Tempo spilanmeldelse

Alder: Fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 - 15 min. | For 2 - 6 Spillere

“Det her spil havde vi i min børnehave. Havde I også det?” Sådan var Anders’ første kommentar, da vi ser på kassen med spillet Tempo. Og ja, jeg husker det også fra min barndom, og blev helt glad ved tanken om, at vi nu kunne introducere Inger for spillet..."

Udpakning af spillet

På spillets æske ses de farverige snegle og nogle andre dyr i baggrunden. Når man åbner æsken finder man 6 snegle i hver deres farve, to terninger med 6 tilsvarende farver og en spilleplade, der er lige til at folde ud. Altså meget simpelt og overskueligt, hvilket man også godt kan argumentere for, at spillereglerne er.

Der er vedlagt en spillemanual som er på blandt andet dansk, og den er godt beskrevet og hurtigt læst igennem.

Gennemgang af spillets regler

Spillet er beregnet til aldersgruppen 3-7 år, men vi præsenterede Inger for det alligevel, og det viste sig at blive en stor succes.

Man kan være 2-6 spillere, og reglerne er som sagt ret simple. Man placerer sneglene på de tilsvarende farvede blade, som er startfelterne.

Første spiller slår med begge terninger. Slår man fx. rød med den ene terning og blå med den anden, rykker man ét felt med den røde snegl og ét felt med den blå snegl. Slår man derimod rød med begge terninger, skal man rykke to felter med den røde snegl. Det samme gør sig selvfølgelig gældende, hvis det havde været en af de andre farver der havde vist sig på begge terninger.

Herefter er det næste spillers tur, som gør det samme. Det gælder altså om først at få en snegl ned til de lækre salathoveder, som er for enden af spillepladen. Den spiller, som rykker det sidste afgørende felt til et salathoved, har vundet spillet - som udgangspunkt. Inden spillets begyndelse skal deltagerne nemlig bestemme sig for, om man spiller ud fra reglerne om én eller to vindere af spillet.

Går man med reglerne om, at der kan blive to vindere er det ikke kun den deltager som får den første snegl i mål, der vinder, men også den person, som kan føre den sidste snegl til et salathoved, der kan kalde sig for vinder. Spiller man spillet, hvor der skal findes to vindere, vil man naturligvis kunne opleve, at man slår en farve, som allerede er i mål, og her må man så undlade at rykke sneglen, og vente til at det bliver ens tur igen.

Vores oplevelse med Tempo spillet

Herhjemme spillede vi første gang Tempo, hvor vi alle tre var med. Inger begyndte at synge om “mariehønen evigglad”, mens vi viste hende, hvor sneglene skulle starte. Hun fangede ret hurtigt, at hver snegl havde sit eget farvede blad. Hernæst blev de fine terninger studeret nøje, før hun som yngste spiller slog først. Slagene faldt på én rød og én blå - og med få ord kunne vi beskrive for Inger, hvad hun så skulle gøre.

Så var det Anders’ tur. At gøre ting på tur og vente til det er ens tur igen, er noget der optager Inger som 2 årig rigtig meget. Tempo gav altså anledning til at træne dette i en hyggelig stund, hvor man heller ikke skal vente alt for lang tid på, at det er ens tur igen.

På spillepladen ses der mange søde motiver af dyr, som er ifærd med en handling. For eksempel kan det være en muldvarp som stikker hovedet op fra den jorddynge den har gravet sig opad. Nogle myrer som er ved at transportere et brombær med sig, en frø der slapper af i en hængekøje osv.

Inger italesætter de tre nævnte eksempler - både hvad hun ser, men også hvad hun associere det med. Hun plukker nemlig brombær sammen med vuggestuen, når de er i skoven. Inger elsker, når de sætte hængekøjen op nede i vuggestuen, og vi har haft en muldvarpe i vores egen have, som forvandlede vores græsplane til ene jordtoppe. På den måde blev spillet “sat på pause” flere gange, til fordel for nogle hyggelige snakke, som vi nok ikke lige havde snakket om, hvis ikke vi havde spillet Tempo.

Første gang nåede vi heller ikke at spille spillet færdig, før Inger havde opbrugt sin koncentration, men i de 5-10 minutter vi sad omkring det, oplevede vi både en stor begejstring fra Ingers side, og at hun faktisk lærte noget på flere parametre.

Anden gang vi spillede vandt Inger, og alle de high-fives hun fik, blev ikke sådan lige glemt. Nu finder hun så at sige spillet frem dagligt.

Vi bruger mellem 10-20 minutter på et spil.

Udfra vores gentagende succesoplevelser med Tempo, får spillet en klart anbefaling fra os. Det er hyggeligt og simpelt så alle kan være med, og i og med der ikke skal være et bestemt antal spillere, men det kan variere fra 2-6 deltagere, giver det ofte mulighed for at finde det frem. Selvom spillet mest henvender sig til børn, er det sjovt at spille med som forældre, når man kan mærke at ens barn, synes det er sjovt.

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRavensburger

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen