Klassisk BRIO legetøj anmeldelse

Alder: Anbefales fra 9 mdr | Materiale: Træ | Mærke: BRIO | 

"Vi er helt tosset med BRIO og vi vil til hver en tid fremover tjekke deres udvalg, når William mangler legetøj. William har stor fornøjelse af legetøjet fra dem og vi er nok mere end imponeret over deres gåvogn, da den ikke behøver tunge ting i kassen, for ikke den suser afsted med ham. Den er designet og lavet, så han stabilt, trygt og sikkert kan gå rundt. Generelt er vi bare glade og vi kan simpelthen kun rose kvalitet og funktionalitet i deres legetøj. En kæmpe anbefaling fra os. Vi kender i hvert fald nogle børn, som skal have glæden af legetøjet efter os, det kan ikke ses, at det er leget med og så er det jo en fornøjelse, at sende videre til andre"

En anmeldelse af klassisk BRIO legetøj til småbørn 

William er lige blevet 1 år. 2 uger før hans fødselsdag tog han de første usikre skridt. Vi søgte derfor efter en god og solid gåvogn, som han kan støtte sig op af, når han træner sin gang. Da vi undersøgte markedet, fandt vi ud af, at BRIO har en gåvogn, som matcher vores krav.

Udover vi fandt gåvogn fra BRIO, fandt vi også ud af, at de har et stort udvalg af sansestimulerende og udviklende legetøj fra 1 år+, som William helt sikkert vil få stor glæde af. 

Vi vil derfor komme med vores anmeldelse af BRIO’s:

  • Gåvogn
  • Puttekasse i træ
  • Trækkehund i snor
  • Racerbil i træ

Hvad er BRIO? 

BRIO er et stort mærke inden for trælegetøj. Det er et svensk mærke, som blev stiftet i 1952 og hurtigt blev de kendt for deres træ tog og træ togbaner.

I dag laver BRIO meget mere end tog og togbaner, de har bl.a. produceret gåvogne, dukkevogne, trækdyr og puttekasser.

Vi kender næsten alle til BRIO – Det er leget med i mange generationer og legetøj af yderst god kvalitet og så findes det jo i mange hjem, institutioner og ja selv de mange venteværelser ved læger, tandlæger mm.

BRIO gåvogn 

Da vi modtog kassen med gåvognen, skulle den samles. Den er nem og vejledningen er lige til, at gå til. Den måler 48,3 cm x 32 cm x 48 cm, så den har en rigtig god størrelse til 1-årsalderen, da de nemt kan nå styret, så de ergonomisk står oprejst og den vejer ikke mere end, at de hurtigt kan trække den til side og køre en anden vej og alligevel vejer den nok til, at de kan gå med den uden den tipper.

Derudover er der en skrue ved hjulene, som man kan stramme, hvis man gerne vil have den skal bremse – altså der skal trykkes mere for, at skubbe den fremad.Gåvognens kasse er produceret i bæredygtigt træ, hjulene er lavet i gummi og styret er i metal. Styret kan sættes i to forskellige grader alt efter hvad der passer til det enkelte barn. Den anbefales fra 9 måneder, men vores anbefaling er, at man venter med, at bruge den indtil barnet kan gå langs møbler og har styrke i benene.

BRIO gåvognen er et kæmpe hit herhjemme ved William, han skulle lige i starten blive tryg ved den og den blev vidst mere brugt, som en kasse der kunne puttes legetøj i. Efterhånden som han så mere på den og ydermere så sin storebror gå med den, blev det spændende nok og nu suser han afsted med den, selvom han sagtens i dag kan gå uden. Vi er vilde med, at den er i et tidløst design, den er virkelig stabil og så smitter farven fra gåvognen altså ikke af, når William kører ind i væggen eller møbler.

BRIO gåvogn er for alle børn et stimulerende stykke legetøj, som samtidig styrker deres gang og dermed giver dem selvtillid til en dag, at kunne gå stabilt uden støtte fra styret af vognen.

For os herhjemme er det et fremragende stykke legetøj, som oveni, at styrke barnets motoriske færdigheden, giver mulighed for, at udforske omgivelserne og lære gennem legen og så må vi bare sige, at vi er imponeret over kvaliteten.

Puttekasse i træ 

William var meget interesseret i den røde kasse, hvor der kom klodser ud af, når han trak ud i pladen. Der medfølger 6 klodser i formerne rund, trekanter og firkanter. Der er 2 af hver farve. Firkanterne er grønne, trekanterne er gule og de runde er sorte. Alt i sættet er produceret i bæredygtigt træ. Puttekassen måler 14,4 cm x 13 cm x 11 cm. Klodserne er store nok til, de ikke kan puttes helt ind i munden på et 1-årig.

Sættet anbefales fra 1 år og op. Hvilket vi synes passer meget godt med i hvert fald Williams udvikling, da han først nu er begyndt, at putte klodserne ned i hullerne.

Der er så meget læring i et sæt som dette fra BRIO, da barnet træner sin øje-hånd koordination. William har i hvert fald helt fra start været meget nysgerrig omkring, at undersøge klodserne, han har flere gange forsøgt og også med hjælp, at stable klodserne ovenpå hinanden.

Han giver udtryk for, at det er lidt svært, at finde de rigtige huller, hvor klodserne passer i, men al træning hjælper og efter vi har haft den noget tid er han bliver rigtig god til, at kende formen på klodsen til, at finde det rigtige hul med formen der passer i selve puttekassen.

William leger ofte og lang tid af gangen med puttekassen, jeg er helt sikker på, at de stærke farver gør sættet rigtig interessant, da det hurtigt fanger hans opmærksomhed.

Han kan bruge utrolig lang tid på, at putte klodserne i hullerne, for så, at trække ud i pladen og klodserne, så ryger ud af bunden, han griner simpelthen højlydt hver eneste gang.

Vi er meget imponeret over hvor stor glæde den har herhjemme, kvaliteten er god og klodserne mister bestemt ikke farven, selvom de flere gange er kastet med.

Trækkehund i snor

Hvis der er noget der kan give smil, grin og underholdning for alle pengene, så er det simpelthen BRIO’s trækkehund i snor.

Den følger jo nærmest William overalt hvor han går. Den er produceret i bæredygtigt træ, selve hunden måler 20 cm x 9 cm x 9 cm og den anbefales fra 1 år. Den har ører der dingler, når den trækkes rundt, den har en hale, som et en trækugle der sidder fast på en fjeder, så det ligner halen logrer, når den luftes. Snoren har en fin størrelse for William, som kan gå og trække den med hans 81 cm.

Absolut næstbedste favorit herhjemme efter gåvognen.

Den har været lavet siden 1953, så det siger vel nærmest sig selv, at det er en tydelig vinder ved børn.

William klukker af grin og går tur med den i stuen og den har flere gange været med ude i haven også, den kommer dog med indenfor igen, så den får ikke lov til, at ligge udenfor. Selvom den behandles lidt hårdt nogle gange, så kan det simpelthen ikke ses, at den er leget med, så på trods af en hale af en fjeder, så er den virkelig solid.

Racerbil i træ 

William pakkede selv racerbilen ud af kassen og selvom han kun er 1 år, så vidste han udmærket, hvordan den skulle håndteres.

Når man køber BRIO’s racerbil kommer den i assorterede farver og vi må sige herhjemme, at alle farve er fede. Den vi har er rød og det gør bestemt intet, faktisk har vi ønsket os flere, da de er geniale til William bliver lidt ældre og kan lege med andre små børn i familien. Racerbilen fra BRIO er lavet i bæredygtigt træ. Den måler 13,3 cm x 8,5 cm x 5,6 cm.

Det er et stykke legetøj, som giver anledning til sjov leg for både store og små på stuegulvet, den kan køre ret stærkt og den er bare ren nostalgi. Den anbefales fra 1 år og den kan jo leges med af alle. William har leget utrolig meget med den og den er endda transporteret rundt i gåvognen af flere omgange sammen med hunden også. Williams storebror på 8 år leger også gerne med den og den får helt sikkert kørt mange km endnu.

William og storebror har flere gange leget med den, ligesom hvis man sidder overfor hinanden med en bold og triller til hinanden. Her har de brugt racerbilen til, at køre mellem dem. Den er nem for William, at køre afsted, da den er designet, så en lille 1-årig hånd nemt kan holde på knoppen, som skal forestille et menneske, der sidder i racerbilen.

Vores vurdering 

Vi er helt tosset med BRIO og vi vil til hver en tid fremover tjekke deres udvalg, når William mangler legetøj. William har stor fornøjelse af legetøjet fra dem og vi er nok mere end imponeret over deres gåvogn, da den ikke behøver tunge ting i kassen, for ikke den suser afsted med ham. Den er designet og lavet, så han stabilt, trygt og sikkert kan gå rundt.

Generelt er vi bare glade og vi kan simpelthen kun rose kvalitet og funktionalitet i deres legetøj.

En kæmpe anbefaling fra os. Vi kender i hvert fald nogle børn, som skal have glæden af legetøjet efter os, det kan ikke ses, at det er leget med og så er det jo en fornøjelse, at sende videre til andre.

10 stjerner fra os!

- Mia Steffensen 

Læs også anmeldelsen af BRIO gåbil 

Læs også anmeldelsen af BRIO legetøj 

Læs også anmeldelsen af BRIO fjernstyret racerbil 

 

 

 

 

Anmeldelse af legetøjBrio

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen