A Game Of Cat And Mouth spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 10 - 30 min. | Spillere: For 2 deltagere (flere kan være med via APP) | Priser: Årets Familiespil 2022 kåret af Legebranchen LEG

"Denne læring som vi får igennem spillet, tager vi med os i hverdagen, når vi eksempelvis skal spise med bestik, vurdere afstande, udvikle  eksisterende eller nye venskaber og afkode de mange sociale spilleregler, som vi møder i institutioner og på arbejdspladser. Så hvis i ikke allerede spiller en masse spil derhjemme, er det bare om at komme i gang. A Game of Cat & Mouth er et rigtig god bud på et underholdende og læringsrigt spil for hele familien...."

En spilanmeldelse af A Game of Cat & Mouth

Er du også vild med de gode gamle kendinge indenfor aktive spil som pinball og airhockey? Så tror jeg, at A Game of Cat & Mouth er lige noget for dig. Her får man hurtigt pulsen op, når man skal være hurtig og rap på fingrene. Samtidig skal man holde hovedet koldt og give sig selv tid til at fokusere.

Et spil hvor kuglerne flyver om kattens hoved og mund, sendt afsted af modstandernes magnetiske pote, alt imens der bliver grinet og konkurreret om hvem, der først rammer kattens sorte næse, hvide tænder eller kommer af med alle sine kugler.

Praktisk om A Game of Cat & Mouth

Selskabsspillet anbefales til børn og barnlige sjæle over 7 år. Det kan spilles af 2 spillere, men via en app kan man lave turneringer, hvis man er flere end 2. Alt efter hvor hurtig og præcis man er, kan spillets varighed varierer fra 10-30 min.
I den medfølgende spillevejledning, præsenteres reglerne kort og præcist, så man hurtigt kan komme i gang.

Spillet har i 2022 vundet TOTY award'en fror "Game of the Year" samt Årets Familiespil 2022 i Danmark, kåret af Legebranchen LEG.


Æsken indeholder:

  • 1 æske som fungerer som banen.
  • 1 kattehoved.
  • 6 vægge der bruges som bander.
  • 2 kattepoter i henholdvis blå og pink.
  • 2 sorte kugler.
  • 5 hvide kugler.
  • 10 gule kugler.
  • 1 spillevejledningen på 4 sprog heriblandt dansk og svensk.

 

Spillets gang

Inden spillet kan gå i gang, er der en smule forberedelser, som der skal gøres. Æskens funktion i dette spil er både opbevaring men også banen som spillet spilles på. Når æsken er foldet ud, placeres kattehovedet med benene i de små sprækker på banens midte. Herefter skal de seks vægge placeres rundt om banen, således at de fungerer som bander for kuglerne. En sort næsekugle og tre hvide tandkugler sættes i i kattens hoved, der hvor der er hul og fordybninger til dem. Hver spiller skal have 4 gule kugler på hver deres side af banen. De medfølgende resterende kugler i alle farver er reserver, hvis en kugle eller to skulle blive væk i kampens hede. De to poteskydere sættes på hver deres side, hvor der er en pote afbilledet, magneterne i banen og i poten vil tiltrækkes, så man er ikke i tvivl. Kattens øjne fungerer som pointtællere, som fra starten sætte på 0.

 

Nu kan spillet begynde. Tæl ned fra 3, saml hurtigt en kugle op fra egen banehalvdel, placer den i kattepoten, træk den tilbage og slip kuglen afsted imod kattens hoved og modstanderens banehalvdel. Der må skydes med gule og hvide kugler, så hurtigt man kan, der er altså ikke noget med, hvis tur det er.
Ryger en kugle uden for banen, råber man “MISSER”, spillet pauses imens kuglen samles op på den banehalvdel, hvor den røg ud. Når alle kugler er på banen, tælles der ned fra 3 og spillet er igang igen.

 

Man kan vinde en runde og score point på 3 måder. Rammes den sorte næsekugle, så den ryger over på modstanderens side, er runden vundet. Hvis man får alle 3 hvide tandkugler eller alle de 8 gule kugler over på modstanders side, har man ligeledes vundet runden og dermed 1 point. Efter hver runde gives der point på pointtælleren til den, der vandt runden og kuglerne gøres klar til en ny runde. Den spiller der først når 5 point, har vundet spillet.

 

Pigernes egne ord om A Game of Cat & Mouth

Silje 7 år: “Det er et rigtig sjovt spil, vi griner meget, når vi spiller det. Man skal være meget hurtig, for hvis den anden er hurtigere, ender man med, at have alle de gule kugler og så har man jo tabt runden. Jeg skulle lige øve mig på at skyde kuglerne afsted med poten i starten, for man skal jo også sigte for at ramme den sorte og de hvide kugler. Jeg synes det sjoveste er, at man skal skyde kuglerne med en kattepote, det har jeg aldrig set i et spil før. Jeg startede med at spille imod mor, hun var ret god og vandt næsten hver runde. Da jeg spillede imod min lillesøster, vandt jeg de fleste runder. Jeg skal bare øve mig lidt mere, så skal jeg nok vinde hele spillet over mor.”


Lucca 4 år: “Det er såå sjovt, når man skal råbe MISSER, hvis en kugle ryger uden for banen. Det er lidt svært, når jeg skal ramme den sorte og de hvide kugler i kattens hoved, lige pludselig så rammer jeg dem bare.”

 

Morens og pædagogens vurdering af A Game of Cat & Mouth

A Game of Cat & Mouth er et virkelig sjovt spil, der kan spilles med børnene hjemme i stuen men også med vennerne, hvor man kan oprette og spille en turnering.

Det er virkelig smart tænkt, at bruge æsken som spillebrættet. Det gør både spillet nemt at transportere i hanken, hvis man vil have det med på farten og samtidig så er det utrolig simpelt, at stille op og pakke sammen igen. Selvom der er en smule forberedelse før hvert spil, er man hurtigt i gang og spillereglerne er simple og letforståelige både for børn og voksne. Spillet anbefales til børn over 7 år, som jeg vil vurdere er en passende anbefaling.

Lucca på 4 år har godt kunne spille med, når vi har fundet A Game of Cat & Mouth frem, men der er ingen tvivl om, at hun har lidt svært ved det praktiske i spillet, så imod en voksen bliver det ikke så ligeværdigt.

Da vi første gang pakkede spillet ud, må jeg indrømme, at jeg tænkte, det ville blive svært at holde styr på alle de kugler og at de nok ret nemt, ville blive væk under sofaen. Der blev jeg hurtigt klogere, banderne holder utrolig godt på kuglerne og selvom vi efterhånden har spillet en del gange, har vi stadig alle kugler.

Når vi herhjemme spiller A Game og Cat & Mouth, bliver der grinet en hel del og pulsen kommer op. Konkurrencen om at blive den hurtigste og mest præcise kattepote skytte er på sit højeste og tiltrækker hurtigt publikummer i de resterende to familiemedlemmer.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der en god portion læring i at spille A Game of Cat & Mouth. Især den motoriske og sociale læring er i fokus. Når vi spiller spillet, er det vores finmotoriske færdigheder, som vi anvender og træner. Blandt andet evnen til at gribe fat om kugler og kattepoten samt evnen til, at få øjne og hænder til at samarbejde om et fælles mål, nemlig at få kuglerne til at ramme de andre kugler. Derudover øver vi os i at have det store overblik og holde hovedet koldt i en måske presset situation, hvor vi er lige ved at tabe.

Når vi griner, hygger og spiller med og imod hinanden udvikler vi vores sociale kompetencer. Vi øver os blandt andet i at aflæse andres signaler, være fælles om noget og danne samt udvikle relationer.

Denne læring som vi får igennem spillet, tager vi med os i hverdagen, når vi eksempelvis skal spise med bestik, vurdere afstande, udvikle eksisterende eller nye venskaber og afkode de mange sociale spilleregler, som vi møder i institutioner og på arbejdspladser.

 

Så hvis i ikke allerede spiller en masse spil derhjemme, er det bare om at komme i gang. A Game of Cat & Mouth er et rigtig god bud på et underholdende og læringsrigt spil for hele familien.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Coco Crazy

Læs også spilanmeldelsen af Partners DUO

Læs også spilanmeldelsen af Monopoly Junior

Anmeldelse af spilAsmodee

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen