Vask Mig Klog anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0-5 eller fra 3-8 år | Tryksagen er svanemærket og miljøvenligt fremstillet

"Ellers bliver de andre sider brugt i badet, hvor de fra gang til gang vælger, hvad vi skal hænge op. Dette gøres ganske let blot ved hjælp af vand, og alle ark i det ultratynde plast, som ligner papir, kan selvfølgelig sagtens tåle at blive våde. Dog mister arkene evnen til at sidde fast på glatte overflader, hvis de bukkes så meget, at der kommer en fold. Det er altså ikke legetøj, og det giver mening at have en voksen med ind over..."

En anmeldelse af VASK MIG KLOG konceptet

Her på matriklen er to børn på henholdsvis 2 og 4 år. De elsker begge at være i karbad, og de kan begge sidde lang tid netop der. Det afsluttes altid med at få vasket håret, som med tiden er blevet acceptabelt, men stadig den del af badet, der mest bare skal overstås.

Med de spændende æsker “Vask mig klog” er der nu mulighed for både underholdning, læring og optagethed både i tiden i karbadet og under hårvaskningen!

Æskerne findes i to udgaver - til målgrupperne 0-5 år og til 3-8 år. Hver æske består af

  • info og intro til konceptet og tips til hånd- og hårvask.
  • 6 ark, hvor der på hver side er tryk med forskellige emner til læring. Det vil sige i alt 12 forskellige læringsområder pr æske.
  • en gratis vareprøve, som man kan forære andre børn, som dermed kan snuse til konceptet.

Hensigten med ”Vask mig klog” er, at børn skal have gode oplevelser under hånd- og hårvask. Dette kan hjælpes på vej ved at fokusere på et af/nogle af de 12 emner, som alle er simple og nemme at overskue for også børnene. Dermed er der potentiale for, indlæringen øges.

Områderne i begge æsker ligger inden for blandt andet matematik, astronomi, sprog, trafiksikkerhed, biologi, almen viden og geografi.

Mine børn ligger stort set inden for målgruppen til begge æsker. Og de kan klart begge bruge begge æsker. Der er en øget sværhedsgrad mellem dem, som for eksempel kommer til udtryk ved arket med flag. I den letteste udgave kender Signe på 4 år en del af flagene.

I den sværeste kender hun ikke så mange, og der er der også info om befolkningstal, areal mm. Dog ligger mine børns optagethed af de nu i alt 24 ark ikke så meget i, hvilken alder målgruppen er, men snarere hvad de ved en smule om i forvejen - og det går på tværs af de to æsker.

Når vi sidder med kortene eller bruger dem på badeværelset, er det de kort, de i forvejen har lidt kendskab til, som de søger. Og der er heldigvis mange, som de tidligere i et eller andet omgang har stiftet bekendtskab med - fordi de stort set alle tager udgangspunkt i noget hverdagsrelevant i børnehøjde!

Dog udfordrer jeg naturligvis også børnene til, at vi sammen kan kigge på nogle af de emner, som de ikke af sig selv tager fat i. Og der er der rig mulighed for gode snakke om nye emner, ord og begreber.

Nogle af kortene lægger op til samtale, for eksempel: “Hvilke billeder passer på en, som er glad? Hvad betyder det at være rasende?”. Andre er der små “opgaver” på, for eksempel “Find en ballon, find en med hvid trøje, find en som spiller musik” osv., mens andre blot har et motiv af for eksempel en række dyr eller køretøjer.

En af de 12 sider i hver æske er en oversigt over, hvordan man vasker hænder korrekt. Den er super god at have hængende ved håndvasken på badeværelset både til inspiration og til samtale.

Begge mine børn kender en del til proceduren fra deres institution efter tiden med corona, og derfor er det også helt genkendeligt for dem. Men alligevel er det en fin reminder at have hængende herhjemme også.

Ellers bliver de andre sider brugt i badet, hvor de fra gang til gang vælger, hvad vi skal hænge op. Dette gøres ganske let blot ved hjælp af vand, og alle ark i det ultratynde plast, som ligner papir, kan selvfølgelig sagtens tåle at blive våde. Dog mister arkene evnen til at sidde fast på glatte overflader, hvis de bukkes så meget, at der kommer en fold.

Det er altså ikke legetøj, og det giver mening at have en voksen med ind over.

På den måde er der også en til at støtte børnene i deres læring af emnerne.

Der er mange timers gode samtaler ud fra disse ark. Hårvaskningen er med eller uden “Vask mig klog” stadig den mest irriterende del af badet, men tiden i karret er blevet helt anderledes interessant. Det er et hit at skulle i bad. Også med “Vask mig klog”!

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjVaskmigklog

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen