ByAstrup Dukkepuslebord anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Bøgetræ & MDF | Mål: L:50 x B:32 x H:55 cm. | Farve: Hvid/Grå | Marke: ByAstrup | Antal: 1 stk 

“Jeg synes, at det er det flotteste puslebord, jeg nogensinde har set. Det er sjovt, at have et puslebord når man leger med dukker, det gør legen lidt mere virkelig. Jeg synes godt nok det er smart, at man både kan bruge det som bad og som pusleplads. Når jeg leger med det, kan jeg godt lide at lægge min dukkes tøj på hylden, så det ligger pænt. Og så er nemt at få fat på, når min dukke skal have noget andet tøj på. Det er mit yndlings dukkemøbel.”

En anmeldelse af ByAstrup Dukkepuslebord 

Dagen hvor din datter eller søn kommer hjem, og fortæller dig… at de skal have en lille ny dukke, er kommet. En ting er sikkert, der skal være helt styr på udstyret inden dukkens ankomst.

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.

I dukkeserien finder du blandt andet deres fine dukkepuslebord, som ovenikøbet har flere funktioner. Så her kan der altså sættes et par flueben på udstyrslisten.

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

Det medfølger

Dukke puslebordet kommer usamlet i den fine og genkendelige hvide og grå æske, selvfølgelig med den flotte By Astrup guld sommerfugl. Der medfølger en simpel samlevejledning og det, som skal bruges til at samle puslebordet, dog med undtagelse af en stjerneskruetrækker, som mange har i hjemmet.

Jeg tror det tog mig en halv times tid at samle puslebordet - efter at samlevejledningen var nærstuderet grundigt.

Pigerne var en smule utålmodige og ville allerhelst bare springe den halve time over. De klarede dog ventetiden og blev super glade, da puslebordet stod samlet og klar til leg.

Puslebordet er holdt helt simpelt i naturligt, hvidt og gråt træ, med fine bløde og buede former.

Møblet er lavet således, at det imødekommer flere behov hos den lille dukkemor eller far. Trænger dukken til et bad, medfølger et gråt plastik badekar, som sættes i bordpladen. I den ene side af puslemøblet er der en bruser, som er fastgjort med en snor, således at den kan bruse dukken over hele kroppen. Når dukken er færdig med badet, lægges den grå medfølgende madras løst oven på badekaret og bordpladen, og lynhurtigt er der skabt en pusleplads. I den modsatte side af bruseren er der påsat en uro, som dukken kan kigge op på imens den pusles. Uroen er pyntet med By Astrup sommerfuglen. 

Under puslepladsen kan dukkeforældrene lægge dukketøj, håndklæder, badelegetøj mm., samt puslemadrassen når den ikke er i brug.

Sikkerheden er der også helt styr på, for på bagsiden og begge sider er der selvfølgelig lavet en høj kant, så dukken ikke kan trille ned.

Hvis man vil bruge badekarret ved siden af puslemøblet, kan det nemt tages op af bordpladen og sættes i igen af barnet selv.

Puslebordet kan selvfølgelig bruges til By Astrups egne dukker, men kan også sagtens bruges til andre dukker med standard mål, eksempelvis BabyBorn og Asi dukker.

Pigernes egen mening 

Lucca 5 år: “Når mine dukker skal i bad, lægger jeg dem først på madrassen og tager deres tøj af. Bagefter flytter jeg madrassen og putter min dukke ned i badekarret. Så tager jeg bruseren og tænder for vandet, så vasker jeg min dukke. Nogle gange har den sin badeand med i bad, så kan den lege med den imens. Når min dukke er færdig med at være i bad, giver jeg den et håndklæde på og lægger madrassen oven på badekarret igen. Så giver jeg min dukke en ren ble og rent tøj på. Sådan bruger jeg puslebordet. Jeg er rigtig glad for det og synes, at det er meget sjovt at lege med.

Silje 7 år: “Jeg synes, at det er det flotteste puslebord, jeg nogensinde har set. Det er sjovt, at have et puslebord når man leger med dukker, det gør legen lidt mere virkelig. Jeg synes godt nok det er smart, at man både kan bruge det som bad og som pusleplads. Når jeg leger med det, kan jeg godt lide at lægge min dukkes tøj på hylden, så det ligger pænt. Og så er nemt at få fat på, når min dukke skal have noget andet tøj på. Det er mit yndlings dukkemøbel.”

Morens og pædagogens mening

Dukke puslebordet fra By Astrup er en helt sikker vinder hos begge mine piger.

Puslebordet indgår altid i pigernes dukkeleg, hvor helt almindelige hverdags situationer leges igennem, igen og igen. Og når man har med dukkebabyer at gøre, er det altså rigtig rart, at have en pusle- og badeplads til rådighed. Det er super nemt for pigerne selv, at anvende hele møblet og skifte funktionen fra bad til pusleplads. Mangler der en ekstra soveplads til en af dukkerne, sker det også at puslebordet bliver brugt som seng, hvilket heldigvis godt lige kan gå an for en dukke.

Selvom puslemøblet indeholder flere funktioner, er der ikke sparret på de flotte detaljer. Tværtimod synes jeg faktisk, at By Astrup er lykkedes helt vildt godt med, at give møblet flere funktioner på en rigtig detaljerig, flot og anvendelig måde.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket altsammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.

Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal have mad, sættes i højstolen og bleerne skal skiftes. 

Med puslebordet fra By Astrup får man flere funktioner i ét dukkemøbel, hvilket jeg synes er mega smart. Derudover er selve møblet rigtig smukt og pynter på et hvert børneværelse.

Begge piger har haft stor glæde af puslebordet, og har leget rigtig meget med det, både sammen og hver for sig.

Jeg er som altid imponeret over den kvalitet og det design, som By Astrup endnu engang har leveret med puslebordet. Og det er helt uden at gå på kompromis med legeværdien, for puslebordet indbyder så meget til den gode, læringsrige og fordybende leg, som er så vigtig for både store og små.

- Maria Ejler 

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukkeseng 

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukkelegestativ 

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukkehøjstol

 

 

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen