Magna-Qubix anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materialer: Plast & Magneter | Læringskoncept: STEAM-legetøj

"Magneterne fra Magna-Qubix kan også anvendes af børn med særlige behov. Det kan bl.a. være børn med finmotoriske vanskeligheder, som normalt er udfordret, når de skal bygge og konstruere. De tykkere brikker, har disse børn meget lettere ved at sætte sammen og det at magneterne kan sættes sammen på alle måde, gør legen nemmere..."

En anmeldelse af Magna-Qubix fra Magna-Tiles

Vores familie, har denne gang set nærmere på det farverige magnetlegetøj, Magna-Qubix. (Det er fremstillet af firmaet, der også laver Magna-Tiles)

Jeg kendte ikke ret meget til mærket inden, men jeg havde godt set på de sociale medier, at det er virkelig populært i mange forskellige lande.

Jeg var derfor meget spændt på, selv at få lov til at undersøge det nærmere og få lov til at danne min egen mening om det magnetiske legetøj.

Nu tænker I måske, hvad er Magna-Qubix?

Magna-Qubix er “lillebror” til de populære og fantastiske Magna-Tiles.

Magna-Tiles blev opfundet af en japansk matematiklærer, som kaldte de mange brikker for Pythagoras. I 1996 opkøbte en amerikansk sælger rettighederne, efter at have set de fantastiske magnetbrikker på en rejse i Japan. Fra år 1997, har man derfor kunne købe de seje brikker under navnet Magna-Tiles.

Nu melder næste spørgsmål sig nok, nemlig:

Hvad er forskellen på Magna-Tiles og Magna-Qubix? Jo, nu skal jeg forsøge at forklare lidt om forskellen.

Magna-Tiles er flade 2D brikker, hvor magneterne er placeret langs kanten af hver brik. (Lige undtagen Freestyle sættet, som også indeholder brikker med magneter midt på brikkerne.)

Magna-Qubix er lige modsat. Her er det tykke 3D brikker/klodser og magneterne er små kugler, som kan flytte sig inde i brikkerne.

De tykke brikker er derfor noget nemmere at bygge med, da det ikke har nogen betydning hvordan polerne i magneterne vender.

Vi har undersøgt følgende Magna-Qubix sæt:

Varenummer 118019, som er et sæt der består af 19 dele.

Varenummer 118029, som består af 29 brikker.

Varenummer 119785, dette sæt indeholder hele 85 dele.


Fælles for alle tre sæt er, at de henvender sig til både drenge og piger fra 3 år og opefter og sættene er selvfølgelig CE mærket.

Brikkerne indeholder hverken BPV, ftalater, PVC, latex eller andre giftige materialer.

Derudover har de det til fælles, at de indeholder trekantede prismer, sekskantede prismer, terninger, firkantede pyramider og rektangulære prismer i flotte klare farver.

Alle delene er produceret i plast og indeholder magneter.

Magna-Qubix har tænkt S.T.E.A.M ind i deres koncept.

S står for Science (videnskab).

T står for Technology (teknologi).

E står for Engineering (konstruktion).

A står for Arts (kunst).

M står for Math (matematik).

Det er rigtig godt for børn at få lov til at udforske, eksperimentere og opfinde med noget spændende og lærerigt STEAM-legetøj.

Hvorfor er STEAM-legetøj så godt?

Det er det bl.a. fordi, at det er med til at fremme kritisk og kreativ tænkning hos børnene. Det er sundt at undre sig over ting og stille spørgsmål.

Hvorfor er brikkerne tykke?

Hvorfor har de forskellige farver?

Hvad sker der mon hvis man bygger et højt tårn og puster til det?

Magna-Qubix er en kreativ og fordybende måde at introducere jeres nysgerrig barn for magnetisme, videnskab, logik og problemløsning, helt uden at det lille barn selv er klar over det. Alt dette foregår nemlig igennem legen.

Børn og unges hverdag er efterhånden drevet af utrolig meget teknologi og det er derfor et stort plus, at kunne præsentere sine børn for noget legetøj, som indeholder mange forskellige udviklingsmuligheder.

De tre kreative Magna-Qubix sæt, hjælper barnet med at bruge sin fantasi og styrke og udvikle sin finmotorik. Fra børnene er 3 år, kan de begynde at sætte brikkerne sammen til flotte figurer og konstruktioner.

Efter min mening er de farverige 3D sæt helt oplagte som begyndermagneter. Barnet vil med det samme opleve en succes, fordi magneterne let og ubesværet trækker sig imod hinanden og binder, ligegyldigt hvordan klodserne vender og drejer.

De mange forskellige former på brikkerne giver gode muligheder, for at bygge en masse forskellige motiver. Det handler for børnene om at bruge sin fantasi og kreativitet når de leger.

Sættene kan sagtens kombineres i en leg, hvor andre Magna-Tiles produkter indgår.

Magna-Tiles og Magna-Qubix kan godt bruges sammen, dog kan Qubix klodserne godt glide ned af de andre brikker, alt efter hvad det er man bygger...

I den periode, hvor vi har set nærmere på Magna-Qubix, har vi haft besøg af flere forskellige børn fra vores familie. De har været i alderen fra 4-7 år og de har alle været interesseret i at prøve at bygge med de farverige klodser.

Vi har derfor leget rigtig meget med sættene og i den forbindelse har vi selvfølgelig også brugt vores fantasi og kreativitet. Vi har bygget alt muligt sjovt og fantasifuldt, lige fra huse, garager, dyr, fantasidyr, robotter og meget mere. Der er et hav af muligheder.

Kvaliteten på de mange brikker er utrolig god og brikkerne kan derfor sagtens holde til at blive bygget med igen og igen. De går ikke i stykker, når børnene taber dem på gulvet.

Alt efter hvilken størrelse sæt man vælger at købe, så er der brikker nok til at flere børn kan bygge og lege sammen. På den måde vil børnene kunne bygge en stor flot konstruktion eller bygge hver sin mindre konstruktion. Børnene vil på den måde lære at give plads til hinanden, lære at dele legetøjet og lære at samarbejde.

De mange magneter er nemme at rengøre, det kan hurtigt gøres med en fugtig klud.

Magneterne fra Magna-Qubix kan også anvendes af børn med særlige behov. Det kan bl.a. være børn med finmotoriske vanskeligheder, som normalt er udfordret, når de skal bygge og konstruere. De tykkere brikker, har disse børn meget lettere ved at sætte sammen og det at magneterne kan sættes sammen på alle måde, gør legen nemmere.

Hvis man sidder og bygger sammen med sit lille barn, så vil det være oplagt at bruge legen til at styrke flere forskellige udviklingsområder.

Vi har bl.a. snakket om de forskellige farver og former. Vi har selvfølgelig også talt om hvad vi bygger og fundet på sjove lege med vores små mesterværker.

Derudover at vi øvet matchopgaver, hvor vi først delte sættene op i farver, derefter delte vi dem op, ud fra deres former.

Sættene kan også nemt bruges til at øve matematik, det kan være hvor man tæller alle brikkerne. Man kan også øve simple plus eller minus stykker. Det kan gøres ved blot at dele dem op i farver og udregne hvor mange der er, hvis man eksempelvis plusser de røde og de grønne.

Vores mening om Magna-Qubix er virkelig positiv.

Der er utrolig mange sjove og kreative timer i disse sæt, ikke kun for børnene, men de voksne kan også være en del af legen.

Børnene vil lynhurtigt finde Magna-Qubix magneterne interessante, både pga. de flotte farver og de mange forskellige former, men også fordi de hurtigt ser de sjove muligheder.

Med disse sæt kan I bygge en flot konstruktion og stille den tæt ved en lampe eller ved et vindue og så vil I opleve at lysets stråler skinner rigtig flot igennem de farverige klodser.

Det er derfor meget dekorativt at have børnenes flotte mesterværker til at pynte i vindueskarmen, på den måde vil børnene også stolt kunne vise deres figurer frem til gæster.

Jeg vil hel sikkert anbefale andre at købe disse fantastiske begyndermagneter, jeres små børn vil elske at fordybe sig i byggeriet.

Rigtig god fornøjelse.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-qubix

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen