PUKY køretøjer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1-5 år | Producent: PUKY | Materiale: Galvaniseret stål | Farve: Diverse | Type: Børnecykler, Børnekøretøjer 

"Med en skubber og løbecykel fra PUKY kan børnenes cykeltræning begynde længe inden støttehjulene og eventuelt kosteskaftet, på den måde kan børnene tidligt blive trygge og forberedte på, hvordan man skal bruge en cykel. Ovenstående køretøjer kan derfor være en rigtig god træning for børn, som endnu ikke er klar til, at cykle på tohjulet eller med støttehjul..."

Anmeldelse af skubbere og køretøjer fra PUKY

Er du på udkig efter et løbehjul, en løbecykel eller andet køretøj til et barn, i top kvalitet, så læs endelig med her...

Mine to yngste drenge, Valdemar på 1,5 år og Villads på 4 år har set nærmere på fire af PUKY’s populære børnekøretøjer.

 

De fire køretøjer er følgende:

Skubbecyklen Pukymoto (varenummer 73042)

Den lysegrønne skubber har to hjul bagerst og et større hjul foran. Derudover har den et godt og ergonomisk sæde, som gør at barnet sidder mere stabilt.

Alt efter, hvordan man monterer baghjulene kan skubberen være 27 eller 29 cm. (Det er beskrevet og vist i vejledninger.)

Det fine grønne skubbekøretøj fra PUKY, vil skabe stor glæde hos både drenge og piger fra ca 1,5 år eller når de er stabile nok til, at holde balancen og skubbe sig frem uden hjælp. 

Det er et rigtig fint begynder-køretøj, som bliver brugt flittigt hjemme hos os.

 

Den lille skubber er nem for de yngre børn, at komme op på og ned ad igen. 

Valdemar fik også hurtigt styr på, at navigere rundt om forhindringerne på terrassen, uden at blive frustreret eller ked af det. 

Det ses tydeligt, at Valdemar godt kan lide at skubbe sig afsted på PUKY’s skubbekøretøj og det er skønt, at se den store glæde og selvtillid, som den giver ham.

Den fine grønne skubber fra PUKY har en maxbelastning på 20 kg, hvilket betyder, at da storebror på 4 år gerne ville prøve skubberen på trods af, at den var alt for lille til ham, så kunne han sagtens få lov til, at prøve at køre på den alligevel.

Valdemar på 1,5 år er glad for sit køretøj og jeg kan tydeligt se, hvordan den hjælper ham til, at udvikle sig i en positiv retning. 

Det er endnu nyt for Valdemar at have en cykelhjelm på og det kræver tilvænning. Han har ikke cykelhjelm på, på disse billeder, men når han normalt kører rundt og øver sig, så har han hjelm på, hvilket jeg altid vil anbefale at børn har.

 

Trehjuletcykel Fitsch (varenummer 72513)

PUKY’s trehjulet Fitsch cykel med pedaler, henvender sig til børn fra 1,5 år.

Den lille trehjulet pedalcykel var lynhurtig at samle og allerede i samleprocessen kunne jeg mærke, at kvaliteten ville leve op til alle forventninger.

Sædet har to indstillinger, som nemt justeres ud fra barnets højde.

Cyklens slagfaste pulverlakering sikrer, at Valdemar på 1,5 år kan køre rundt i al slags vejr og cyklen tager ikke skade af, at han rammer den med andet legetøj. 

Selvfølgelig kan den lille trehjulet cykel få ridser, det er jo en cykel, men kvaliteten og lakeringen gør, at pedalcyklen holder til langt mere end mange andre børnecykler. Hvilket jeg ser som et kæmpe plus.

 

Den røde pedalcykel har et ergonomisk godt sæde, som hjælper Valdemar med, at sidde sikkert og behageligt, mens han øver sig i, at bruge pedalerne. 

Det at køre på et køretøj med pedaler er en ny og udfordrende oplevelse for Valdemar. Det kræver øvelse og mere øvelse. Selvom Valdemar endnu ikke kan køre afsted i fuld fart, så bliver han bedre og bedre til, at cykle på den lille cykel. 

Han er meget interesseret og vil gerne øve sig. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at han nok skal få styr på det indenfor nærmeste fremtid. 

 

Det at lade Valdemar køre på en trehjulet pedalcykel er ikke kun kilden til sjov og fantasifuld leg, men sørger samtidig for, at han får gode muligheder for, at udfordre og styrke sine motoriske færdigheder.

Jeg ved, at det er en vigtig del af Valdemar’s udvikling at køre på en cykel, da det eksempelvis vil styrke og stimulere muskel-ledsansen, vestibulærsansen, koordinationen, afstandsbedømmelse og meget mere.

 

Denne lille cykel har ikke kuglelejer, kæde eller luft i dækkene, den kræver derfor ikke noget vedligeholdelse, som almindelige cykler. Hvis bare man vasker den røde trehjulet efter behov, så har man en pæn børnecykel i mange år.

Det er endnu nyt for Valdemar at have en cykelhjelm på og det kræver tilvænning. Han har ikke cykelhjelm på, på disse billeder, men når han normalt kører rundt og øver sig, så har han hjelm på, hvilket jeg altid vil anbefale at børn har.

 

Løbecykel LR 1 (varenummer 74021)

Den røde løbecykel fra PUKY henvender sig til børn fra ca 3 år.

Cyklen ankom i en stor kasse, men var næsten færdigsamlet, det tog derfor kun få minutter før cyklen var klar til brug og indstillet i Villads’ højde.

 

PUKY’s løbecykel LR 1 er en kvalitets løbecykel, som oveni købet er sej. PUKY LR 1 er lavet i slagfast pulverlakeret stål.

Styr og sadel er justerbare i højden, så cyklen kan tilpasses de individuelle børn. Hjulene er lavet af kvalitets skum og en sej detalje er, at løbecyklen også har et støtteben, så den er nem for børn at stille fra sig.

 

Villads er 4 år og elsker at tilbringe tid udenfor og kan han være fysisk aktiv imens, er det helt perfekt.

Løbecyklen var af den grund et hit fra start og han havde straks styr på, hvordan han skulle bruge den. 

Det at cykle er godt for børns udvikling. Det er vigtigt, at styrke og træne krop, sanser, hjerne, balance, omverdensbevidsthed og orienteringssans. 

Det at cykle, giver også 4 årig Villads en fornemmelse af frihed og selvstændighed, som han virkelig nyder.

 

Som med alle andre køretøjer, vil jeg klart anbefale, at børn altid har en cykelhjelm på når de cykler.

 

Løbehjul R 1 (varenummer 75176)

Dette løbehjul fra PUKY er blåt, rødt og sort og henvender sig til børn fra 2 år. 

Det er et godt bud på et begynderløbehjul, da det ligner et almindeligt løbehjul, men det har to baghjul som sikre en bedre stabilitet til nybegyndere. 

 

Villads havde aldrig prøvet, at køre på et løbehjul, inden han modtog dette. 

Han har derfor skulle øve sig og lære teknikken. 

Villads har god balance og god motorik, men på trods af dette krævede første møde med et løbehjul en del øvelse.

Selvom det var svært og usikkert for ham de første par gange, så ville han rigtig gerne lære det og som med så meget andet nyt kræver det træning. 

 

Løbehjulet fra PUKY er også rigtig godt til de børn der endnu ikke har god nok balance eller motorik til, at bruge de løbehjul som kun har to hjul. 

Dette blå og røde løbehjul henvender sig til de mindre børn fra ca 2-4 år. 

De tre hjul gør løbehjulet mere stabilt og håndtaget er godt og behagelige at holde ved og det er let for Villads på 4 år, at styre løbehjulet, imens han kører på det.

 

Løbehjulet vejer ca. 3 kg. det er 75 cm. langt og højden på styret kan være mellem 59-70 cm.

Det blå løbehjul har en maxbelastning på 20 kg. 

Jeg kan se, at Villads let og ubesværet kan løfte det ned af et par trappetrin eller ned af en kantsten, så jeg er godt tilfreds med størrelsen på løbehjulet. 

Det at styret/håndtaget kan justeres i højden er et kæmpe plus, så løbehjulet kan vokse med barnet.

 

I nutidens Danmark hvor tablets, TV, computere og andre spillekonsoller desværre fylder utrolig meget, for selv de helt små børn. 

Så er det vigtigere end nogensinde, at forældre og pædagoger får lokket børnene med udenfor i den friske luft, for at få noget motion og få brugt hele kroppen. 

Børn har også rigtig godt af, at lege med

andre børn, så de kan lære at omgås andre og på den måde udvikle sociale kompetencer, empati og lære om turtagning.

 

Lidt information om firmaet bag disse populære køretøjer

PUKY, er en tysk mellemstor producent af diverse børnekøretøjer med base i Wülfrath (nær Düsseldorf).

Den uafhængige virksomhed beskæftiger over 100 ansatte på sin Wülfrath-placering.

Derudover arbejder over 400 mennesker med forskellige grader af handicap for PUKY.

I tæt samarbejde med børnelæger, børnehaver og skoler har PUKY mulighed for, at hente viden og inspiration til deres køretøjer og dermed producere køretøjer, som børnene vil nyde godt af i hjemmet og i institutionerne.

PUKY har næsten 70 års erfaring med at udvikle, designe og producere børnekøretøjer og cykler.

Deres udviklere ved derfor nøjagtigt, hvad de skal kigge efter for at sikre, at alle køretøjer er sikkerhedsmæssigt i top, holdbare og fungerer perfekt.

Fælles for køretøjerne fra PUKY er, at kvaliteten er utrolig god og der er tænkt på alle detaljer, lige fra de ergonomiske behagelige sæder til de gode håndtag, så børnene kan holde godt fast under kørslen.

 

Styrker og stimulerer

Når børnene skubber sig afsted på disse køretøjer, vil de stimulere sin vestibulærsans, muskel- ledsans og den visuelle sans.

Ikke nok med det, så vil de via legen også styrke og stimulere deres koordination og krydskoordinering, ved at skubbe sig frem og styre på samme tid.

Muskelstyrke, kropsbevidsthed og grovmotorikken bliver også styrket og stimuleret.

Afstandsbedømmelsen vil eksempelvis også blive styrket når børnene skal lære, at køre udenom de forhindringer som de møder på deres vej.

Selvtillid, selvstændighed og selvværd vil blive styrket, når de får en succesoplevelse ved eksempelvis selv at kunne skubbe sig afsted og ved at få masser af ros.

Selvom nogle af køretøjerne er små, så kan der sagtens komme fart på og jeg vil derfor altid anbefale, at børn uanset alder bruger cykelhjelm.

 

Vores afsluttende bemærkninger om PUKY

Børns udvikling er forskellig fra barn til barn. De fleste børn lærer helt automatisk at gå, når de føler sig helt klar til det. Men sådan er det ikke i forhold til, at lære at cykle.

Det er derimod noget helt andet når de skal lære dette. Børn lærer nemlig desværre ikke automatisk at cykle, det kræver en masse øvelse, tålmodighed og noget hjælp og guidning fra en voksen og de rigtige redskaber.

Med en skubber og løbecykel fra PUKY kan børnenes cykeltræning begynde længe inden støttehjulene og eventuelt kosteskaftet, på den måde kan børnene tidligt blive trygge og forberedte på, hvordan man skal bruge en cykel.

Ovenstående køretøjer kan derfor være en rigtig god træning for børn, som endnu ikke er klar til, at cykle på tohjulet eller med støttehjul. 

- Carina LundLæs også anmeldelsen af PUKY LR M Løbecyklen

Læs også anmeldelsen af PUKY Wutsch skubberen

Læs også anmeldelsen af PUKY R03 Løbehjulet

Anmeldelse af legetøjPuky

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen