Lad os tale om følelser spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 15 - 30 min | Spillere: For op til 6 børn | Mærke: Nathan | Antal: 1 spil i æske.

"Vi har svært ved at forestille os at der er bedre bud på det store spilmarked, når det omhandler læringsspil med følelser som emne. Nathan har gjort emnet “følelser” så nemt at forstå for barnet som overhovedet muligt - og samtidig krydret læringsspillet med fire forskellige, anderledes, og sjove måder - som man kan spille spillet på..."

En spilanmeldelse af Lad os tale om følelser

Vi har sammen med vores søn, Mateo, på 3 år, spillet; Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra franske Nathan. Titlen på spillet forklarer hvad spillet går ud på, og vi var noget spændte på at se hvad spillet kunne tilfører til vores søn.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med læringsspil fra Nathan, og vi vidste derfor, at Nathans læringsspil er garanti for høj kvalitet og læring.

Det praktiske om Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan

Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan er anbefalet fra + 3 år, og er for 2-6 deltagere. Læringsspillet har vi i gennemsnit fremme 45 minutter af gangen.

Spillet indeholder:

● 30 små brikker med billeder af ansigter
● 30 store brikker med billeder af ansigter
● 6 runde brikker med tegnede ansigtsudtryk
● 6 tosidede spilleplader
● 1 spillevejledning

De små brikker med billeder af ansigter måler; 6 centimeter i længden og 8 centimeter i højden. De store brikker med billeder af ansigter måler; 18 centimeter i længden og 24 centimeter i højden. Der er altså en væsentlig forskel størrelsesmæssigt, på de forskellige brikker.

De 6 runde brikker med tegnede ansigtsudtryk, har hver især en diameter på 8 centimeter. De 6 tosidede spilleplader måler; 18 centimeter i længden og 24 centimeter i højden.

Alle spilleplader og brikker er produceret i tykt og lamineret pap. Det kræver mange kræfter at skulle bøje brikkerne, og det er derfor ikke noget man bare lige kommer til. Det er virkelig dejligt, især når læringsspillet er henvendt til de helt små!

Spillevejledningen er rigtig god, og beskriver fint hvad spillet går ud på. Da spillet kan spilles på flere forskellige måder, tager spillevejledningen (selvfølgelig) hensyn til det - og giver en fin introduktion til alle måderne spillet kan spilles på.

Sådan spiller man Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan

Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan, kan spilles på hele fire forskellige måder. I spillet bliver vi introduceret til store og små kort, der hver især illustrere forskellige følelser. Der er fem forskellige børn på billederne, der hver især; smiler, griner, er ked af det, er overrasket, er sur, og føler afsky.

* Det er Nathans anbefaling at man lader sit barn undersøge de forskellige dele i spillet, inden spillet går i gang. Dette gøres så barnet kan danne sine egne indtryk, og tanker omkring de forskellige ansigtsudtryk og følelser som de forskellige kort viser. *

  • Den første måde man kan spille spillet på, er ved at snakke om de forskellige følelser, som de forskellige kort viser. Her kunne snakken for eksempel falde på hvilke kort der viser glade børn. Hvordan ser dit barn ud når han/hun er glad? Hvad gør dit barn glad? Tag et spejl frem, og lad dit barn lave forskellige ansigtsudtryk, til de forskellige følelser som i møder i spillet. Denne måde at spille spillet på udfordrer barnet sprogligt, og er en god måde at snakke om følelser og ansigtsudtryk, med dit barn på.
  • De to andre måder man kan spille spillet på, er ved at gøre det til et lotteri/memorerings spil. Her beslutter i jer for hvilke ansigtsudtryk der skal findes med de store spilleplader, og så skal der vendes brikker! Denne måde at spille spillet på, er en god måde at få snakket om de forskellige følelser - på en “let” måde.
  • Den sidste måde man kan spille spillet på, er ved at sortere kortene og finde ét barn, med de seks forskellige ansigtsudtryk og følelser. Tag et kig på alle kortene først, og start en naturlig samtale med dit barn. Hvordan kan man se at barnet er glad eller trist? Kig på øjnene, munden og ansigtsudtrykket. Fortæl om de forskellige modsætninger, og lad dit barn forstå emnet; følelser, på en sjov måde!

Det er altså en masse forskellige måder man kan gribe læringsspillet an på, da det byder på et hav af muligheder.

Vores oplevelse med Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan

Da vi introducerede Mateo for Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet, gav vi ham godt med tid til at kigge på de forskellige elementer, som læringsspillet byder på. Mateo kiggede meget på de forskellige brikker, og begyndte at lave de samme ansigtsudtryk, som børnene der er vist på brikkerne.
Mateo fik meget sjov ud af denne øvelse, og vi fandt hurtigt et spejl frem, så han kunne se sig selv - imens han lavede ansigtsudtrykkene. Mateo var nysgerrig på de forskellige brikker, og begyndte at stille spørgsmålstegn til at nogle af børnene var kede af det. Vi forklarede ham at børnene viser forskellige følelser på brikkerne, og så spurgte vi om Mateo var klar til at spille Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet. Det var han, lad os komme i gang!

Da spillet kan spilles på flere forskellige måder, valgte vi at starte med “sprogspillet”. Sprogspillet går i alt sin enkelthed ud på, at starte samtaler ud fra spillet. Vi forklarede Mateo om følelser, og så havde vi en god snak om hvordan Mateo viste sine følelser. Far startede forskellige sætninger, og fra sætningen skulle Mateo vise sine følelser.

“Hvilken følelse har Mateo når han skal i seng?” - Mateo var trist.
“Hvilken følelse har Mateo når han skal have pizza til aftensmad?” - Mateo var meget glad.
“Hvilken følelse har Mateo når han skal til lægen?” - Mateo var nervøs.

Far fandt på en masse forskellige sætninger, og hver gang forklarede Mateo, hvorfor han følte som han gjorde. Det var virkelig interessant for os som forældre, at høre Mateo sætte ord på sine tanker og følelser. Vi fik lang tid til at gå med denne måde at spille spillet på, og efter én times tid, var vi alle sammen godt mættet.

Et par timer efter var vi klar til at spille igen, og vi introducerede Mateo for lotteri/memorerings spillet. Denne måde at spille spillet på er ligetil, og skabte igen, en masse gode samtaler om ansigtsudtryk og om at udtrykke sine følelser.

Vi spillede også “sorterings spillet”, hvor vi havde gode snakke om modsætninger - og hvordan man kunne se om en person var glad, sur, overrasket, grinte, eller var ked af det. Vi snakkede også om øjnenes “sprog” og hvordan man i form af munden også kan vise hvordan man har det. Mateo fik lavet skønne ansigtsudtryk, og vi grinte alle sammen.

Få en fantastisk god snak om følelser med dit barn

Hvad er følelser, og hvordan kommer de til udtryk? Det er spørgsmålet vi rigtig gerne ville videreformidle og give svaret på til vores søn - og med hjælp fra spillet, lykkedes det i den grad.

Vi så spillet som en oplagt mulighed, for at kunne snakke om hverdagens tanker. Vi spurgte Mateo hvilken følelse han fik, når vi fortalte ham at vi skulle i zoologisk have - så blev han glad! Vi spurgte ham efterfølgende hvilken en følelse han fik, hvis vi skulle en tur til tandlægen - så blev han nervøs. Vi spurgte ind til hvordan følelserne påvirkede ham, og med ansigtsudtryk og ord, fik vi startet gode snakke omkring Mateos følelser i hverdagen.

Vi har selvfølgelig før spurgt Mateo hvordan han har det med visse situationer, men vi havde aldrig sat os ned, set ham i øjnene - og spurgt “helt” ind til hans følelser. Der er vi - blandt andet med hjælp fra spillet - blevet en del klogere nu. I fremtiden sætter vi os ned, og spørg helt ind til hans følelser. Børn kan virkelig føle noget forskelligt, og have forskellige definitioner på de forskellige følelser.

Følelser er noget vi alle sammen har, og vi bearbejder følelser vidt forskelligt.

Vores vurdering af Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan

Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet fra Nathan, har virkelig været et spændende bekendtskab. Vi har haft gode og lange snakke om følelser, og hvordan man viser dem.

Læringsspillet er for os som forældre et fantastisk værktøj, at kunne tage i brug, når snakken falder på følelser. Vi kan drage god nytte af de forskellige kort der hver især viser én bestemt følelse - og på den måde gøre snakken mere forståelig for Mateo.

Lad Os Tale Om Følelser læringsspillet byder på en fantastisk kvalitet - materiale og læringsmæssigt. Alle elementerne i spillet er ekstremt hårdføre, og kan bestemt holde til meget. De gode illustrationer viser børnenes følelser rigtig godt, og Mateo har på intet tidspunkt været i tvivl, om følelserne de forskellige kort forsøger at vise.

Vi har svært ved at forestille os at der er bedre bud på det store spilmarked, når det omhandler læringsspil med følelser som emne. Nathan har gjort emnet “følelser” så nemt at forstå for barnet som overhovedet muligt - og samtidig krydret læringsspillet med fire forskellige, anderledes, og sjove måder - som man kan spille spillet på.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af træpuslespil fra Nathan

Læs også spilanmeldelsen af Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan

Læs også spilanmeldelsen af Nathan Maxilotto vendespil med tøj

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen