BIO Bagesæt fra Dantoy anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Svanemærket BIO-plast | Mærke: Dantoy | Tema: BIO | Antal: 1 sæt med 100 dele

"Det store bagesæt, har utrolig mange sjove anvendelses muligheder og sjove læringsmuligheder. Sættet indbyder til leg, hvor mange børn leger sammen, på den måde vil de styrke deres sociale kompetencer, turtagning, empati, kommunikation og rollelege. De vil hel sikkert også styrke deres finmotorik, hånd-øje-koordination, kreativitet, fantasi og fordybelse. Når børnene bruger sættet til sand, vand, dej eller modellervoks, så vil de også stimulere deres følesans..."

En anmeldelse af BIO Bagesæt fra Dantoy

Med dette store bagesæt kan børnene lege, at de er deltagere i den store bagedyst eller de kan lege, at de har åbnet deres helt egen lille bagerforretning, hvor de bl.a. kan sælge lækre cupcakes.

Svanemærket BIO-plast

Vi har haft fornøjelsen af at se nærmere på det flotte bagesæt fra Dantoy, som er lavet af svanemærket BIO-plast.

Svanemærket plastlegetøj skal leve op til nogle af verdens skrappeste krav til plastindhold. De svanemærkede produkter må bl.a. ikke indeholde skadelige stoffer, som f.eks. phthalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer.

Jeg ser det som en kæmpe fordel, at dette sæt er lavet af BIO-plast. Vi lever nemlig i en verden, hvor der desværre flyder plastik og andet affald rundt alle mulige steder, både på land og i havene.

Heldigvis er folk blevet mere bevidste omkring miljøet, naturen og genbrug generelt, men det kan altid blive endnu bedre.

Alm. plast vs. BIO-plast

Mange mennesker, kender endnu ikke forskellen på den traditionelle plastik og BIO-plast og det kan derfor være svært, at agere udefra noget som man ikke har en viden omkring.

Den store fordel ved BIO-plast er, at det kan fremstilles af fødevarer bl.a. majs, korn, sukkerrør og bambusfibre.

Sukkerrør som er det der bruges i Dantoys BIO-plast produkter, er et 100% vedvarende råmateriale. Når man høster en markfuld sukkerrør, så kan man faktisk plante en ny mark med det samme.

Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet. Samtidig hjælper sukkerrør med at absorbere CO2 fra vores luft, som eksempelvis brugen af biler, fly og busser - udskiller alt for meget af.

Sukkerrørene dyrkes på kontrollerede, giftfrie plantager, bl.a. i det centrale og sydlige Brasilien.

Det eneste minus jeg kan se ved BIO-plast er, at man jo kan diskutere, om det er rimeligt at producere plast fra fødevarer i en verden, hvor 795 millioner mennesker desværre sulter. (ifølge statistikker fra FN.)

BIO-plast har den fantastiske egenskab, at det er 100% genanvendeligt, hvis legetøjet engang skal kasseres.

Selve sættet

Det store bagesæt, henvender sig til børn fra 3 år og opefter. Sættet kan uden problemer anvendes både inde og ude.

Kvaliteten på bagesættet er helt i top, I skal derfor ikke være bekymret for at lade børnene bruge delene i sandkassen eller ved stranden.

Det sjove bagesæt, vil også være helt oplagt at kombinere i legen med et legekøkken, hvor børnene rigtigt kan få lov til at udfolde sig. I kan endda tage delene med i den rigtige madlavning, da sættet er fødevaregodkendt.

Lad endelig børnene udfolde sig og bruge sættet som de har fantasi til. Det er okay at tænke ud af boksen og se de mange muligheder frem for begrænsninger.

Sættet består af hele 100 dele.

 • 4 store skåle
 • 8 små skåle
 • 4 krus med 4 låg til
 • 4 kageruller
 • 4 piskeris
 • 8 flade tallerkner
 • 8 cupcakes forme
 • 8 cupcakes
 • 8 cupcakes toppings
 • 24 kageudstikkere
 • 2 paletter
 • 2 grydeskeer
 • 4 dejskærer
 • 8 små skeer

Vi har haft stor fornøjelse af dette sæt, det er blevet testet på alle mulige sjove og kreative måder.

Selvom sættet henvender sig til børn fra 3 år og opefter, så har min lille søn på 1,5 år alligevel haft stor glæde af at være en del af legen.

Vi har bl.a. haft kageudstikkere, kageruller og skåle med i køkkenet. Her brugte vi det til at bage rigtige småkager.

Det fungerede rigtig godt og børnene kan nemt og ubesværet holde på delene. Det er meget sjovere for børnene at være med i køkkenet, når de må bruge deres egne redskaber.

Efter at have brugt tingene til madlavningen, så kom det en tur i opvaskemaskinen og så var det som nyt igen.

Sættet er så stort, at vi har valgt at dele det op. Noget af det har fået plads indenfor og noget har en fast plads ude i haven, hvor det kan bruges i sandkassen eller i jorden.

Nogle af delene vil hel sikkert også komme med en tur til stranden, så vi kan lege i vandkanten og lave sandkager.

Når min yngste søn bliver lidt ældre og får interesse for modellervoks og trylledej, så vil dette bagesæt være helt perfekt til denne leg også.

Størrelsen på de forskellige dele er lette at håndtere for børn. Børnene vil hurtigt blive nysgerrige og fanget af legen og de mange kageudstikkerer forestiller forskellige motiver, lige fra juletræer, skibe, toge, sommerfugle, fisk, hjerter og meget mere. Det er bestemt også med til at fange børnenes opmærksomhed.

Vores vurdering

Det store bagesæt, har utrolig mange sjove anvendelsesmuligheder og sjove læringsmuligheder.

Sættet indbyder til leg, hvor mange børn leger sammen, på den måde vil de styrke deres sociale kompetencer, turtagning, empati, kommunikation og rollelege.

De vil hel sikkert også styrke deres finmotorik, hånd-øje-koordination, kreativitet, fantasi og fordybelse.

Når børnene bruger sættet til sand, vand, dej eller modellervoks, så vil de også stimulere deres følesans.

Min venindes skønne søn, har haft stor glæde af at lege med sættet i kombination med sit legekøkken, hvor han bl.a. legede at han havde åbnet en cupcake bod inde i Tivoli. Her solgte han den ene cupcake efter den anden, til de mange glade mennesker.

Det er sjovt at overvære, hvor meget han lever sig ind i legen. Han har en rigtig god fantasi og det er tydeligt at se, at han hygger sig.

Dantoy har produceret legetøj til både private og institutioner i over 50 år.

I mere eller mindre alle sandkasser i de danske hjem, vuggestuer og børnehaver ligger der alt fra skovle, spande, river, sandforme og gravkøer fra Dantoy.

Dantoy er stadig, efter alle disse år utrolig populært. Populariteten undrer mig dog ikke, da jeg selv har mange forskellige ting fra Dantoy.

Kvaliteten og funktionaliteten af deres produkter er virkelig i top.

De mange forskellige produkter holder virkelig til at blive brugt i flere generationer, både inde og ude.

Dantoy producerer meget andet end sandlegetøj, køkkensæt og bagesæt, de laver nemlig også forskellige skibe, biler, babylegetøj, køretøjer, kælke og meget meget mere.

På Legebyens hjemmeside ses der et bredt udvalg af de mange produkter fra Dantoy.

Med dette store bagesæt kan de nysgerrige børn lave alt fra mudderkager, rulle modellervoks ud og de kan endda bage rigtige kager.

Sættet er nemlig fremstillet af fødevaregodkendt plast, så børnene må gerne spise af det og sutte på det.

Efter at have haft fornøjelsen af at lege med dette sæt, både med mine egne drenge og familiens børn, så er jeg lige så positiv som jeg altid er over Dantoys produkter.

De lever op til alle mine forventninger.

Jeg elsker når vi finder legetøj, hvor kvalitet og funktionalitet går hånd i hånd og det at sættet er af svanemærket BIO-plast ser jeg som et ekstra plus, da vi på den måde kan stå sammen og passe på vores børn og vores natur.

De varmeste anbefalinger herfra.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af BIO-plast køkkensæt

Læs også anmeldelsen af Dantoy BIOplast Kaffestel

Læs også blogindlægget Hvorfor vælge BIO-plast legetøj?

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen