Shifu Tacto Classics spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Mærke: ShifuPlay | Serie: Tacto | Antal: 1 stk. 

"Der er meget læring for både børn og voksne i, at spille brætspil og dette Shifu Tacto Classics, kan gøre det meget lettere, at samle familien på farten. Det er nok de færreste børnefamilier der alligevel ikke har minimum én iPad eller anden tablet med når turen f.eks går på ferie, enten til udlandet, eller sommerhus indenfor landets grænser. Her er spillet genialt, da man ikke behøver andet end en lille pose, med de 4 spillebrikker og terninger i. Så længe app’en er installeret, så er der altså brætspil for alle pengene, som hele familien kan deltage i"

En spilanmeldelse af Shifu Tacto Classics 

Vi har været så heldige at få Shifu Tactos – Classics interaktive spil hjem til anmeldelse. Dette spil kombinerer mange fede ting, som f.eks. 4 sjove klassiske brætspil.Dette spil kombinerer teknologiens vidunder (en iPad eller tablet) og fysiske elementer som terning, brikker osv.

Der er 4 spil som alle kræver en blanding af brugen af iPad og de før nævnte elementer. Der er ingen tvivl om at dette spil henvender sig til når man er på farten, i en bil, fly eller lignende.

Installering og opsætning

Ligesom alle de andre spil i ShifuPlay kategorien, skal der hentes den dertilhørende app. Vær opmærksom på, at spillet understøtter den type og model af iPad eller Android tablet, som du har tænkt dig, at bruge. (Dette fremgår under billeder af spillet, på legebyens hjemmeside)Ved installering og opsætning bliver man holdt fint i hånden undervejs, og skal blot gennemgå de steps, som man bliver sendt igennem. Det er bl.a. sådan noget, som at placere de interaktive brikker på skærmen, og lære deres navne af kende. Når man er igennem alle trinene, er man sådan set klar til at spille.Hvis det driller, og enheden ikke registrer brillen eller terningen, hjælper det, altså ikke at trykke hårdere. Så skal man måske tjekke om skærmen er meget beskidt, eller om den befinder sig på et plant underlag. Den valgte enhed vil let registrere når en brik aktiveres på skærmen, så hvis man har meget utålmodige børn støder man på første læreproces her.

Selve spillet 

Shifu Tacto Classic er lidt ligesom de spil pakker man kan købe med flere forskellige spil i én kasse. Fordelen ved dette er dog bare, at det fylder langt mindre, og er interaktivt med den iPad, tablet eller lign. man vælger at bruge.

Vi synes klart, at dette spil egner sig til at have med på farten. Det fylder som sagt ingenting og man har mulighed for at være op til 4 spillere.Spillet indeholder 4 forskellige spillerbrikker, to terninger samt en slags ramme til hjørnerne man kan sætte på sin enhed, som også kan holde spillebrikkerne.

Spillene som Shifu Tacto Classics indeholder, er følgende:

Tic, Tac- Toe:

Snakes & ladder på ny flaske.. Trolls and ladders er et nyt take på det gamle snake and ladder eller som den fordanskede udgave kom til at hedde ”stigespil” Et antal spillere slår med en terning og rykker frem på gameboardet, rammer man en trold, glider man ned af stigen igen, rammer man bunden af en stige kravler man op og får en fordel.

PAS PÅ!!! Pas på de sorte/lilla portaler, de får dig flyttet et vilkårligt sted på spillepladen.Det handler om at komme til tops først, uden at ramme for mange af de stygge trolde, som er lavet på en meget ikke-skræmmende måde. Så man skal ikke være bange for at der kan komme nogle elementer i spillet som er uhyggelige for mindre børn.

Legends of ludo:

Ludo er ludo - eller er det?
I denne version af ludo er det små flyvemaskiner som skal rundt på en ludoplade, næsten som vi kender den. Der skal benyttes en figur pr. Deltager og en terning. Disse skal ikke stå på selve pladen under hele spille, men markeres ved ens tur.

Det vil sige at man trykker med terningfiguren ned på skærmen, og en interaktiv terning vil dukke op og slå for dig. Derefter skal der markeres med figur det antal skridt man skal gå. Simpelt og lige til.Dette ludo er et alle kan være med til.
Ludo lyder måske ikke som det mest fede brætspil i 2022 for børn, men denne app og det tilhørende udstyr, gør det lidt nyt og meget nemt og transportabelt.

Check, check Checkers:

Check check Checkers er det klassiske brætspil Dam i en version som gør børn vil kunne fanges af det. I det originale dam er det kedelige mørke eller lyse brikker der skal indfanges af modstanderen. I denne nyfortolkning er det klatter med peanutbutter eller jelly (syltetøj) som er dine spillebrikker.Ellers er reglerne helt på linje med de originale regler, der skal blot bruges spillebrikker fra de træ andre spil til at markere hvad der skal flyttes på pladen.

Alt dette bliver man fint introduceret til ved opstart, og som det også er gældende ved de 3 andre spil er ens spillefigur som erstatter ens finger.Brikken skal ikke bruges til andre end at interagere med iPaden.
Den som har vundet alle modstanderens klatter med enten peanutbutter eller jelly har vundet.

Alt i alt vurdering 

Vores datter Cornelia, elsker at spille spil. Både på Ipad’en og i fysisk form. Vi er som hendes forældre begge vokset op med at spille meget og samle familien på den måde. Vi erfarer dog også, at Cornelia til tider synes, at det trækker lige lovlig mange tænder ud, når hun skal sidde og vente på, at mor og far får genopfrisket regler eller skal læse det 5 sider lange regelsættet igennem, for at sikre at ingen snyder ;-)

Vi er alle 3 voldsomt konkurrence mennesker, og lader ikke bare hinanden vinde for husfredens skyld. Vi spiller et spil efter spillets regler, som alle naturligvis overholder, og den bedste mand vinder. Det mener vi, at der er ekstremt meget læring i, og Cornelia bliver trænet i at sige ”skidt pyt” og ”næste gang er det måske mig der vinder”. Vi arbejder også meget med, hvordan man er en god taber, men i den grad også en god vinder. At man siger ”tak for spillet”, taler pænt og bevarer roen, uanset hvor uretfærdigt og snyd man mener det kan være.

Der er meget læring for både børn og voksne i, at spille brætspil og dette Shifu Tacto Classics, kan gøre det meget lettere, at samle familien på farten. Det er nok de færreste børnefamilier der alligevel ikke har minimum én iPad eller anden tablet med når turen f.eks går på ferie, enten til udlandet, eller sommerhus indenfor landets grænser. Her er spillet genialt, da man ikke behøver andet end en lille pose, med de 4 spillebrikker og terninger i. Så længe app’en er installeret, så er der altså brætspil for alle pengene, som hele familien kan deltage i.

Det er ikke muligt, at snyde og man behøver ikke bruge tid, på kedelige regelsæt, da man bliver holdt i hånden hele vejen.

Ud over det er det ikke altid børn, gider spille et fysisk brætspil og det vil iPaden, tabletten eller enheden man bruger helt sikkert kunne hjælpe til. Det er vores klare opfattelse, at børn i dag motiveres af de elektroniske enheder, som man alligevel altid har ved hånden.

- Jennifer Sylvest 


Læs også spilanmeldelsen af Shifu Plugo Musik 

Læs også spilanmeldelsen af Shifu Tacto Doktor 

Læs også spilanmeldelsen af Shifu Plugo STEM 3-i-1

Anmeldelse af spilPlayshifu

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen