Dinosaur spilanmeldelse

Alder: Fra 5 år | Spilletid: Ca. 20 min. | For 2 - 6 spillere

"Vi har testet brætspillet “Dinosaur”, og drengene var vældig nysgerrige efter at prøve det, da dinosaurer er meget populære herhjemme. Spillet egner sig fra 5 år, men vi havde alligevel ham på 3 år med, da han jo også gerne ville spille dinosaurspil..."

Spillet består af en spilleplade, en terning med 6 forskellige illustrationer, 4x 8 dinosaurbrikker med lille fod til, 4x10 dinosaurkort med en talværdi samt 10 skæbnekort. Man kan være mellem 2-4 spillere, og antallet af dinosaurer i flokken afhænger af antallet af spillere. Spillet er nemt at stille op, og der er nærmest ingen klargøring før man er i gang.

Man starter med at vælge hvilken dinosaurer man gerne vil være, og derefter får man tildelt sin dinosaurflok sammen med de 10 spillekort, som passer til ens dinosaur. Hvis man er 3 spillere, får man fx tildelt 7 dinosaurer, hvor man får tildelt 8 dinosaurer hvis man kun er 2 spillere.

Vi har ligeledes lavet vores egne regler, når vi spiller med ham på 3 år, hvor vi har valgt kun at have 4 dinosaurer hver, fordi han har haft svært ved at holde koncentrationen gennem hele spillet, men rigtig gerne vil være med.

Spillet fungerer helt på samme måde ved færre dinosaurer, men man forkorter spilletiden en hel del. I spille-reglerne er angivet en spilletid på mellem 10-30 minutter, men vi oplever at det sagtens kan tage meget længere tid at spille spillet, og det kan være svært at holde koncentrationen så længe for en på 3 år og en på 6 år, så det er smart at man bare kan bruge færre dinosaurer.

Spillet går i sin enkelthed ud på at få flyttet sin dinosaurflok fra den sprudlende vulkan gennem regnskov, skov, bjerge og sump ned til det store hav. Alle spillere starter med at sætte deres dinosaurer på fod, og der må vi sige, at spillet kunne bruge en opgradering, for brikker sidder virkelig dårlig fast i foden og falder af mange gange i løbet af spillet til stor frustration for store og små.

Vi har dog løst det ved at lime vores sammen, men så fylder de en del mere i æsken, men man slipper for at blive sur på sine brikker undervejs. Når alle dinosaurerne er anbragt på vulkanen, og man har lagt sine 10 spillekort i sit hjørne af spillepladen og ligeledes har fået lagt skæbnekortene i midten er man klar.

Den første spiller slår med terningen for flytter sin brik derhen, hvor terningen viser, medmindre man slår udråbstegn. Hvis man slår udråbstegn skal man trække et skæbnekort, som viser hvor man skal rykke hen. Derefter gives turen videre. Hvis to spillere ender med at have en dinosaur på samme felt, så skal der kæmpes.

Det er et kæmpe hit herhjemme så skulle have kamp mellem dinosaurerne. I en kamp trækker begge spillere det øverste kort i deres bunke med spillekort, den spiller som trækker det kort med højst talværdi er vinderen og kan flytte sin dinosaur i sikkerhed i havet, mens den anden spiller skal flytte tilbage til vulkanen.

Hvis man trækker den samme talværdi, trækker begge spillere endnu et kort. De brugte kort lægges tilbage nederst i bunken, så man er klar til næste kamp. Den spiller som først får alle sine dinosaurer i sikkerhed i havet er vinderen.

Hvis man gerne vil forlænge spilletiden kan man aftale, at når dinosaurerne indbyrdes, så skal vinderen blive stående på feltet, og taberen flytte tilbage til vulkanen. Så tager spillet væsentlig længere tid at spille, og man har mulighed for endnu flere kampe, hvis det hitter, som det gør her.

Her vælger vi tit at starte ud med færre dinosaurer, fordi kampene så gør spillet tager længere tid, men hos os er det virkelig sjovt at vende kort mod hinanden og se hvem der vinder. For ham på 6 år giver det også en stor forståelse for talmængder, fordi han pludselig skal vide at 6 er mere end 3, hvis han skal finde ud af, hvem som vinder kampen, mens ham på 3 år tror han vinder lige meget hvilket tal han trækker, så her hjælper vi.

Herhjemme er det en god øvelse, at man kan tabe undervejs i spillet også, for det kan godt være man udvandrer fra spillet i protest over at trække det laveste kort, men de kommer lynhurtigt på banen igen, når den værste skuffelse har lagt sig.

Desuden kan vi se at jo flere gange vi spiller spillet, og de prøver de forskellige dele af spillet, jo nemmere er skuffelse at håndtere, fordi de får en større og større forståelse for spillet og opdager, at selvom man måske taber en enkelt runde så vinder man måske den næste i stedet.

Og det er lige præcis derfor jeg kun kan opfordrer, både som mor og lærer, til at man spiller spil med sine børn, for de har brug for at lære de sociale spilleregler og lære sig selv og sine reaktioner at kende, og det er meget sjovere at være 6 år og blive sur derhjemme over at tabe i spil end at blive sur over at tabe et spil i skolen og også tabe ansigt overfor kammeraterne.

Så selvom dinosaur kan virke som et meget simpelt almindelig spil, og det er det også, så giver det rigtig gode muligheder for at træne disciplinen “hvordan håndterer jeg skuffelsen over at tabe” eller at ens lillebror eller forældre faktisk kan ende med at vinde det hele.

Vi har efterhånden en fin samling af børnespil, fordi jeg selv elsker at spille, og dette spil er sammen med Dragernes Skat, som jeg tidligere har anmeldt, et af de spil som drengene selv oftest finder frem og efterspørger at vi spiller.

Selve spillet minder på mange måder om mange andre brætspil, dog med det lille fine twist, at man altså kan tabe og vinde undervejs, hvilket der er meget læring i for mine børn, fordi de er lige så ringe tabere som moderen er.

Så min afsluttende bedømmelse af dette spil er, at jeg gerne anbefaler det, hvis man har børn som er interesseret i dinosaurer, og man mangler et spil til samlingen som ikke er kompliceret at komme i gang med, for det er nemt og hurtigt at finde frem og stille op, og hvis man selv justerer antallet af dinosaurer kan man også hurtig ændrer på spilletiden.

- Nina Bay Jensen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

1 kommentar

Nina

Nina

Hvis der står flere figurer af samme slags er det så alle der ryger tilbage på vulkanen hvis man taber. Vi har mistet reglerne🤔🥺

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen