WhisperPhones anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 - 11 år. | Mærke: WhisperPhones | Mål: Længden af telefonrøret er ca. 17 cm | Materiale: Plast (kan aftørres med fugtig klud)

"De simple holdbare plastik rør, kan faktisk gøre en kæmpe forskel for et barn med udtale problemer. Det vil derfor være det værd at tjekke om WhisperPhone også kan hjælpe med at gøre hverdagen lettere for dit barn.Jeg har selvfølgelig også selv prøvet WhisperPhone og faktisk også prøvet at tabe det med vilje, bare for at tjekke holdbarheden. Jeg synes lyden er rigtig god og tydelig deri og i forhold til holdbarhed, så tror jeg simpelthen ikke, at man kan ødelægge dem..."

En anmeldelse af WhisperPhones

Vores familie har fået lov til at teste og anmelde de smarte WhisperPhones, både den håndholdte og den håndfrie udgave.

Min store søn, har diagnosen Infantil Autisme og han har som en del af diagnosen store sproglige udfordringer. Faktisk havde han slet intet sprog før vi fandt vores nuværende talepædagog Lone Berg.

Vi har arbejdet med sproget hele Marcus’ liv, og det har gjort en stor forskel, selv da mange opgav, valgte vi at kæmpe videre.

Marcus taler derfor en del nu, og da jeg opdagede disse WhisperPhones tænkte jeg med det samme, at de måske kunne gøre en forskel for Marcus og en masse andre børn med sprogproblemer.

Jeg har derfor virkelig set frem til at teste disse WhisperPhones.

Hvad er en WhisperPhone?

WhisperPhone er et super smart og simpelt redskab, der gør sprogtræning meget mere effektiv og spændende.

Det består af et plastikrør, som er særligt tilpasset ørets facon, så barnet bare skal holde det op til øret som en slags telefon.

WhisperPhone ser ikke ud af meget fordi det “bare” er et simpelt stykke plastik. Men her er jeg nødt til lige at sige - giv det en chance!

Hvordan bruges en WhisperPhone?

Når man bruger WhisperPhone, så gør den, at barnet hører sin egen lyd 10 gange mere tydeligt og baggrundsstøj bliver fjernet. Det gør at barnet hører bogstavelydene meget mere klart og tydeligt og på den måde kan barnet nemmere lære, at udtale lydene korrekt.

Denne WhisperPhone er et genialt stykke værktøj til at hjælpe børn med udtale problemer.

De fleste børn kan ikke selv høre at de udtaler visse ord eller bogstaver forkert, men med WhisperPhone bliver de små detaljer i lyden forstærket og det gør det nemmere at finjusterer barnets sprog og udtale.

Når dit barn holder WhisperPhone oppe ved sit øre, så styrker det også dit barns opmærksomhed og koncentration.

De forskellige WhisperPhones

Hos Legebyen.dk kan man købe WhisperPhone stykvis eller købe en pakke med 12 stk. og ikke nok med det, så kan man også købe en håndfri udgave af WhisperPhone.

Den har den fordel, at dit barn har begge hænder frie til at lave noget andet imens han/hun træner og stimulerer sin lyd og udtale.

WhisperPhone er lavet af plast og de er ekstremt holdbare, de er derfor virkelig godt egnet til institutions brug.

Rengøringen er også dejlig nem, det er bare en tur i opvaskemaskinen og så er den klar til det næste barn.

WhisperPhone er velegnet til børn fra ca. 5 år - 11 år.

Dog har jeg erfaret, at de sagtens kan anvendes af folk over 11 år.

Den passer også til mig, selvom jeg er voksen. Og den håndfrie udgave passer også fint til både børn og voksne.

WhisperPhone anbefales også til brugere med specielle behov, såsom ADHD, Autisme og Ordblindhed.

Børn med ganespalte, kan også have stor glæde af at bruge WhisperPhone til deres sprogtræning efter operationerne.

WhisperPhone styrker bl.a. mundmotorikken, ordforråd, udtale, koncentration, tålmodighed, selvværd og selvtillid.

En spændende måde at udvikle sproget på

WhisperPhone er en sjov og spændende måde at udvikle sproget på, den vil derfor hjælpe dit barn, med at blive ekstra motiveret for at blive bedre sprogmæssigt, også selvom det kræver masser af øvelse.

Jeg har været en tur omkring min søns talepædagog Lone Berg, som er selvstændig talepædagog og har firmaet Tid Til Tale.

Jeg har givet Lone en stak af disse WhisperPhones for at få hendes professionelle vurdering af disse.

Jeg har derfor været spændt på at høre hendes mening.

Jeg har selvfølgelig håbet på, at disse WhisperPhones har kunne gøre en forskel for hendes andre elever.

Lone Berg’s mening om WhisperPhones:

Som privat talepædagog, i mit firma Tid Til Tale, arbejder jeg primært med at undervise førskolebørn i alderen 3-7 år.

Jeg har afprøvet WhisperPhone på børn med forskellige udtalevanskeligheder.

Den er nem og enkel af bruge.

Den er effektiv, til at lukke andre forstyrrende lyde ud, når man skal øve en bestemt lyd.

WhisperPhone har haft en god effekt, på de elever der har haft svært ved at høre forskel på lyde der er meget lyd-beslægtede (f.eks. B og P, L og N).

Jeg afprøvede bl.a. WhisperPhone på en elev, der udtalte M i stedet for V. Her prøvede vi at arbejde med minimale par, ved at han igennem WhisperPhone skulle sige LAVA, som eleven udtalte som LAMA.

Ved hjælp fra WhisperPhone kunne eleven nu tydeligt høre en forskel. Efterfølgende kunne jeg vise ham et billede af en LAMA og koble det til ordet, når han udtalte det.

Jeg har erfaret, at børn helst skal være fyldt 5 år, før de forstår at bruge WhisperPhone som et redskab, og ikke bare som legetøj.

Som talepædagog kan jeg anbefale, at man bruger WhisperPhone i arbejdet med børn der har udtalevanskeligheder. Men også til børn der er udfordret på at holde fokus på det de øver, da den ”sorterer” andet støj fra, som kan være et forstyrrende element, for at øve det man skal.

Jeg har primært afprøvet WhisperPhone på børn med udtalevanskeligheder, men har også erfaret, at den har en virkning på børn med opmærksomhedsforstyrrelser (ADHD, Autisme og Aspergers).

- Lone Berg, www.TidTilTale.dk

Vores mening om WhisperPhones

Efter at have testet WhisperPhones i nogle uger, har jeg erfaret, at den desværre ikke har kunne hjælpe min store søn med sproget. Men dette er ikke WhisperPhone’s skyld. Grunden er derimod, at Marcus har Cochlear Implant på begge ører og lyden kommer derfor ikke ind via hans ører, men via en magnet, der sidder på hovedet over øret.

Marcus har derfor desværre ikke haft glæde af denne.

Min venindes lille søn, der er udfordret på nogle enkelte bogstaver, har derimod haft stor glæde af WhisperPhone. Han er nu blevet mere bevidst om, hvilke bogstaver han siger forkert. Før kunne han ikke selv høre at han udtalte nogle bogstaver forkert. Men med WhisperPhone er det blevet tydeligt for ham at høre forskellen og det har allerede nu hjulpet på hans udtale.

Når man hører min veninde fortælle hendes mening og Talepædagog Lone Berg’s mening om WhisperPhones. Så vil jeg hel sikkert anbefale andre at bruge dem som en del af sprog- og udtaletræningen.

De simple holdbare plastik rør, kan faktisk gøre en kæmpe forskel for et barn med udtale problemer. Det vil derfor være det værd at tjekke om WhisperPhone også kan hjælpe med at gøre hverdagen lettere for dit barn.

Jeg har selvfølgelig også selv prøvet WhisperPhones og faktisk også prøvet at tabe det med vilje, bare for at tjekke holdbarheden. Jeg synes lyden er rigtig god og tydelig deri og i forhold til holdbarhed, så tror jeg simpelthen ikke, at man kan ødelægge dem.

Så er du klar til at høre dit barn snakke og fortælle en hel masse, så byd disse WhisperPhones velkommen i jeres sprogtræning. WhisperPhones vil uden tvivl også være et rigtig godt redskab for talepædagoger og pædagoger.

- Carina Lund

Læs også min anmeldelse af Kugletæppet fra TTS

Læs også min blog om de visuelle Time Timer ure

Se YouTube video om WhisperPhones (på engelsk!)

https://youtu.be/douJEYCQA4g
Lær mere om WhisperPhones i denne video :)
BlogindlægCategory_blogindlægWhisperphones

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen