BRIO legetøj anmeldelse

Mærke: BRIO | Materiale: FSC-certificeret træ & Plast | Certifikat: CE godkendt | Alder: Fra 12 mdr +

"Kvaliteten på alt legetøjet er virkelig høj, og så elsker vi bare det “nostalgiske touch” i alle produkterne. Vi holder virkelig meget af, at alt træ som BRIO bruger i deres legetøj, er bæredygtigt træ. Vi holder samtidig af de skønne timer - vi dagligt bruger - i selskab med vores datter og det skønne legetøj fra BRIO. De mange forskellige farver som legetøjet byder på, er virkelig med til at fange barnets interesse - og nysgerrighed. Malina vender tilbage til hendes legetøj fra BRIO igen og igen, og dét er for os, nok til at anbefale hele legetøjsserien fra BRIO - som henvender sig til de 1-årige..."

En anmeldelse af BRIO legetøj for børn over 12 mdr

Vi er forældre til vores skønne datter, Malina, der er 1 år gammel. Malina er meget undersøgende i sin leg, og hun elsker nye udfordringer. Vi var derfor på udkig efter legetøj henvendt til de 1-årige, og her lagde vi hurtigt mærke til det spændende sortimentet fra svenske BRIO. Vi har tidligere stiftet bekendtskab med legetøj fra BRIO, og for os har BRIO altid betydet kvalitetslegetøj med en høj underholdningsværdi.

Vi vil i vores anmeldelse kigge nærmere på sortimentet af BRIO legetøj fra Legebyen.dk, som henvender sig til de 1-årige. Vi vil med vores anmeldelse og gennemgang af de forskellige stykker legetøj - forhåbentligt - gøre det nemmere for dig som læser, at finde det helt perfekte stykke legetøj til dit barn.
Legetøjet vi har kigget nærmere på er;

  • BRIO Papegøje med lydoptager
  • BRIO Racerbil i træ
  • BRIO Stabel Klovn i træ
  • BRIO Puttekasse i træ

Vi kunne ikke vente med at komme i gang med at kigge nærmere på legetøjet, der alt sammen så rigtig spændende og underholdende ud.

BRIO puttekasse i træ

BRIO Puttekasse er anbefalet fra + 1 år, og er produceret i FSC-certificeret træ. Puttekassen er i farverne hvid og rød, og der hører 6 klodser med til legen med puttekassen.

De 6 klodser har forskellige former og farver, og er delt op i: 2 grønne trekanter, 2 blå firkanter, og 2 gule ovaler.

Malina blev hurtigt fanget af puttekassen, og de farverige træklodser. Malina kiggede længe på træklodserne, og begyndte at stable dem oven på hinanden. Malina udforskede de forskellige træklodser længe, og begyndte nu at få interesse for puttekassen. Den firkantede klods blev forsigtigt lagt på puttekassen, og så begyndte Malina at undersøge hvilket rum den hørte til. Lige pludselig faldt træklodsen ned i puttekassen, og Malina så meget undrende ud. Hvor blev træklodsen af?

Malina greb fat i den ovale træklods, og begyndte - endnu en gang - at lede efter det rette rum i puttekassen. Malina var meget fanget af at få alle træklodserne ned i puttekassen, og da puttekassen var fyldt op med alle 6 klodser - var det super nemt at tømme den igen! Vi har erfaringer fra tidligere puttekasser, hvor toppen skal tages af, for at få klodserne ud. BRIO har tænkt i en helt anden bane, og har sørget for at barnet blot kan trække i et lille håndtag på siden af puttekassen - og så er klodserne klar til at blive sorteret igen! Det er virkelig smart tænkt, og noget Malina hurtigt fik tillært sig.

Kvaliteten af puttekassen er utrolig høj, og så er vi vilde med de klassiske BRIO farver der pryder hele puttekassen. Malina har brugt meget tid i selskab med puttekassen, som er en fantastisk måde for hende at træne hånd-øje koordinationen på.

BRIO Racerbil i træ

BRIO Racerbilen er anbefalet fra + 1 år, og er produceret i FSC-certificeret træ. Racerbilen kan fås i forskellige farver, og bliver leveret assorteret. Racerbilen er udstyret med et lille håndtag, en racerkører, og fantastiske gummihjul - der kører helt perfekt hen over gulvet!

Wruum! Racerbilen kom susende ud af æsken, og med det samme havde racerbilen fanget Malinas interesse. Malina har en storebror som er glad for legen med biler, og kærligheden for biler har virkelig sat sig i hende. Malina vidste altså med det samme, hvad racerbilen fra BRIO skulle bruges til.

Malina greb det praktiske håndtag, og begyndte at skubbe racerbilen fra sig. Malina fik indhentet racerbilen lige inden den stoppede, og skubbede den fremad igen. Denne leg var en kæmpe succes, og Malina løb frem og tilbage i hele stuen - hele tiden, lige i hælene på racerbilen.

Racerbilen kører virkelig godt! Malina har både testet racerbilen over dørkarme, på tæpper og på gulvet - og racerbilen har ingen svaghedstegn vist. Racerbilen er for os en rigtig klassiker, og vi kunne derfor ikke lade være med at trække på smilebåndet, da Malina tog så godt imod den.

BRIO Stable Klovn i træ

BRIO Stable Klovn er anbefalet fra + 1 år, og er produceret i FSC-certificeret træ. Stable Klovnen er en sjov version af det klassiske stable-legetøj, og indeholder i alt 9 forskellige dele. De 9 dele udgør hele klovnens figur, og så er alle delene i forskellige farver.

Da vi introducerede Malina for Stable Klovnen, begyndte hun at smile med det samme. De mange farver der strømmede mod hende, kunne hun absolut ikke holde sine fingre fra. Malina begyndte hurtigt at tage de forskellige dele op i hænderne, og så satte hun dem tilfældigt på klovnens base. Resultatet lignede absolut ikke en klovn, men Malina havde formået at sætte alle delene på basen - og stolt, det var hun!

Malina kunne sætte de forskellige dele på basen, igen og igen. Malina havde meget sjov med, at skulle fordele de forskellige dele ud til os. Malina satte én del på, og så var det mors tur til at sætte den næste del på, og til sidst var det fars tur. Malina smilede, og trak klovnen hen til sig. Hun kiggede længe på de forskellige dele, der nu dannede den søde klovn.

Stable Klovnen er med til at træne og styrke Malinas færdigheder i; koordination, at sætte delene i den rigtige rækkefølge, hånd-øje koordination og hendes farvegenkendelse. Alle færdighederne er vigtige faktorer i vores verden, og klovnen er et anderledes og sjovt alternativ til det normale stable-legetøj.

BRIO Papegøje med lydoptager

BRIO Papegøje med lydoptager er anbefalet fra + 1 år, og er produceret i metal, plast og FSC-certificeret træ. Papegøjen er en kombination af et stable legetøj, og en lydoptager der gentager hvad man siger - men med papegøjens stemme. Det er virkelig enkelt at optage sin egen stemme, og det er noget vi har fået meget sjov ud af. Papegøjen er fyldt med farver som fanger de mindstes interesse, og så er den utroligt sød at kigge på

*Papegøjen bruger 3 x AAA batterier, og de medfølger ikke. *

Vi var noget spændte på at introducere Malina for den søde papegøje, og vi havde på forhånd optaget vores stemme. Det første Malina gjorde var at gribe ud efter papegøjen, og skille den fra hinanden. Det var absolut ikke sådan vi havde tænkt os, at hun ville gribe papegøjen an som det første. Malina begyndte at grine, og de fire dele lå spredt ud over gulvet. Der gik ikke lang tid før Malina begyndte at stable de forskellige dele på papegøjen igen, men rækkefølgen blev noget anderledes - og vi hjalp i fællesskab med at få samlet papegøjen igen.

Vi var meget spændte på hvordan optage funktionen fungerede, og hvordan Malina ville reagere når papegøjen pludselig begyndte at tale. Det var meget simpelt at optage sin egen stemme, og det er noget Malina på sigt, vil kunne lærer at gøre selv. For at optage sin egen stemme skal man holde den grønne knap på bunden af papegøjen inde, og vente på at den kommer med et kort “bip”. Herefter optager papegøjen hvad man siger, og det kan hurtigt blive meget sjovt!

Vi lod Malina trykke på papegøjens hoved, og med det samme talte den. Malina gjorde store øjne, og vi kunne hurtigt se på hende, at hun absolut ikke havde forventet at den ville begynde at snakke. Malina kiggede meget mærkeligt på papegøjen, og vidste ikke helt hvordan hun skulle reagere. Hun trykkede på hovedet igen, og blev bekræftet i at det var papegøjen der talte. Hun smilede, og så havde hun det rigtigt sjovt med at høre papegøjen tale igen og igen. Papegøjen har en meget lys stemme, og så lyder den ret sjov!

Vores vurdering af BRIOs legetøj til de 1-årige

Vi har været positivt overraskede over det store udvalg af BRIO legetøj, der alt sammen henvender sig til de 1-årige. Vi lagde hurtigt mærke til at der er legetøj til enhver smag og behov, og så er legetøjet samtidig utroligt underholdende.

Kvaliteten på alt legetøjet er virkelig høj, og så elsker vi bare det “nostalgiske touch” i alle produkterne. Vi holder virkelig meget af, at alt træ som BRIO bruger i deres legetøj, er bæredygtigt træ. Vi holder samtidig af de skønne timer - vi dagligt bruger - i selskab med vores datter og det skønne legetøj fra BRIO.

De mange forskellige farver som legetøjet byder på, er virkelig med til at fange barnets interesse - og nysgerrighed. Malina vender tilbage til hendes legetøj fra BRIO igen og igen, og dét er for os, nok til at anbefale hele legetøjsserien fra BRIO - som henvender sig til de 1-årige.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af BRIO babylegetøj

Læs også anmeldelsen af BRIO Fjernstyret Racebil

Læs også anmeldelsen af BRIOs lukkede mini-labyrint

Anmeldelse af legetøjBrioCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen