Woodtoy Legebåd anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år (må bruges af yngre børn under voksen opsyn) | Mål: L:150 x B:100 x H:80 cm | Materiale: Bæredygtigt Birkekrydsfinér

"Vi leger kaptain, vi holder udkig fra båden, vi snakker om farver, former, både og vand. Om redningsveste, spejlbilledet og børnene har en fest. De bliver ikke trætte af båden, for den indbyder altid til mere leg! Og for mig er det allervigtigste, at legetøj ikke bliver kedeligt efter blot nogle få timers leg - og med båden her, der bliver interessen for båden ved med at være her. Men, hvor sejt er det ikke også lige, at have en båd i stuen OG en rutsjebane i ét?"

En anmeldelse af legebåd fra Woodtoy

O’høj Skipper! Der gik ikke mange sekunders overvejelse, da jeg fik tilbudt at anmelde denne mega fede og seje legebåd i træ, fra Legebyen.dk. Den er selvfølgelig primært tiltænkt mine dagplejebørn, som er i alderen 0-3 år.

Båden leveres usamlet - og her fik min kære mand selvfølgelig til opgave at samle den. Det er ikke min stærke side.

Dog gik det nemt, brugsanvisningen var præcis og lige til, og der gik ikke 20 minutter så var den samlet - med hjælp fra mine egne drenge. Flere gange undervejs blev jeg lige tilkaldt - ikke for hjælp, men fordi han lige igen og igen skulle vise mig og påpege hvor god en kvalitet båden var, at der var boret for, at skurene sad præcist, så ingen børn ville rive sig på dem, eller tøjet ville sidde fast.

Når min mand samler ting til børn, så skal han altid være sikker på, at tingene holder - og derfor har han selvfølgelig også været oppe og stå på båden (+100 kg), og den gav sig ikke og sagde ikke så meget som et knirk. Så båden holder hvert fald til fuld besætning af børn der er i gang med at lege.

Til dagplejer, vuggestuer, børnehaver

Den fantastiske legebåd i træ passer perfekt til børn i alderen 0-3 år. Der er så mange timers leg i båden, enormt mange forskellige aktiviteter omkring båden, så der kan være mange børn i leg på samme tid.

Båden har en god højde, har fantastiske farver der fanger børnenes interesser og indbyder til leg. Mine dagplejebørn har brugt båden hver eneste dag, og de er lige begejstret hver eneste morgen når de ser den. De er hurtigt igang med at rutsje, eller køre biler ned af rutsjebanen - så ser vi hvilken bil der kommer først!

Vi leger kaptain, vi holder udkig fra båden, vi snakker om farver, former, både og vand. Om redningsveste, spejlbilledet og børnene har en fest. De bliver ikke trætte af båden, for den indbyder altid til mere leg! Og for mig er det allervigtigste, at legetøj ikke bliver kedeligt efter blot nogle få timers leg - og med båden her, der bliver interessen for båden ved med at være her. Men, hvor sejt er det ikke også lige, at have en båd i stuen OG en rutsjebane i ét?

Alle mine dagplejebørn kan uden problemer være i leg på og omkring båden - selv hende på 11 mdr og også ham på snart 3 år. Der er aktiviteter for dem alle, uanset deres alder.

Båden er fremstillet i fantastisk kvalitet, og selvom der dagligt er leg på den - og sommetider lidt voldsommere leg - så er der ingen brugsspor at se. Jeg har sat velcro under båden, så jeg nemt kan skubbe den frem og tilbage, alt efter hvor den skal stå, for den er tung og børnene kan ikke flytte på den.

Den her, er simpelthen det perfekte stykke legetøj i en institution med børn fra 0-3 år, både vuggestuer, børnehaver og dagplejere! Selvom jeg skriver 0-3 år, så kan den også sagtens bruges af større børn. Mine egne drenge, på hhv 4 og 8 år og bestemt også brugt tid på båden, rutsjet på den, leget sørøverlege osv - og netop derfor skriver jeg også børnehaver på, da den også sagtens kan egne sig til børn i 3-5 års alderen. Den er bestemt prisen værd, og det er blevet samlingspunktet her hos os!

Børns fantasier er fantastiske, og de viser ofte selv vejen for nye ideer med legetøj, og det samme gør sig gældende med den her fede legebåd. Mulighederne er uendelige. Legen med og omkring båden forandre sig hver dag - og klart et stykke legetøj der egner sig utrolig godt for alle børn i 0-3 år.

Mulighederne ombord på båden

Drejeskiven:
Den orange drejeskive har en blå søhest på den ene side, og en blæksprutte på den anden side. Farverne i sig selv er iøjnefaldende og fanger barnets interesse. De synes at det er super sjovt at slå til den, så den drejer rundt - vi leger tit gætteleg, og gætter på hvilken en der vender ud mod os når den stopper med at dreje.

Trommen:
Alle børn elsker legetøj der larmer. Her på legebåden er der bl.a. en lille tromme med trommestik til (den sidder fast i en snor, så ingen kan komme den i munden eller den bliver væk). Børnetrommer styrker desuden dit barns finmotorik og koordination – uanset om du vælger en tromme med trommestikker eller en tromme, hvor dit barn skal bruge sine hænder. Der bliver trommet til den store guldmedalje, og specielt hvis vi også sætter musik på, så er der altid en trommeslager klar ;-)

Anker:
Båden har selvfølgelig også et anker, ingen båd uden anker.. Ankeret er også sat fast med en snor, og ankeret kan også bruges som et instrument, minder meget om en guiro /franskbrød/fisk - kært barn har mange navne, og i stedet for en skraber, så er det ankeret man bruger.

Ur:
Det fantastiske flotte grønne ur! Uret er med visere i træ man kan flytte rundt på - og et ur er altid et hit! Vi snakker meget om tallene, hvad klokken er, øver os i at finde 2-tallet eller andre tal, snakker om hvad viserne skal stå på når der er frokost, aftensmad mm. Et meget simpelt stykke legetøj, men med så utrolig meget læring i!

Spejlet:
Det store spejl - alle børnene har lagt på maven for at se sig selv i spejlet, og for de helt små børn er det en god måde at øve nakketræning på. Vi har også haft bamserne til at sidde foran spejlet. Lavet forskellige ansigter foran spejlet, øvet sur/glad/trist. Børn elsker at kunne se sig selv

Den roterende plade:
Den orange roterende plade med træknub at holde i er et hit. Man øver motorikken og den laver lyde når den drejer rundt, samtidig med at det ser ud til at den snorre og spinner.

Det orange/gule vindue:
Øverst på båden er der to små vinduer man kan kigge ud af, og når børnene kigger ud af vinduet ser de den store verden i nye farver -det kan der bruges lang tid på!

Kuglerammen:
Øverst på båden er der selvfølgelig også en kugleramme! I de fantastiske farver: Lilla, rød og grøn. Her er der snakket meget om disse tre farver. Hvad der hænger sammen med farverne, fx den grønne har samme farve som græsset, den røde har samme farve som nogle blomster og den lilla har samme farve som den ene drikkedunk - børn lære bedst ved at koble tingene sammen - og se for sig, hvad rød egentlig er og betyder. Og derudover kan man selvfølgelig også slå til kuglerne, så de snurrer rundt!

Formerne:
På modsatte side af kuglerammen er der formerne! En rød cirkel, en en grøn firkant og en gul trekant. Her bruger vi meget tid på at snakke om formerne, samtidig med at børnene finder legetøj der har samme former - en kanon god måde at lære på.

Trappe:
Der er en lille trappe op til båden, med 3 små fodtrin på. Selv den mindste jeg har på 11 mdr kan sagtens kravle op af trappen- trappen er ikke glat, og de små fodtrin gør det nemt og hurtigt for børnene at komme op på båden og klar til leg. Skulle man glide på den lille trappe slår man sig ikke på fodtrinene, da de er så små og runder.

Rutsjebanen:
Rutsjebanen er jo vejen ned fra båden, og det elsker børnene! Rutsjebanen er ikke hverken vild eller stejl, de helt små kan også sagtens rutsje på den - børnene kan også selv gå op af rutsjebanen uden problemer, så den rutsjebane kan sagtens gå til selv de mindste børn der lige har lært at kravle!

Vurdering af legebåden

Efter nogle måneders test af denne fantastiske legebåd må jeg indrømme både som mor og dagplejer, at den er uundværlig - skidt pyt med den fylder lidt, for børnene elsker den! Den bliver ikke kedelig, og det er det første børnene går til om morgenen.

De skal liige have en rutsjetur, eller sætte uret eller lige tromme lidt. Den er samlingspunktet - for her kan alle børn være med, alle børn kan lege derpå og børnene kan lege parallelt, netop som børn gør! Og det gør at alle børn føler sig som en del af fællesskabet, for der er noget til de helt små, men også til de lidt større børn.

Vi bruger utroligt mange timer omkring og på båden. Og selv efter så mange timers leg hver dag er der stadig ikke brugsspor at se. Kvaliteten er fantastisk, skibets design er gennemført med farverne, og at skibet "er i vandet", ved at der er malet vand på bunden af skibet.

Farverne er iøjnefaldende, og den er flot og skarp i farverne - lige noget der fanger alle børn. Der er ingen skarpe kanter nogen steder, så børnene kommer ikke til skade. Og, det fedeste ved den her båd er jo, at den er kombineret med trappe/rutsjebane - der er så mange forskellige og uanede muligheder af leg med den her legebåd!

Legebåden er et absolut "must-have", hvis man har flere små børn i hjemmet eller til brug i en dagpleje, vuggestue eller børnehave. Den er så fantastisk. Klart en af mine favoritter!

- Sarah Grønbæk

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjWoodtoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen