Mentari & Tender Leaf Dukkehusmøbler anmeldelse

Anmeldelse af dukkehusmøbler og dukker fra Mentari & Tender Leaf

"Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukkehus og dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger..."

Legen med dukker og dukkehuse

Legen med dukker går rigtig mange år tilbage i tiden, hvilket jo egentlig ikke har haft nogen påvirkning på legens popularitet hos børn i alle aldre.

Jeg kan tydeligt huske, dengang jeg var barn og jeg besøgte min faster. Der fik jeg lov til at lege med hendes dukkehus, dukkehusmøbler og tilhørende dukker, som hun selv havde lavet sammen med min oldefar, dengang hun var en lille pige. Dengang lavede man selv de fleste ting til legen, primært fordi der ikke var et marked for det, hvilket jo i høj grad har ændret sig i dag.

I dag kan man få dukkehuse i alle størrelser, som man kan købe fine små møbler og dukker til.

Tender Leaf og Mentari er to mærker som hverisær har nogle rigtig fine bud på tilbehør og dukker til dukkehuslegen.

Kort om mærkerne Mentari & Tender Leaf:

Mentari er et familiedrevent indonesisk mærke, som designer og kreerer smukt trælegetøj, der inspirerer gennem leg.

Deres legetøj er det man kalder Earth Friendly, hvilket betyder, at det er lavet af ansvarligt indkøbt træ. Hver gang Mentari bruger et træ, sørger de for, at der bliver plantet et nyt.

 

Igennem hele processen bliver der kredset for hvert enkelt stykke legetøj, som til sidst bliver pakket fint ind i genbrugs papir, inden det kommer i æsken. Alt legetøj fra Mentari lever selvfølgelig op til de høje europæiske sikkerheds standarder.

Tender Leaf er et amerikansks legetøjsmærke, som laver spændende og fantasifuldt trælegetøj, der holder en livstid med kærlighed. De stræber efter at deres produkter skal indbyde til fordybelse og underholdning i alle børns små hænder.

Alle Tender Leafs produkter starter som en skitse, der herefter bliver pustet liv i - på Mentaris familie fabrik. Mentari er nemlig Tender Leafs legetøjsleverandør.

Kort om produkterne der findes hos Legebyen.dk:

Alle æsker anbefales fra tre år og opefter da de indeholder små dele.

Der kan købes forskellige æsker med ting til dukkehuslegen fra Mentari & Tender Leaf hos Legebyen.dk.

Mentari dukkehusfigurer, familien HoneyBunch

I æsken finder man fire fine trædukker med tøj i strik og stof, som ikke kan tages af. Dukkerne har også hår på hovedet.

Familien HoneyBunch består af mor, far, søster og bror. Alle dukkerne har bevægelige arme og ben.

Dukkerne har nogle fine detaljer og passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Mentari spisestue

Spisestuesættet består af 13 dele i træ. En skænk med hylder, et bord med fire tilhørende stole, en fødselsdagskage, to tallerkener, en kaffekande med to kopper til og en dåse med låg, der indeholder lige netop det, som fantasien tillader.

Bord og stole er flotte karrygule og træfarvet. Skænken er holdt i gammel Rosa nuancer.

I spisestuen kan barnet samle dukkerne og holde fødselsdag eller spise middag. Et rigtig hyggeligt sæt med mange fine detaljer, blandt andet skabslåger i skænken der kan åbne.

Sættet passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Mentari dagligstue

Dagligstuen består af 13 dele. En sofa med tilhørende lænestol og tæppe. En skænk med hylder samt skuffer der kan trækkes ud og fem bøger. Et sofabord, en pejs, en lampe og en telefon i retro stil.

Dagligstuens møbler er holdt i koral og pastel koral farver med detaljer i brunt.

Sættet indbyder med dets fine detaljer til leg, som børn forbinder med stuens møbler. Dukkerne kan nyde pejsens varme, imens de sidder godt i sofaen og læser en god bog.

Møblerne passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Mentari badeværelse

Æskens indhold består af fem dele produceret i træ og plastic. Et badekar, et modul med håndvask og spejl, et toilet hvor låget kan åbnes, en håndklædeholder og en vasketøjskurv i stof.

Sættet er i flotte mintgrønne og blå farver.

I hverdagens mange gøremål er badeværelset ret besøgt, så selvfølgelig er det også med i børnenes leg med dukkehuset. Med dette sæt får dukkehuset et badeværelse med alt, hvad der er brug for.

Sættet passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Mentari soveværelse

Soveværelset består af syv dele. En dobbeltseng, et sengebord med skuffe, en lampe, et sminkebord, en taburet, et skab med låger der kan åbnes og et lille tæppe med et flot blomstret mønster.

Sættet er lavet i fine pastel lilla farver med et strejf af koral og gule detaljer.

Når dagen går på held og aftenen falder på, kan dukkerne gå til ro i det fine soveværelse.

Soveværelsets møbler passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Mentari køkken

Køkkenet kommer i ni dele. Et komfur med emhætte og ovn. Et køleskab som kan åbnes. Et håndvaskemodul med låger der kan åbnes. Et bord med tilhørende høje stole. En tekande med to kopper.

Køkkenets farver er i turkise nuancer med enkelte dele i rosa.

I køkkenet kan dukkerne skabe lækre middage og nyde en kop te, imens dagens oplevelser deles.

Sættet passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Mentari børne- og legeværelse

Sættet består af otte dele. En køjeseng med tilhørende stige, så øverste køje også kan bruges af dukkerne. En kommode med skuffer der kan trækkes ud og med plads til det lille vækkeur. Et natbord med en skuffe og plads til værelsets lampe. En gyngehest og en rutsjebane.

De fine træmøbler er i farverne mint og orange med enkelte dele og detaljer i koral og træfarve.

Børne- og legeværelset er det helt rigtige sted, når dukkehusbørnene skal puttes eller lege.

Værelset passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Hos legebyen.dk kan man også købe forskellige æsker fra Tender Leaf.

Tender Leaf dukkehusmøbler startsæt

Denne æske består af hele 24 dele til dukkehuslegen. Dette startsæt giver den lille dukkehus ejer rig mulighed for, at indrette flere rum i dukkehuset.

Til stuen medfølger der en sofa, en stol, tre puder og et fint familiebillede. I køkkenet og spisestuen kan køleskabet, vaskemodulet, bordet, taburetten, tekanden og kagen få plads. Til badeværelset er der et badekar, et gulvtæppe, en skammel, et toilet, en håndvask, en balje med gulvskrubbe, et spejl, en lille badeand og et håndklæde. Derudover medfølger der også en lille lift med tilhørende dukke.

En rigtig god startpakke, hvor man får lidt af det hele til dukkehuslegen.

Startpakken passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Tender Leaf dukkehusfigurer, familien Humming Bird

Æsken består af fire multikulturelle dukker, en mor, en far, en dreng og en pige.

Dukkerne er primært lavet af træ, lige med undtagelse af deres arme og ben, som er lavet af et fleksibelt materiale, så dukkerne kan bevæge arme og ben.

Tøjet er malet direkte på dukkerne og kan derfor ikke tages af.

Dukkerne er ca 12 centimeter høje og passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Tender Leaf dukkehusfigurer, familie

Æsken består af fire dukker, en mor, en far, en dreng og en pige.

Dukkerne er primært lavet af træ, lige med undtagelse af deres arme og ben, som er lavet af et fleksibelt materiale, så dukkerne kan bevæge arme og ben.

Tøjet er malet direkte på dukkerne og kan derfor ikke tages af.

Dukkerne er ca 12 centimeter høje og passer til dukkehuse i skalaen 1:12.

Læs mere om sættet her!

Pigernes egen mening om:

Lucca 6 år: “Jeg kan rigtig godt lide, at lege med alle tingene til mit dukkehus.

Det er sejt, at vi har nogle af de samme møbler, som dukkerne har i dukkehuset. Jeg har for eksempel både en køjeseng og en gyngehest på mit værelse. Vi har også mange af de samme ting i resten af huset, som vi har i dukkehuset. 

Jeg synes, at det er sjovt at lege, at man er en familie. Så kan jeg også bestemme en masse ting, som jeg normalt ikke må, fordi jeg ikke er voksen. Så må børnedukkerne være oppe lige så længe de vil og spise en masse slik til aftensmad. Det er ret sjovt. Jeg synes, at dukkerne er ret søde, pigerne er de sødeste.

Den lille badeand er også ret sød og så er det sjovt, at der er en moppe, som dukkerne kan vaske gulvet med.”

 

Silje 9 år: “Det er ret fedt, at de har lavet så mange sjove og gode detaljer med møblerne og dukkerne.

Dukkerne er ret fine. Min yndlings dukke er den lille pige med hår og rigtigt tøj, hun ser simpelthen så sød ud.

Jeg kan rigtig godt lide, at indrette hele dukkehuset så det ser rigtig pænt ud. Det kan jeg godt bruge rigtig lang tid på. Jeg kan også godt finde på, at fjerne det hele igen og begynde forfra, hvor jeg sætter tingene anderledes.”

Morens og pædagogens mening om dukkehusmøblerne og dukkerne

Pigerne har allerede leget en del med møblerne og dukkerne fra Mentari og Tender Leaf.

Møblerne er rigtig fine og i meget god kvalitet. Der er fokus på detaljerne, eksempelvis kan alle skuffer samt skabe åbnes, så legen bliver endnu mere levende.

Dukkerne fra Tender Leaf er fine og passer perfekt til møblerne. Pigerne har dog deres favoritter i dukkerne fra Mentari. De synes, at det er ret sødt med tøjet og håret. Derudover synes de også, at det er lidt nemmere at bukke deres arme og ben.

Vi har et stort tre etagers dukkehus med plads til leg på begge sider. Så alle dukkehusmøblerne kommer virkelig til deres ret i de forskellige rum, til pigernes store fornøjelse.

Pigerne kan bruge rigtig lang tid på legen med dukkehusmøblerne og dukkerne. En leg de kan lege alene, men som også kan samle pigerne i fordybelse omkring et fælles tredje, på trods af aldersforskellen.

Legen begynder oftest med, at pigerne indretter legehusets rum med de forskellige møbler, herefter begynder legen med dukkerne og deres liv i dukkehuset.

Silje er ved at nå en alder, hvor hun måske synes, at legen med indretning er lidt sjovere end legen med dukkerne. Så hun synes gerne, at den del af legen skal fylde mest. Lucca har det lidt omvendt, hvilket faktisk gør, at pigerne rigtig ofte går på kompromis med hinanden og giver plads. Det er virkelig skønt, som mor, at se hvilken læring pigerne får igennem legen med dukkehusmøblerne og dukkerne.

Udover at møblerne og tilbehøret passer til dukkehusdukkerne i skalaen 1:12, så passer de også til pigernes mus fra Maileg.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukkehus og dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket altsammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.

Børnenes finmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal bevæge arme og ben.

Dukkehusmøblerne og dukkerne fra Tender Leaf og Mentari er et stort hit herhjemme, både hos pigerne og deres venner når de kommer på besøg.

- Maria EjlerLæs også anmeldelsen af Hubelino Kuglebaner

Læs også anmeldelsen af Rubens Baby Dukkerne

Læs også anmeldelsen af Flexa Møblerne

Anmeldelse af legetøjMentariTender leaf

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen