Zoo Panic spilanmeldelse

Alder: Fra 4 år | Spilletid: | For 2 - 4 spillere

"Det er et skønt spil, som vi har haft stor glæde af. De dejlige farvestrålende billeder af dyr, har især tiltalt de yngste og også givet anledning til flere gode snakke om de forskellige dyr..."

Om spillet

Zoo Panic er et brætspil som kommer i en pæn stor farvestrålende æske. Æsken måler 39 cm i længden ca. 27 cm i bredden og 5,5 cm i højden, så det er ikke et lille let spil. Det er et brætspil, og når brættet er slået ud så fylder det 48 cm x 71 cm. Det er et dejligt solidt spil.

Spillet er for 2- 4 spillere og den anbefalede alder er fra 4 år og op. Når man først åbner spilet, så skal man lige trykke brikkerne ud. Brikkerne er 22 små dyre kort , 4 dyrepassere, 2 bil brikker og 22 pokaler. Derudover er der 6 små holdere til de 4 dyrepassere og de 2 biler, brættet, en terning og et lille hæfte med spillereglerne.

Forberedelser inden spillet går i gang

Man vælger hver en dyrepasser , sætter dyrepasseren i en lille holder og stiller den ved indgangen til Zoologisk Have. Bilerne bliver stillet på to af de felter med billede af en bil, der er 4 at vælge imellem. Dyrekortene blandes og bliver lagt med billedsiden nedad. Man vælger ligeledes selv, hvilke felter dyrekortene skal lægges på, man kan både lægge dem i felterne på stien eller i burene, men stadigvæk med billedsiden nedad, så man ikke ved, hvilke dyr der ligger hvor, før man kommer til det. Pokalbrikkerne bliver lagt i en bunke ved siden af.

Når man skal spille spillet, vælger man hver en dyrepasser, som kan gå rundt på brættet. Dyrepasserne starter ved indgangen til Zoologisk Have og bevæger sig rundt på brættet. Man slår med terningen og kan så bevæge sig det antal felter, terningen viser, men man må godt vælge at flytte færre felter. Hvis der står en medspiller i det felt, man egentlig kunne flytte til, så bliver vedkommende ikke slået hjem eller andet, man stopper så bare på feltet før. Man vælger selv retningen man vil gå i.

Sådan spilles Zoo Panic

Yngste spiller starter med at slå og så går det ellers rundt i urets retning.

Det gælder om at komme hen til felterne, hvor der ligger et dyrekort. Man skal så tage dyrekortet, se hvilket dyr der er på og finde buret med samme billede på også efterfølgende aflevere dyret i buret.

Hvis man f.eks. samler en isbjørn op, så skal man hen til det bur, hvor der er et billede af en isbjørn. Hvis der i buret ligger et dyrekort med bagsiden op ad, så må man tage det og lægge det foran sig, også aflevere det i det rigtige bur næste gang det er ens tur til at slå.

Hvis det tilfældigvis skulle ske, at man i et bur vender et kort med et dyr, der allerede er i sit bur, så lægger man det med billedsiden opad og får en pokal.

Når man lander på et felt, hvor der står en bil, må man tage bilen med, indtil man har afleveret dyret i det rigtige bur, og derefter stiller man bilen tilbage på et andet bil felt, end der hvor man samlede bilen op.

Så længe man har bilen med, har man ret til at flytte dobbelt så mange felter som terningen viser.

Det gælder om at samle så mange dyrekort op som muligt. Hver gang man aflevere et dyr i det rigtige bur, lægger man det i buret med billedsiden opad og får en pokal. Når alle dyrene ligger ide rigtige bure med billedsiden opad, er spillet slut, og den med flest pokal brikker har vundet.

Vores oplevelser med Zoo Panic spillet

Det er et skønt spil, som vi har haft stor glæde af. De dejlige farvestrålende billeder af dyr, har især tiltalt de yngste og også givet anledning til flere gode snakke om de forskellige dyr.

Der er ikke så mange regler, der skal overholdes, hvilket gør det nemmere for de yngste, bl.a. det med at man selv må bestemme hvor mange felter man vil flytte, bare man ikke flytter mere end terningen viser, og hvorhen det gør, at det er nemmere for alle at nå frem til dyrekortene og komme hen til det rigtige bur.

Spillet tager ikke lang tid. På æsken står der cirka 20 min. Det er rart, for så når de yngre spillere ikke at miste interessen eller blive utålmodig, og hvis man har mere tid, kan man spille flere omgange og give flere muligheder for at samle flest pokaler.

Vi har spillet det med Hannah på 3 år som yngste deltager og med oldemor som ældste deltager. Hannah skulle have lidt hjælp til at tælle, men fandt hurtigt ud af at komme hen til dyrene og finde burene, og hun er vild med spillet.

Vi andre synes også det er et hyggeligt spil, hvor det er nemt at spille sammen på næsten lige vilkår uanset alder, det er rigtig godt i en familie som vores, hvor alders spredningen er stor. Så alt i alt et spil vi er rigtig glade for.

- Bettina Baggers Boateng

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen