Colour Code spilanmeldelse

Alder: Fra 5 år + | Materiale: Plast | Spillere: 1 person | Mærke: SmartGames | Antal: 1 stk.

"Spillet træner på fin vis ens logiske tænkning og øje for løsninger. Det kan være ret svært at se figuren for sig og gætte sig til de forskellige lag. Samtidig giver det mulighed for fordybelse og koncentration. Og så er vi generelt bare fan af spil som ikke kræver 2 spillere eller nødvendigvis en voksen der deltager. Så vi anbefaler meget gerne colour code, hvis man er til pusleopgaver og logisk tænkning..."

En spilanmeldelse af Colour code

Vi er generelt vilde med spil fra Smartgames, og vi har fået lov at teste colour codes, som er et 1-mandsspil, der er sværere end man tror. Umiddelbart virker spillet simpelt og ligetil, og det er det også men man kan så sandelig også udfordre sig selv.

Selve spillet

Spillet består af en gul kasse med hvid baggrund, 18 brikker med forskellige farvede figurer på samt et opgavehæfte med hele 100 forskellige opgaver i fire forskellige sværhedsgrader. Vi anbefaler at man starter med de nemmeste opgaver for at lære systemet og øve sig i at se løsningsforslag.

I begyndelse er det meget nemt at gennemskue hvilke brikker man skal bruge, og hvordan de skal placeres. Men man skal ikke ret langt hen i hæftet før man virkelig skal tænke sig om for at gennemskue hvilke brikker der er brugt, og i hvilken rækkefølge de skal placeres for at skabe den helt rigtige figur.

Spillet kan spilles af både vores 4-årige og vores 7-årige, men jeg synes klart at det er vores 7-årige som får mest ud af det og som kan sidde med det længst. Det bliver hurtigt lidt svært for den yngste. I selve opgavehæftet er der bag i løsninger til opgaverne, som er lavet så smart at man kan se løsningen og hvilke brikker der skal bruges og i hvilken rækkefølge.

Vi har ind i mellem gjort det, at vi har givet vores drenge de rigtige brikker til en opgave, hvis den har været meget svær at løse, og så har de skulle pusle sig frem til den rigtige rækkefølge af brikkerne. Vi voksne er også ret udfordret når vi kommer op i expert og master opgaver, men drengene synes det er ret hyggeligt ud fra opgavebogen at finde de rigtige brikker til os, som vi så kan få puslet på plads.

De første 19 opgaver løses ud fra blot 2 brikker, og det gør at den 4-årige frem til der kan sidde forholdsvist nemt med det selv, mens opgave 20-50 kræver max 3 brikker, og det er godt til den 7-årige. Det er til at overskue at prøve sig frem med det antal brikker. Brikkerne skal nemlig både vendes korrekt og placeres i den rigtige rækkefølge for at få den rigtige figur, så man har pludselig mange måder at kombinere på, så det kan godt sætte de små hjerneceller på arbejde. Man skal være opmærksom på at brikkerne altid skal vende med den farvede side opad.

Vores vurdering

Spillet træner på fin vis ens logiske tænkning og øje for løsninger. Det kan være ret svært at se figuren for sig og gætte sig til de forskellige lag. Samtidig giver det mulighed for fordybelse og koncentration. Og så er vi generelt bare fan af spil som ikke kræver 2 spillere eller nødvendigvis en voksen der deltager. Så vi anbefaler meget gerne colour code, hvis man er til pusleopgaver og logisk tænkning.

- Nina Jensen

Læs også spilanmeldelsen af BRIO Labyrint

Læs også spilanmeldelsen af 5 Nemme Kortspil

Læs også spilanmeldelsen af Triominos

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen