Baby Einstein Connectables - Magnetiske Aktivitetsklodser anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 mdr. | Materiale: 94% plastic / 5% magnet / 1% metal
| Mål: En klods måler cirka 7,6 x 7,6 cm | Mærke: Baby Einstein | Serie: Connectables

"Baby Einstein Connectables er nogle rigtig fine sæt, hvor de mindste kan møde magnetisk legetøj for første gang. Mange forældre er tilbageholdende overfor magnetisk legetøj til de mindste børn, men med disse sæt er der ingen grund til bekymring. Klodserne fra Baby Einstein forbindes på magisk vis med skjulte, men sikre magneter. Magneterne kan ikke tages ud og jeg har endda kastet med en af klodserne for, at undersøge om magneterne ville falde ud, men det gjorde de ikke. Baby Einstein har fremstillet et sikkert og lærerigt produkt, som er med til at lære de yngre børn om sammenhængen mellem årsag og virkning, mens de styrker deres motoriske færdigheder, kreativitet, hånd-øje-koordination og fantasi"

En anmeldelse af Baby Einstein Connectables magnetiske klodser

Vores familie har fået mulighed for at se nærmere på de nye magnetiske klodser fra Baby Einstein.

Vi har undersøgt fem forskellige sæt, som alle henvender sig til børn i alderen 6 måneder til 3 år. 

Herhjemme har mine to yngste drenge, Valdemar på 6 måneder og Villads på 3 år haft det hyggeligt med, at lære, lege og bygge med de spændende farverige sæt.

Materialerne består af 94% plastic, 5% magnet og 1% metal. 

De forskellige dele er nemme for de små barnehænder at løfte og håndtere, der er ingen små dele, som de kan få galt i halsen og ingen skarpe hjørner og kanter. 

Et ekstra plus ved disse sæt er, at de kan kombineres på kryds og tværs, hvilket giver gode muligheder for endnu flere spændende og lærerige lege.

Valdemar som kun lige er blevet 6 måneder, kan selvfølgelig ikke bygge de forskellige ting ud af klodserne. For Valdemar handler det mere om at løfte klodserne enkeltvis og undersøge dem med hænderne og forsøge, at bide i dem. 

Klodserne er lette og derfor kan Valdemar godt løfte dem og kaste med dem, nogle gange kan han også sætte enkelte klodser sammen, da magneternes styrke hjælper ham med at placere dem korrekt.

Villads som lige er fyldt 3 år, leger helt anderledes med sættene. Han bygger sættene som ses på kasserne og snakker og fortæller om tallene, bogstaverne, farverne mm. mens rollelegene og kreativiteten får frit spil.

Når Villads og Valdemar leger sammen med Connectables er det derfor Villads, som bygger og fortæller Valdemar om det han har bygget og så er det Valdemar der vælter byggeriet. 

Jeg synes ikke, at Valdemar er helt gammel nok til at få så meget ud af legen med sættet, hvis ikke det var fordi Villads er med i legen. 

Efter min mening er sættene nok nærmere til babyer fra 9 måneder, men det er op til de enkelte forældre og selvfølgelig også babyens udviklingsniveau. 

Baby Einstein, add & stack

Dette sæt indeholder 6 dele fordelt på fire kvadratiske klodser med tallene fra 1-4, en sød zebra og en klods, som kan rasle.

Sættet er det mindste sæt i denne serie, men de forskellige sæt kan kombineres på kryds og tværs, hvis man ønsker at sættet udvides.

Valdemar på 6 måneder kan nemt gribe fat i klodserne og på den måde styrker og stimulerer han f.eks. hånd-øje-koordinationen og de motoriske færdigheder. 

Villads på 3 år bygger hurtigt et tårn, hvor den søde zebra sidder på toppen af tårnet og derefter vælter Valdemar tårnet. Denne leg fortsætter igen og igen, mens vi taler om farver, tal, former og meget mere.

Valdemar er rigtig glad for klodsen med zebraen, som han synes er god at bide i, men også klodsen med små kugler er et hit, da den kan bruges som en  rangle. 

Et rigtig fint begyndersæt.

Baby Einstein, Dive & Soar 

Dette sæt indeholder 11 dele. 

Delene består eksempelvis af en sød elefant, vinger med hjul, propel og klodser med tallene 1 og 2. 

Dette sæt er en lille smule større og indeholder nogle rigtig gode dele, som giver mulighed for, at bygge en flyver.

Villads var lynhurtig til, at pakke dette sæt ud. Han ville gerne bygge flyveren, så elefanten kunne flyve på eventyr.

Villads byggede flyveren ud fra billedet på kassen, men der er ingen vejledning og ingen regler. Flyveren kan bygges på flere måder, alt efter hvor stor en flyver man gerne vil lave og man kan også bygge en undervandsflyver, det handler om fantasi og kreativitet. 

Baby Einstein Connectables - Bridge & Learn

Bridge & Learn er et fint mellemstørrelsessæt med muligheder for, at snakke om farver, former og bogstaver. 

Sættet indeholder 15 dele, deri blandt klodser med bogstaver, en bro, tag, en klods med en nøgle, en klods med en kontakt og meget mere.

Villads var hurtig til, at bygge et byggeri med en bro mellem de to tårne. 

Dette sæt indeholder mange forskellige klodser med gode muligheder for, at styrke følesansen, hånd-øje-koordinationen og finmotorikken. 

Baby Einstein, Click & Create

Her har vi et af de store sæt fra Connectables, som virkelig giver mulighed for, at børnene kan bygge større ting.

Dette sæt indeholder 20 dele, som bl.a. består af klodser med tal, hjul, vinduer, rangle og fire forskellige søde dyr. 

Villads og Valdemar har haft det sjovt, med at bygge og lege med dette store sæt. Valdemar har været interesseret i, at kigge på klodsernes farver og i at løfte dem. Han har også vist stor interesse for de søde dyr, som straks kom i munden.

Villads byggede hurtigt en bus, hvor dyrene kunne køre afsted sammen, hvilket også var til stor glæde for Valdemar, som interesseret kiggede med.

Når Villads bygger forskellige ting med dette sæt, kan vi tale om fantasifulde rollelege, farver, former og figurer. 

Klodserne er nemme at samle og skille af igen og det store sæt kan nemt bruges af flere børn på samme tid.

Baby Einstein, Connect & Create

Dette sæt er det største sæt i serien og indeholder 24 dele. 

De mange dele indebærer eksempelvis klodser med bogstaver, et spejl, låger der kan åbnes og lukkes, hjul der kan drejes, rangle og fem forskellige dyr. 

Sættet er efter min mening det bedste af de fem sæt, da det indeholder så mange forskellige klodser, som er perfekt til at styrke og stimulere udviklingen og sanserne. De forskellige byggemuligheder gør også, at børnene virkelig får brugt deres fantasi og kreativitet i legen.

Sættet indeholder både store og små klodser, så selv de mindste børn kan være med i legen på deres egen måde. 

Baby Einstein Connectables er et rigtig godt S.T.E.A.M legetøj. 

Hvad står S.T.E.A.M for?

S står for Science (videnskab).

T står for Technology (teknologi).

E står for Engineering (konstruktion).

A står for Arts (kunst).

M står for Math (matematik).

Styrker og stimulerer børnenes sanser

De spændende magnetiske sæt fra Baby Einstein er designet til, at udvikle og stimulere børnenes finmotorik, form- og farvegenkendelse, hånd-øje-koordination, nysgerrighed, kreativitet, fantasi, koncentration, fokus, selvstændighed og årsag/virkning.

Derudover vil børnene via legen også stimulere en stor del af sanserne.

Den visuelle sans/synssansen.

Den visuelle sans stimuleres f.eks. via lys, farver, billeder, tekst og meget meget mere. 

De sjove sæt fra Baby Einstein er fyldt med flotte farver, søde figurer og klistermærker som straks fanger børnenes opmærksomhed og interesse.

Den taktile sans/følesansen

Følesansen stimuleres f.eks. ved, at huden kommer i kontakt med forskellige ting. 

Følesansen registrerer teksturer, strukturer, tryk, temperaturer og meget mere. 

Vi kan reagere meget forskelligt på stimulering af følesansen, alt efter alder.

Det er vigtigt for udviklingen, at lade børn ”mærke på verden”.

I legen med disse fem sæt, bliver drengene præsenteret for magnetisme, forskellige former og figurer, hvilken er en sjov måde at stimulere følesansen på.

Den proprioceptive sans/muskel- ledsansen

Muskel- ledsansen er en utrolig vigtig sans, da det er denne sans, som opfatter kroppen position, bevægelser, tyngdekraften og vægt. 

Muskel-ledsansen gør det muligt for os at fornemme, hvilken stilling de forskellige kropsdele er i, uden at vi behøver se på kroppen.

Når børnene kravler rundt på gulvet og leger med de magnetiske klodser eller står ved sofabordet og på skift sætter sig på hug og rejser sig igen, hver gang klodserne skal samles op fra gulvet og lignende, så vil muskel- ledsansen blive stimuleret.

Vores mening om Baby Einstein Connectables - Magnetiske Aktivitetsklodser

Herhjemme er de mange magnetiske klodser blevet brugt rigtig meget og især Villads på 3 år er god til, at inddrage klodserne og figurerne i diverse rollelege og på den måde, styrker han også sit ordforråd. 

Jeg er positiv overrasket over disse nye sæt og synes bestemt, at de vil være et rigtig godt bud på en gave til de yngre børn.

Valdemar på 6 måneder har også vist stor interesse for sættene, men kan dog ikke selv bygge ting endnu, men det skal han nok hurtigt lære, fordi han ser hvordan Villads gør. 

Baby Einstein Connectables er nogle rigtig fine sæt, hvor de mindste kan møde magnetisk legetøj for første gang. 

Mange forældre er tilbageholdende overfor magnetisk legetøj til de mindste børn, men med disse sæt er der ingen grund til bekymring.

Klodserne fra Baby Einstein forbindes på magisk vis med skjulte, men sikre magneter. Magneterne kan ikke tages ud og jeg har endda kastet med en af klodserne for, at undersøge om magneterne ville falde ud, men det gjorde de ikke. 

Baby Einstein har fremstillet et sikkert og lærerigt produkt, som er med til at lære de yngre børn om sammenhængen mellem årsag og virkning, mens de styrker deres motoriske færdigheder, kreativitet, hånd-øje-koordination og fantasi. 

Klodserne sættes nemt og ubesværet sammen og det lille klik, hjælper barnet med at forstå, at klodserne sidder korrekt sammen. 

De fleste små børn elsker legetøj, hvor det handler om, at stable, vælte, matche og bygge. Det gælder også mine børn og derfor er disse sæt også blandt det foretrukne legetøj og klodserne er ofte spredt ud over stuegulvet.

Vi kan sagtens stå inde for, at anbefale disse sæt til andre børnefamilier, da de nok skal komme til at skabe glæde hos de mindste.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Magic touch Keyboard

Læs også anmeldelsen af Undervands klaver fra Baby Einstein

Læs også anmeldelsen af Baby Einstein

Anmeldelse af legetøjBaby einstein

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris662,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen