Vampyrjagten spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 - 99 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: For 2 - 6 deltagere

"Det jeg er særligt vild med ved spillet er at du ikke taber, når du bliver bidt, så får du en ny mission og har stadig chancen for at vinde..."

Vampyrjagten - et strategisk og spændende spil

Fanget på slottet. Din nysgerrighed har lokket dig ind på et slot fyldt med vampyrer. Sådan står der på vores nye spil “Vampyrjagten” produceret af Games4u.

Hvis jeg skal forklare ganske kort hvad spillet går det ud på. Så er det, at du er blevet låst inde på et slot. For at komme ud igen skal du finde en nøgle, men først skal du finde en fakkel - ellers kan du ikke finde vejen til nøglen, som ligger i kapellet. Men det er en farefuld søgen, fordi den blodtørstige Grev Dracula er lige i hælene på dig og bider han dig bliver du også til en vampyr.

Sofia & Niels på 6 år og Karl på 4 år var helt oppe at ringe bare ved tanken om at skulle på vampyrjagt. Da pakken ankom kunne de slet ikke vente med flå foliet af og komme igang med at spille.

Indholdet i æsken

Kassen var tung, så vi var spændte på hvad den mon indeholdt. Selve kassen måler 25cm X 25cm. I kassen var der spilleregler, spilleplade, 1 terning, en plade med 6 menneske- og 6 vampyrbrikker + dracula, en plade med 27 handlingspoletter og 7 plastik fødder. Spillepladen har en rigtig fin størrelse og fylder ikke for meget på bordet, den er 46cm X 46cm.

Reglerne er en lille fortælling og de rammesætter rigtig fint det spændende og lidt nervepirrende spil vi skal til at begynde. Reglerne er virkelig overskuelige, de er skrevet i et let sprog og de er nemme at forstå også selvom du har tre spændte børn, som står og tripper og ikke kan vente på, at spillet skal begynde.

Spillepladen skal forestille et uhyggeligt mørkt slot med farlige mørke gange fyldt med kranier, blod og flagermus i hjørnerne.

Hvordan spiller man?

Der er fem typer handlingspoletter hvidløg, blod, faldlem, fakkel og nøgle. Handlingspoletter skal placeres rundt på spillepladen med bagsiden op ad, men dem vender jeg tilbage til senere.

Menneskebrikkerne placeres rundt på de grønne døre, du bestemmer selv på hvilken, men Dracula skal placeres i krypten.

Spilleren skal så slå med terningen og rykke sin brik det antal øjne, som terningen viser.

Men du skal også rykke Dracula samme antal felter, som dit menneske og helst så langt væk fra din menneske brik, som muligt. I starten glemte vi sommetider at rykke Dracula, men så har vi bare rykket ham med tilbagevirkendekraft.

Lander du på et hvidløg, med din menneskebrik, så er du sikker indtil du rykker videre, fordi som alle ved hader vampyrer lugten af hvidløg. Derfor står du på et hvidløg og en vampyr lander på samme felt kan de ikke gøre dig noget. Til gengæld skal vampyren stå en omgang over hvis de lander på hvidløget.

Lander du på blodet er det ikke godt, så skal du sidde en omgang over. Men vampyren elsker blod, så han må slå igen og rykke endnu tættere på sine ofre.

Der er mørkt i kapellet

Du skal bruge en nøgle for at komme ud af slottet og den skal du i kapellet for at finde, men der mørkt i dernede, så hvis det skal lykkes dig at finde derned skal du først finde en fakkel. Når først du har fundet en nøgle er det afsted mod den nærmeste grønne dør og truslen fra den blodtørstige Dracula.

På din vej til kapellet kan du være heldig at finde en faldlem, alle faldlemme fører direkte til kapellet og det er smart hvis du da har fundet en fakkel, hvis ikke er det bare lidt frustrerende at ende dernede. Og dog, fordi i kapellet kan vampyrerne ikke bide dig, så der er du i sikkerhed selvom vampyrerne kommer.

Handlingspoletterne med blodpøl, faldlem og hvidløg mister ikke deres effekt og bliver derfor liggende hele spillet og kan anvendes flere gange.

Pas på! Dracula er vågen...

Men Dracula er vågen og han er tørstig efter dit blod. Får han fat i dig bider han dig og så bliver du til en vampyr og du skal derfor bytte din menneskebrik ud med vampyrbrikken.

Nu er du også en blodtørstig vampyr, nu er dit mål ikke længere at finde en nøgle og komme ud, nu er dit mål at bide alle de mennesker, som er låst inde på slottet. Men bare fordi du er blevet vampyr er din chance for at vinde spillet slet ikke slut. Er din vampyr den sidste til at bide et menneske, ja så er det dig, som har vundet hele spillet.

På kassen står der, at det tager 25-30 minutter og spille. Det passer faktisk meget godt og er helt perfekt for så kan Karl på 4 år være med fra start til slut. Så alders anbefalingen på 5-99 år er meget passende, men yngre børn kan sagtens spille med, hvis de har en voksen ved deres side. Det er et spændende spil hvor både børn og voksne er underholdt hele vejen igennem.

Taktiske tanker

Spillet er meget godt til at øve sig i at tænke taktisk fordi du ikke bare skal flytte din egen brik, men også Dracula. Du skal rykke ham væk fra dig selv, men tættere på din modstandere. Jeg vil vove at kategorisere det, som et strategispil men helt i børnehøjde.

På kassen står der at 2-6 personer kan deltage i spillet. Man kan snildt spille det bare to personer, men jo flere vi er med jo mere nervepirrende bliver det i forhold til det taktiske spil med Dracula

Det jeg er særligt vild med ved spillet er at du ikke taber, når du bliver bidt, så får du en ny mission og har stadig chancen for at vinde. Niels på 6år satser ofte på at blive bidt af Dracula hurtigst muligt fordi han synes det er sjovere at spille spillet, som vampyr.

Desuden er spillet så nemt at gå til, at børnene har spillet det selv flere gange.

Konklusion

Vampyrjagten er et spil, som man har lyst til at spille flere gange og børnene vil gerne spille et spil mere når vi er færdige.

Games4u er virkelig lykkedes med at lave et godt og underholdende spil, som fanger mine drenge og pige. Selvom vi kun har haft spillet i kort tid har vi allerede spillet det mange gange. Det er nemt at spille og bræt samt brikker er hurtigt stillet klar til spil.

Jeg vil helt klart anbefale dette spil til andre forældre og særligt til de forældre, som har børn og særligt drenge i 6-7 års alderen, som måske ikke lige synes at brætspil er det mest spændende at give sig i kast med. Hele fortællingen om vampyren fanger drengenes opmærksomhed og har prikket til børnenes fantasi og kickstartet deres egen vampyrleg på værelset, når spillet var slut.

Vampyrjagten er alt i alt et rigtig spændende, sjovt og lidt uhyggeligt spil, som både børn og voksne er begejstrede for herhjemme.

- Marianne Gaardsdal

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen