Virus! mini-spilanmeldelser

Alder: Fra 8 år + | Spilletid: Ca. 5 min. pr. runde |Spillere: For 2 - 6 deltagere

"Her får du en masse korte spilanmeldelser af Virus! kortspillet, testet, skrevet om og fotograferet, af flere forskellige, af Legebyen.dk's spil-anmeldere. Det virker til, at de alle har haft det sjovt med at spille Virus!"

- Legebyen.dk

VIRUS! - Måske årets sjoveste kortspil

VIRUS! er et kortspil for 2 til 6 spillere, hvor man skal samle en menneskekrop, mens man forsøger at forhindre sine modstandere i at inficere, ødelægge og stjæle ens organer.

Hvis du placerer 4 sunde organer på bordet foran dig, i hver sin farve, så vinder du. Brug din forstand til at bekæmpe dine modstanderes forsøg og vind runden. Er du klar på at spille bedst af tre?

Søren skriver om Virus! spillet:

"Virus! er så enkelt som UNO – og så er det sjovere"

Kortspillet Virus! storhitter rundt om i Europa, og det er der en god grund til. Det er nemlig et hurtigt og underholdende kortspil, hvor både store og små kan være med. Og derfor er det en sikker vinder i børnefamilier

Virus! går ud på at sammensætte en krop med fire raske organer. Organerne er kort med illustrationer af et hjerte eller en hjerne for eksempel.

Undervejs kan du bruge andre typer kort til både at smitte de andre spilleres organer og vaccinere dine egne, så de ikke kan smittes. Med særlige kort kan man også stjæle organer eller helt bytte krop med en anden spiller.

Det hele lyder måske lidt makabert, men det er ufarligt hele vejen igennem. Så det er ikke noget, der giver ungerne mareridt. Stilen bliver understreget af de fine, fjollede og farverige illustrationer på kortene.

Det kræver omtanke, held og rettidig omhu at vinde. Men spillet er lettilgængeligt for børn. Måske især fordi man kun har tre kort på hånden ad gangen. Det gør det nemlig let at overskue sine muligheder.

Personligt foretrækker jeg virus frem for UNO, fordi det er mere afvekslende og mindre tilfældigt. En varm anbefaling herfra, hvis du står og mangler et godt og hurtigt spil for hele familien.

- Søren Vinggaard Hellerung

Sørens billeder af Virus! spillet:

Camilla skriver om Virus! spillet:

"Jeg er hurtigt blevet ret vild med Virus!"

Virus er et hyggeligt og hurtigt lille spil, som er let tilgængeligt for langt de fleste. Jeg har spillet det med både familie og elever, og alle har syntes rigtig godt om det.

Det kan sammenlignes lidt med spillet Pandemic, da begge spil handler om at få udryddet sygdom, fundet vacciner og blive immun overfor sygdommene.

Hvor Pandemic er et spil, der handler om samarbejde, er Virus modsat et spil, hvor man er imod hinanden og eksempelvis bliver til organtyve.

Jeg er hurtigt blevet ret vild med Virus, hvilket er en lidt pudsig ting at sige, da det modsatte som regel er tilfældet ;-)

- Camilla Liv Pedersen

Camillas billeder af Virus! spillet:

Anders skriver om Virus! spillet

"Vær den læge du altid har frygtet!"

I Virus! skal du glemme alt hvad du angav i lægeløftet, og kun fokusere på at helbrede dig selv – og du må tage alle kneb i brug.

Har dine modspillere nogle raske, sunde organer? Så stjæler du dem selvfølgelig bare til dig selv.

Er du blevet syg? Så kryds fingre for at dine modstandere har glemt vaccinerne, så du kan sprede din sygdom.

Virus! er et fantastisk spil at have med til fester, og er sjovt på tværs af alle aldre. Det er hurtig action, tilfredsstillende og nervepirrende. Man arbejder sammen om at ødelægge fælles modstandere, men det er i sandhed et selvisk spil der kun handler om dig og om at beskytte din krop, så du til sidst ender med at være den eneste der har sunde organer og derved vinder spillet.

Virus! er nemt at lære, svært at mestre og er samtidigt en kombination af snilde, held og evnen til at læse fremad i spillet. Et skønt spil, som man kan tage frem i stort set alle situationer og spille med næsten hvem som helst – og stadig være sikker på at folk har det sjovt!

- Anders Bertelsen

Kamilla skriver om Virus! spillet

"Virus er et skønt kortspil for 2 til 6 spillere"

Den der først får en komplet og virusfri krop lavet af 4 forskellig farver - vinder spillet !

Virus er helt klart et familiespil og herhjemme er alle vilde med det! Børnene hiver det selv frem til familie fødselsdage og sammenkomster.

Spillet er blevet afprøvet af mange forskellige, lige fra min 6 årige niece til min 61 årige far. Total hit!

Selve spillet er virkelig enkelt og derfor kan alle være med. Hver spiller får tre kort på hånden. Når det ef ens tur kan man så enten spille et kort fra sin hånd eller smide et eller flere kort fra sin hånd væk. I begge tilfælde trækker man kort op fra bunken, så man ender sin tur med at have tre kort på hånden hver gang.

Der findes 4 slags kort:

Organer: Som er de kort der skaber selve kroppen, og her skal man altså havde fire organkort i forskellige farver for at vinde.

Viruser: Som man kan ligge på ens modspillere til at gøre deres organer synge. og dermed sørge for de ikke vinder før du selv gør.

Medicin: Som man bruger til at fjerne virus fra ens eget organkort eller vacciner organet på forhånd.

Behandling : Som man bruger til forskellige ting feks. Kan du bytte organer med en modspiller, stjæle en af de andres organer eller endda sende alle dine viruser over til andre spilleres organer samt bytte hele kroppe med en anden !

Virus!-spillet giver dig "børn-der-skriger-af-grin-og-sukker-opgivende" når de er lige ved at vinde og en anden tager deres krop. Spillet er nemt at spille og nemt at forstå og lære.

Spillet kan hurtigt vende for dig så pas godt på din krop og vacciner dig ?

- Kamilla Buch

Kamillas billeder af Virus! spillet:

Nicoline skriver om Virus! spillet

"...et sjovt lille spil, som du kan tage med på farten"

Kan du lide Exploding Kittens og Munchkins? Så vil du også kunne lide kortspillet Virus. Lighederne finder du ved de interaktioner du har med de andre spillere og med de kort du har, der kan bruges mod andre og til at beskytte dig selv.

Det er et sjovt spil, der er nemt at lære (til trods for en rimelig lang række spilleregler) og så tager hvert spil omkring 15 minutter. Så der er rig mulighed for at spille et hurtigt spil eller nå at spille mange runder en aften. Spillet er for 2-6 spillere fra 8 år. Der er kun symboler og billeder på kortenene, så du behøver ikke at kunne læse for at spille spillet.

Som læringselement kan børn lære omkring kroppen, sygdomme og organer. Børnene lærer at medicin immuniserer, at bakterier gør dig syg og at man kan transplantere et organ.

Det er et heldbaseret spil, fordi dine træk afgøres af de 3 kort du trækker op i hver tur. Hvis I spiller to personer sammen, er spillet ret heldbaseret og hurtigt overstået. Så snart du inviterer endnu en spiller med i spillet, er der lidt flere strategiske overvejelser, fordi du kan få et større forspring ved at tvinge dine medspillere til at smide alle deres kort eller du kan stjæle deres organer.

Alt i alt et sjovt lille spil, som du kan tage med på farten og spille hurtigt.

- Nicoline Sørensen

Nicolines billeder af Virus! spillet:

Tine skriver om Virus! spillet

"Vi har nydt virus spillet mange vinteraftener"

Den er helt gal! Der en masse virusser der er sluppet ud fra hospitalet og det er nu din opgave at stoppe dem. For at stoppe invasionen af virusser, skal du samle en hel krop - hvilket kræver at du har samlet 4 forskellige farvet organer, som er raske.

Men missionen er farefuld, dine modspiller kan smitte dine organer med virus, bytte dine organer med deres, eller i værste fald stjæle dine organer.

Virus er et kortvarigt kortspil for 2 til 6 deltagere. Det gælder om, at samle 4 forskellige organer, i hver deres farve vel og mærke, som er virus frie. Hvis du klarer det, så er du vinderen af virus-spillet.

Hver spiller starter med at have 3 kort på hånden. Når det er din tur, kan du vælge og ligge et kort ned, altså hvis du kan. Kan du ikke gøre noget, så må du kassere hele hånden og trække 3 nye kort. Kan du ligge et kort, må du trække et nyt kort op, så du altid har 3 kort på hånden.

Der er 4 forskellige slags kort:

Organkort: Dem skal man have 4 forskellige af, i hver sin farve. Der er også et multifarvet organ kort som kan erstatte hvilket som helt organ i hvilken som helst farve. Den kan derfor også smittes med alle farver virus og behandles med alle farver behandling og medicin.

Viruskort: De kan bruges til at smitte modspillerens organer med virus. Farven på virus kortene skal matche farverne på organerne. Det vil sige rødt organ = rød virus.

Medicinkort: Det kan bruges til at fjerne virus fra sine organer - igen skal farverne på medicinen, passe til virusen.

Behandlingskort: Findes i mange forskellige slags. Eksempelvis kan du bytte dine organer med en modspillers! Du kan stjæle et organ fra en modspiller eller bytte et organ. Eller du kan sende alle dine virus til en modspiller, behandlingskortene kan være en fordel og hjælpe dig på vej mod at vinde.

Vores erfaringer med Virus!

Når først kan man har fået styr på de mange forskellige kort og deres kunnen, er spillet ret sjovt og det skiller sig ud fra andre kortspil.

Jo flere spillere der er med, jo mere.kan spillet udvikle sig og derfor bliver det sjovere. Et spil tager mellem 5 og 15 Minutter, og det rigtig fint.

Derfor tager vi gerne 2 spil i træk. Spillet en anbefalet fra 8 år, det virker helt optimalt fordi der mange kort og deres kunnen der skal være styr på.

Vi har nydt virus spillet mange vinteraftener, med teenage-knægten.

- Tine Rasmussen

Tines billeder af Virus! spillet:

Kenneth skriver om Virus! spillet

"Et hurtigt og spændende spil i dur med UNO"

Jeg slæbte den lille æske med Virus med ned til mit arbejde. Efter at have læst de kort beskrevene regler igennem valgte jeg at introducere spillet på ”Hyggestuen” som månedens spil i december.

Havde egentlig ikke de høje forventninger til spillet da det lignede lidt en UNO variant med tema. Blev dog noget overrasket over den modtagelse spillet havde af børnene på Hyggestuen.

Vi snakker børn mellem 5 og 9 år som alle fandt temaet sjovt og godt kunne se spændingen ved at samle organer. Det er samtidig også vinderkriteriet for spillet. At samle de fire organer hjerte, spisesæk, knogler og hjerne hvert repræsenteret i farverne gul, grøn, rød og blå.

Ret simpelt men selvfølgelig er der en tvist. Organerne skal nemlig være raske og her kommer spillets tema til sin ret. Det er nemlig sådan at der er kort med virusser som kan tildeles børnenes organer, så de ikke kan vinde.

På samme måde er der også medicin som kan helbrede organerne eller immunisere dem så de ikke kan blive ramt af virus eller hugget, som også er et valg i spillet.

Uden mere omsvøb må jeg konkludere at spillet er et hurtigt og til tider spændende spil i dur med UNO. Med dette mener jeg at man på samme måde som i UNO kan drille de andre ved at stjæle deres kort eller på anden måde ødelægge deres planer.

Hvis man kigger på selv det taktiske aspekt af spillet, kan man godt spille det med 5-årige men heller ikke lavere så ender det bare med at man spiller mod sig selv.

Med hensyn til temaet så kan jeg godt lide at man kan påvirke hinanden på forskellige sjove måder som tematisk hænger godt sammen. Det er både at man kan give de andre virusser eller immunisere sine egne organer. Men der er også lilla specialkort som blandt andet betyder at man kan bytte sine organer med andre eller bare stjæle et af deres.

Selve tanken er lidt grotesk men da spillet mest af alt er sat op på en børneagtig måde med tegninger og ikoner så tænker man ikke yderligere over det.

Bliver nødt til at nævne noget underfundigt der skete på mit arbejde efter at have spillet VIRUS en del gange med nogle drenge på 8 år. Der ligger nogle tomme kort i VIRUS æsken hvor man selv kan lave sine egne kort. Det ville de her to drenge rigtig gerne og lavede simpelthen to nye kort som vi faktisk endte med at bruge i spillet flere gange.

Det ene kort var en virus (en super virus) som ikke kunne fjernes med medicin. Kun ved at lægge en virus yderligere på og dermed fjerne sit organ kan super virussen fjernes.

Det andet kort er lidt mere kontroversielt. Her er alle fire organer nemlig afbilledet hvilket betyder at får man dette kort så har man vundet ;o) ja hvorfor ikke.

Vi spillede mest med den første tilføjelse til spillet – den syge virus.

Alt i alt vil jeg gerne anbefale spillet Virus! da det ikke er dyrt at købe og hvis man har mindre børn i familien kan de sagtens være med. Samtidig er spillet let at gå til. Man kan bare have kortforklaringerne liggende ved siden af spillet når de lilla kort bliver vendt og så kan man gennemgå deres funktioner med børnene. Thumps up herfra.

- Kenneth Lenander

Maria skriver om Virus! spillet

"Virus! er et anerledes sjovt kortspil, hvor man skal tænke taktisk for at slå sin modstander."

Herhjemme har vi længe manglet et spil som man kan spille på to mands hånd, så det prøvede vi med Virus! spillet og det fungerede så godt.

I Virus! går det ud på at lægge 4 sunde organer/krops dele ned på bordet, hertil kan man prøve at beskytte dem med vaccinationer, eller man kan forsøge, at ødelægge det, for dem man spiller imod, ved at inficere dem med en virus.

Spillet er meget anerledes i forhold til hvad vi ellers har prøvet, og det var med til at gøre det mere sjovt.

Der var ingen af os der vidste hvad den bedste strategi var, så vi måtte bare prøve spillet, for at finde ud af det.

Vi har kun prøvet at spille spillet to personers udgaven og det kan klart anbefales. Hvert spil tager cirka 10-15 minutter - så vi spillede det flere gange i streg.

- Maria Lauritsen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTranjis

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen