Gonge Nordic Floden anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Max. brugervægt: 100 kg. | Materiale: ABS plast og gummi | Mærke: Gonge | Serie: Nordic

"Vi har tidligere stiftet bekendtskab med enkelte produkter fra Gonge, som alle har været med til at styrke vores søn motorisk. Floden Nordic Balancestenene fra Gonge er i en super kvalitet. Alle kanter på balancestenene er afrundede, og er super behagelige at gå på. Balancestenene står fast på gulvet, og rykker sig ikke under legen. Det er et kæmpe plus, og det skridsikre underlag på balancestenene, gør at legen ikke bliver ødelagt eller generet..."

En anmeldelse af Gonge Nordic Floden balancesten

Vi elsker at være aktive med vores søn, Mateo, der er 3 år gammel. Vores opmærksomhed blev derfor vakt da vi læste nærmere om, Floden Nordic Balancesten fra danske Gonge. Vi har tidligere stiftet bekendtskab med enkelte produkter fra Gonge, som alle har været med til at styrke vores søn motorisk.

Vi har udover at teste balancestenene, også kigget nærmere på aktivitetsringene fra Gonge. Vi var spændte på at se hvordan legen kunne kombineres med de to produkter, og hvordan Mateos leg ville udvikle sig. Lad legen begynde!

Det praktiske om Floden Nordic Balancesten + Aktivitetsringe fra Gonge

Floden Nordic Balancesten er anbefalet fra + 2 år, og er produceret i PP plast med TPE kanter, som gør at produktet ikke skrider på et glat gulv. Den maksimale belastning på balancestenene må ikke overstige 100 kilo.

Balancestenene bliver leveret i en flot kasse med afdæmpede nordiske farver, og kassen indeholder 7 balancesten. Balancestenene er i moderne og afdæmpede farver, og vil passe til enhver indretning og børneværelse.

Aktivitetsringene er anbefalet fra + 1½ år, og er produceret i blød gummi. Aktivitetsringenes omkreds er 16,4 centimeter, og de har en tykkelse på 1,2 centimeter.

Aktivitetsringene bliver leveret samlet, og er alle i afdæmpede nordiske farver. Der er i alt 6 aktivitetsringe i sættet.

Floden Nordic Balancesten fra Gonge skal bygges

Da vi havde åbnet kassen med balancesten, var vores opgave nu at skabe den perfekte balancebane til Mateo. Vi gik i gang med at stille de forskellige balancesten ud på gulvet, og så kom Mateo ellers løbende. Han spurgte om han ikke måtte få lov til at lave hans balancebane, og selvfølgelig måtte han det!

Mateo begyndte at kigge på balancestenene der alle var i forskellige farver. Mateo tog den første balancesten og placerede den dét sted i stuen, hvor hans nye balancebane skulle stå. Mateo fandt hurtigt ud af at balancestenene ikke behøvede at stå lige, men at de var fleksible og kunne drejes en smule. Mateo fik bygget balancebanen hurtigt, og han var klar til at starte sin leg.

Mateo fandt det underholdende at lave sin egen bane af balancestenene, og banen blev jævnligt lavet om. Vi lagde hurtigt mærke til at Mateo godt kunne lide variationen i forskellige slags balancebaner, og det var derfor super dejligt at balancestenene fra Gonge er så medgørlige og nemme at håndtere for ham.

Vi lagde hurtigt mærke til hvor godt balancestenene står fast på gulvet. De bevæger sig slet ikke under balance legen, og det er virkelig dejligt. Vi satte os ned og prøvede at skubbe en balancesten hen af gulvet - det kunne vi ikke, da underlaget på balancestenene klæber sig helt fast til det glatte gulv. Det er fantastisk at der hverken er gået på kompromis med sikkerheden eller den gode leg!

Vores oplevelse med Floden Nordic Balancesten fra Gonge

Da Mateo havde skabt den perfekte balancebane, var han mere end klar til at prøve balancestenene fra Gonge. Vi kunne mærke på ham at han var spændt, og nu kunne vi ikke trække den længere. Mateo trådte op på den første balancesten. Vi kunne godt mærke på Mateo at han lige skulle bruge et par minutter, til lige at vænne sig til balancestenene.

Efter et par ture frem og tilbage på balancestenene, kunne vi tydeligt se at Mateo blev modigere og modigere. Mateo var rigtig god til at holde balancen, og vi begyndte hurtigt at inkludere aktivitetsringene i legen med balancestenene. Aktivitetsringene giver en helt anden leg sammen med balancestenene, som vi var helt vilde med!

Mateo og far begyndte hurtigt små lege med de 6 aktivitetsringe. Mateo stod i den ene ende af balancebanen og far stod i den anden ende. Den store udfordring var nu at de skulle kaste aktivitetsringene til hinanden, gribe dem, samtidig med at de skulle holde balancen på balancestenene. Pyha, der kom hurtigt sved på panden - og koncentrationen var helt i top!

Mateo og far stablede også aktivitetsringene på hinandens hoveder, imens balancen skulle holdes på balancestenene. Det er virkelig svært både at skulle holde balancen på balancestenene, samtidig med at skulle balancere med aktivitetsringene oven på hovedet! Vi fik også set hvor højt vi kunne kaste de mange aktivitetsringe, og om vi kunne gribe dem igen, når de faldte ned.

Balancestenene er utroligt lækre at gå på, og alle kanter er bløde og afrundede. De 7 balancesten ligger også godt fast på gulvet, og vi har endnu ikke været ude for at de glider under legen. Det smarte ved balancestenene er, at når legen er slut - så er de super hurtige og nemme at gemme væk igen. Vi gemmer ikke selv balancestenene væk herhjemme, da Mateo vender tilbage til dem igen og igen. Balancestenene har derfor fået deres faste plads i stuen, hvor de bliver brugt flittigt både morgen, middag og aften.

Balancestenene fylder ikke meget i sig selv, og hvis man får brug for at gemme balancestenene væk, er dette super nemt. Balancestenene kan stables ovenpå hinanden, og fylder derfor ikke meget når de er pakket væk. Vi bliver også nødt til at nævne den meget nemme rengøring af balancestenene, som hurtigt kan klares med en fugtig klud.
Rengøringen er dejlig nem når man er en travl børnefamilie. Den nemme rengøring af balancestenene er noget vi sætter stor pris på.

Kombiner legen med Flodens balancesten og aktivitetsringe fra Gonge

Vi var virkelig spændte på at kombinere legen med balancestenene og aktivitetsringene. Mateo tog to aktivitetsringe i hver hånd, og så stillede han sig op på den første balancesten. Vi havde lagt mærke til at Mateo nogle gange glemte at bruge armene, når han skulle holde balancen på balancestenene. Det resulterede selvfølgelig i at han mistede balancen, og måtte starte forfra på sin balancebane.

Vi forklarede Mateo at det var vigtigt at bruge armene, hvis man skulle holde balancen hele vejen. Vi besluttede derfor at inddrage aktivitetsringene aktivt i legen med balancestenene. Aktivitetsringene gør at Mateo har noget at “holde fast i”, og derfor bedre kan huske på, at genfinde balancen med armene.

Mateo begyndte at gå på balancestenene, og brugte armene til at holde balancen. Det fungerede rigtig godt, og legen udviklede sig hurtigt. Mateo ville både have aktivitetsringene oven på hovedet, imens han gik over balancestenene, og så var det også et kæmpe hit at kaste med dem. Vi fandt en stor kurv frem, og imens Mateo skulle holde balancen på balancestenene, skulle han samtidig kaste aktivitetsringene i den store kurv. Det var noget af en udfordring, som virkelig krævede Mateos fulde koncentration!

Vores vurdering af Floden balancesten i "nordisk" udgave fra Gonge

Den motoriske leg i selskab med balancesten og aktivitetsringe, har været en kæmpe succes herhjemme. Mateo har virkelig haft en masse sjove timer, hvor han har styrket sin balance - og ikke mindst sin koncentration. Vi har leget på balancestenene med og uden aktivitetsringe, og variationen af legene er rigtig gode.

Floden Nordic Balancestenene fra Gonge er i en super kvalitet. Alle kanter på balancestenene er afrundede, og er super behagelige at gå på. Balancestenene står fast på gulvet, og rykker sig ikke under legen. Det er et kæmpe plus, og det skridsikre underlag på balancestenene, gør at legen ikke bliver ødelagt eller generet.

Aktivitetsringene i de nordiske farver fra Gonge har også været en stor fornøjelse at stifte bekendtskab med, de er super lækre i kvaliteten, og så byder de på et væld af muligheder. Aktivitetsringene ligger godt i hænderne, og så er de super behagelige at lege med. De dæmpede nordiske farver som produkterne er produceret i, er virkelig behagelige i deres udtryk.

Balancestenene og aktivitetsringene “blender” derfor godt ind i en moderne skandinavisk indretning - og byder samtidig børn og barnlige sjæle, på sjove motoriske lege.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Gonges Floden Landskab

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic Taktile sansesten

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic River Stones balancesten

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic Mini-Top vippen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen