Trybike 3-hjulet løbecykel anmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 mdr - 6 år | Materiale: Metal | Mål: Sædehøjde: justeres fra 30 - 45 cm | Cykelvægt: 3,6 / 5,2 kg | Mærke: Trybike | Antal: 1 stk.

"Hvorfor er det lige, at jeg ikke har stiftet bekendtskab til Trybike, dengang min store pige var lille? Det må siges at være mit tab. Jeg vil skynde mig og erkende, at jeg er blevet kæmpe stor Trybike fan. Jeg er vild med alt ved Trybiken, lige fra idé, til udførelse, kvalitet og ikke mindst designet. Trybiken har givet Lucca en glæde og tryghed ved løbecykler, som hun før ikke har haft - på noget som helst tidspunkt. Derudover har Trybiken allerede hjulpet og støttet hende i hendes balanceudvikling. I dag kører hun rent faktisk stabilt, stille og roligt rundt på sin tohjulede Trybike, og hun nyder det. Der er virkelig kredset for denne Trybike løbecykel, helt ned til den mindste detalje, det er bare lækkert"

En anmeldelse af Trybike løbecykel m/ 3 hjul

Jeg er så glad for min cykel,
jeg kommer hurtigt langt omkring,
og det fordi på en cykel,
går det let som ingenting…

Foråret er godt i gang, varmen er tilbage, naturen er ved at være grøn igen og sommeren er på vej. Hjemme hos os betyder det typisk, at vi bruger en del flere timer udendørs.

Begge mine piger er rigtig glade for at lege udenfor, og i de varmere måneder er det især cykelturen, der skaber stor glæde hos dem. Om det er en længere tur rundt i byen, en tur til legepladsen eller turen rundt og rundt, om vores og naboernes huse er ligegyldigt, bare de må cykle.

Til de helt små børn og/eller de lidt større børn, samt børn der på den ene eller anden måde er udfordret grovmotoriks, har Trybike lavet en løbecykel, som imødekommer alle disse behov. 

Praktisk Trybikes løbecykel med tre hjul.

Trybike er et hollandsk mærke, der producerer kvalitets balancecykler, også kaldet løbecykeler, til børn fra et 1,5-årsalderen og så kan de bruges helt op til seksårsalderen.

Udover den meget gode kvalitet, har man fra Trybikes side haft et stort fokus på at skabe en løbecykel, som støtter bedst muligt op omkring den motoriske udvikling hos barnet, dette allerede fra en meget tidlig alder. Trybikens tre hjul gør, at barnet får støtte og hjælp til at holde og udvikle balancen. I takt med at barnet lærer at holde balancen, kan man fjerne det tredje hjul, således at Trybiken bliver til en tohjulet løbecykel.

Selvfølgelig går man heller ikke på kompromis med designet hos Trybike. Cyklerne tager en tilbage til ens egen barndom med deres flotte retrolook og farver.

Løbecyklen er lavet i metal, den vejer som trehjulet udgave 6,3 kg og som tohjulet udgave 5,2 kg.

Hjulenes positioner kan indstilles på flere forskellige måder, og sadlen kan ligeledes justeres, som gør at sædehøjden kan reguleres fra 30-45 cm.

Forhjulet kan sættes i to forskellige højder, baghjulene kan sættes i flere forskellige positioner og højder, så cyklen kan tilpasses helt korrekt til det enkelte barn.

Styret kan også højdeindstilles nemt ved brug af den medfølgende unbrakonøgle. Sadlen justeres i højden uden brug af værktøj.

De forskellige justeringer kan selvfølgelig gøres på både den trehjulet og tohjulet udgave. Til de helt små børn, der skal lære at gå og cykle, samles cyklen som en lav trehjulet.

Den lave tohjulede er til de børn, der skal lære at balancere. Til de større børn, som synes om en trehjulet løbecykel eller som har brug for ekstra støtte, samles cyklen som en høj trehjulet.

Den tohjulede høje løbecykel er til de større børn, der har styr på balancen og som elsker at suse rundt. Trybiken har store og brede gummihjul, som gør den yderst stabil og hjælper barnet til at holde balancen.

Æsken indeholder

Trybiken kommer delvist samlet i to kasser, alt hvad man skal bruge til at samle cyklen helt, er at finde i kasserne. Så det er altså helt unødvendigt, at finde værktøjskassen frem.

Når kasserne pakkes ud, indeholder de følgende:

 • Et stel med frontgaffel monteret.
 • Tre hjul.
 • En lang bagaksel.
 • To korte aksler.
 • En stofpose til opbevaring af den ene ubrugte aksel.
 • En sadel.
 • Et styr.
 • To styr greb.
 • En unbrakonøgle og to gaffelnøgler.
 • Tre x to klistermærker, så barnet selv kan bidrage til cyklens look.
 • En samlevejledning på engelsk.

Legens gang

Før Lucca kunne cykle på sin nye flotte Trybike, i yndlingsfarven rød, skulle moren først samle den.

Det tog heldigvis ikke lang tid og vejledningen var overskuelig og let at følge. Alt hvad der skulle bruges, fulgte med, så det var også dejlig nemt. Det eneste vi selv stod for var luften til hjulene.

Inden Lucca kunne tage sin allerførste tur, skulle løbecyklen lige indstilles så den passede helt perfekt til hende. Hvilket også var gjort superhurtigt og nemt.

Lucca har aldrig rigtig brugt en løbecykel før, da hun på grund af hypermobilitet i begge ankler og fødder, har været udfordret på sin balanceevne. Hun har, fra hun var helt lille af, været meget interesseret i sin storesøsters løbecykel, men da dagen kom, hvor hun for første gang satte sig på den, var det en utryg oplevelse for hende. Og efterfølgende er det kun lykkedes os at få hende til, at prøve igen et par gange eller tre uden succes.

Da Lucca så Trybiken, kunne hun slet ikke vente med at prøve den. Det var som om, at hun ikke forbandt den med hendes tidligere oplevelser, på grund af det ekstra hjul.

Luccas første tur var en kæmpe succes, hun synes det var sjovt og følte sig meget tryg. Gradvist begyndte hun at øge farten og udfordre sig selv lidt mere, blandt andet i forhold til at dreje og køre på små bakker.

Løbecyklen har en lille afsats skråt under sadlen, som kan bruges til fødderne, når der er kommet lidt fart på. I starten brugte Lucca den ikke, da hun simpelthen ikke havde balancen til det. Nu hvor hun er blevet mere fortrolig med løbecyklen og har fundet et trygt balancepunkt, er hun begyndt at bruge den, og er blevet rigtig glad for den, særligt på strækninger uden bakker eller på små bakker.

Efter Luccas ønske fjernede vi det ene hjul og gjorde løbecyklen tohjulet.

Det var tydeligt at mærke på Lucca, at hun var en smule utryg i starten, så vi tog det selvfølgelig helt stille og roligt.

I dag er det lidt skiftende om løbecyklen er tre- eller tohjulet, det er alt efter Luccas ønske. Hun finder sig godt til rette på begge udgaver, nogle dage har hun dog behovet for den ekstra balancestøtte og andre dage ikke. Heldigvis tager det ikke mere end fem minutters tid, at skifte imellem de to.

Luccas egne ord om rød Trybike løbecykel med tre hjul.

Lucca 5 år: “Rød er min yndlingsfarve og min nye cykel er rød, den er så flot, synes jeg.

Jeg har selv valgt de klistermærker, som der skulle sættes på, det var dem, der passede bedst til den røde farve.

Mine fødder driller mig ret tit og derfor har jeg svært ved, at holde balancen på en cykel med to hjul. Den her løbecykel har tre hjul, så det er meget nemmere for mig at holde balancen.

Jeg kan rigtig godt lide at køre på min løbecykel og jeg kan få rigtig meget fart på fordi cyklen hjælper mig, så jeg ikke falder.

Jeg kan godt lide, at der er et sted, hvor jeg kan sætte mine fødder, så kan jeg nemlig også slappe lidt af i dem.

Mig og min mor har også prøvet at fjerne det ene hjul, så jeg kunne prøve den med kun to hjul. Jeg var allerede blevet meget bedre til at holde balancen, fordi jeg havde øvet mig så meget.

Jeg synes, at det er rart, at man kan lave cyklen om, så jeg kan bruge den både med tre og to hjul. Det passer rigtig godt til mig.”

Morens og pædagogens vurdering rød Trybike løbecykel med tre hjul.

Hvorfor er det lige, at jeg ikke har stiftet bekendtskab til Trybike, dengang min store pige var lille? Det må siges at være mit tab.

Jeg vil skynde mig og erkende, at jeg er blevet kæmpe stor Trybike fan. Jeg er vild med alt ved Trybiken, lige fra idé, til udførelse, kvalitet og ikke mindst designet.

Dertil er jeg også kæmpe fan af bæredygtigheden omkring konceptet med Trybike, at det er en løbecykel, der kan følge og tilpasses barnet - fra halvanden års alderen og helt op til seks års alderen.

Lucca er blevet så glad for sin nye røde racer, og hun bruger den dagligt med største stolthed og et stort smil.

Trybiken har givet Lucca en glæde og tryghed ved løbecykler, som hun før ikke har haft - på noget som helst tidspunkt. Derudover har Trybiken allerede hjulpet og støttet hende i hendes balanceudvikling. I dag kører hun rent faktisk stabilt, stille og roligt rundt på sin tohjulede Trybike, og hun nyder det.

Der er virkelig kredset for denne Trybike løbecykel, helt ned til den mindste detalje, det er bare lækkert.

Cyklen kommer i flere forskellige flotte farver, og barnet kan selv være med til at lægge sidste touch på designet, med valget af klistermærker.

Løbecyklen var hurtigt samlet ved hjælp af den medfølgende vejledning og man skal ikke tænke på, om man har det rigtige værktøj, for det følger med. Det eneste man selv skal sørge for er luft til hjulene. Bor man i nærheden af en s-togsstation, er der ofte en cykelpumpe stander, som er til fri afbenyttelse, hvis man ikke selv har en pumpe.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er jeg glædeligt overrasket over den udvikling og nytænkning, som Trybike har gjort med deres løbecykler. Alle børn i halvanden års alderen til seksårsalderen har med Trybiken lige muligheder for at træne deres balance på en sikker og tryg måde.

Jeg er simpelthen så glad for, at jeg som mor, har kunnet finde en trehjulet løbecykel, til min snart 6-årig, som er alderssvarende og som kan støtte hende lige præcis der, hvor hun har behov for det i sin nuværende udvikling.

Vi er ret glade for cykelhjelmene fra Trybike. De sidder godt på begge pigers hovede, de er lette, virker meget sikre og har et flot design i fine farver. Både Lucca på 5 år og Silje på 8 år har hjelmene i strørrelse m, de kan indstilles bagpå så de passer perfekt til den enkelte.

Hos Legebyen har de et stort udvalg af cykelhjelmene fra Trybike, både i farver og størrelser.

Der skal lyde en kæmpe anbefaling fra Lucca og jeg til Trybikes røde løbecykel med tre hjul.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af My Hood 200 løbehjul

Læs også anmeldelsen af My Hood rulleskøjter

Læs også anmeldelsen af Trybike løbecykel

 

Anmeldelse af legetøjTrybike

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen