Connetix Magnetisk Kuglebane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Farver: Regnbuefarver | Materiale: Plast, Træ, Magneter | Antal: 1 pakke med 6 kuglebane-kugler, 36 magneter og 58 kuglebanedele | Mærke: Connetix

"Først og fremmest vil vi igen tydeliggøre, at det vil være en rigtig god idé, at købe magneter hjem til sættet, hvis ikke man har nogle derhjemme i forvejen. Det er som sagt en tillægspakke og ærligt, vil børn nok ikke få så meget ud af sættet, hvis ikke man i forvejen har eller tilkøber magneter. MEN med andre magneter i huset gør kuglebanen fra Connetix altså, at Carl kan glemme tid og sted. Han synes det er et meget sjovt sæt, som han i den grad både med kammerater og storesøstre har haft utrolig mange timers glæde med. Vi som forældre er imponeret over kvaliteten..."

En anmeldelse af Connetix – Magnetisk kuglebane i regnbuefarver

Carl på 6 år er tosset med magnetlegetøj, hans værelse er fyldt med det og hver gang der kommer nye produkter, så står han klar med alverdens idéer og ønsker. Da han fik øje på denne tillægspakke med kuglebane, fra Connetix, var han slet ikke til, at styre og den måtte hurtigt hjem til samlingen af magnetlegetøj.

 

Connetix er et mærke, som har base i Australien og producerer deres produkter i Kina, de har fuld fokus på begrebet open-ended, som oversat betyder, at deres legetøj skal være åbent, altså det skal kunne skabe udvikling ved det enkelte barn, som f.eks. når et yngre barn bygger med Connetix kuglebane, så vokser kreativiteten og fantasien med barnet og derved lærer barnet, at skabe mere detaljerede og krævende konstruktioner. Derudover er Connetix´s fokus også, at målgruppen for legetøjet skal være bred og at større børn også skal kunne udvikle og skabe tekniske konstruktioner.

 

Connetix har været med i toppen af vundne priser, samt ligget i top 3 ved flere af de helt store "Awards" i både Europa og især Australien. Blandt andet vandt de prisen ved ”Independent Toy Awards 2021, Toy shop UK”.

Praktisk om Connetix kuglebanen med magneter

Tillægspakken med kuglebane fra Connetix består af 92 dele, til at bygge en kuglebane. Delene er fordelt mellem 36 magnetplader, 58 kuglebane dele og 6 kuglebane kugler, disse kugler er 3 cm i diameter, fremstillet i træ og kører snildt igennem alle rør.

Magnetpladerne i dette sæt er regnbuefarvet, man kan også købe sættet magen til med pastelfarver.

Magnetpladerne og kuglebane delene er produceret i ABS plast, de er fri af BPA, bly og ftalat, hvilket viser, at Connetix går utrolig meget op i sikkerheden for deres produkter. Deres magnetplader er yderligere ekstra forseglet, så der ikke kan åbnes til selve magneterne, samtidig er de yderst robuste og magneterne utrolig stærke, så de kan bygges med igen og igen.
Sættes anbefales fra 3 år og opefter, dog kan kuglebane delene godt være lidt hårde/stramme, at få i selve magneterne og derfor vil vi nok anbefale en større søskende eller voksne giver en hånd med, de første gange sættet bruges.

OBS: Denne tillægspakke fra Connetix indeholder delene til, at bygge en lille kuglebane, så vi herhjemme, har brug for, at anbefale, at man køber ekstra magneter enten fra samme producent eller fra andre, så barnet, får udnyttet sættet ordentligt. Det smarte ved sættet er, som sagt, at det er alle slags magnetplader det går sammen med, så frygt ej om egne magneter kan bygges med sættet, for det kan de.

Byggeprocessen med Connetix Tiles

Carl er en forsigtig dreng, når det kommer til nye ting, vi aftalte derfor, at vi sammen byggede første bane, så han fik ”set legetøjet an”. Vi startede med, at dele sættet op i magneter i en bunke og kuglebane delene i en anden, så vi nemmere kunne overskue processen.

Sættet indeholder ikke en dissideret konstruktions manual, men derimod et overordnet idéhæfte, som viser billeder af børn der har bygget forskellige baner. Derfor satte vi os og byggede ud fra en af billederne, så vi havde et udgangspunkt.

Det gik hurtigt med Carls idéer og inden jeg fik set mig om, havde han helt styr på konstruktionen af, hvad han gerne ville bygge. Han brugte mange timer på, at være kreativ og finde på nye måder den kuglebane skulle bygges op på.
Kuglerne kørte igennem den ene bane efter den anden.

Der blev udforsket med små kugler han havde på værelset og inden jeg fik set mig om, havde Carl gang i et morgenmads produkt, som er små kugler med kakao, de kørte igennem banen og endte som morgenmad i en skål i bunden. Der er altså ikke store begrænsninger for, hvad der kan køre i kuglebanen, kun størrelsen.

Afstressende legetøj

Grundlæggende er det vigtigt for alle børn, at de er i balance, når de skal lære nye ting. Børn med uro eller ubalance har det ofte svært med koncentrationen, når de skal sidde stille og lære.

Sådan en kuglebane fra Connetix, kan give børnene mulighed for, at udvikle deres fantasi, kreativitet og samtidig lære om matematik, konstruktionsudvikling, tyngdekraft, magnetisme og finmotorikken stimuleres og udvikles samtidig med børnene bygger løs.

Derudover kan kuglebanen være et redskab, hvor børnene kan fordybe sig og dermed kan det bruges, som et afstressende afbræk efter skoletid eller efter en dag i institution, hvor stressniveauet generelt ligger højt.

Når børn leger med magneter og især denne kuglebane, kan det give en utrolig god mulighed for, at afstresse kroppen. Bare det, at bygge og samle magneterne kræver rolige hænder og derved kan det mindske pulsen og der kan komme ro i kroppen.

Ydermere indbyder Connetix kuglebanen også til, at flere børn kan lege sammen. Om de bygger kuglebane, eller ligger magnetpladerne på bordet med kuglerne som et spil, så giver det anledning til samarbejde, turtagning og fællesskab.

S.T.E.A.M legetøj

Carl er gennem sine snart 7 år, blevet præsenteret for utallige mængder magnetlegetøj og han har helt styr på magneternes kraft. Han ved hvordan magneterne virker, fysikken omkring dem og naturens kræfter deri.

Connetix har fremstillet et konstruktionslegetøj, som er lidt anderledes og meget interessant. Legetøjet er et yderst inspirerende og imponerende STEAM redskab, som kan anvendes i mange henseender. Ydermere er STEAM et værktøj, der ud fra et fagligt perspektiv giver mulighed for, at anvende og lege det fagligt ind, i flere forskellige discipliner, under de forskellige kategorier.

Helt præcis står S.T.E.A.M. for:

  • S står for Science (videnskab).
  • T står for Technology (teknologi).
  • E står for Engineering (konstruktion).
  • A står for Arts (kunst).
  • M står for Math (matematik)

Vores anbefaling af Connetix magnet-kuglebane

Først og fremmest vil vi igen tydeliggøre, at det vil være en rigtig god idé, at købe magneter hjem til sættet, hvis ikke man har nogle derhjemme i forvejen. Det er som sagt en tillægspakke og ærligt, vil børn nok ikke få så meget ud af sættet, hvis ikke man i forvejen har eller tilkøber magneter.

MEN med andre magneter i huset gør kuglebanen fra Connetix altså, at Carl kan glemme tid og sted. Han synes det er et meget sjovt sæt, som han i den grad både med kammerater og storesøstre har haft utrolig mange timers glæde med.

Vi som forældre er imponeret over kvaliteten og det kan vitterligt ikke ses, at sættet er blevet bygget med SÅ mange gange. Der er ingen ridser, selvom det har været tabt og vi ville på ingen måde være nervøse for, at Carl kunne tage det med udenfor på et tæppe.

Kvaliteten er i top og Carl har endnu engang fundet et nyt favorit legetøjssæt,. Denne gang er det kuglebanen fra Connetix.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af Connetix magnetisk kuglebane i pastelfarver

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 100 stk Transparent

Læs også anmeldelsen af 4M Green Science videnskabssæt


Anmeldelse af legetøjConnetix tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen