Legekøkkensæt i BIO-Plast anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Miljøvenligt BIOplast (fremstillet af sukkerrør) | Certifikat: Svanemærket og CE-godkendt

"Mine børn bekymrer sig ikke om, om produkter er svanemærkede og økologiske eller ej. De går op i legeværdi. Og her er der ingenting at sætte fingeren på! Da Signe på 3,5 år og jeg åbnede æskerne, gik hun straks i gang med at lege, prøve af, dække bord, skære over, røre rundt osv..."

Legetøj fremstillet af BIO-plast

For nyligt fik vi kendskab til danske dantoys BIO-plast-serie, da vi anmeldte sandkassemaskinerne. Det farlige ved den slags er jo, at man kan erfare, at man som forbruger bliver så glad for et brand, at mere vil have mere.

Det måtte jeg sande her, hvorfor det var helt selvfølgeligt, at det var produkter derfra, der skulle til i børnenes køkken i legehuset. Det hele er super anvendeligt til både indendørs og udendørs brug! Det tåler opvaskemaskine (og mikroovn), så det er hurtigt at rengøre, hvis det engang imellem trænger til det.

Mine børn bekymrer sig ikke om, om produkter er svanemærkede og økologiske eller ej. De går op i legeværdi. Og her er der ingenting at sætte fingeren på! Da Signe på 3,5 år og jeg åbnede æskerne, gik hun straks i gang med at lege, prøve af, dække bord, skære over, røre rundt osv.

Æskernes indhold er pakket og sat op på en indbydende måde, så man på overskuelig vis kan se, hvad de hver især rummer – også når de endnu ikke er pakket ud. Jeg er simpelthen faldet fuldstændig for de afdæmpede, sarte og moderne farver, som hele serien meget gennemført holdes i – på den måde matcher alle dele hinanden så fint.

Spisesættet i BIO-plast

Den første æske, vi åbner, er spisesættet. Det består af et komplet sæt til 4 personer med tallerkener, kopper, knive, gafler og skeer.

Dertil hører en god størrelse gryde med låg, som let kan tages af og på. Efter min mening er et spisestel et must have for alle børn.

Der er så mange timers kvalitetsrolleleg forbundet hermed! Signe begyndte straks at fordele det forskellige service ud til 4 opdigtede personer.

Køkkensættet i BIO-plast

Den næste æske, vi kigger på, er køkkensættet. Her er indholdet en pande, en kasserolle, en si, salt- og pebersæt, en kop/dåse med letaftageligt låg, en ”skarp” kniv, en grydeske, an paletkniv, en suppeske og en tang.

Med det samme lavede Signe pandekager, som blev vendt mange gange og herefter serveret rundt på de forskellige tallerkener fra spisesættet.

Med dette sæt mangler der ingenting til madlavningen.

Signe manglede dog noget konkret at kunne skære over med den store kniv… og så er der jo heldigvis en anledning til at klikke lidt mad hjem fra Legebyens store udvalg :)

Bagesættet i BIO-plast

Bagesættet vakte stor interesse med de 6 små forme, som Signe fandt så fine og søde: En gris, et tog, en sommerfugl, en mand, en stjerne og et hjerte.

Derudover hører en stor røreskål, en lille skål, et piskeris, en kagerulle samt en klejnespore.

Flere af delene heri kommer vi helt sikkert til både at bruge i køkkenet i legehuset og på værelset, men de bliver uden tvivl også taget i brug næste gang, vi leger med modellervoks.

Der passer både kagerulle, klejnespore og forme helt perfekt. Det er genialt at kunne bruge produkterne til forskellige formål. For mig er det oplagt, fordi de netop er så nemme at rengøre!

Is & Cupcake sættet i BIO-plast

Den fjerde og sidste æske, der udpakkes, er is- og cupcake-sættet, som herhjemme er blevet det største hit.

Sættet består af et is-stativ, tre isvafler, lyserød jordbærsoftice, hvid vaniljesoftice, en gul banankugle, der er formet sådan, at den hvide vaniljekugle kan ligge ovenpå uden at falde ud.

Herudover er der to cupcakesforme med tilhørende kage og topping. Når isene skal laves, kan den tilhørende runde iskugle-ske bruges.

Signe synes, det er fantastisk at tage imod en bestilling i sin butik og lave is og cupcakes efter kundernes ønsker.

Ikke noget at sætte en finger på

Jeg har ingenting at sætte fingeren på i forhold til de her fire æsker, og anmeldelsen får fra både barn og voksen toppoint.

Det er da heller ikke hvem som helst, der står bag: Dantoy har udviklet og produceret kvalitetslegetøj i Danmark i over 50 år, hvilket gør dantoy til en af nordens største producenter af plastiklegetøj. De har specialiseret sig i at producere udviklende legetøj.

Selvom Signe på 3,5 år på ingen måde går op i svanemærkede produkter, har det for mig som forbruger et kæmpe plus. Serien her er netop svanemærket og produceret under Nordic Ecolabels forudsætninger.

Nordisk Ministerråd besluttede i 1989 at indføre dette nordiske miljømærke for at give nordiske forbrugere gode forudsætninger for at vælge produkter, der lever op til strenge miljømæssige kriterier.

Verdens første svanemærkede legetøj er fra lige præcis dantoy. Det betyder, at dantoys produkter bl.a. er fri for ftalater (mistænkt for at være hormonforstyrrende), parfumestoffer (allergifremkaldende), aromatiske opløsningsmidler (sundhedsskadelige), PVC, bly, kadmium, kviksølv og tinorganiske forbindelser (både sundheds- og miljøskadelige).

Med svanemærket stilles der krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Hos dantoy benyttes kun de bedste materialer, som er meget slidstærke, og dermed kan produkterne bruges om og om igen.

Fremstillet af miljøvenligt BIO-plast

Det nye er BIO-plastik-serien (køkkentilbehør, sandkasselegetøj, køretøjer, garager, mm.) fra dantoy.

Legetøjet produceres her ved brug af BIO-plast, som fremstilles af sukkerrør. BIO-plast har den egenskab, at det er 100% genanvendeligt, når legetøjet måske en dag kasseres. Derudover er sukkerrør et 100% vedvarende råmateriale.

Når man på kontrollerede, giftfrie plantager i det centrale og sydlige Brasilien høster en mark fuld af sukkerrør, kan den allerede ca. 6 måneder senere høstes igen.

Udvidelsen af arealer til dyrkning af sukkerrør er kontrolleret af Sugarcane Agroecological Zoning, som er dannet af den føderale regering i Brasilien.

De høstede sukkerrør transporteres med tog til den videre proces, som i modsætning til transport med lastbiler er langt mere miljøvenligt.

Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet, og sukkerrør hjælper til at absorbere CO2 fra luften og minimerer dermed drivhuseffekten.

For hvert kilogram produceret bioplast fjernes 3,09 kg. CO2 fra atmosfæren.

Mere om Dantoy

Dantoy har base i Hobro, men er repræsenteret i 50 lande, hvor de er den foretrukne legetøjsleverandør hos mange institutioner. Dog værdsætter og prioriterer de fortsat højt at stå for danskproduceret legetøj.

Visionen er at bringe glæde til børn og familier med længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser.

Indtil nu har vi herhjemme kun positive erfaringer med deres produkter, og der er slet ikke tvivl om, at de har dannet ramme for mange timers glæde.

Selvom de bedste eksperter i leg er børnene, har dantoy en fremragende indsigt i, hvad der kan komme til at hitte, og de skaber gode rammer for børnene til at bruge sin fantasi og kreativitet i skøn rolleleg.

- Elisabeth Kristensen

Læs mere om BIO-plast på Dantoy.dk

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen