Doodle Doo spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 20 min | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Mærke: Tactic | Antal: 1 spil i æske.

"Spillets tema kan godt virke lidt fjollet og useriøst, men det er både sjovt og lærerigt. Jeg kan i hvert fald se en mærkbar forbedring i mine søskendes finmotorik og visualiseringsevner. De kan langt nemmere bane sig vej i de svære tarmsystemer nu, end de første 3 gange de prøvede spillet. Det kan også være hukommelsen, men jeg synes også, at deres finmotorik virker meget mere tunet ind..."

En spilanmeldelse af Doodle Doo

”Kan vi ikke godt prøve en af de andre ’baner’?!?” var den mest brugte sætning i det sidste Doodle Doo, jeg spillede. Det er et yders vanedannende spil, som både bringer tungerne ud i mundvigen for MAX koncentration, smil, latter (specielt når pruttepuden lyder) og – som I kan køre – spørgsmål om endnu en omgang. Det er et spil, der er mindst lige så sjovt for voksne, som det er for børn – så det er ikke ufortjent, at det er blevet nomineret til både årets selskabsspil og familiespil i 2019.

Doodle Doo er et fint familiespil, hvor det handler om ikke at tegne uden for stregerne, imens man finder vej igennem et dyrs tarmsystem – med bind for øjnene. Det har nærmest været fast inventar i min bil ved de familiesammenkomster og børnefamilie-besøg, der har været i min omgangskreds i det sidste års tid.

Det har nogle gange virket som om, at mine søskende og fætre og kusiner har været mere interesseret i, hvorvidt jeg havde spillet med, end i at jeg kom på besøg – lidt fornærmende, men samtidig også ret forståeligt. For hvis sandheden skal frem, så synes jeg vist, at det er lige så sjovt som de gør.

Første gang jeg havde det med hjem til mine søskende, var særligt min søster på 13 år lidt skeptisk. Hun ville egentlig ikke være med, da hun synes, at det så lidt barnligt ud. Og sandt at sige, så ser det også ret barnligt ud. Men da vi først var i gang og havde prøvet et par runder, så spurgte hun alligevel, om hun ikke godt måtte være med. Og selvfølgelig måtte hun det – alle de 3 spil vi nåede den aften.

Spillets tema kan godt virke lidt fjollet og useriøst, men det er både sjovt og lærerigt. Jeg kan i hvert fald se en mærkbar forbedring i mine søskendes finmotorik og visualiseringsevner. De kan langt nemmere bane sig vej i de svære tarmsystemer nu, end de første 3 gange de prøvede spillet. Det kan også være hukommelsen, men jeg synes også, at deres finmotorik virker meget mere tunet ind.

Alt i alt har jeg kun positivt at sige om dette spil, det er også muligt at spille det som yngre end de 6 år med lidt hjælp fra en voksen. Den yngste spiller, jeg har haft med var 4,5 år gammel og synes bestemt også, at det var vældig skægt! Vi viklede en elastik rundt om whiteboard-pennen, så den var lidt lettere at holde ved, det fungerede rigtig godt og den lille fyr blev vildt glad, da han også kunne være med til det spil, som storebror grinede så højt over.

Bag om Tactic og Doodle Doo

Doodle Doo er udgivet af Tactic Games, som er den originale finske producent af spil. De har i over 50 år været kendt for deres innovative og spændende spil – produceret i høj kvalitet. De har som mål at producere spil, som skal bringe venner og familie til at tilbringe kvalitetstid sammen, samt kun at levere den bedste underholdning til spillere i alle aldre.

De er en ret stor virksomhed, da sælger produkter i 70 lande verden over, så det er nok ikke helt ved siden af at sige, at mange danske familier nok har et spil udgivet af Tactic stående hjemme i skabet. De udgiver nemlig bl.a. både børnespil, familiespil, udendørs spil og rejsespil.

Måske I kender Alibaba, Alias eller Coral Reef? Det er alle kendte børnespil udgivet af Tactic. Jeg har i hvert fald selv både Alias (i flere udgaver) og Coral Reef på brætspilsreolen derhjemme og hiver dem også jævnligt frem til eksempelvis familiefester.

Spillets komponenter

Når du åbner æsken, finder du:

  • 4 x dobbeltsidet spilleplade med i alt 8 labyrinter
  • 4 x whiteboard-penne
  • 1 x svamp
  • 1 x pruttepude
  • 1 x maske
  • Danske spilleregler

Man kan umiddelbart godt blive lidt nervøs for, om de her fire dobbeltsidet spilleplader nu også kan holde til, at man tegner på dem igen og igen, men det er altså ikke et problem. Nu har jeg haft det med til ret mange familiefester og børnefamilier, og det er IKKE et problem. Vi har spillet på hver spilleplade i hvert fald 5 gange, og det kan man ikke se, når først svampen har gjort sit job.

Whiteboard-pennene er også af overraskende god kvalitet, vi har ikke været nødt til at finde andre tuscher frem endnu, og der er ikke blevet sparet på ’blækken’, så der er ingen grund til bekymring på disse områder.

Det er alle komponenter af høj kvalitet – det eneste jeg måske kan sætte en finger på, er at pruttepuden måske godt kunne prutte lidt højere og lidt mere velvilligt. Det har dog ikke sat en stopper for, hvor mange gange mine søskende og fætre og kusiner har slåsset om, hvis tur det var til at trykke på den, så værre er det heller ikke.

Regelbogens tilgængelighed

Reglerne i Doodle Doo er ret simple, man skal i bund og grund blot tegne sig vej igennem forskellige dyrs tarmsystemer uden at tegne uden for stregerne – vel og mærket med bind for øjnene, det er altså temmelig svært, skulle jeg lige hilse og sige.

Der er to sværhedsgrader af hver labyrint og fire forskellige labyrinter i alt. De er hver især formet som et dyrs tarmsystem – hvem har lige prøvet at TEGNE sig vej igennem en slanges tarm? Eller en ko? Det havde jeg i hvert fald ikke, før jeg prøvede at spille Doodle Doo.

Hvis du skulle være så uheldig at ramme ind i en tarmvæg, så er det en af dine modspilleres opgave at trykke på den medfølgende pruttepude, den lyd markerer også afslutningen på din tur, så det bliver næste spillers tur.

Når det så bliver ens tur igen, så sætter man pennen, der hvem stregen røg uden for tarmsystemet, og man tegner videre derfra, indtil man rammer uden for tarmvæggen igen – og tro mig, det sker altså mere end et par gange ;D.

Jeg kan kun opfordre jer til at fatte jeres pen, tag masken på og stift nærmere bekendtskab med disse fire dyrs tarmsystemer – som sagt, det er vanedannende, man har slet ikke lyst til at pakke spillet væg igen, når man først er i gang.

- Camilla Liv Pedersen

Læs også spilanmeldelsen af GOKI Backgammon

Læs også spilanmeldelsen af GOKI Kalaha

Læs også spilanmeldelsen af L.A.M.A.

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris719,96 kr Normalpris799,95 kr
På lager
Se varen