Populært motoriklegetøj fra Gonge

Produceret i Danmark siden 1966 | Fremstillet af kvalitetsplast | Flere produkter er Svanemærkede

"Jeg er 100% enig med Gonge når de siger, at en sund balance mellem kognitive, sociale og motoriske færdigheder, skaber harmoniske og glade børn. Netop derfor er Gonge’s produkter designet til at udfordre barnets fysiske grænser, udvikle barnets kognitive færdigheder og til at opfordre barnet til social interaktion med andre børn, ved hjælp af kreativ og lærerig leg..."

Leg jer til en positiv udvikling med produkterne fra Gonge.

I dette blogindlæg vil jeg gå i dybden med nogle af Gonge’s mest populære produkter.

Jeg vil dele mine erfaringer og meninger om produkterne og komme med forskellige forslag til måder produkterne bl.a. kan anvendes på.

Produkterne som jeg har valgt at se nærmere på, har jeg udvalgt ud fra salgstallene fra Gonge, og Legebyen.dk

Jeg hedder Carina og jeg er 32 år. Jeg er mor til to fantastiske drenge, Marcus på 15 år og Villads på 1 år.

Til dagligt arbejder jeg med udviklingen af kognitive vanskeligheder, jeg hjemmetræner og hjemmeunderviser nemlig Marcus.

Marcus er født med en virus, som har forårsaget flere forskellige vanskeligheder. Marcus har bl.a. mistet sin hørelse og fået indopereret Cochlear implants på begge ører, derudover har han diagnosen Infantil autisme.

Som en del af autismen, følger flere forskellige udfordringer, bl.a. store motoriske, sociale og verbale udfordringer.

I de sidste ti år, har jeg derfor selv arbejdet intensivt med at udvikle Marcus’ kognitive færdigheder og vi er kommet meget længere end jeg havde turde håbe på.

Når vi laver den daglige motoriske træning, som ofte også kombineres med den kommunikative eller sociale træning, så bruger vi forskellige produkter fra Gonge.

Jeg har igennem de sidste år, købt en del forskellige motoriske redskaber i dette mærke, fordi det simpelthen er så godt og holdbart.

Lige netop derfor, fik jeg lyst til at lave dette blogindlæg, da jeg gerne vil gøre andre opmærksomme på, hvor gode og lærerige Gonge's mange produkter er.


Gonge’s historie

Gonge er et dansk firma, som har produceret kreativt og lærerigt legetøj siden 1966 i en meget høj kvalitet.

Hos Gonge tror de på, at ethvert barn er unikt og fortjener individuel opmærksomhed, for at lære og udvikle sig, i kombination med leg.

Netop derfor er Gonge’s produkter designet til at udfordre barnets fysiske grænser, udvikle barnets kognitive færdigheder og til at opfordre barnet til social interaktion med andre børn, ved hjælp af kreativ og lærerig leg.

Kvalitet handler om meget mere end bare at bruge de bedste materialer.

Derfor arbejder Gonge med lærere, fysioterapeuter, industrielle designere og ingeniører for at sikre, at design, funktionalitet og et koncept, de kalder 'spilleværdi', er indbygget i alt, hvad de producerer.

Det er også vigtigt for Gonge, at deres mange produkter er tidløse, bæredygtige og holdbare og selvfølgelig at deres produkter overholder de højeste sikkerhedsstandrader. De tester derfor løbende deres produkter i overensstemmelse med europæiske EN71, US ASTM 963 og CPSIA-standarder.

Gonge's fantastiske redskaber inspirerer og motiverer både børn, unge og ældre til at være fysisk aktive.

De gode produkter vil bl.a. hjælpe børn med at begynde at balancere, kravle, hoppe, spinde, gå på tæer og være fysisk aktive på så mange forskellige sjove og spændende måder, som fantasien og udviklingsniveauet tillader.

Styrker også de sociale kompetencer

Det at børn er fysisk aktive, er utrolig vigtigt for deres udvikling. Ofte indbyder fysisk aktivitet også til interaktion med andre børn og på den måde vil børnene lære af hinanden og spejle sig i hinanden.

De vil styrke deres sociale kompetencer og evnen til at samarbejde som et team. Hvilket er nogle egenskaber de ville kunne bruge igennem hele livet.

Gonge´s imponerende produkter, kan nemt anvendes til flere forskellige vigtige og lærerige formål. Det kan være til fri leg, men det kan bestemt også være til genoptræning eller anden struktureret træning.

De mange muligheder er en kæmpe fordel og det er også en af grundende til, at jeg igennem de sidste år, har investeret i mange af de fantastiske produkter, til træningen af min ældste søn med særlige behov.

Når børn leger med Gonge’s gode produkter, så vil de udvikle deres kognitive færdigheder, ved hjælp af de mange forskellige stimuli de oplever i legen.

De fleste af produkterne, udvikler og styrker balancen, hukommelsen, koncentration, koordinering, barnets kropsholdning, grovmotorikken, problemløsning, selvtillid, selvværd, selvstændighed, sociale kompetencer, samarbejde, rollespil og rumlig forståelse.

Eksempler på disse ting, kan bl.a. være hvis børnene samarbejder, om at lave en jorden er giftig bane og hjælper og støtter hinanden, igennem banen.

Det kan være i situationer, hvor børnene skal hoppe fra aktivitet til aktivitet, her vil de få brug for at kunne afstandsbedømme, men også deres grovmotorik og balance styrkes.

Det kan også være, hvis børnene leger med sansesten og det ene barn har bind for øjnene. Her kræver det både samarbejde og tillid, når barnet skal guides af et andet barn.

Som vi alle ved, så lærer børn bedst igennem leg og positive oplevelser. Det vil derfor være helt oplagt at integrere fysisk aktivitet med undervisningen.

Integrering af fysisk aktivitet med undervisning er endda blevet anerkendt som et læringsværktøj med et stort motiverende potentiale, og der er mange eksempler på at motorisk træning forbedrer læring gennem stimulering af hjernen.

Der er et utal af gode læringsmuligheder med de fantastiske produkter, og jeg vil komme ind på nogle af dem længere nede i teksten, når vi ser nærmere på nogle af de mest populære produkter.

De nye Gonge Nordic produkter

Som noget helt nyt og spændende, så er Gonge i år 2020/2021, kommet med en ny serie. Serien hedder Nordic og den består af nogle af de mest populære produkter, som Gonge har valgt at lave i nye flotte nordiske farver.

De nordiske farver er fine rolige og afdæmpede farver. Tanken bag denne serie er, at de dæmpede farver vil være mere populære i de moderne private hjem.

De bedst sælgende farverige Gonge produkter, kendt fra institutionerne, vil dermed også finde plads og popularitet i de private skandinaviske hjem.


Gonge's Mini Top m/u Pude

Den henvender sig til de mindste børn fra 0-4 år. Dog kan de lidt ældre også prøve, den kan nemlig holde til max 50 kg.

Mini toppen kan købes i orange og så kan den nu også købes i en flot grøn farve, da den har fået plads i den nye Nordic-serie.

Der er mulighed for at tilkøbe en pude, så barnet ligger behageligt, puden medfølger desværre ikke, men kan tilkøbes her.

Min yngste søn Villads på 1 år, er helt vild med den nye Mini top og stod det til ham, så legede vi ikke med andet end den.

Han nyder at ligge på puden nede i toppen og griner højt, når jeg drejer ham rundt.

Den er et kæmpe hit og uden tvivl Villads’ favorit legetøj til dags dato.

Når Villads er lidt træt, så vil han også gerne ligge på puden nede i toppen og slappe af med sin bamse.

Det er altid dejligt at høre hans glade latter og hvin, når vi leger og det at jeg ved, at Mini toppen er fantastisk for Villads’ udvikling, er bare et ekstra plus.

Når vi leger med den sjove snurretop, så er det med til at stimulere Villads’ vestibulærsans, som er virkelig vigtig for den fremtidige motoriske udvikling.

Udover at styrke vestibulærsansen, så vil Mini toppen bl.a. også styrke og stimulere grovmotorikken, kropsbevidstheden og balancen.

Den flotte og sjove nordiske Mini top vil være et kæmpe hit i alle vuggestuer og dagplejer, det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Ved at lade flere børn dele den fantastiske Mini top, så vil børnene også udvikle deres sociale kompetencer, empati og de vil lære at de skal skiftes til at prøve.

Efter at have set, hvor stor glæde Villads har af den, så kan jeg ikke andet end at give den de største anbefalinger med på vejen.


Gonge's Tactile Discs / Sansesten

Sættet med de spændende Sansesten, henvender sig mest til børn i alderen fra 3-10 år, dermed ikke sagt at yngre eller ældre ikke kan få stor glæde af sættet.

Sættet kan købes som mindre sæt med fem store og fem små sten, men også som et stort sæt, hvor der er ti store sten og ti små sten.

Sansestenen kan købes i de originale farver, men er for nyligt kommet med i Nordic-serien og de kan nu også købes i de flotte dæmpede nordiske farver. Dog kun som det lille sæt.

De store sten har en diameter på 27 cm og de små har en diameter på 11 cm.

Stenene har en max belastning på 100 kg.

Derudover medfølger der et bind til at tage for øjnene og en lille pose, hvor man kan have de små sten i.

Sættet er lavet af et blødt og samtidig fast gummimateriale, der er dejligt at røre ved.

De store sten, har forskellige farver og teksturer i overfladen og de matcher farve og tekstur med en lille sten.

De sjove sansesten har rigtig mange forskellige anvendelses muligheder. En af de mest oplagte lege er “jorden er giftig”, det er en meget populær leg som de fleste børn kender og elsker.

Hvis der skulle sidde nogen enkelte derude, som ikke er klar over hvad legen går ud på, så det en leg, hvor barnet hopper fra ting til ting, uden at røre gulvet.

En anden legeidé kan være, hvor barnet har det medfølgende bind for øjnene og så skal barnet bruge følesansen, til at mærke en af de små sten og derefter skal barnet mærke sig frem til den store sten, med den matchende overflade.

Dette kan enten gøres ved at kravle på gulvet og mærke sig frem med hænderne, eller ved at barnet mærker den lille sten med hænderne og derefter skal finde den store sten, ved at mærke sig frem med fødderne.

Alt efter barnets alder så kan man også lave en leg, hvor den ene har bind for øjnene og så skal det andet barn beskrive en af stenene, altså beskrive strukturen på stenen og derefter skal barnet med bindet for øjnene finde den sten, som matcher beskrivelsen.

Når børn leger med sansestenene, vil de bl.a. styrke og stimulere grovmotorikken, balancen, koordinering, samarbejde, sociale kompetencer, følesansen, genkendelse, hukommelse, tillid, kommunikation og form- og farvegenkendelse.

De mange sansesten, sætter virkelig gang i en positiv udvikling hos børnene og de vil blive et kæmpe hit, som vil motivere børnene til at være fysisk aktive i lang tid.

Min mening om Gonge’s sansesten er ret tydelig. De lever op til Gonges altid høje standard. De er i en super kvalitet og der er masser af sansestimulerende muligheder med sættet.

Jeg kan derfor hel sikkert anbefale dette sæt til andre! Alle børn bør have muligheder for at lege og udvikle sig med hjælp fra Gonge's fantastiske produkter.


Gonge River Stones m/u Bouncing

Balancestenene henvender sig til børn fra 2 år og helt op til voksne og ældre, som også kan have stor glæde af sættet.

Stenene kan holde til en max belastning på 100 kg.

River Stone sættet (uden Bouncing stenen) er et så populært sæt, at det også er udkommet i en nordisk udgave. Jeg er personligt ret glad for Gonge’s Nordic serie. De rolige farver, gør at børnenes balancebanen ikke er så dominerende, når den bygges midt i stuen.

De seks sten i River Stone sættet, ligner sten langs floden som er blevet formet af vandets bølger.

Lad dit lille barn slippe fantasien løs, og lege at han/hun springer fra sten til sten, langs den brusende flod, der løber igennem den store jungle.

River Stone sættet, kan købes med seks sten i nordiske farver, seks sten i de originale farver eller så kan man købe sættet i originale farver med fem sten, hvor en af stenene er udskiftet med en Bouncing sten, altså den vippende sten.

Den grønne trekantet sten, er slet ikke som de andre sten. Stenen med vippe-effekten, giver ekstra spænding og ekstra udfordringer, for både store og små.

Lykkes det at blive på stenen eller falder man i floden.?

Det kræver dog lidt vægt, for at få stenen til at bevæge sig, umiddelbart vil jeg sige, at barnet skal veje ca. 20 kg. for at få den ønskede effekt fra Bouncing stenen.

Lad kreativiteten og fantasien guide barnet og/eller de voksne, til at lave en spændende balancebane og vær åben for at se de mange muligheder for læring, som sættet tilbyder.

Med Gonge’s River Stone, med eller uden Bouncing, vil barnet bl.a. kunne styrke og stimulere følgende:

  • Kreativiteten og fantasien, ved at barnet finder på en sjov leg med sættet, hvilket ikke bliver noget problem med det sjove sæt.
  • Koncentrationen og tålmodigheden, ved at barnet skal prøve igen og igen, for at blive god til at holde sig på flodstene, uden at falde af.
  • Balance, kropsbevidsthed, kropsholdning og grovmotorikken vil selvfølgelig især blive styrket og stimuleret ved at barnet øver sig i at holde balancen og hoppe fra sten til sten, uden at falde ned i floden eller hvor barnets kreative leg foregår.
  • Følesansen/den taktile sans, vil også blive stimuleret, ved at lade barnet gå på stenene med bare fødder. Stenene har nemlig strukturer/ujævnheder som er sjove at gå på.
  • Sociale kompetencer, samarbejde og turtagning, når flere børn leger sammen og på den måde skiftes til, at hoppe fra sten til sten og når de hjælper og støtter hinanden igennem banen.
  • Afstandsbedømmelse vil også være noget som barnet vil lære, når han/hun skal hoppe fra sten til sten.
  • Selvværd og selvtillid vil hel sikkert få et kæmpe boost, når barnet oplever succesen ved at lykkes med at komme igennem banen, helt uden hjælp og ved at I som forældre roser barnet.
  • Farvegenkendelse og ordforråd er også noget man kan styrke, ved at lege med dette sæt. Det kan bl.a. være ved at snakke om farverne og lære barnet hvad de forskellige farver hedder. I kan også snakke om jeres leg, som måske er en tur i Amazonas jungle, hvor I skal løbe fra en brøleabe som jagter jer. I skal derfor springe fra sten til sten langs floden, i håb om at slippe væk, uden at falde i floden hvor der lever piratfisk.

River Stone sættet (både med og uden bouncing stenen) kan også bruges som centralt redskab, i fysioterapeutisk og mere specifik træning af bl.a. ankler, knæ og balancen, hos både børn og voksne.

Det kan være til genoptræning efter skader eller efter en operation.

Sættet kan også gøre en stor forskel for de ældre mennesker.

Ældre mennesker, er ofte mere usikre på fødderne og balancen er ikke hvad den har været.

Flere studier viser, at hvis ældre mennesker styrker og vedligeholder deres balance, så mindsker de risikoen for at falde og derfor også for diverse brækkede knogler og andre knubs som den ældre krop desværre ofte får, ved et fald.

River Stone, kan derfor også gøre en stor forskel for den ældre generation.

Øvelser kan bl.a. være at gå fra sten til sten uden at træde ned på gulvet, man kan starte med at sætte stene tæt sammen og med tiden ændre på afstanden.

En god øvelse, kunne også være at stå på den vippende sten, uden at holde ved noget med hænderne. Man kan starte med at stå med begge fødder derpå og hvis det er for nemt, så kan man stille sig på ét ben.


Gonge's Hill Tops

Dette fantastiske sæt fra danske Gonge, henvender sig til børn fra 2 år og også til alle andre der kan have glæde af det. Dog er max belastningen 100 kg.

Sættet indeholder 5 dele, i hver sin farve og i hver sin størrelse.

Hill Tops, er blandt de mest populære sæt fra Gonge og de er derfor også udkommet i en nordisk udgave. Hill Top Nordic indeholder dog kun tre sten.

Under hver “sten” er der gummi, så stenen ikke glider på gulvet eller laver mærker, når man hopper fra sten til sten.

De populære Hill Tops kan bruges til rigtig mange forskellige ting, det kan bl.a. være, til træningsøvelser.

Balancestenene er også rigtig gode til, hvis man har været igennem en operation eller et sygdomsforløb, som kræver lidt ekstra genoptræning af vestibulær-/balancesansen.

Det kan bl.a. være hvis man har døjet med øresten.

Det kan også være, hvis man har fået indopereret Cochlear Implant, som er en operation der kan påvirke vestibulærsansen/balancen, da balancenerverne sidder i øret. Øvelserne kan bl.a. være at gå fra sten til sten uden at træde ned på gulvet, eller at stå på den store sten, uden at holde ved noget med hænderne. Man kan starte med at stå med begge fødder derpå og hvis det er for nemt, så kan man stille sig på ét ben.

Leg med Hill Tops vil også være rigtig god til de mindre børn, som skal til at styrke og stimulere deres kropsbevidsthed, kropsholdning, krydskoordinering, grovmotorik, selvstændighed og balance.

Vi har haft meget sjov med at lege med de farverige Hill Tops og vi har brugt dem i kombination med River Stone sættet til at lave en lang balancebane.

Dette sæt kan jeg bestemt anbefale, der er mange sjove muligheder med sættet.


Gonge's Air Board / Luftpude / Balancepude

De udfordrende og sjove luftpuder, henvender sig til børn fra 3 år og opefter. Som de mange andre Gonge produkter, så kan disse også anvendes af voksne, da max belastningen er 100 kg.

De oppustelige puder, kan ændres i sværhedsgraden, alt efter hvor meget luft man puster i dem.

Jeg ser det som en kæmpe fordel, at de kan justeres ud fra barnets eller den voksnes udviklingsniveau eller behov.

Hvis man fylder meget luft i, så bliver luftpuden hård og vipper derved nemmere (så er de svære at balancere på).

Hvis man fylder lidt luft i, så vil den være blød og bunden vil have en større flade som støtter på gulvet. (Dette gør det lettere at holde balancen, da de ikke vil vippe så meget).

Hos Legebyen.dk kan man købe balancepuderne/luftpuderne enkeltvis eller som sæt.

Trædefladen er lavet af hård plast, men er stadig behagelig at træde på, sidde på eller ligge på. Som I kan læse, så er der også med dette sæt, rigtig mange forskellige sjove anvendelses muligheder.

Vi har et stort sæt med forskellige størrelser af luftpuder. Vi har brugt vores sæt i flere år og det ser stadig ud som nyt. Vi har både brugt sættet ude i haven, men også inde i stuen. Det er super nemt, at gøre rent med en fugtig klud og det er derfor intet problem at anvende de forskellige produkter både inde og ude. På den måde, vil børn og voksne også få mere glæde af det.

Min ældste søn har diagnosen Infantil autisme, som bl.a. har givet ham motoriske - og balancemæssige udfordringer. Derudover har Marcus også fået indopereret Cochlear Implants på begge ører, ved denne operation kommer man meget tæt på balancenerven og det kan resultere i en del genoptræning efterfølgende.

De oppustelige balancepuder, har vi brugt til at styrke balancen og koncentrationen. Nogle dage laver vi en bane, hvor vi skal gå fra pude til pude uden at træde ned på gulvet. Andre dage, bruger vi blot en pude hver, hvor vi puster meget luft i så den vipper meget. Vi øver balancen ved først at stå med begge fødder på en pude og finde balancen. Når dette bliver for nemt, så stiller vi os på et ben, det er noget mere udfordrende og kræver fokus.


Gonge's River Landscape / Floden Landskab

Det store sæt, henvender sig til børn fra ca. 2 år og opefter og ligesom mange af de tidligere produkter, så er max belastningen 100 kg.

Med det store floden landskab, er der gode muligheder for at bygge et flot, stort og motorisk udviklende landskab som børnene uden tvivl vil elske. Dette megasæt indeholder ikke mindre end 25 elementer, som uden problemer kan kombineres på alle tænkelige måder. Det handler blot om at slippe fantasien løs og nyde legen og den fysiske aktivitet.

Sættet har vundet en "Spiel Gut"-pris i Tyskland. Hvilket bestemt også viser, at det er et rigtig godt og kreativt sæt.

De mange dele, giver ubegrænset muligheder for at lave en stor balancebane eller "jorden-er-giftig" bane, eller måske noget helt tredje.

Delene er lette og børnene kan af den grund nemt og ubesværet løfte delene og sætte dem sammen og skille dem ad igen, når banen skal bygges om.

Det store farverige sæt, kan bruges både indenfor og udenfor, kvaliteten er helt i top og man behøver derfor hverken bekymre sig om skader fra sollys, eller regn og sne.

Det er lavet af slidstærk plast med skridsikre gummikanter.

Gummikanterne er for at beskytte imod skader på gulvet og for at sikre at delene ikke glider, når børnene løber og hopper hen over det.

Sættet indbyder til mange forskellige lærerige lege. I kan snakke om banen og legen, og på den måde udvikle barnets ordforråd. I kan selvfølgelig også snakke om farverne, for at lære jeres lille barn at udtale og kende forskel på farverne.

Når man balancerer på den store balancebane, så styrkes balancen og grovmotorikken. Ikke nok med det, så vil koncentrationen og afstandsbedømmelsen også blive styrket i en leg på en balancebane.

Hvis flere børn leger sammen på balancebanen, så styrkes bl.a. de sociale kompetencer, empati, turtagning og rollelege. Børnene kan skiftes til at bestemme, om de skal gå forlæns eller baglæns på flodstien, eller om de måske kun må træde på hver anden.

Vi har dette sæt og det er utrolig populært, især når venner og families børn kommer på besøg.

Det store sæt bruger vi kun ude i haven, men det er lige så meget for at “lokke” børnene ud i den friske luft. Langt væk fra elektronik og iPads.

Jeg kan med sikkerhed sige, at dette sæt er virkelig populært og det er bestemt ikke noget, som børnene hurtigt bliver trætte af, tværtimod så bliver det svært at få børnene til at løsrive sig fra legen.

Det er heldigt at sættet er i så god og holdbar en kvalitet, at det ikke kan slides op.

Jeg vil hel sikkert anbefale andre at købe sådan et sæt, det vil jeres barn/børn blive virkelig glade for og det vil helt sikkert blive brugt rigtig meget.


Gonge's Koala

Denne blå Koala henvender sig til børn fra 1-6 år.

Ligesom tidligere produkter, så handler det om at tænke ud af boksen og bruge fantasien.

Hvis barnet sidder inde i denne Koala, vil barnet kunne holde fast i de tre “ben” og ved hjælp af sine bevægelser, kan barnet vippe frem og tilbage eller fra side til side.

Denne øvelse, er især rigtig god for barnets vestibulærsans og grovmotorik.

Hvis to børn leger sammen, så kan det ene barn sidde inde i Koalaen, imens det andet barn kan snurre den rundt. På den måde kan børnene lege, at de er i Tivoli og prøver en karrusel, måske tekopperne.

Når flere børn leger sammen med den blå Koala, så vil de bl.a. udvikle deres rollelege, sociale kompetencer og empati.

Når børnene er godt rundtosset og trænger til en rolig leg, så kan de vende den blå Koala om, så den står på de tre ben.

På den måde åbner der sig en ny og spændende leg, hvor børnene kan kravle over og under Koalaen.

Brug den som en del af en forhindringsbane eller som et redskab i en jorden er giftig leg.

OBS: HUSK at tilkøbe gummifødder til din Koala, så den ikke glider på gulvet...

Jeg kendte ikke til Gonge’s Koala, så jeg valgte at købe den for at finde ud af hvad den kunne og for at præsenterer den for families børn, så jeg kunne finde ud af deres mening om den.

Efter at have set nærmere på Koalaen, så er jeg sikker på, at den vil være populær hos de mindste børn.

De vil elske de forskellige sjove muligheder.


Gonges Aktivitetsringe

De farverige aktivitetsringe, henvender sig til børn og voksne i alle aldre. Sættet er så populært at det også er blevet en del af Gonge’s nye Nordic serie.

Det betyder, at der er to forskellige sæt at vælge imellem, alt efter om man ønsker de originale farver eller de fine nye nordiske farver. Begge pakker indeholder seks ringe, som kan bruges til virkelig mange forskellige ting.

Ideer til leg med ringene kan bl.a. være følgende:

Kaste/gribe øvelser er rigtig gode for børns hånd-øje-koordination og motorikken. Børnene kan kaste ringene til hinanden og forsøge at gribe dem.

De seks aktivitetsringe kan også bruges til at spille ringspil, hvor man kaster ringene, i håb om at ramme nogle pinde, eller man kan kaste efter spande og se om man kan ramme ned i spandene.

En anden motorisk udviklende leg, som vil fange børnenes interesse ville være en leg, hvor man hopper fra ring til ring. Det kan være med samlet ben eller på et ben, alt efter barnets udviklingsniveau og interesse.

Hvis man er så heldig at have flere sæt, så kan man fordele de mange ringe på gulvet eller på græsset og lege en form for Twister, hvor hænder og fødder skal placeres i forskellige farver.

Det er en leg som vil være motorisk udfordrende og som kræver overblik og koordinering.

Er jeres barn en vandhund, så vil disse ringe blive et kæmpe hit. Ringene kan sagtens tåle vand og barnet kan heldigvis sagtens lege med dem i badet, badebassin eller i en pool. Ringene kan motivere børnene til at lære at svømme og dykke.

Ringene fylder ikke meget i en kuffert, så de kan nemt tages med på badeferie eller andre steder.

De helt små børn kan også få glæde af ringene. De kan bl.a. øve sig i at krybe og kravle hen efter ringene.

De små børn kan også stable ringene ovenpå hinanden, på gulvet eller de kan stable dem ovenpå hovedet.

Det er en rigtig god balance- og koordineringsøvelse, som det lille barn vil hygge sig med.

Min yngste søn Villads på 1 år, er glad for sit nye sæt aktivitetsringe med nordiske farver. Han stabler ringene på gulvet og han sætter ofte en ring op på hovedet og også op på mit hoved.

Når børnene balancerer med ringene ovenpå hovedet, så vil de bl.a. styrke deres kropsholdning og koncentration.

Villads synes også det er sjovt at sætte hænderne og fødderne igennem ringene og så vil han selvfølgelig gerne gå fra ring til ring, når de ligger tæt sammen på gulvet.

Aktivitetsringene har mange flere muligheder end man lige tror, når først man lige tænker sig lidt om. Jeg vil derfor også sagtens kunne stå inde for at anbefale dem til andre.


Gonge's Floor Surfer / Rullebræt

Denne smarte Floor surfer henvender sig til børn, unge og voksne i alle aldre. Den kan holde til max 100 kg.

Jeg kendte ikke til Gonge’s rullebræt og derfor har jeg valgt at købe det, for bedst muligt at kunne fortælle, hvordan jeg tænker det kan anvendes og for at kunne komme med min vurdering.

Selvom jeg ikke kendte til Floor surferen, så er det en af de mest populære produkter fra Gonge. Der sælges rigtig mange af dem til både private og institutioner.

Floor surferen er så populær, at den også har fået plads i den flotte Nordic serie. Jeg er ret vild med de nordiske farver, så jeg har købt vores rullebræt i de nye nordiske farver.

Når jeg skal undersøge noget, så går jeg all in.

Det betyder også at når ting skal kunne holde til mig, så skal jeg selvfølgelig også prøve det. Jeg har derfor prøvet rullebrættet på mange forskellige måder. Jeg var jo nødt til at vide, hvad det var som jeg gav videre til børnene.

Det er faktisk virkelig sjovt. Jeg har kørt ræs inde i stuen efter børnene var puttet. Det kører rigtig godt og er nemt at håndtere, også for voksne.

De fleste børn vil elske at suse rundt på den seje Floor surfer. Børnene kan ligge på maven og skubbe sig frem og tilbage eller rundt ved hjælp af hænderne. De fire hjul er placeret rigtig godt og sikkert under rullebrættet, så børnene ikke kan få klemt fingrene i farten.

Børnene kan også vælge at sidde på rullebrættet og skubbe sig afsted, enten ved hjælp af hænderne eller ved at bruge fødderne.

Når børnene leger og kører på det seje rullebræt, så vil de bl.a. styrke deres muskler i nakke, ryg og mave.

De vil også styrke og stimulere deres afstandsbedømmelse, koordinering, grovmotorik, balance og selvstændighed.

Gonge’s Floor surfer kan også bruges til de helt små børn, som kan ligge på ryggen eller på maven, imens mor eller far skubber dem forsigtigt frem og tilbage. Det lille barn kan også sidde derpå, med støtte fra mor eller far og på samme tid skubbes roligt. På den måde vil barnet bl.a. styrke sin opmærksomhed, balance og kropsbevidsthed.

Jeg er virkelig positiv over denne Floor surfer, den ville jeg gerne have kendt til for flere år siden. Den er så sjov og tiden flyver bare afsted, når man leger med den. Den kan klart anbefales.


Gonge Carousel / Karrusellen

Den sjove og snurrende karrusel fra Gonge, har for nyligt ændret farve fra at være rød, til nu at være orange.

Karrusellen henvender sig til børn fra 3-10 år og har en max belastning på 50 kg.

Nu kan barnet få sin helt egen karrusel derhjemme. Og alle børn elsker den snurrende karrusel. Barnet vil udover at styrke lattermusklerne også styrke og stimulere vestibulærsansen, balancen, kropsbevidstheden og musklerne i mave, ryg og arme.

Den orange karrusel er nem at håndtere, den står sikkert og stabilt på gulvet og sædet er lidt skrå så barnet sidder godt. Kanten på sædet er tyk, så barnet let kan holde fast i det, når karrusellen snurrer rundt i fuld fart.

Karrusellen er nem at sætte i gang for børnene og de kan nemt styre tempoet, ved hjælp af deres egen kropsvægt.

Denne karrusel bruges også ofte til børn med særlige behov, det kan være børn med autisme, som er udfordret motorisk og socialt. Karrusellen kan nemlig bruges både alene eller sammen med andre.

Denne sjove karrusel vil være et sikkert hit hos børnene, både i hjemmet og i institutionen.


Gonge’s Build N' Balance baner

De sidste produkter, jeg vil komme omkring i dette indlæg, er Gonge’s Build N’ Balance sæt.

Det henvender sig til børn fra ca. 3 år og opefter.

Hver del har en max belastning på 100 kg.

Ikke alle kender til denne serie fra Gonge. Desværre! For den er godt nok smart.... så for lige at være sikker på, at Du også ved hvad det er, så er det en hel masse sjove, spændende og udfordrende balanceredskaber, som kan sættes sammen - element for element.

Hos Legebyen.dk er der mulighed for at købe nogle forskellige samlede sæt eller man kan købe de forskellige elementer hver for sig. Eller som vi har gjort, købe en samlet bane og tilkøbe nogle ekstra elementer, som kan bruges til at udvide banen med.

Jeg har selv købt det store taktile sæt, som består af tre lave balancetoppe, tre høje balancetoppe, samt seks balanceplanker med tre forskellige taktile overflader.

Jeg valgte dette sæt, fordi min autistiske søn har brug for balancetræning og stimulering af den taktile sans, så hvorfor ikke kombinere disse ting i én sjov leg.

For at lave sættet større, så har vi også købt det lille sæt med en vippende planke og to lave balancetoppe. Som det sidste element, så har jeg også købt en balance disk.

Nu kan vi lave en lang bane eller en rund bane. Vi kan selvfølgelig også vælge blot at lave en lille kort bane. Jeg er vild med, at vi kan ændre sværhedsgraden og størrelsen på banen så nemt.

Lige i øjeblikket er min søns balance så usikker, at vi kun bygger banen på de lave balancetoppe, så banen ikke er hævet ret meget fra gulvet. Når balancen bliver bedre, så kan vi lave banen, men med større afstand til gulvet.

Jeg er ret vild med Gonge’s Build N’ Balance serie, da der er hel vildt mange tilkøbs muligheder. Man kan derfor bygge banen op lige præcist som man ønsker det.

Stor, lille, høj, lav, avanceret eller simpel. Der er så mange muligheder, for at lave en bane der passer perfekt til det individuelle behov, alt efter om banen er til et lille barn, et større barn, voksne, ældre, genoptræning, særlige behov eller noget helt andet.

Alle elementerne passer sammen og er lette at ændre eller udskifte, hvis man ønsker dette.

Sættet er egnet til både indendørs og udendørs brug og kan sagtens holde til institutionsbrug, hvor det hel sikkert vil blive brugt hele tiden.

Balancebanen er en virkelig sjov udfordring, som på samme tid er spændende, for hvad kan den næste planke mon? Måske har den en sjov overflade, måske vipper den eller noget helt tredje.

Børnene vil med det samme blive nysgerrige og begyndte at udforske den fantastiske bane. Vi er meget glade for vores sæt og vi vil hel sikkert også købe flere elementer til banen senere.

Legen bliver på den måde aldrig kedelig...

Jeg kan derfor hel sikkert anbefale elementerne i Gonge’ Build N’ Balance serie.


Gonge og særlige behov

Gonge's produkter er generelt rigtig gode til børn og voksne med særlige behov.

Særlige behov kan være rigtig mange ting, lige fra motoriske udfordringer, verbale udfordringer, sociale udfordringer og meget meget mere.

Gonge producerer rigtig mange forskellige produkter som har det til fælles, at de alle er fantastiske, til at udvikle kognitive færdigheder.

Produkterne fra Gonge er alle i en hel imponerende kvalitet og de kan derfor virkelig holde til at blive brugt. De har tænkt på selv de mindste detaljer, så som runde former og skridsikre underlag.

Hvert produkt, kan anvendes på et hav af sjove og lærerige måder, det handler blot om at tænke ud af boksen (eller finde inspiration her! på engelsk...) og på den måde kan legetøjet styrke og stimulere børnenes mange sanser.

Jeg er kæmpe fan af Gonge's imponerende produkter. Vi er på intet tidspunkt blevet skuffet over et produkt, eller oplevet noget negativt. De forskellige stykker legetøj lever op til alle mine, ellers utrolig høje forventninger, og er uden tvivl alle pengene værd.

Vi har en del af deres produkter og de er blevet brugt flittigt igennem årene, og til trods for det, så er intet gået i stykker eller blevet slidt at se på.

Jeg er 100% enig med Gonge når de siger, at en sund balance mellem kognitive, sociale og motoriske færdigheder, skaber harmoniske og glade børn.

Rigtig god leg!

- Carina Lund
Produktanmelder & Blogger for Legebyen.dk

Læs også anmeldelsen af Gonge's Mini Top Nordic

Læs også anmeldelsen af Gonge's Balance Buer

Læs også anmeldelsen af Gonge's Sansesten

Her ses et bredt udvalg af de produkter der er omtalt i artiklen
https://youtu.be/McTccuL2RYM

Flere billeder af Gonge legetøj i brug

BlogindlægCategory_blogindlægGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen