Dantoy legekøkken anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Plast | Mål: L: 48 x B:32 x H: 72 cm | Mærke: Dantoy | Antal: 1 stk. 

"Legekøkkenet fra dantoy har skabt en masse sjove lege herhjemme både inde- og udenfor. Legekøkkenet har en masse sjove funktioner, og så medfølger der ovenikøbet køkkenredskaber til legekøkkenet - hvilket er et kæmpe plus i vores bog. Vi er positiv overrasket over kvaliteten på legekøkkenet, som er ekstrem holdbart og robust. De medfølgende klistermærker vi selv skulle sætte på holder godt, og vi har endnu ikke oplevet at de er begyndt at slippe eller se slidte ud. Det er et kæmpe plus, især når legekøkkenet allerede er blevet leget godt med"

En anmeldelse af Dantoy legekøkken

Vi har i længere tid søgt efter et legekøkken, som begge vores børn kunne skabe gode lege omkring. Vi har været ret specifikke i vores søgning, og ét af de største kriterier var at legekøkkenet ikke skulle være for stort. Vi har et stort ønske om at vores datter på 2 år, kan deltage i legen omkring legekøkkenet - på lige fod med hendes storebror der er 4 år gammel.

Vores søn Mateo har i forvejen et legekøkken, men legekøkkenet er for højt til vores datter Malina. Vi har derfor været på jagt efter et godt legekøkken til de mindste, og her faldt vi hurtigt over Legekøkkenet fra dantoy.

I klassisk dantoy stil pryder skønne farver hele legekøkkenet, som forhåbentligt vil danne rammer for sjove lege med vores to små kokke. Lad legen begynde!

Det praktiske om Legekøkkenet fra dantoy

Legekøkkenet fra dantoy er anbefalet fra + 2 år, og er produceret i plast. Legekøkkenet måler: 72 centimeter i højden, 48 centimeter i længden, og 32 centimeter i bredden.

Det er forskelligt fra producenternes side af legekøkkener, om der følger køkkenredskaber med til deres legekøkkener. Vi er virkelig glade for at dantoy har valgt at der skal følge køkkenredskaber med til deres legekøkken - for så kan legen gå i gang lige med det samme!

Dette får du med

 • 1 legekøkken
 • 1 ark klistermærker
 • 1 paletkniv
 • 1 grydeske
 • 1 gryde
 • 1 låg
 • 1 suppeske
 • 1 piskeris
 • 1 pande
 • 4 krydderibægere
 • 1 opvaskestativ

Legekøkkenet fra dantoy kommer i en stor kasse, og er allerede samlet på forhånd. Det er super dejligt, så slipper børnene for ventetiden - og vi slipper for alt samlearbejdet. Der medfølger et ark med klistermærker som man i samarbejde med barnet kan klistre på legekøkkenet. Klistermærkerne giver legekøkkenet fra dantoy den sidste finish, og påsætningen af klistermærkerne er nem og ligetil.

* Legekøkkenet tåler at blive rengjort i lunkent vand.

Vores oplevelse med Legekøkkenet fra dantoy

Mateo og Malina var virkelig spændte, da vi skulle pakke den store kasse op med legekøkkenet i. Legekøkkenet er samlet på forhånd, og børnene gik med det samme i gang med at udforske det. Malina begyndte at åbne lågen til ovnen og opvaskemaskinen, imens Mateo hjalp mor med at sætte de medfølgende klistermærker fast på legekøkkenet.

På under 2 minutter stod legekøkkenet klar, og så var vi klar til leg! De forskellige køkkenredskaber der følger med til køkkenet blev hurtigt taget i brug, og hurtigt blev der tilføjet endnu flere køkkenredskaber til legen som Malina og Mateo i forvejen havde. Mateo havde travlt med at vaske op, og Malina havde travlt med at løbe frem og tilbage med mad, som far bare skulle smage!

Legen udviklede sig hele tiden, og kokkereret blev der i stor stil i det farverige køkken. Alle funktionerne på legekøkkenet blev afprøvet. Der blev både drejet på uret, opvaskemaskinen og ovnen blev testet, og så skulle alle knapper drejes rundt og trykkes på. Børnene nød virkelig at lege med legekøkkenet sammen, og skiftevis fandt de tilbage til det i løbet af den første dag, igen og igen.

Dagen efter besluttede vi os for at lege med legekøkkenet udenfor, i det skønne danske sommervejr. Det var blevet varmt indenfor, og en leg udenfor hvor man kunne implementere forskellige elementer fra haven - var noget der skulle prøves. Det blev en kæmpe succes, og lige pludselig var badebassinet ikke spændende mere. Mateo og Malina begyndte at tilføje forskellige elementer fra haven i deres “madlavning”, og legede at det var mad de stod og lavede.

Der blev både brugt sand, græs, vand, blomster, grene og sten - og denne måde at lege med dantoy legekøkkenet på styrker ikke kun deres fantasi men også deres sanser.

Legen med Legekøkkenet fra dantoy udvikler sig hele tiden

Vi er positivt overrasket over hvordan legen med Legekøkkenet fra dantoy hele tiden udvikler sig. De mange sjove og spændende funktioner som legekøkkenet byder på, gør oplevelsen og underholdningsværdien af legekøkkenet virkelig høj. Legekøkkenet fra dantoy har en krydderiholder, en ovn, en opvaskemaskine, en håndvask, et komfur, og et stort ur.

Der er virkelig sørget for og tænkt over, at barnets nysgerrighed hele tiden skal drages på den ene eller anden måde i legen med legekøkkenet. Legekøkkenet er fyldt med farver, og både opvaskemaskinen og ovnen kan åbne og lukkes. Der er også rigeligt med plads i både ovn og opvaskemaskine, hvilket gør legen realistisk og sjov. Det store ur kan barnet selv sætte viserne på, og gennem legen med legekøkkenet kan barnet blive bedre til tal og klokkeslæt. De forskellige termostater i forskellige farver kan drejes på - nogle af dem hører til ovnen - og de andre hører til det flotte komfur. Lige over ovnen er der også en skuffe, hvor alle køkkenredskaberne kan opbevares, hvis de ikke skal hænge på krogene på køkkenets bagvæg.

De forskellige funktioner ved køkkenet er der virkelig kræset om, og det kan virkelig mærkes i legene vi har haft herhjemme. Det er virkelig gennemført at der følger et opvaskestativ med til opvaskemaskinen, og at hele overflader på legekøkkenet er så gennemført. På relativ sparsomt plads er der både en køkkenvask, to kogeplader og en krydderiholder. Pladsen i legekøkkenet er udnyttet optimalt, og de forskellige funktioner gør bare legekøkkenet endnu sjovere at lege med.

Legekøkkenet fra dantoy fungerer både inde- og udenfor

Vi har både leget med legekøkkenet indenfor og udenfor, og vi syntes begge måder virkelig fungere godt. Vi kan altså tilpasse legen i forhold til hvordan vejret udenfor udfolder sig, og så er det også to vidt forskellige måder som Mateo og Malina kan lege med legekøkkenet på.

Indenfor kan Mateo og Malina selv bestemme hvor de gerne vil lege med legekøkkenet. Vi oplever at de om aftenen gerne vil have legekøkkenet ud i vores køkken, for at stå og kokkerere sammen med os. Mateo og Malina får lov til at få lidt mel, vand, ris og tørret pasta - som de kan udfolde deres sanser med - og være så kreative som overhovedet muligt. Vi kan også se og mærke på børnene, at deres udfoldelse og koncentration bliver løftet når de står med rigtige fødevare i deres eget køkken.

Mateo leger også med legekøkkenet på andre tidspunkter end ved forberedelsen af aftensmaden. Han er rigtig god til at inddrage os og hans lillesøster i legen, og lige nu synes han det er rigtig sjovt at lege restaurant. I restauranten har Mateo dækket pænt op på gulvet, og så kan han lave det mad som hans lillesøster kunne tænke sig.

Udenfor kan Mateo og Malina rigtig godt lide at inddrage elementer fra haven som; sten, sand, vand, blade og græs i sin leg med legekøkkenet, og “lege” at det er mad som de står og laver. De forskellige elementer sætter virkelig gang i deres fantasi, og der er virkelig kommet mange gode lege og sanseoplevelser ud af det.

Vejret er en afgørende faktor for legen udenfor. Legekøkkenet vejer heldigvis ikke særlig meget, så skulle det begynde at regne - kan vi hurtigt bærer legekøkkenet i tørvejr.

Vi anbefaler selvfølgelig at tage legekøkkenet med indenfor, efter legen udenfor er færdig. Legekøkkenet fra dantoy tåler at blive håndvasket i lunkent vand, så rengøringen af legekøkkenet er intet problem!

Vores vurdering af Legekøkkenet fra dantoy

Legekøkkenet fra dantoy har skabt en masse sjove lege herhjemme både inde- og udenfor. Legekøkkenet har en masse sjove funktioner, og så medfølger der ovenikøbet køkkenredskaber til legekøkkenet - hvilket er et kæmpe plus i vores bog.

Vi er positiv overrasket over kvaliteten på legekøkkenet, som er ekstrem holdbart og robust. De medfølgende klistermærker vi selv skulle sætte på holder godt, og vi har endnu ikke oplevet at de er begyndt at slippe eller se slidte ud. Det er et kæmpe plus, især når legekøkkenet allerede er blevet leget godt med.

Mateo har leget en hel masse med legekøkkenet, og Mateos lillesøster har også vist stor interesse for det. Mateo har været så sød at invitere hans lillesøster med i legen, og sammen har de leget restaurant og kokkereret mad til hinanden.

Herhjemme passer legekøkkenet fra dantoy helt perfekt, og vi elsker de mange muligheder som legekøkkenet byder på. Legekøkkenet fylder fysisk ikke meget, men i legen fylder det rigtig meget.

Vi vil anbefale Legekøkkenet fra dantoy som barnets første køkken, og vi glæder os allerede til endnu flere sjove lege med Legekøkkenet fra dantoy. 

- Camilla Jakobsen 

Læs også anmeldelsen af Dantoys Grill legemad

Læs også anmeldelsen af Legekøkkensæt i BIO-plast 

Læs også anmeldelsen af Bagesæt i BIO-plast 

Anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen