FLEXA løbecykel anmeldelse

Mærke: FLEXA | Serie: MOVE | Farve: Mustard | Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Birkekrydsfiner | Mål: H:56 B:37 L:86 | Antal: 1 stk. 

"Løbecyklen er virkelig et ideelt valg til barnets første møde med cyklen. Legen med og omkring løbecyklen er fyldt med udvikling og læring for både de små og lidt større børn.Lucca har haft stor glæde af løbecyklen. Hun er hypermobil i begge fødder, hvilket har udfordret hendes balance færdigheder fra hun var helt lille af. Med løbecyklen får hun lige præcis den støtte fra cyklen, som hun har behov for. Hun har mulighed for, at have begge fødder plantet solidt på jorden, hvilket gav hende mod på, at træne og øve sin balance på løbecyklen. Efter en masse ture og udendørs leg, er Lucca blevet så fortrolig med løbecyklen, at hun nu kører afsted i høj fart og med styr på balancen"

En anmeldelse af FLEXA løbecykel  

Ud på tur er noget det dur. Ihvertfald hvis du spørger mine piger. De har fra de var helt små, altid nydt at være på tur, hvilket ikke har ændret sig nu, hvor de er 8 år og 5 år. Noget der kunne og stadig kan gøre turen ekstra god, er hvis den forgår på to hjul.Her har en løbecykel altid været et stort hit, der kan nemlig komme rigtig meget fart på, og så giver den også en masse selvstændighed til de helt små.

Flexa har med deres Flexa Move serie skabt en masse lækkert trælegetøj, som virkelig indbyder til bevægelse, leg og læring. Heriblandt denne virkelig fine løbecykel, lige til at tage med på tur.

Praktisk Flexa og løbecykelen i træ.

Flexa er et dansk mærke som i mere end 50 år har skabt unikke børnemøbler og interiør til børn i hele verdenen. Navnet Flexa henviser til fleksibiliteten, som opleves i designet og produkterne. De er nemlig skabt til at kunne holde hele livet, samt at kunne tilpasses i takt med, at barnet vokser.Hos Flexa har man et ønske om, at legetøjet,  børnemøblerne og interiøret støtter op omkring og stimulerer barnets udvikling igennem leg, læring og søvn, med et meget stort fokus på sikkerhed.

Kvalitet, håndværk, naturlige materialer og funktionalitet er nogle af de andre værdier, som Flexa også vægter højt i deres produktion. Derudover er Flexa også kendt for det danske, minimalistiske design. Det er enkelt, flot og med rene linjer, hvilket også har ført til, at Flexa har modtaget den prestigefyldte Red Dot Design Award hele fire gange.


 
Løbecyklen fra Flexa er lavet i birkekrydsfiner, den har sorte gummihjul og sædet samt håndtagene er lavet i PU. Cyklen kan bruges fra tre års alderen og op.

Løbecyklen er 55 cm høj og 86 cm lang, fra den ene ende af styret til den anden måler den 40 cm. Sædet er justerbart og kan let indstilles, så sædehøjden kan justeres fra 39 cm til 45 cm. Sædet er let polstret så barnet sidder blødt. Cyklen er malet i en fin nedtonet mustard farve, som passer rigtig fint både til drenge og piger.

Kassen indeholder:

Løbecyklen kommer delvist samlet, alt hvad man skal bruge til at samle cyklen helt medfølger. Så det er altså helt unødvendigt, at finde værktøjskassen frem.
Når kassen pakkes ud, indeholder den følgende:

  • Et stel med frontgaffel og sadel monteret.
  • To hjul.
  • En bagaksel.
  • En foraksel.
  • Et styr med gummi greb.
  • En unbrakonøgle.
  • Seks skruer.
  • En samlevejledning.

 
Legens gang

Før Lucca kunne løbe afsted på cyklen fra Flexa, skulle moren først samle den.
Det tog heldigvis ikke mange minutter, vejledningen var overskuelig og meget let at følge. Alt hvad der skulle bruges fulgte med, så det var også dejlig nemt.
Det eneste vi selv stod for, var luften til hjulene.Inden Lucca kunne tage sin allerførste tur, skulle løbecyklen lige indstilles så den passede helt perfekt i højden til hende. Hvilket også var gjort super hurtigt og nemt. Lucca er omkring 116 cm høj og sædet er indstillet i den højeste sædehøjde.Da der var styr på alt det praktiske, satte Lucca sig hurtigt i sadlen, og ligeså hurtigt fandt hun balancen. I starten kørte hun lidt i rundkreds for at lære cyklen at kende. Bagefter ville Lucca rigtig gerne ud og køre en tur i byen, så det gjorde vi.På de lange strækninger får Lucca rigtig meget fart på, og i svingene drejer cyklen problemfrit og glidende. Over de små bump, mellemrum mellem fliser og lignende tager gummihjulene de små stød, så de ikke udfordre kørslen.

Resten af eftermiddagen blev brugt udendørs på løbecyklen med vind i håret og smil på læben.

Luccas egne ord om mustard Løbecykel i træ fra Flexa.

Lucca 5 år: “Jeg synes, at løbecyklen er rigtig sej, den ligner lidt en motorcykel med lygten foran. Det er flot, at den har sådan nogle naturlige farver.Jeg synes, at det er nemt at løbe på cyklen, den vejer ikke så meget, så jeg kan hurtigt få fart på, hvis jeg vil det. Det er også meget rart at sædet er blødt, så sidder jeg godt på den. Når jeg kører på cyklen, så er det nemt at styre den, også når jeg kører hurtigt.”

Morens og pædagogens vurdering mustard Løbecykel i træ fra Flexa.

Løbecyklen er virkelig et ideelt valg til barnets første møde med cyklen. Legen med og omkring løbecyklen er fyldt med udvikling og læring for både de små og lidt større børn.
 
Lucca har haft stor glæde af løbecyklen. Hun er hypermobil i begge fødder, hvilket har udfordret hendes balance færdigheder fra hun var helt lille af. Med løbecyklen får hun lige præcis den støtte fra cyklen, som hun har behov for.

Hun har mulighed for, at have begge fødder plantet solidt på jorden, hvilket gav hende mod på, at træne og øve sin balance på løbecyklen. Efter en masse ture og udendørs leg, er Lucca blevet så fortrolig med løbecyklen, at hun nu kører afsted i høj fart og med styr på balancen.
 
Løbecyklen var hurtigt samlet ved hjælp af den medfølgende vejledning og man skal ikke tænke på, om man har det rigtige værktøj, for det følger med. Det eneste man selv skal sørge for er luft til hjulene. Bor man i nærheden af en s-togs station, er der ofte en cykelpumpe stander, som er til fri afbenyttelse, hvis man ikke selv har en pumpe.


 
Ud fra et pædagogisk perspektiv er der meget læring i legen med løbecyklen.
Motorisk hjælper cyklen blandt andet barnet til at udvikle og træne balancen, kropskontrollen og rum-retningsfornemmelsen, som er evnen til at kunne orientere sig i de givne omgivelser og bevæge sig herefter.

Personligt kan legen med løbecyklen være med til at udvikle barnets vilje, lyst, energi og mod til, at møde hverdagen og dens små udfordringer.
Når barnet leger med løbecyklen sammen med andre børn, opstår og dannes der relationer.


 
Løbecyklen kan med de fine gummihjul både bruges indendørs og udendørs.
Stellet er lavet med et afrundede hul cirka midt på cyklen, så den er let at løfte og transportere, hvis der er behov for dette.
 
Vi er ret glade for cykelhjelmene fra Trybike. De sidder godt på begge pigers hovede, de er lette, virker meget sikre og har et flot design i fine farver. Både Lucca på 5 år og Silje på 8 år har hjelmene i størrelse m, de kan indstilles bagpå så de passer perfekt til den enkelte.

Hos Legebyen har de et stort udvalg af cykelhjelmene fra Trybike, både i farver og størrelser.
 
Herhjemme er Løbecyklen fra Flexa et stort hit. Designet er så fint og tidsløst.
Lucca nyder virkelig at køre afsted i fuld fart på sin løbecykel.

- Maria Ejler 

Læs også anmeldelsen af FLEXA møbler 

Læs også anmeldelsen af FLEXA rullebræt 

Læs også anmeldelsen af FLEXA balancebræt

 

Anmeldelse af legetøjFlexa

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen