Den Glade Arkitekt Dinosaursæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret træ | Mål: Største brik måler 30 x 20 cm | Mærke: The Freckled Frog | Antal: 1 sæt med 22 dele i miljøvenlig pap-æsk

"Mateo har virkelig været fanget af Dinosaur sættet fra Freckled Frog, og vi som forældre er virkelig imponeret over kvaliteten. De utallige lege - som kan begyndes på vidt forskellige måder - med hjælp fra de forskellige landskabs dele, er lige i øjet og gør at legen aldrig bliver kedelig. Grafikken på klodserne er prikken over íet, den er ekstrem holdbar og vi kan stadig ikke (efter mange timers leg) se nogle tegn på forringelse af grafikken. Det er virkelig vigtigt at netop grafikken er så slidstærk, da legen med dinosaurer nogle gange går vildt for sig herhjemme..."

En anmeldelse af Den Glade Arkitekt Dinosaursæt

Vores søn, Mateo, på 3 år elsker legen med dinosaurer. Mateo har dinosaurer i flere forskellige størrelser, produceret i forskellige materialer, og så kan nogle af dinosaurerne sige lyde - og andre kan bevæge sig.

Legen med dinosaurer er altså virkelig populær herhjemme, og vi har i det seneste halve år, kunne mærke på Mateo at interessen for dinosaurer er blevet større og større. Vi opdagede ved et tilfælde sættet; Den Glade Arkitekt Dinosaur Sæt fra Freckled Frog, og vi var solgt med det samme. Det spændende sæt fyldt med dinosaurer og forskellige baggrunde, ville med garanti sikre en masse timers underholdende leg og spændende læring herhjemme.

Vi var vilde med ideen om at dinosaurerne ikke decideret var figurer, men træklodser. Det ville bestemt styrke fantasien hos Mateo, og legen med sættet ville være noget anderledes end hvad vi havde prøvet før. Det så vi bestemt ikke som noget negativt, tværtimod.

Vi fandt Den Glade Arkitekt Dinosaur sættet fra Freckled Frog frem, og det var nu tid til at spole tiden flere millioner år tilbage!

Det praktiske om Den Glade Arkitekt Dinosaur Sæt fra Freckled Frog

Dinosaur sættet er anbefalet fra + 3 år, og er produceret i FSC-certificeret træ. Dinosaur sættet består af ialt 22 dele, og grafikken på klodserne er ekstrem slidstærk.

I sættet stifter barnet bekendtskab med hele 10 forskellige dinosaurer, i vidt forskellige størrelser og farver.

Dinosaurerne i sættet er:

● Carnotaurus, Brachiosaurus, Parasaurolophus, Triceratops, Stegosaurus, Apatosaurus, Spinosaurus, Pteranodon, Tyrannosaurus og Pentaceratops.

Alle dinosaurerne er diskret mærket med deres navne - hvilket er en god måde for barn og forældre - at lærer dinosaurernes navne på. Dinosaurerne er virkelig farverige, og så er de alle i forskellige positioner. Nogle dinosaurer står rankt mens andre står foroverbøjet - andre dinosaurer strækker halsen eller spreder deres vinger.

I sættet kan barnet ligeledes stifte bekendtskab med baggrunde og landskabs dele, som er med til at gøre legen med dinosaurerne endnu sjovere!

Landskabs delene i sættet er:

● en vulkan i udbrud, to enkelte bjerge, et dobbelt bjerg med sne på toppen, indgangen til en grotte, to forskellige træer og så følger der 5 “holdere” med til de forskellige landskabs dele. De 5 “holdere” gør det muligt at placere landskabs delene ved siden af hinanden, eller sprede dem ud på stuegulvet.

Den Glade Arkitekt Dinosaur Sæt kommer i en mellemstor kasse, og er fyldt med inspiration på kassens seks sider. Der er billeder af indholdet i kassen, og så er der tips og gode ideer til hvordan man kan sætte et rigtigt dinosaur landskab op.

Vores oplevelse med Den Glade Arkitekt Dinosaur Sæt fra Freckled Frog

Mateo åbnede med det samme æsken, og begyndte at lægge de forskellige dele ud på gulvet. Der er gjort meget ud af at passe på klodserne under transporten, og det er noget vi sætter stor pris på. Alle klodserne er placeret godt i æsken, og så er de alle sammen pakket ind hver for sig. Mateo begyndte med det samme at fjerne papiret fra hver enkelt klods, og han blev overrasket hver gang der gemte sig en dinosaur bag papiret.

Da alle dinosaurer og landskabs delene var pakket ud, kunne legen endelig begynde! Mateo begyndte at sætte bjergene, vulkanen og grotten fast på de medfølgende “holdere”. Dinosaurerne blev placeret forskellige steder, og så var Mateo helt klar til sin leg med dinosaurerne.

Mateo greb med det samme den store Tyrannosaurus, som bevægede sig over til den store grotte. Hvad var der mon inde i grotten? Det ville Mateos Tyrannosaurus finde ud af! Åh nej, grotten var fyldt med flagermuse, der fløj om ørene på den lettere skræmte dinosaur. Mateo fandt sammen med sin Tyrannosaurus hurtig vej ud af grotten igen, og gik målrettet efter det store træ med lækre blade. Det var tid til en velfortjent pause for den store dinosaur!

Mateo inviterede både mor og far med i legen, og man kan bestemt ikke være utilfreds over antallet af dinosaurer der følger med i sættet. Der er dinosaurer for enhver smag og der er rigeligt af dem! Vi begyndte forskellige lege med dinosaurerne, og vores snakke omkring dinosaurerne og “dengang” de levede var interessante - og så fangede de Mateos interesse lige med det samme.

Mateos leg med dinosaurerne kom naturligt til ham, og landskabs delene var med til at gøre hele oplevelsen med sættet perfekt.

Tag legen med dinosaurer til et nyt niveau

Vi har som tidligere skrevet, flere forskellige slags dinosaur legetøj herhjemme. Vi har under vores lege hurtigt kunne fornemme at Mateo igen og igen, vender tilbage til dinosaur sættet fra Freckled Frog. Mateo fortalte at han rigtig godt kunne lide de forskellige landskabs dele, og så synes han også at klodserne var rigtig gode at lege med.

Vi kan som forældre kun give ham ret i, at klodserne er utroligt behagelige at flytte rundt på og lege med. I sættet er der dinosaurer nok til at vi som forældre også kan være en del af legen, og det er virkelig en stor fornøjelse hver gang. Mateo leger også tit med sættet selv, og her elsker han at placere de forskellige dinosaurer rundt omkring i sin dinosaur verden.

Vi har både kunnet mærke og se at Mateos fantasi hele tiden er på overarbejde, og de forskellige ideer og lege han får opbygget med sættet er helt magisk. Vi nyder at overvære hans leg med dinosaurerne og de tilhørende landskab dele, og tankerne falder hurtigt hen på dengang man selv var barn. Hvor er det dog ærgerligt at vi ikke havde så lækkert og
fantasi skabende legetøj dengang, men hvor er det dejligt at vi kan berige vores søns fantasifulde leg med det!

Mateo har givet udtryk for at han glæder sig til at kunne lege med dinosaur sættet, sammen med hans legekammerater. Der er dinosaurer nok til flere børn, og de forskellige landskabs dele vil med garanti være med til at underholde flere børn på samme tid.

Vores vurdering af Den Glade Arkitekt Dinosaur Sæt fra Freckled Frog

Mateo har virkelig været fanget af Dinosaur sættet fra Freckled Frog, og vi som forældre er virkelig imponeret over kvaliteten. De utallige lege - som kan begyndes på vidt forskellige måder - med hjælp fra de forskellige landskabs dele, er lige i øjet og gør at legen aldrig bliver kedelig.

De forskellige klodser med illustrationer af dinosaurer og landskabs dele på, er alle afrundede og uden skarpe kanter. Alle klodserne er i forskellige størrelser, og så er de i en tykkelse som gør, at barnet ikke kan “komme til” at knække dem.

Grafikken på klodserne er prikken over íet, den er ekstrem holdbar og vi kan stadig ikke (efter mange timers leg) se nogle tegn på forringelse af grafikken. Det er virkelig vigtigt at netop grafikken er så slidstærk, da legen med dinosaurer nogle gange går vildt for sig herhjemme.

Vi har med de interessante dinosaurer udforsket den store vulkan, vi har vandret på høje bjerge, vi har besøgt den uhyggelige grotte der var fyldt med flagermus, og så har vi spist af de lækreste træer. Vi har med sættet lært en masse om de forskellige dinosaurer, og så har Mateo fundet det rigtig interessant at lære dinosaurernes forskellige navne.

Mateos kærlighed til legen med dinosaurer er absolut blevet styrket godt og grundigt, med det overraskende og sjove dinosaur sæt fra Freckled Frog.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af “Mine følelser træklodser” fra Freckled Frog

Læs også anmeldelsen af Min farvede regnbue verden fra Freckled Frog

Læs også anmeldelsen af Dinosaurs: Mystic Island IQ-spil

 

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFreckled frog

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen