligevel været gode til at hjælpe hinanden. Når Theis skulle op på boardet, holdt Mie ham i hånden, for at støtte ham.

På trædefladen er der lavet teksturer, som gør at man står bedre fast på brættet. Robo Board kan bruges både indenfor og udenfor, den kan dog ikke bruges på græsset eller i sand. Men på fliser er det intet problem.

Børnene kan helt selv vælge, om de vil have sko på, strømper på eller stå på boardet med bare fødder, jeg vil anbefale det sidste, da de står bedst sådan og de vil på den måde også kunne stimulere deres taktile sans.

Jeg må indrømme, at jeg var meget overrasket over, hvor hurtigt børnene havde fundet teknikken til at få gang i det blå balancebræt. De har simpelthen haft det så sjovt og deres latter kunne høres på lang afstand. Jo mere sikre de blev på boardet, jo mindre koncentreret og fokuseret skulle de være.

De første par gange de prøvede det anderledes og unikke balancebræt, var begge børn meget koncentreret og de spændte helt op i hele kroppen, men så snart de slappede lidt af i kroppen, så var det hele meget nemmere.

Når Theis og Mie leger med Gonge’s Robo Board, så vil de eksempelvis styrke og stimulere deres muskel- ledsans, vestibulærsansen, koordination, koncentration og turtagning.

Menneskers sanser og kompetencer skal udvikles og stimuleres igennem hele livet, det gælder både for børn og voksne. Med dette Robo Board kan nogle af de motoriske kompetencer vedligeholdes og måske endda også styrkes.

Læs meget mere om - og forstå menneskets 7 sanser i denne blog

Lever op til alle mine forventninger

Robo Board lægger virkelig op til masser af sjov, aktiv og udfordrende leg for børnene. Hvem vil ikke gerne prøve om det er nemt eller svært, at stå på det blå balancebræt med otte hjul, tja, herhjemme blev vi straks interesseret i at tage udfordringen op.

Lige når man ser det rullende bræt, så ser det simpelt og legende let ud, men det sjove med Robo Board er, at det for nogle mennesker - uanset alder og køn - er nemt og ubesværet, men for andre næsten helt umuligt. - Dog kun indtil teknikken er fundet.

Prøv at start stille og roligt med at stille dig op på Robo Board og se så, om du er en af dem, der kan lige fra første sekund, eller om du er en af dem, der har brug for lidt øvelse.?

Jeg har selvfølgelig også selv prøvet Gonge’s blå Robo Board og jeg må jo nok indrømme, at det for mig ikke var så nemt som det så ud. Men hold nu op hvor er det sjovt, fordi det skiller sig så meget ud fra alt muligt andet.

Jeg er vild med at Gonge altid leverer produkter i den højeste kvalitet og det er dejligt, når børnene har mulighed for at lege både indenfor og ude i haven. Der er ingen regler for, hvordan man skal køre på brættet. Hvis man bare gerne vil vrikke frem og tilbage, så gør man det.

En sjov aktivitet kunne være at lave en bane eller en slalombane og skiftes til at komme igennem banen. Så kan man udfordre vennerne og tage tid på det. Hvem kommer først igennem banen, uden at træde ned på jorden?

Brættets kvalitet er så god, at det kan skabe glæde mange andre steder end blot hjemme i det private hjem. Jeg er sikker på, at det blå Robo Board vil være et hit i diverse institutioner, i gymnastiksale, legeland og lignende. Det kan sagtens holde til at blive brugt hyppigt og også til den lidt hårdere leg.

Gode anbefalinger fra børn og voksne

Efter at Theis på 5 år, Mie på 8 år, deres mor og jeg selv har brugt Gonge’s Robo Board flere gange, både indenfor og ude på terrassen, så er vi ikke i tvivl om, hvad vi mener om produktet.

Et sjovt, udfordrende og spændende produkt, som får både børn og voksne til at glemme tiden. Legen kan nemt udvikles og tempoet bestemmer man helt selv.

Robo Board er et produkt med en høj underholdningsværdi og børnene er vilde med at udfordre sig selv og hinanden på dette balancebræt.

Vi har faktisk intet negativt at sige og vi vil derfor blot give Robo Board fra Gonge de varmeste anbefalinger med herfra.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Gonge Hilltops

Læs også anmeldelsen af Gonge River Stones

Læs også anmeldelsen af Gonge Tactile Discs

Læs meget mere om - og forstå menneskets 7 sanser i denne blog

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen