Magna-Tiles Storage anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: Magna-Tiles Legemåtten måler L:71 x B:63,5 cm / Magna-Tiles Opbevaringskassen måler L:31,7 x B:27,9 x H:20,3 cm

"Virkelig en smart og praktisk løsning, som på den måde vil skabe glæde hos både børn og voksne. Nu er det lige pludselig blevet sjovt at rydde op efter legen. Jeg er slet ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil anbefale denne opbevaringskasse/legemåtte til andre. Ikke kun til børneværelset, men den vil også pynte i daginstitutioner og skoler. Med andre ord, den er altså et hit, ikke blot her i Danmark men i hele verden, så den får en kæmpe anbefaling med herfra..."

En anmeldelse af Magna-Tiles opbevaringskasse + legemåtte

Vi er en familie som er meget glade for, at lege og bygge vilde og spændende konstruktioner med Magna-Tiles. Vi har efterhånden en del af disse fantastiske magnetbrikker. Det var derfor oplagt at sige ja tak til, at se nærmere på den nye opbevaringskasse/legemåtte fra Magna-Tiles.

OBS: Magna-Tiles brikkerne sælges separat og der medfølger derfor INGEN brikker, når man køber denne kasse!

Hvis der sidder nogen derude og er lidt nysgerrig omkring, hvad Magna-Tiles er eller som er interesseret i lidt baggrundsviden, så er her lidt kort information.

De magnetiske brikker blev opfundet i Japan, under navnet Pythagoras. Hvor en japansk matematiklærer, manglede redskaber til at lære børnene om matematik, former og geometri på en ny, sjovere og mere inspirerende måde.

Magna-Tiles er så populært, at det har vundet et hav af fine priser, rundt om i hele verden.

En amerikanske sælger opdagede de fantastiske brikker under en rejse i Japan i 1996 og han købte rettighederne til legetøjet. Rudy Valenta, som den amerikanske sælger hedder, omdøbte legetøjet og grundlagde firmaet Valtech, som idag er et familieejet firma. De kreative og sjove magnetiske brikker har eksisteret under navnet Magna-Tiles siden år 1997.

Magna-Tiles er noget af det mest populære magnetlegetøj på markedet og det ses i rigtig mange institutioner i både ind- og udland og selvfølgelig også i de private hjem.

Suverænt som undervisningsmateriale

Magna-Tiles er suverænt som undervisningsmateriale, især til brug i matematiktimerne. Her kan Magna-Tiles’ nye måtte også være rigtig god. På legemåtten er der nemlig aftegninger af de forskellige former og farver som brikkerne har.

Hvis man kombinerer brikker og måtte, kan børnene bl.a. lære om former, farver, at matche og alt efter børnenes alder og udviklingsniveau, så kan man også bruge legemåtten til at måle vinkler og udregne areal osv. på de mange former. Børnene kan også lave legemåtten om til en opbevaringskasse, ved hjælp af de fire lynlåse der sidder i hvert hjørne. Børnene vil derefter kunne udregne areal og rumfang på hele kassen også.

Alle børn er forskellige og de lærer derfor også på forskellige måder. Men med Magna-Tiles’ nyhed, nemlig den praktiske opbevaringskasse/legemåtte og de magnetiske brikker kan de matematiske opgaver visualiseres og på den måde kan opgaven gøres tydeligere og derfor lettere for børnene at forstå og overskue.

Man kan bygge både 2D og 3D konstruktioner ovenpå legemåtten, man behøver ikke nødvendigvis matche farverne og figurerne som ses på måtten, det er helt okay at bygge ud fra sin egen fantasi og kreativitet.

En af fordelene ved, at bygge sin konstruktion ovenpå legemåtten er, at det er muligt at flytte konstruktionen. Man kan selvfølgelig ikke løfte måtten med et byggeri på, men man kan trække legemåtten forsigtigt. Det kan være hvis man fx skal flytte sit mesterværk, fordi det er tid til aftensmad, eller måske skal det trækkes hen langs væggen inde på værelset inden sovetid.

Også for børn og unge med særlige behov

Børn, unge og voksne med kognitive udfordringer, kan helt sikkert også få glæde af at bygge og konstruere med de magnetiske brikker fra Magna-Tiles.

Brikkerne er lette at holde ved og magneterne tiltrækkes nemt af hinanden. Det kræver derfor ikke nødvendigvis en god finmotorik, for at kunne samle flotte og dekorative figurer.

Brikkerne har afrundede hjørner, så man ikke skærer sig eller kommer til skade hvis man vælter byggerierne man har lavet.

Børn med særlige behov kan i nogle tilfælde havde svært ved at tackle nederlag, som fx hvis et byggeri skal ødelægges, fordi det er bygget et upraktisk sted eller hvis et byggeri falder sammen. Her kan den nye legemåtte give disse børn en tryghed ved, at de kan bygge deres konstruktion derpå og trække måtten med byggeriet til side, hvis de skal lave en anden aktivitet, men stadig gerne ville kunne vende tilbage til byggeriet.

Børn med særlige behov, kan være utrolig dygtige til at lave forskellige match opgaver. Disse børn kan derfor få en succesoplevelse ved, at lægge matchende brikker med korrekte farver oven på mønstret på legemåtten. De kan på den måde koble af og fordybe sig i en opgave, der for dem er tydelig og overskuelig.

Indeholder ingen manual

Magna-Tiles æskerne og opbevaringskassen/legemåtten indeholder heldigvis ikke en manual, så barnet kan bruge de magnetiske brikker og måtten, lige præcist som alderen og udviklingen tillader. Man bestemmer derfor også helt selv, hvilken Magna-Tiles sæt man ønsker at bruge i legen med legemåtten. Man behøver ikke vælge et sæt med brikker, som matcher farver på måtten, slip fantasien løs og lad kreativiteten få frit spil.

Nogle børn kan godt lide, at lege alene på værelset og på den måde virkelig forbyde sig i en leg eller et byggeri og nogen børn vil helst lege med andre børn. Legemåtten fra Magna-Tiles kan sagtens bruges i leg, hvor flere børn leger og konstruerer sammen, men den kan helt sikkert også bruges af et enkelt barn alene.

Man skal blot være opmærksom på, at Magna-Tiles magneterne ikke følger med, de skal altså købes ved siden ad.

Barnet/børnene vil via legen bl.a. styrke og stimulere deres finmotorik, fordybelse, hånd-øje-koordination, koncentration, logisk tænkning, problemløsning, matching, overblik, fantasi og kreativitet.

Hvis flere børn bygger og leger sammen, så vil de også styrke deres sociale kompetencer og samarbejde.

Vores vurdering af StorageBin opbevaringskassen fra Magna-Tiles

Herhjemme har vi haft meget glæde af den smarte nyhed fra Magna-Tiles. Opbevaringskassen/legemåtten kan i princippet bruges af alle aldre, dog anbefaler man at børnene skal være fyldt 3 år, for at lege med Magna-Tiles brikkerne.

Herhjemme bruger vi opbevaringskassen til at opbevare nogle af vores mange Magna-Tiles brikker i, dog har vi så mange brikker at vi bliver nødt til at købe to eller tre kasser mere.

Opbevaringskassen fra Magna-Tiles har en rigtig god størrelse som gør, at kassen passer perfekt ind i diverse rumdelere og reoler. Kassen har hver sin flotte farve, på hver af de fire sider, som hurtigt fanger børnenes opmærksomhed og nysgerrighed.

Kassen er udstyret med et låg, hvilket jeg sætter stor pris på, da det ser pænere ud og man undgår at der kommer støv eller lign. på brikkerne. Opbevaringskassen har også et håndtag på de to ender, som gør det let at transportere kassen eller trække den ud af rumdeleren.

Vi har brugt legemåtten flere forskellige steder, både på bordene og på gulvet. Hvis man har et sart bord, så kan man ved at bygge på legemåtten undgå, at bordet får ridser.

Legemåttens udseende gør børnene interesseret og motiveret for at bygge, det har jeg også erfaret, da vi havde min kusines lille søn på besøg. Han ville gerne bygge på måtten nede på gulvet og da han skulle til at hjem, opdagede han hvor hurtigt han nu kunne rydde magnetbrikkerne op. Han lynede bare de fire lynlåse op og vupti, så var brikkerne inde i kassen.

Virkelig en smart og praktisk løsning, som på den måde vil skabe glæde hos både børn og voksne. Nu er det lige pludselig blevet sjovt at rydde op efter legen.

Hvis børnene skulle risikere at spilde noget på legemåtten, så kan den nemt tørres af med en lun fugtig klud.

Legemåtten måler ca 71,5 x 64,5 cm.

Kassen måler ca b:28 x l:33 x h:20 cm.

Lige som med alt andet Magna-Tiles, så er jeg imponeret over deres kvalitet og funktionalitet. Hvem skulle have troet, at en 2 i 1 kasse ville blive et hit?

Jeg er slet ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil anbefale denne opbevaringskasse/legemåtte til andre. Ikke kun til børneværelset, men den vil også pynte i daginstitutioner og skoler. Med andre ord, den er altså et hit, ikke blot her i Danmark men i hele verden, så den får en kæmpe anbefaling med herfra...

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen