Point Salad spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Fra 15-30 min | Spillere: For 2-6 deltagere | Materiale: Pap | Mærke: Spilbræt | Antal: 1 spil i æske 

"Point Salad er et fremragende spil, der fortjener en positiv vurdering. Spillet har en god balance mellem enkelhed og dybde, hvilket gør det til en fornøjelig oplevelse for spillere på alle niveauer. Sammenlignet med andre kortspil i samme genre, skiller "Point Salad" sig ud med sin lettilgængelige mekanik og tema, der tiltaler både voksne og børn. Det er et spil, som jeg vil anbefale til familiehygge såvel som til spilaftener med venner"

En spilanmeldelse af Point Salad 

Den mest spændende årstid for os, som elsker brætspil, er efteråret. Hvert år skal der kåres de nye spil, b.la årets familiespil, børnespil, selvskabsspil osv. Derfor var jeg meget spændt på den forsendelse der kom fra Legebyen.dk.

Jeg havde nemlig ønsket at anmelde det nye kortspil ”Point salad”. Så det var med stor glæde at jeg en fredag efter arbejde, kunne hente min pakke fra Legebyen.dk.

Æskens indhold

Æsken indeholder 108 kort og danske spilleregler.

Der er 6 forskellige slags grøntsager på kortene og der er 18 kort med hver grøntsag.

Spilleregler 

Hvem er bedst til at kombinerer grøntsager med bonusser. Point Salad er et hurtigt og sjovt kortspil. Mn skal trække kort fra midten af bordet og kombinerer sin egen unikke salat. 

I Point Salad kan man score point på mange forskellige måder. Kortene har en grøntsagsside og en pointside, der viser hvordan kortene enten giver plus- eller minuspoint. 

Antallet af kort man skal bruge, afhænger af antallet af spillere. Vi var to, så vi skulle bruge seks kort af hver grøntsag, altså 36 kort i alt.

Man blander alle kortene og lægger dem i tre forskellige og tilfældige stakke med ca. lige mange i hver.

Herefter vender man 2 kort fra hver stak, så grøntsagerne kommer til syne.

Og så er man klar til at spille Point Salad. 

Man kan vælge at gøre en af følgende ting i Point Salad. 

  1. Man kan vælge 2 grøntsagskort af dem der ligger på bordet
  2. Eller man kan vælge et pointkort. 

Vælger man at tage 2 grøntsagskort, vender man herefter 2 nye kort. Og derefter er det næste spiller.

Er der en bunke der løber tør for kort, flytter man bare kort over så der igen er lige mange i de tre bunker. Man spiller til der ikke er flere kort, hverken i bunkerne eller på bordet.

Man kan til enhver tid vende sit pointkort om til en grøntsag (Man kan se hvad grøntsag der er på kortet i hjørnet), men man kan ikke vende et grøntsagskort om til et pointkort. 

Spillet er som sagt meget enkelt og nemt at komme i gang med og dette gør at spillet er egnet til alle aldersgrupper. 

Vurdering af spillet 

Hvem er bedst til at kombinerer grøntsager med bonusser. Point Salad er et hurtigt og sjovt kortspil. Mn skal trække kort fra midten af bordet og kombinerer sin egen unikke salat. 

I Point Salad kan man score point på mange forskellige måder. Kortene har en grøntsagsside og en pointside, der viser hvordan kortene enten giver plus- eller minuspoint.

Man kan fx score point på at have mange tomater, flest løg eller have en bestemt kombination af løg og gulerødder. 

Point Salad er et simpel kortspil. Og så alligevel ikke. For når man har spillet det flere gange finder man ud af, at man godt kan spille, spillet strategisk. Man kan feks. spille efter at give den anden spiller minuspoint.

Vi spillede 2 personer. Når man spiller 2, har man seks kort af hver grøntsag med i spillet. Så i alt 36 kort. Man kan regne ud hvor mange gulerødder der f.eks. er gået hvis selv har 3 og den anden spiller har samlet 2, så er der jo kun en gulerod tilbage.

Det er en af de ting jeg elsker ved kortspil der ser simple ud. At de kan overraske en og at man kan udvikle det strategiske i spillet. 

Et spil tager omkring 10/15 minutter. Vi spillede spillet over 3 runder, hvor vi hver runde talte point. Så lagde vi til sidst de 3 runder sammen og den med flest point vandt selvfølgelig. Jeg syntes det var sjovest at spille Point Salad over flere runder, da spillet i sig selv ikke tager ret lang tid. 

Kassen spillet ankommer i er meget tiltalende. Den har flotte farver og man er spændt på hvad der venter en indeni. Indholdet indeni svarer til farverne der mødte en udenpå.

Kassen kunne med fordel godt have været halveret. Der er meget spildplads i æsken. Derudover fylder spillet ikke ret meget og er nemt at have med på turen i sommerhuset eller andet. 

Point Salad er et underholdende kortspil, der fokuserer på at samle forskellige grøntsager for at score point. Spillet har en simpel, men strategisk mekanik, der gør det let at lære for nye spillere, samtidig med at det giver erfarne spillere mulighed for at dykke ned i mere komplekse strategier. 

Spillets komponenter, kortene, er af høj kvalitet, med farverige og attraktive kort, der repræsenterer forskellige typer af grøntsager. Reglerne er lette at forstå, og spillet kan spilles på relativt kort tid, hvilket gør det ideelt til både begyndere og erfarne spillere i løbet af en aften. 

En af de spændende aspekter ved Point Salad er, at spillere kan tilpasse deres strategi afhængigt af hvilke kort der er tilgængelige, hvilket giver en god variation fra spil til spil. Dette gør det til en fornøjelig oplevelse at udforske forskellige taktikker og finde ud af, hvilke grøntsager der vil give mest point i enhver given situation. 

Alt i alt er Point Salad et sjovt og tilgængeligt spil, der har potentiale til at tiltrække både casual og dedikerede spil entusiaster. 

Point Salad er et fremragende spil, der fortjener en positiv vurdering. Spillet har en god balance mellem enkelhed og dybde, hvilket gør det til en fornøjelig oplevelse for spillere på alle niveauer. Sammenlignet med andre kortspil i samme genre, skiller "Point Salad" sig ud med sin lettilgængelige mekanik og tema, der tiltaler både voksne og børn. Det er et spil, som jeg vil anbefale til familiehygge såvel som til spilaftener med venner.

Så ved man igen ikke i år, hvad man skal købe som mandelgave, så er Point Salad et godt bud.

Så er du lige som jeg vild med grøntsager og kortspil, så skynd jer ind på Legebyen.dk og få fingrene i det nye og sunde spil. 

God Fornøjelse

- Anita Andreasen 

Læs også spilanmeldelsen af Hard To Get 

Læs også spilanmeldelsen af Railroad Ink - Blazing Red 

Læs også spilanmeldelsen af Get Mammoth 

 

Anmeldelse af legetøjSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen