Triomo Ordforrådsspil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 1 - 6 deltagere | Spilletid: Ca. 10 - 20 min | Antal: 1 spil med 6 spilleplader og 48 kort | Mærke: Nathan

"Underholdningsværdien i spillet, er lige så stor som den læringsmæssige værdi, spillet giver til Mateo. Vi har både lært forskellige ord, og samtidig lært at inddele ordene i kategorier. De forskellige kategorier har forkælet os med “underkategorier”, som er en fantastisk måde at bygge et ordforrådsspil op omkring. Hér har Nathan ramt plet, og gjort læring til en sjov leg..."

En spilanmeldelse af Triomo ordforrådsspil fra Nathan

Vi snakker meget hjemme hos os - lidt for meget, vil nogen nok mene. Vores 3-årige søn, Mateo, har et godt ordforråd - der kun vokser sig størrer, dag for dag. Vi holder meget af at sidde og snakke om dagen der gik, imens vi spiser aftensmad. Til tider tager vi også snakken med ind i sengen, og så går der hurtigt 1 time før Mateo falder i søvn.

Vi var derfor spændte på at introducere vores søn for; Triomo Ordforrådsspillet fra franske Nathan. Vi håbede på at spillet ville udfordrer Mateo, og skabe en masse naturlige samtaleemner.

Det praktiske om Triomo Ordforrådsspillet fra Nathan

Triomo Ordforrådsspillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 1 - 6 deltagere. Vi bruger i gennemsnit 15 minutter per. spil herhjemme.

I spillet medfølger:
● 6 spilleplader
● 48 billedkort
● 1 spillevejledning

De 6 spilleplader er 20 centimeter i både længde og højde - og er inddelt i 4 kategorier.

Kategorierne er;
● mad
● ting i hjemmet
● ting i skolen
● dyr

De forskellige spilleplader har forskellige farver, og er inddelt i felter - med fokus på de fire forskellige kategorier. Alle spillepladerne er produceret i kraftigt pap.

I kategorien “mad”, bliver barnet introduceret for;

 • proteiner ( i form af kylling, æg og laks)
 • grønt og svampe ( i form af peberfrugt, salat og champignoner)
 • kulhydrater ( i form af pasta, linser og ris)
 • frugt ( i form af et æble, en vandmelon og en banan)
 • søde sager ( i form af chokolade, karameller og marmelade)
 • mejeriprodukter ( i form af mælk, blød ost og hård ost)

I kategorien “ting i hjemmet”, bliver barnet introduceret for;

 • redskaber til bagning ( i form af et piskeris, en dejskraber og en doseringsske)
 • elektriske apparater ( i form af en mikrobølgeovn, en støvsuger og et strygejern)
 • stole ( i form af en kontorstol, en lænestol og en skammel)
 • spisestel ( i form af en kniv, en tallerken og et glas)
 • værktøj ( i form af en skruetrækker, en boremaskine og en svensknøgle)
 • redskaber til madlavning ( i form af en pande, et fad og en gryde)

I kategorien “ting i skolen”, bliver barnet introduceret for;

 • former ( i form af en firkant, en cirkel og en trekant)
 • tegneredskaber ( i form af en blyant, en kuglepen og en farveblyant)
 • farver ( i form af farverne rød, gul og grøn)
 • legetøj ( i form af en bil, et tog og byggeklodser)
 • tal ( i form af en introduktion af tallene; 1, 6 og 3)
 • abc ( i form af bogstaverne; a, c og d)

I kategorien “dyr”, bliver barnet introduceret for;

 • fugle ( i form af en tucan, en flamingo og en due)
 • savannedyr ( i form af en giraf, en løve og et næsehorn)
 • insekter (i form af en guldsmed, en bi og en mariehøne)
 • undervandsdyr ( i form af en søhest, en blæksprutte og en søstjerne)
 • kæledyr ( i form af en kat, et marsvin og en kanin)
 • krybdyr ( i form af en krokodille, en slange og en kamæleon)

De 48 billedkort, måler 9 centimeter i længde og højde. Billedkortene har store illustrationer, som er super skarpe. Billedkortene er produceret i kraftigt pap.

Spillet kommer i en orange spilæske, med illustrationer af de forskellige kategorier, man støder på i spillet. Spillevejledningen er god og letforståelig.

Sådan spiller man Triomo Ordforrådsspillet fra Nathan

Nathan beskriver i sin spillevejledning - at det er vigtigt at introducere barnet for de 6 forskellige spilleplader og de 48 billedkort - inden spillet startes. Dette gøres så barnet kan se at spillepladerne er delt op i fire forskellige kategorier, med 3 illustrationer i hver kategori.

Der er hele 3 måder, man kan spille Triomo Ordforrådsspillet på.

 • Alle deltagere vælger en spilleplade, og vender alle billedkort om. Det gælder nu om at finde én brik, i hver af sine 4 kategorier på sin spilleplade.

Spillet byder både på billedkort, der i forvejen er illustreret på spillepladerne.

Til de lidt størrer børn, er der dog også billedkort med, som ikke er illustreret på spillepladerne. Dette kunne for eksempel være et billedkort af en papegøje, som derfor hører til kategorien “dyr” - eller underkategorien “fugle”. Billedkortene som har illustrationer, man ikke kan finde på spillepladerne, har en grå cirkel i højre hjørne. De kan derfor nemt sorteres fra og til - som man har lyst til.

Man kan også vælge at spille spillet, som et huskespil. Barnet lægger alle billedkortene, så de vender med illustrationerne nedad. Barnet skal nu kombinere de forskellige billedkort med hinanden, indenfor de 4 kategorier. Trækker barnet en krokodille - kan dette kort for eksempel kombineres med et kort af en slange, da begge kort er under kategorien “krybdyr”.

Vores oplevelse med Triomo Ordforrådsspillet fra Nathan

Vi introducerede Mateo for de forskellige billedkort og spilleplader, og hurtigt begyndte Mateo at pege lystigt på de forskellige illustrationer. Mateo fik sagt “fugl” “ost” “krokodille” og “kat”, imens hans øjne farede rundt fra billedkort til billedkort.

Efter Mateos begejstring over alle de flotte illustrationer som billedkortene er prydet med, var det blevet tid til at forklare ham, hvordan spillet skulle spilles. Reglerne er simple, og vi gik med det samme i gang, med at spille Triomo Ordforrådsspillet.

Mateo valgte hurtigt dén spilleplade han ville have. Vi gik i gang med spillet, og hurtigt lagde vi mærke til, hvor underholdt Mateo var. Vi kunne hurtigt mærke på ham, at han var utroligt engageret i at fortælle om de forskellige illustrationer, som vi hele tiden mødte på vores vej igennem spillet. Det var virkelig dejligt at Mateo havde så meget at fortælle om billedkortene han kendte - og omvendt, hvor opmærksom og lyttende han var - da vi stødte på billedkort
han ikke kendte.

Lige pludselig var spillet slut, og tiden var fløjet afsted. Alle de forskellige emner og ord vi havde snakket om, var slet ikke nok - og vi begyndte hurtigt et spil mere. De interessante snakke om savannens dyr, de forskellige former, de mange farver, det seje værktøj og de spændende fugle - ville ingen ende tage.

Vores vurdering af Triomo Ordforrådsspillet fra Nathan

Vi har været meget begejstret for Triomo Ordforrådsspillet, fra franske Nathan. Alle elementerne i spillet, er udført i slidstærkt og kraftigt materiale. Det betyder at vores søn hverken kommer til at bøje spilleplader eller billedkort - og han derfor kan nyde godt af spillet lang tid fremover.

Underholdningsværdien i spillet, er lige så stor som den læringsmæssige værdi, spillet giver til Mateo. Vi har både lært forskellige ord, og samtidig lært at inddele ordene i kategorier. De forskellige kategorier har forkælet os med “underkategorier”, som er en fantastisk måde at bygge et ordforrådsspil op omkring. Hér har Nathan ramt plet, og gjort læring til en sjov leg.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Tactillotto læringsspil fra Nathan

Læs også spilanmeldelsen af Nathan Portræt Piktogram

Læs også spilanmeldelsen af Nathan Tactiform

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen