Træn Farver & Tal 4-6 spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 2 - 6 spillere | Spilletid: Ca. 10 - 15 min. | Producent: Nathan | Antal: 1 spil i æske

"Vi kan bestemt anbefale læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra franske Nathan. Hvis i er i gang med at øve tal hjemme hos jer - er dette både en sjov og udfordrende måde - for barnet at lære tallene fra 4 - 6 på..."

En anmeldelse af læringsspillet Træn Farver og Tal fra 4 - 6 fra Nathan

Vores søn, Mateo, på 3 år, er blevet rigtig glad for at tælle. Vi tæller knurhårene på vores kat, vi tæller hinandens fingre, og så elsker vi at læse og synge om tal. Tal er stille og roligt blevet en naturlig del af Mateos hverdag - og det er noget vi rigtig gerne vil arbejde videre med.

 

Vi tænkte derfor det ville være sjovt, at prøve spillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra franske Nathan. Spillet ligger vægt på tallene fra 4 til 6 (som navnet antyder), og vi var derfor spændte på at finde ud af, hvad spillet havde at byde på.


Det praktiske om læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan


Spillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 2 - 6 deltagere. Vi har i gennemsnit haft spillet fremme 20 minutter af gangen.


I spillet medfølger:
● 6 plader
● 1 terning
● 54 tosidet kort
● 1 spillevejledning


De 6 spilleplader er 22 centimeter i længde og højde, og er produceret i kraftigt pap. Spillepladerne har forskellige farver, og illustrationer. Illustrationerne fungerer godt som en “samtale-starter”, og mange nysgerrige spørgsmål kan hurtigt trænge sig på hos de små.

Illustrationerne vi møder på spillepladerne, er blandt andet:
- Vinbjergsnegle, guldfisk og frøer.
- Kirsebær, blade og lastbiler.
- Bananer, kattekillinger og sommerfugle.
- Vandkander, blomster og vindruer.


Spillepladen er delt op i 9 bokse med hver sit emne, som rummer mellem 4 - 6 illustrationer. Spillepladerne ligger godt på bordet, og kan ikke bøjes.


De 54 tosidet kort måler 7 centimeter i længde og højde, og er produceret i kraftigt pap. Den ene side på kortet viser illustrationerne, den anden viser antallet af illustrationer på kortet. Kortene er ekstremt holdbare og kan hverken bøjes eller “knækkes”.


Terningen der følger med til spillet er stor - og måler hele 2,5 centimeter i længde og højde. Terningens størrelse gør at den ligger godt i små hænder, og at terningens prikker er tydelige for barnet.


Den medfølgende spillevejledning er simpel, og giver forskellige bud på, hvordan spillet kan spilles på flere forskellige måder. Det betyder at spillet aldrig bliver ensformigt, og at man som forældre frit kan navigere i de forskellige måder spillet kan spilles på.


Sådan spiller man læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan

Der er flere forskellige måder at spille læringsspillet; Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan på.


Den første måde spillet kan spilles på, er ved at lægge alle kortene i en bunke med illustrationerne op. Her skiftes hver deltager til at trække et kort. Deltageren skal fortælle om illustrationerne på kortet og hvor mange der er af dem. Den deltager der har kortet på sin spilleplade, modtager kortet. Spillet fortsætter indtil én deltager, har fyldt sin spilleplade ud.


Den anden måde spillet kan spilles på, er ved at lægge alle kortene i en bunke med tallene op. Her skiftes hver deltager til at trække et kort. Deltageren skal fortælle om tallet på kortet. Den deltager der har dét antal illustrationer på sin spilleplade, som tallet viser, modtager kortet. Spillet fortsætter indtil én deltager, har fyldt sin spilleplade ud.

 

Den tredje måde spillet kan spilles på, er ved at lave tre bunker, af tallene 4, 5 og 6. Deltageren skal nu slå med terningen. Det antal prikker terningen viser, afgør hvilket kort deltageren skal trække. Slår deltageren for eksempel en femmer, trækkes kortet “5”. Kortet skal placeres i ét felt på spillepladen med 5 illustrationer.

 

De forskellige måder spillet kan spilles på, har alle sammen sine fordele. De forskellige måder træner både barnets sprog, barnets forståelse for tal, og selvfølgelig - barnets nysgerrighed omkring alle de spændende illustrationer.


Vores oplevelse med læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan


Da vi åbnede spilæsken, var det første Mateo fik øje på, de mange forskellige ark med brikker. Alle brikkerne skulle prikkes ud af arkene, og det fandt Mateo rigtig sjovt. Det fik vi lang tid til at gå med, imens vi kiggede på de forskellige illustrationer på kortene. Der gik ikke lang tid før at snakken om snegle, blomster, lastbiler og vindruer var i gang - spørgsmålene var mange og Mateos nysgerrighed havde taget over.


Da alle kortene var prikket ud af de mange ark, var det nu tid til at introducere Mateo, for læringsspillet; Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan. Vi startede med at spille spillet, hvor illustrationerne på kortene lå opad. Vi begyndte hurtigt at tælle, og så gik det ellers stærkt. Mateo stillede mange nysgerrige spørgsmål, om alt fra - frøer til ananas. Det er fantastisk at spillet lægger op til en masse samtaleemner, man kan starte med sit barn.


Vi spillede også spillet hvor tallene på kortene lå opad - og her var spiloplevelsen en helt anden, end da illustrationerne lå opad. Der gik mere konkurrence i spillet nu, for hvem fandt først feltet med 4, 5 eller 6 illustrationer? Der blev talt hurtigt, men koncentreret - og spændingen var høj!


Til sidst prøvede vi at inddrage terningen i spillet, og det var et kæmpe hit. Mateo elsker at slå med terningen (til tider lidt for voldsomt) - og sammen med mor, talte han alle prikkerne på terningen. Vi kunne hurtigt mærke at dette var den mest varierende måde at spille spillet på, da det både inddragede kast med terningen og læring om tallene.


Vores vurdering af læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan


Læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra Nathan, har virkelig underholdt os alle herhjemme. De sjove og spændende illustrationer på både spilleplader og kort, har virkelig sat gang i en masse sjove og spændende samtaler. Vi har snakket om sneglehuse, kirsebær, blomster og frøer - og så har vi samtidig øvet tallene fra 4 - 6 på en rigtig sjov måde.


Kvaliteten på både spilleplader, kort og terning er rigtig god. Alle elementerne i spillet er produceret i slidstærke materialer - som er helt optimalt - når læringsspillet er for de mindste.


Vi kan bestemt anbefale læringsspillet Træn farver og tal fra 4 - 6 fra franske Nathan. Hvis i er i gang med at øve tal hjemme hos jer - er dette både en sjov og udfordrende måde - for barnet at lære tallene fra 4 - 6 på.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Træn Farver & Tal 1-3

Læs også spilanmeldelsen af Lad Os Tale Om Følelser

Læs også spilanmeldelsen af Triomo Ordforrådsspillet

Anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen