Connetix magnetisk køretøjs byggesæt anmeldelse

Mærke: Connetix | Materiale: Plast, Magneter, Træ | Farver: Regnbuefarver | Alder: Anbefales fra 3 år | Antal: 1 pakke med 3 køretøjer & 47 magnetiske figurer 

"I legen med Connetix udvikler barnet en masse vigtige og gode færdigheder, som kan bruges i hverdagens mange forskellige situationer. Barnets fantasi, nysgerrighed og abstrakte tankegang bliver virkelig sat i spil, når Connetix magneterne tages frem. Former og farver trænes sammen med evnen til at mestre problemløsning og overblikket i sammensætninger og byggeteknikker. Der er slet ingen tvivl om, at legen med Connetix styrker barnets finmotoriske færdigheder. Barnet træner koordination, præcision og teknikker når det undersøger legen med hjælp fra hænder, fingre og ansigt. Det er også her, at barnet øver sig i øje hånd koordinationen, altså evnen til at få øjne og hænder til at samarbejde om en aktivitet"

En anmeldelse af Connetix magnetisk køretøjs byggesæt 

I dag kender de fleste forældre til en eller anden form for magnetlegetøj. Måske har børnene selv noget derhjemme og ellers har langt de fleste institutioner efterhånden fundet ud af, hvilken lege- og læringsværdi, som de små magnetiske brikker rummer.Som forælder og pædagog har jeg endnu kun oplevet børn, som elsker legen med magnetlegetøj. Connetix har mikset magneterne med en anden velkendt og populær leg, nemlig legen med køretøjer.

Med dette fine sæt fra Connetix kan du sætte hjul på magneterne og skabe fantasifulde køretøjer i legen og interaktionen med børnene.

Kort om Connetix

Connetix blev til i 2019 i Australien da to familier lærte hinanden at kende i forbindelse med at deres børn startede i skole sammen. Ideen til Connetix opstod da forældreparrene oplevede den glæde, læring og sociale interaktion børnene havde i legen med magnetlegetøj. Og lige der besluttede de at skabe deres egne magnetiske brikker, som både skulle være stærke, sikre og samtidig have klarere brydninger end det magnetlegetøj som allerede var på markedet.Således at lyset nemmere kan brude igennem. Efterfølgende har Connetix også fundet på, at kombinere endnu en populær leg med magneterne, nemlig legen med kuglebaner. De magnetiske kuglebanesæt er unikt for Connetix.
Connetix magneterne er lavet af ABS-plast ligesom de andre magnetmærker.De har to magneter rundt i hver side og er således kompatibelt med Magna-Tiles.
Ønsker man at rengøre Connetix, gøres det nemt med en opvredet klud.

Praktisk om det magnetiske køretøjs byggesæt fra Connetix

I denne æske fra Connetix får man 50 magnetiske dele, som kan bruges til massere af sjov og leg, når der skal bygges køretøjer.De medfølgende dele kan blive til alverdens køretøjer, det er kun fantasien, der sætter grænser. Vognene kan bygges til flere køretøjer og ellers kan en eller flere sættes sammen til et længere vogntog.

Byggesættet anbefales til børn over tre år. Magneterne er lavet af plastik og der er højt fokus på sikkerheden.Byggesættet er kompatible med magneterne fra Magna-Tiles.
 
Æsken indeholder:

  • Én stor vogn med seks hjul.
  • To små vogne med fire hjul.
  • Tre ligesidede trekanter.
  • Tre retvinklede trekanter.
  • To ligebenede trekanter.
  • Fire kvadrater.
  • To kvadrater med fire ruder i.
  • 15 kvadrater med én stor rude i.
  • 18 rektangler.
  • Én inspirationsfolder.

 
Legens gang

Jeg har efterhånden erfaret, at det ikke tager pigerne mange sekunder, at åbne en ny æske med magneter. Denne gang var ingen undtagelse, så pigerne var hurtigt i gang med byggeriet.I starten var de magnetiske byggeelementer og vogne så spændende nyt, at pigerne valgte at lege med magneterne hver for sig. De byggede hver især flere forskellige køretøjer, nogle mere virkelighedstro end andre, så der var godt gang i fantasien.Efterhånden som pigerne havde fået undersøgt magneterne, begyndte de at bygge og lege sammen. Der blev i fællesskab bygget en stor husvogn med to vogne koblet på. Herefter gik legen med køretøjet i gang, hvor andet legetøj indgik.

Sådan er det ofte, legen starter med magnetbyggeri og herefter finder dukker, bamser og figurer vej til byggeriet.

Pigernes egne ord om det magnetiske køretøjs byggesæt fra Connetix

Silje 8 år: “Det er virkelig sjovt at bygge biler og trailere med magneterne. Jeg kan godt lide at lege med dyr og små bamser, og de kan faktisk være i de ting, som jeg bygger med magneterne.

Jeg synes, at magneter er noget af det sjoveste at lege med. Jeg kan faktisk godt lege i lang tid alene med dem, det gør jeg ikke rigtig med andet legetøj.
Jeg synes også, at det er virkelig sjovt, at lege med magneterne med mine venner og min lillesøster herhjemme og i sfoen.”


 
Lucca 5 år: “Wow, jeg synes virkelig det er nogle flotte farver de her magneter har. Jeg synes, at det er rigtig sjovt at bygge ting der kan køre med magneterne. Jeg bygger ikke kun biler, nogle gange bygger jeg også huse som kan køre. Det er jo faktisk ret smart, for hvis man så skal flytte, så behøver man ikke lave et nyt hus, så kan man bare køre det med sig.”

Morens og pædagogens vurdering af det magnetiske køretøjs byggesæt fra Connetix

Pigerne kan bruge flere timer på legen med og omkring magnetlegetøjet. Det er faktisk noget af det legetøj, som jeg oplever kan underholde flest børn over længere tid, og det siger ikke så lidt. 
 
Det nyere magnet legetøjs mærke Connetix, har virkelig formået at stryge til tops blandt de andre vel- og anerkendte mærker.
Magneterne er nemme at sætte sammen og bygge med - selv for de mindste. Magneternes farver er flotte, og designet er enkelt, ja nærmest elegant.


 
Connetix magnetiske køretøjs byggesæt skaber nye muligheder i legen med magneterne. Nu bygger Silje og Lucca eksempelvis også hestetrailere til legen med deres Schleich heste, og biler til deres små bamser, som kan transportere dem fra magnethuset til magnetslottet.
 
Ud fra et pædagogisk perspektiv må man sige, at den helt frie leg med og omkring Connetix magneterne er meget givende.

I legen med Connetix udvikler barnet en masse vigtige og gode færdigheder, som kan bruges i hverdagens mange forskellige situationer.

Barnets fantasi, nysgerrighed og abstrakte tankegang bliver virkelig sat i spil, når Connetix magneterne tages frem. Former og farver trænes sammen med evnen til at mestre problemløsning og overblikket i sammensætninger og byggeteknikker.

Der er slet ingen tvivl om, at legen med Connetix styrker barnets finmotoriske færdigheder. Barnet træner koordination, præcision og teknikker når det undersøger legen med hjælp fra hænder, fingre og ansigt. Det er også her, at barnet øver sig i øje hånd koordinationen, altså evnen til at få øjne og hænder til at samarbejde om en aktivitet.De sociale færdigheder nyder også rigtig godt af legen med Connetix. Børn på tværs af aldre og køn skaber et fælles tredje i legen, de interagerer og øver sig i de sociale spilleregler, de spejler sig i hinanden og de skaber og udvikler relationer til og med hinanden. I legen med magneterne er der både mulighed for den stille fordybelse, men der er også mulighed for en masse gode samtaler, som jo bidrager til barnets sproglige udvikling.
 
Herhjemme er køretøjs byggesættet fra Connetix hurtigt blevet populært. Det indgår altid i legen når pigerne finder magneterne frem.

Med køretøjerne opstår nye sjove og fantasifulde legemuligheder.

- Maria Ejler 

Læs også anmeldelsen af Connetix magnetisk kuglebane 

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 100 stk. transparent 

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Storage

 

Anmeldelse af legetøjConnetix tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen