Det burde man jo vide spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 14 år | Spilletid: 15 - 45 minutter | Antal spillere: For 2 eller flere | Mærke: Kylskåpspoesi | Antal: 1 spil i æske. 

"Det burde man jo vide" er et sjovt og udfordrende brætspil, der er velegnet til både familier og venner. Spillet formår at blande en sjov spiloplevelse med videns testning, hvilket resulterer i en underholdende og lærerig oplevelse. Med en solid spilkvalitet og varierede spørgsmål er spillet i stand til at imødekomme spillernes forskellige niveauer af viden og er dermed flerdimensionelt. Hvis du er på udkig efter et spil, der både kan underholde og udfordre dine venner eller families evner og viden, er "Det burde man jo vide" absolut et godt valg"

En spilanmeldelse af Det burde man jo vide 

En af de hyggeligste ting ved at spille brætspil eller bare spil generelt, er at det er med til at samle folk. Derfor har jeg som regel et spil med til enhver komsammen eller familiespil. Jeg syntes, at det brætspil kan bidrage med er, at få folk til at fordybe sig og bare være sammen. Det er en kvalitet som jeg finder meget vigtig i dagens Danmark, at man kan være sammen uden at skulle være på de sociale medier.

Så derfor slæber jeg gerne et brætspil eller 2 med som underholdning, lige meget om det er en tøsekomsammen, familie middage eller tante Oda`s runde fødselsdag. 

Spilleregler 

Spillet "Det burde man jo vide" er et spørgsmålsspil, hvor spillere skal svare på forskellige spørgsmål om generel viden. 

Spillere: Spillet kan spilles med mindst to spillere, men der er ingen øvre grænse for antallet af deltagere. Jo flere spillere, desto sjovere!

Spillet indeholder flere forskellige slags kort, med forskellige slags spørgsmål. 

F.eks:

Hvad hed Prinsesse Dianas 2 drenge?

Eller

Hvad er Garry Kasparov kendt for? 

Man får point alt efter hvor mange man kan svare på. Men man kan selv være med til at forme reglerne i ”Det burde man jo vide”

Ideer til spillet 

Spillepladen: Lav en spilleplade, der består af en vej, der fører fra start til mål. Du kan tegne den på et stykke papir eller bruge et spillebræt, hvis du har et. 

Start: Alle spillere placerer deres brikker på startfeltet.

Tur: Spillere tager tur til at bevæge sig langs spillepladen ved at kaste en terning eller på anden måde generere et tilfældigt tal.

Spørgsmål: Når en spiller lander på et spørgsmålsfelt, trækker de et spørgsmålskort og læser spørgsmålet højt.

Svare på spørgsmål: Den pågældende spiller har nu mulighed for at svare på spørgsmålet. Hvis de svarer korrekt, fortsætter de til næste felt. Hvis de svarer forkert, skal de blive på det samme felt indtil deres næste tur.

Fremad: Hvis en spiller svarer korrekt og deres tur er ikke forbi, er det næste trin at flytte fremad til det næste tilgængelige felt.

Vinder: Den første spiller, der når målfeltet, vinder spillet. 

Man kan lave mange forskellige varianter til spillepladen: Du kan tilføje variationer til spillet for at gøre det mere udfordrende eller sjovt. For eksempel kan du inkludere bonusfelter, hvor spillerne får ekstra point eller næste tur, eller du kan introducere "veto-kort", hvor spillerne kan tage en ekstra tur eller få hjælp til at besvare et spørgsmål. 

Husk at tilpasse reglerne efter dine egne præferencer og behov. God fornøjelse med spillet "Det burde man jo vide"! 

Ovenstående er bare ideer til spillet.

Vurdering af spillet 

"Det burde man jo vide" er et underholdende spil, der tester spillernes viden på en sjov og udfordrende måde. Spillet er designet til 2-6 spillere og er velegnet til både familie- og socialt samvær. Gennem forskellige kategorier og spørgsmål udfordres spillerne til at demonstrere deres generelle viden og tænke hurtig under pres. Spillets formål er at opnå den højeste score ved at besvare spørgsmål korrekt og samle point undervejs. 

Spørgsmålskortene er godt lavet med klare og præcise spørgsmål.  Man kan også inddrage et timeglas i spillet. Så man skal svare på tid eller svare på et vis antal spørgsmål, inden timeglasset løber ud. 

Reglerne for "Det burde man jo vide" er enkle og let forståelige. Spillet kan hurtigt sættes op, og spillerne kan komme i gang på ingen tid. Spørgsmålene er opdelt i forskellige sværhedsgrader for at imødekomme spillernes forskellige niveauer af viden. Dette gør spillet tilgængeligt for både erfarne spillere og dem, der ikke er så vant til brætspil. Ved at inkludere en bred vifte af emner og spørgsmål, sikrer spillet, at der er noget for enhver smag. 

"Det burde man jo vide" er en fornøjelig og underholdende spiloplevelse. Med spændende spørgsmål, der spænder over forskellige kategorier, som f.eks. historie, sport, kunst og kultur, garanterer spillet en konstant udfordring og stimulering af spillernes viden. Det er også en fantastisk mulighed for at lære nye ting og udvide ens viden inden for forskellige områder. 

Hvis man ville udvide spillet lidt, kunne man selv lave en spilleplade, med felter. Der kunne være spørgsmålsfelter, bonusfelter eller andet man fandt på. Dette kunne laves som en hyggelig aktivitet til en tøsehyggeaften. Der er ikke noget bedre end at samles om noget kreativt.

Man kunne så slå med en terning for at rykke rundt på pladen og så se hvem der kom først i mål.

Jeg har set flere der selv laver deres spilleplader, til mere enkle spørgsmålsspil. Så kan med fordel bruge den samme spilleplade til.  

"Det burde man jo vide" er et sjovt og udfordrende brætspil, der er velegnet til både familier og venner. Spillet formår at blande en sjov spiloplevelse med videns testning, hvilket resulterer i en underholdende og lærerig oplevelse.

Med en solid spilkvalitet og varierede spørgsmål er spillet i stand til at imødekomme spillernes forskellige niveauer af viden og er dermed flerdimensionelt. Hvis du er på udkig efter et spil, der både kan underholde og udfordre dine venner eller families evner og viden, er "Det burde man jo vide" absolut et godt valg. 

Det er desuden et spil, der er nemt at have med på farten, enten om det er fødselsdage, ferier eller til flyveturen. Man kan med fordel bare lade æsken blive hjemme og derved bare tage kortene med i tasken eller putte det i et sleeve, hvis man har sådan en til af ligge. 

Det er et hyggeligt lille spil, med en masse forskellige quiz spørgsmål i forskellige kategorier.

Derudover er spørgsmålene til at svare på, så det er ikke fordi man ikke kan opnå nogle point. Dette er en virkelig vigtig fordel, for tit oplever man i spørgsmålsspil, at man går i stå og derved mister motivationen for spillet. Dette er ikke tilfældet her. 

Så mangler man et lille hyggeligt spil, så hop ind på Legebyen.dk

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Hard To Get

Læs også spilanmeldelsen af  Throw Throw Burrito 

Læs også spilanmeldelsen af SETUP

 

 

 

 

Anmeldelse af spilKylskåpspoesi

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen