Wobbel XL vippebræt anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 6-99 år | Max. brugervægt: 200 kg. | Materiale: FSC-certificeret bøgetræ & økologisk filt. | Måler: L:120 x B:40 x H:25 cm. | Mærke: Wobbel®| Antal: 1 stk.

"Som du kan læse, så er vi rigtig glade for vores Wobbel XL, den skaber så meget glæde og motivere hele familien til, at prøve nye og anderledes øvelser og lege. Det unikke balanceredskab kan klart anbefales til andre!! Hvis du er den mere afslappende type, så vil du sikkert også elske, at ligge på madrassen og puden på Wobbel og vippe frem og tilbage. Wobbel kan bruges til lige netop det, som du har lyst til at bruge den til..."

En anmeldelse af Wobbel XL vippebræt

Spændende, anderledes, unikt og kreativt træningsredskab.

Min ældste søn Marcus, min kusines børn Theis på 5 år og Mie på 8 år og jeg havde længe set frem til, at modtage Wobbel XL.

Jeg har læst meget om de mange spændende og motorisk udviklende anvendelsesmuligheder, der er med Wobbel. Jeg var derfor spændt på, at præsentere Wobbel XL for børnene, nok mest spændt på hvad Marcus ville sige til den.

Marcus er lige fyldt 16 år, men han er ikke som mange andre teenagere. Marcus er nemlig født med en virus, som har giver ham forskellige udfordringer, deri blandt diagnosen Infantil Autisme og en hørelse der forsvandt mere og mere, til den var helt væk. Marcus har derfor fået indopereret Cochlear Implant på begge ører.

Begge disse ting er noget som påvirker Marcus’ udvikling og jeg har af den grund, i de sidste ti år arbejdet intensivt med, at udvikle Marcus’ kognitive færdigheder. En stor del af vores intensive træning består af træning, af de motoriske færdigheder. Lige netop derfor har jeg sagt ja til, at se nærmere på den store Wobbel XL med tilbehør (madras og pude.)

Firmaet bag Wobbel interesserer sig for miljøret og bæredygtighed, hvilket jeg ser som et stort plus. - Vi skal passe på miljøet og tænke over, hvilken verden vi efterlader til vores børn og børnebørn, da det er dem, som kommer til at se og mærke konsekvenserne af vores valg.

Det holdbare og stilrene bøgetræ som Wobbel XL er produceret i, kommer fra europæiske FSC-certificerede plantager.

Hvad betyder FSC-certificeret træ?

Sådan tror jeg mange mennesker tænker, sådan tænkte jeg også selv, inden jeg undersøgte betydningen nærmere. Nu hvor jeg er bevidst om betydningen, så synes jeg at det er vigtigt, at gøre andre opmærksom på dette.

Forkortelsen FSC står for Forest Stewardship Council.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Du kan finde FSC-mærket på produkter af træ og papir. Du kan købe FSC produkterne med god samvittighed, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere.

Ikke nok med det så er FSC også en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet og at de mennesker der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og en fair løn. Ved at købe produkter, som er produceret i FSC-certificeret træ, så er vi sammen om at passe på naturens planteliv og dyreliv.

Praktisk information om Wobbel XL

En Wobbel XL måler 115 x 40 centimeter og vejer 6,5 kilo.

Wobbel siger selv, at XL-modellen mest henvender sig til børn over 7 år og voksne, da den kan bære op til 200 kilo. Det betyder dog ikke, at yngre børn ikke kan/må bruge den, for det kan de bestemt godt. En Wobbel XL er større end de andre modeller og vipper derfor også lettere og vildere, det anbefales derfor at børn kun anvender den store Wobbel, når de er under opsyn.

Under Wobbel XL er der fastmonteret filt, for på den måde at beskytte underlaget mod ridser, men selvfølgelig også for, at beskytte din Wobbel mod ridser. Med filt beskyttelsen kan det motoriske redskab også bruges næsten lydløst, dog vil du selvfølgelig tydeligt kunne høre børnenes glade latter, når de leger og vipper på redskabet.

EKO uldfilt som er det filt som Wobbel bruger på produktet, er lavet af den bedst tilgængelige naturlige filt fra en lokal leverandør. Jeg kan virkelig godt lide, at firmaet bag Wobbel er så velovervejet og så bevidste om alle deres valg. - De tænker virkelig over vores miljø.

Når du køber en Wobbel XL, så er der mulighed for at købe en madras og en pude, som nemt kan monteres med elastikker. Det åbner muligheden for flere anvendelsesmuligheder, da den nu også kan bruges til at ligge og vippe på, imens du læser en bog eller hører musik eller lign.

Vi har brugt Wobbel XL på et utal af forskellige måder

Herhjemme har vi brugt vores Wobbel XL rigtig meget og til mange forskellige sjove ting. Min yngste søn Villads på halvandet år elsker, når jeg sætter madrassen og puden på, så han kan ligge derpå og slappe af, efter en lang og hård dag, med masser af leg i vuggestuen.

Villads er flere gange faldet i søvn, mens han har ligget og vippet, men det ville vi andre nok også gøre, hvis vi lå stille og roligt og vippede frem og tilbage.

Theis på 5 år har også nydt at ligge og vippe frem og tilbage imens han så Paw Patrol i fjernsynet.

Selvom det er en XL model, så har Villads, Theis og Mie alligevel brugt modellen til at kombinere med forskelligt legetøj. De har bl.a. lavet Waytoplay bilbaner over og under Wobbel, som i legen har fungeret som en bro, hvor bilerne kunne køre over og under. Den store Wobbel XL har også fungeret som en rampe, så bilerne kunne suse ned fra sofaen eller kunne køre frem og tilbage på rampen, mens Wobbel gyngende frem og tilbage. Denne leg bliver aldrig kedelig.

Det er selvfølgelig ikke kun Villads og Theis som er glad for den unikke Wobbel, Marcus, Mie og jeg kan også godt lide at træne derpå. Vi har eksempelvis lavet forskellige yogaøvelser og andre strækøvelser, både hvor Wobbel stod, så den kun kunne stå stille men også hvor den vendte om, så den vippede.

Vi har også brugt balanceredskabet i situationer, hvor Marcus har haft uro i kroppen, det har eksempelvis været, mens han har siddet ved bordet med en opgave. Det har også været, hvis han har hjulpet med at skrælle gulerødder eller lign. Her har det hjulpet Marcus meget, at sidde med fødderne på Wobbel og vippe fra side til side eller at stå derpå og vippe.

Et unikt og spændende balanceredskab

Det unikke og spændende balanceredskab kan også bruges som centralt redskab, det kan være i fysioterapeutisk og mere specifik træning af ankler, knæ og hofter. Det kan være som en del af genoptræningen efter skader eller måske efter en operation.

Med en Wobbel XL er der gode muligheder for, at styrke og stimulere muskel- ledsansen og vestibulærsansen, (vores balancesans.) Vores vestibulærsans er især vigtig for at kunne gå rundt og bevæge hovedet, uden at falde eller blive utilpas. Det er derfor utrolig vigtigt, at vi holder denne sans ved lige, det gælder både hos børn og voksne.

Theis og Mie har eksempelvis brugt Wobbel til, at skiftes til at efterligne hinandens øvelser. Der er mange forskellige øvelser, som man kan lave på den.

Det kan være at stå og vippe frem og tilbage, med meget spredte ben eller lidt. Du kan også stå med siden til, så du har et ben fremme foran dig og det andet ben bag ved. Du vil hurtigt kunne mærke, at det er forskellige muskler i kroppen, der bruges til disse øvelser.

Det er også en god øvelse at sidde på knæ eller på numsen og ved hjælp af vægten i overkroppen, vippe fra side til side eller frem og tilbage.

En anden øvelse/strækøvelse, som kan være både sjov og udfordrende er, at stå som et omvendt V og vippe. – Denne øvelse var Theis rigtig god til. Der er virkelig mange forskellige øvelser, der kan laves med en Wobbel XL, det handler simpelthen bare om at tænke ud af boksen og prøve sig frem.

En udfordrende og for nogen en svær opgave, kunne være at stå og vippe frem og tilbage på Wobbel og på samme tid holde en hulahopring i gang. Du kan også prøve at lave squat øvelser derpå.

Hvis du vender din Wobbel om, så den står stabilt som et omvendt u, så ville den eksempelvis kunne bruges til din konditionstræning og styrketræning. Du kan bruge Wobbel som et stepbræt, hvor du træder op og ned og op og ned osv. øvelsen kan også laves, hvor du træder sidelæns op og ned.

Disse øvelser kan også laves med håndvægte i hænderne, for derved at få flere af kroppens muskler i spil. Øvelser til at træne og styrke mavemusklerne bliver altså også lidt sjovere, når de laves på en Wobbel.

Vores vurdering

Som du kan læse, så er vi rigtig glade for vores Wobbel XL, den skaber så meget glæde og motivere hele familien til, at prøve nye og anderledes øvelser og lege. Det unikke balanceredskab kan klart anbefales til andre!!

Hvis du er den mere afslappende type, så vil du sikkert også elske, at ligge på madrassen og puden på Wobbel og vippe frem og tilbage.

Wobbel kan bruges til lige netop det, som du har lyst til at bruge den til.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Wobbel Starter balancebræt

Læs også anmeldelsen af Gonge Hilltops

Læs også anmeldelsen af Gonge Floden Landskab

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjWobbel

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen